South Beach Dieet Recepten

Afvallen in 2021

Het South Beach dieet is ondanks het feit dat het opgezet is als ‘medisch’ dieet, een gemakkelijk dieet. Je hoeft geen calorieën te tellen en je hoeft geen porties af te wegen.

Het grote verschil met alle andere diëten is dat je alleen rekening hoeft te houden met de glycemische index van je dagelijkse voedingsmiddelen en met goed vet en goede koolhydraten. En dat is vrij eenvoudig, want er zijn meer voedingsmiddelen toegestaan dan verboden. Als je jezelf aanleert om voedingsmiddelen te kiezen die laag tot middelhoog op de glycemische index scoren, dan doe je het goed. Het South Beach dieet is daardoor het meest flexibele dieet dat ik ken. Je kunt je eigen culinaire fantasie op alle mogelijke manieren botvieren. Je mag immers meer wel dan niet. Als je de glycemische index eenmaal in je hoofd hebt, kun je zo veel variëren als je zelf wilt. Bovendien moet je altijd eten tot je genoeg hebt, je moet tussendoortjes nemen en er komt geen caloriewijzer of keukenweegschaal aan te pas. Eenvoudiger kan niet. En dat geldt ook voor het resultaat.

Het South Beach dieet is geen manier van eten met weinig koolhydraten. En het is ook geen dieet waarin maar weinig vet is toegestaan. Het South Beach dieet leert je om te vertrouwen op de goede koolhydraten en de goede vetten – de juiste – waardoor je uiteindelijk vanzelf leert om gelukkig te leven zonder foute koolhydraten en foute vetten. Het gevolg hiervan is dat je gezonder zult worden én gewicht verliest. Dat verlies ligt in de eerste twee weken zo tussen de 3,5 en 6 kilo, en dat is pas het begin!

Het South Beach dieet is in korte tijd in Amerika en Engeland met 10 miljoen verkochte exemplaren een ware bestseller geworden. Miljoenen mannen en vrouwen zijn al kilo’s kwijt geraakt door dit dieet, én houden die kilo’s eraf, omdat ze mogen eten wat ze lekker vinden, zonder ook maar een moment honger te lijden..

Hoe makkelijk een dieet ook is, het aanhouden in een restaurant, bij vrienden of op vakantie is altijd lastig. Wat zit er nu exact in die heerlijke paëlla, of in de ovenschotel van je moeder? En past dat wel in het South Beach dieet?

Dit gidsje geeft antwoord op dergelijke vragen. Het is een compact boekje vol voedingstabellen en een uitgebreide Glycemische Index, waardoor het altijd en overal mogelijk is de richtlijnen van het South Beach dieet aan te houden.

Het South Beach Dieet
Het South Beach Dieet
Arthur Agatston

Download het Dieet

Hieronder kun je het South Beach Dieet downloaden in PDF formaat. (rechtermuisknop – opslaan als)

gratis het South Beacht Dieet

Acrobat Reader.

Heb je ervaring met het bSouth Beach dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

31 Reacties

 1. Ik ben gestart met south beach na 2 weken streng kh arm eten. Zou het kunnen dat mijn lichaam daar aan moet wennen? 10 jaar geleden heb ik het ook gedaan maar ben nu aan de medicatie. Zou dat invloed kunnen hebben?

 2. Ik ben een weekje bezig, ben 2,5kg kwijt, heb het denk ik goed opgevolgd maar nu las ik juist dat ik ook geen magere melk mocht drinken en dat heb ik dus wel gedaan ! Ik ga nu de tweede week in en hoop ook op nog een 2kg ! ben benieuwd . Maar zou die magere melk echt kwaad kunnen ? grts Martine

