Sonja Kimpen: De laatste 5 kilo

Afvallen in 2021

Wij zijn al jaren fan van Sonja Kimpen. Ter ere van de lancering van het boek De 10 principes voor een leven lang slank zonder dieet geeft Sonja Kimpen op 7 juni 2011 om zeven uur ’s avonds een gratis inspiratielezing in het MECC in Maastricht. Iedereen is van harte welkom! Speciaal voor vetvrij.com heeft Sonja Kimpen de onderstaande column geschreven.

De laatste 5 kilo, geniet van jouw beste vorm!

Het veranderen van kleine stapjes in je denken en doen kunnen een grote uitwerking hebben op je leven. Sonja wil echt alle dieethersenen uit de wereld bannen, zelfs niet voor 5 kilo. Het beste uit jezelf halen start tussen de oren. Met De laatste 5 kilo, geniet van je beste vorm lanceert ze haar negende boek.

‘Had ik maar een maatje minder, ik zou me zoveel beter voelen’

Hoewel Sonja zich weigert blind te staren op gewicht en kilo’s en steeds het belang onderstreept van een gezonde levensstijl, kan ze niet doof blijven voor de talloze verzuchtigen die ze dagelijks opvangt. ‘Had ik maar een maatje minder, ik zou me zoveel beter voelen’. Het zijn de verzuchtingen van duizenden gezonde mensen. Mensen die zich een beetje te zwaar voelen en zoeken naar een manier om een paar kilo’s af te vallen om zich beter in hun vel te voelen. In haar ondertussen vertrouwde enthousiaste en no-nonsens stijl begeleidt Sonja Kimpen de lezer naar zijn beste vorm. Ook al stelt deze publicatie een dwingende doelstelling voorop (5 kilo minder; dit komt overeen met een kledingsmaat); Sonja blijft de wetenschappelijke principes trouw.

Evenementen afslanken versus een gezond levensstijl

Al meteen in het eerste hoofdstuk ‘dwingt’ ze de lezer stil te blijven staan bij wat het voor hem of haar betekent om een maatje minder te hebben. Deze vorm-zelfbewustzijn is fundamenteel, want zonder dit inzicht zal elke inspanning te veel zijn.Dit boek is anders dan alle andere afslankboeken omdat er een hemelsbreed verschil is tussen ‘evenementen-afslanken’ ( = een snel dieet voor een bepaalde gelegenheid) en het verwerven van inzichten voor een maatje minder. Een definitieve beste vorm krijgt men niet door een crashdieet, maar dankzij de juiste mindset. En die zit tussen onze oren. Elke nieuwe levensstijl begint in het hoofd. Volgens Kimpen is het meer hersen-dan lichaamswerk.

21 dagen eetstrategie van ochtend tot avond!

De lezer krijgt een gedetailleerd uitgeschreven eetstrategie voor 21 -dagen. Door deze eetstrategie te volgen komt er een transformatie op gebied van smaak, portiebeheersing en evenwicht op je bord. Bij Kimpen is ‘mindfood’ nog belangrijker dan ‘real food’.

Grondig en bewust opteren voor lange termijn resultaten

Sonja kiest voor de grondige aanpak, gebaseerd op verdiepende inzichten in de werking van het lichaam en geest (denkpatronen, organen, hormonen). Deze inzichten worden gelardeerd met tal van praktische en revelerende tips voor een gezonde, nieuwe levensstijl.