Review: Spirosan Spier & Gewrichtsgel

Productreview: Spirosan spier & gewrichtsgel

We hebben allemaal wel eens last van spierpijn na het sporten, van een vastzittende nek en schouders of pijnlijke gewrichten. Er bestaan talloze crèmes, gels en voedingssupplementen die hierbij hulp kunnen bieden. Ik testte de spier- en gewrichtsgel van het merk Spirosan dat voor slechts € 1,50 te koop is bij Action.

De Basis van Spirosan

De gel bevat onder andere arnica, glucosamine, duivelsklauw, eucalyptus, rozemarijn en menthol. Deze ingrediënten worden vaak gebruikt bij producten tegen spier- en gewrichtsklachten. Op de website van spirosan staat dat juist de combinatie van deze ingrediënten voor een unieke werking zorgt. De gel zou helpen bij stijve spieren en gewrichten, bij vermoeide benen en voeten en je kunt het gebruiken bij de behandeling van je spieren vóór of na het sporten. Zeker gezien de voordelige prijs (lang leve Action!) was ik erg benieuwd naar de werking van deze gel.

Geen potje maar een tube

De gel zit verpakt in een tube wat een stuk hygiënischer is dan in een pot waar je telkens met je handen in gaat. Een tube bevat 100 ml, dat is niet zo veel, maar voldoende als je het maar af en toe gebruikt. Bij dagelijks gebruik is de tube best snel leeg, maar als je de prijs vergelijkt met veel 200 ml verpakkingen van andere merken dan ben je met een paar tubes toch veel voordeliger uit.

Bij sommige tubes krijg je nog wel eens te veel gel in je handen, maar dat is bij deze Spirosan tube niet het geval. De gel smeert ook heel eenvoudig uit en je ruikt de eucalyptus als je de gel aanbrengt op de huid. Binnen enkele seconden is deze ingetrokken en je voelt de verkoelende werking ervan. Ik heb vaak last van mijn kuiten, maar na een half uur merkte ik dat het pijnlijke gevoel was verdwenen en dat mijn kuiten niet meer zwaar en vermoeid aanvoelden. Dat had ik echt niet verwacht. Een ander voordeel is dat de gel totaal geen plakkerig gevoel geeft op de huid en ook niet vet is. Je kunt dus al enkele seconden nadat je de gel hebt aangebracht gewoon je kleding aantrekken zonder dat je er vlekken op krijgt. Je wast de gel ook heel makkelijk van je handen nadat je de gel hebt aangebracht op de huid.

Artrose

Omdat ik zelf geen last heb van mijn gewrichten en toch graag wilde weten of de gel ook goed werkt bij gewrichtsklachten heb ik nog een tube gekocht en deze aan mijn oma gegeven. Zij heeft veel last van artrose in haar knieën en handen. Ik heb aangegeven dat ik een beoordeling aan het schrijven was van Spirosan Spier & Gewrichtsgel en dat ik dus graag wilde weten wat zij er van vond. Ze heeft het een week gebruikt en is heel enthousiast!  Ze smeert nu iedere ochtend haar benen in met de gel en ze gaf aan dat ze echt duidelijk verschil merkt.

Ik ben heel benieuwd of er nog meer lezers zijn die deze spiergel hebben gebruikt en wat jullie ervaringen zijn. Mijn oma J en ik zijn in ieder geval super enthousiast over Spirosan spier- en  gewrichtsgel.

100 Testpersonen Gezocht

Wil je SpiroSan graag proberen? Ik mag 100 tubes weggeven. Wil je SpiroSan graag testen? Laat dan een reaxtie achter onder dit bericht en vertel waarom jij deze Spier & Gewrichtsgel graag zou willen testen.

Gezonde Groeten,

esther

53 Reacties

 1. ik ben nu 2 weken bezig met spirosan en moet zeggen dat de eerste week met smeer de pijn wel heeft afgenomen in mijn schouder en bovenarm nu in de tweede week begint de zeurende pijn toch weer terug te komen.ik blijf smeren en kijken of het naarmate je langer gebruikt of de werking blijft helpen..zoals we weten .hoe langer we iets gebruiken hoe immuun we zijn voor bepaalde dingen.

 2. ook ik heb Spirosan gebruikt op mijn tennis elleboog binnen een dag geen pijnvrij. Gebruik het nu ook voor mijn handatrose, rug en nek.
  Ik ben heel enthiousiast. Alles geprobeerd maar echt spirosan buiten verwachting super product voor weinig geld. Gewoon bij de action te koop voor 1.99 euro.

 3. Mij mag je ook wel toevoegen voor je spirosan test.
  Ben aan het terugkomen van een zweepslag (scheur in de kuitspier). Ben weer aan het lopen en klein beetje hardlopen. En zou de gel wel wille proberen om te kijken if het de stijfheid wat verminderd.
  Dank je, Erik

 4. Ik gebruik de gel en heb reuma in al mijn gewrichten. Als ik de ontstekingen in de knie heb smeren en ik kan mijn knie weer buigen en lopen. Het verlicht. Ik vind het fantastisch en hoop alleen dat ik de gel altijd zou kunnen kopen bij de Action. Het is gezien de mate van gebruik is het voor mij betaalbaar en kan ik beter functioneren. Ik weet zeker dat dit niet in mijn hoofd zit dat het werkt. Mijn echtgenoot was non believer en gebruikt de gel nu zelf ook en heeft zelfs toegegeven dat het werkt.😀

 5. Heel graag wil ik deze gel proberen! Ik heb reuma, en als de ontsteking opvlamt, heb ik 1 a 2 dagen best veel pijn.

 6. Could you please tell me where i can buy Spirosan Muscle & Joint Gel either in the Netherlands ore
  in Germany?
  Best regards

 7. waarom kan ik nergens spirosangel kopen nergens te koop overal advertenties maar nergens te krijgen dit middel is een wonder middel dit alleen helpt mij SPIROSAN SPIER EN GEWRICHTSGEL ik hoop dat U wat aan doen niemand kan mij helpen

 8. Graag zou ik SpiroSan ook eens willen proberen. Heb altijd klachten van spieren en gewrichten.
  Ik lees hier positieve reacties en ben ik benieuwd of het mij ook helpen.
  Ik hoop dat ik uitgekozen wordt om dit te proberen.
  Met vr.groet en bij voorbaat dank

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Esther Otten
Mijn naam is Ester Otten en ik ben afgestudeerd aan Hogeschool van Amsterdam. Ik heb gekozen voor de richting Voeding & Diëtetiek en mag mijzelf officieel diëtiste noemen. Via vetvrij.com wil ik je graag informeren over een gezonde en verantwoorde mogelijkheden om af te vallen. Heb je vragen naar aanleiding van mijn columns? Of wil je meer weten over voeding en gezondheid? Dan help je graag. Samen op weg naar een gezonde toekomst!