 3. ik ben 59 jaar oud en volg het south beach dieet, maar pas het voor mezelf een beetje aan.
  Ik hou rekening met de koolhydraten – 40 gr per dag.
  Vermijd eveneens de dierlijke vetten.
  Mijn probleem zit in de vetten! hoeveel vetten moet ik minimum per dag in mijn maaltijd verwerken.
  Moeten die meegeteld worden bij de koolhydraten zoals hierna heb uitgeteld?
  vb: heb 50 gr. kippengehakt 10 gr vet/100 gr
  vet = 5 gr x 9 cal= 45 cal
  die 45 cal. : 4 (=cal waarde van de koolhydraten) = 11,25
  ik bedoel dat het vet te vergelijken is met 11,25 gr koolhydraten. mag ik zo rekenen?
  mijn voorbeeld:
  heb op mijn manier spaghetti gemaakt: 300 gr witte kool fijn gesneden even geblancheerd + 50 gr. kippen gehakt (5 gr vet) + 200 gr gezeefde tomaten (koolhydr, 6gr en 0.4 vet) + 1 ajuin
  telde voor deze maaltijd: gehakt 5gr vet = gelijkgesteld koolhydr = 12,6 gr
  : witte kool en ajuin koolhydr. = 1
  : gezeefde tomat koohydr. = 6
  : vet in de gezeefde tomaat: samen 0,4 gr.= 0,9 gr koolhydr.
  samen 20,5 koolhydr.
  heb dus nog 19.5 koolhydraten over voor de andere maaltijden
  Is mijn redenering juist??
  groeten Robert

 4. Ik heb een jaar geleden het south beach dieet gevolgd onder begeleiding. In het begin was het zeker wel doorbijten maar nu is het een levensstijl geworden. Als ik een tijdje weer wat voeding met vetten eet, compenseer ik het met gezonde afwisseling.

 5. Ik ben in mei 2011 begonnen met South Beach en 16 kilo afgevallen in een hald jaar tijd. Onlangs begon mijn gewicht weer een beetje te stijgen en merkte ik ook dat ik meer zin kreeg in de ‘foute’ dingen. Twee weekjes weer Fase 1 gedaan en weer keurig op gewicht en de zin in de ‘foute’ dingen is ook weer verdwenen. Ik zie het dan ook niet als een dieet maar als een andere manier van eten. Voor mij is het de manier om voortaan op gewicht te blijven.
  Groetjes Geesje

  • Hallo Geesje, wat goed om te lezen allemaal!!! Hoop dat dat bij mij ook gaat lukken…
   Ben nu een beetje bezig met rondkijken over SB. Eerst ander dieet gedaan, 12 kilo afgevallen, maar wil nu echt een levensstijl aan gaan nemen en daar lijkt dit me een goed plan voor. Heb jij (of iemand anders) tips voor me? En welk boek kan ik het beste bestellen? Zag dat er veel verschillende waren! Succes nog allemaal.
   Groetjes, Inez

 6. Ik ben van mening dat wanneer je het woord dieet laat vallen en niet elk dieet tot op de letter volgt (waardoor je je niet meer schuldig hoeft te voelen) het al stukken beter gaat. Het SB dieet is een van de betere diëten maar wederom een dieet. Tip: lees veel over de voedingsindustrie, verslavingen en wat suiker met je doet. Kijk naar de film Hungry for Change, prachtig, heeft me veel inzicht gegeven! Niet dat ik nu rawfood ga aanhangen maar je leert er een hoop van. Sinds ik 4 maanden geleden ben begonnen ben ik 21 kilo afgevallen. Ik zal niet snel meer naar een forum gaan of een club, anderen zijn snel geneigd je hun wil op te leggen of bij een forum om het boek tot op de letter te volgen. Waardoor je veel te krampachtig wordt. Houd de kennis van SB en bijv. Hungry for Change bij de hand en ga hier vrij mee om. Ik heb de afgelopen maanden best een paar keer heerlijke frieten op met kroket maar zorg dat je cellen wel gevoed blijven met de stoffen die je nodig hebt (zie film) anders sla je door en kom je weer in een negatieve spiraal terecht.
  Ik moet er nog 60 kwijt en dan is mijn BMI goed! Ik wens iedereen veel succes en heb er LOL in!!
  Wil je contact dan mag je altijd mailen! Sterkte en succes in de strijd!
  Groetjes,
  Elizabeth

  • Goedenavond,

   Ik heb wat vraagjes, ik ben aan het kijken voor om dit dieet (streng woord) te gaan volgen. Nou vraag ik me af hoe u/je/jullie dat hebben gedaan met de dingen die jullie absoluut niet lusten? Vervangen door iets anders? Zo ja hoe weet je dan voor wat je het kan vervangen?
   Ik zit hier al een tijdje mee en wil heel graag echt wat kilo’s kwijt, en moet eigenlijk gewoon een complete nieuwe levensstijl aan gaan passen, eerst dacht ik ik ga Cambridge doen maar dat staat me nog meer tegen omdat je alleen maar shakes krijgt bijna
   Dus hoop ik dat jullie mij kunnen helpen..
   Ik hoor het heel graag
   Groeten Inge

 7. De eerste paar weken bijna geen koolhydraten eten.
  Ik heb dit 2x eerder met 2 dieeten gedaan ( Atkins dieet en het andere weet ik de naam niet meer ) en na 5 dagen kreeg ik last van erge hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid.
  Ik wilde doorzetten maar dit werd enkel erger na een week had ik geen honger meer en de hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid werden erger.
  Ik voelde mij ziek dus ben na 10 dagen gestopt en voelde mij direct na een normale maaltijd met groente en aardappelen weer beter.
  Ik heb 2 pogingen gedaan die zoals hierboven verliepen.
  Ik ben geintreseerd in het SB dieet maar ik ben bang dat er hetzelfde zal gebeuren.

  Iemand hier ervaring mee?

  Groetjes,

  Kitty

 8. Hallo allemaal,
  ik zie op internet dat er verschillende boeken te verkrijgen zijn over het south beacht dieet. Welke is nou de belangrijkste en waar kan ik hem bestellen/kopen. Op internet staat er vaak bij dat hij niet leverbaar of niet op voorraad is. En ik wil graag zo snel mogelijk beginnen. Wie kan mij helpen?

 9. Ben op aanraden van een kennis begonnen met het SB.

  Ik ben tapdans docent en beweeg op die manier 4 uur in de week.

  Nu 4 dagen bezig en vanochtend kon ik het niet laten om me even tussendoor te wegen.
  Omdat brood en pasta voor mij een verslaving zijn vindt ik het nl best wel pittig.

  Op de ochtend dat ik begon woog ik 81,1 kg. Nu op dag 4 in de ochtend 82,5 kg.

  Ik heb de afgelopen dagen geen kruimel brood of aardappel gegeten, geen sliert pasta, geen stukkie fruit, geen tussendoortjes zoals snoep of koekjes, geen krakkertje helemaal niets.

  Alleen maar eieren, groene groentes, kipfilet, witte vis, tonijn, salade zonder dressing……

  Denkt mijn lijf soms dat ik te weinig binnen krijg en daarom juist alles opslaat ?
  Ik zal het nog 11 dagen gaan volhouden en kijken wat er dan gebeurt, maar voor nu kom ik dus na 4 dagen bijna 1,5 kilo aan !!!!

 10. Hoi Nikki,

  Ik denk dat dit “dieet” beter voor je is. Je eet hierbij namelijk gewoon normaal, geen shakes, repen of zakjes. Gewoon veel groente, eieren, vis en vlees.

  In de eerste fase (2 weken) neem je weinig koolhydraten en dat ga je langzaam weer opbouwen. Het is over het algemeen geen dieet waarbij je binnen een maand 8 kilo kwijt bent maar je verliest wel gewicht en ook niet onbelangrijk je hebt nooit honger, als dat wel zo is dan eet je te weinig :)

  Zeker als je veel sport is het wel goed echt wat in je maag te hebben, dat is toch bijna niet v