Solgar Vitamins Omnium Review en Ervaringen

Start met KetoX

In eerste instantie denk dat je Solgar Vitamins Omnium alleen maar vitaminen bevat. Niets is minder waar; de tabletten van het Amerikaanse Solgar zitten tjokvol met allerlei andere stoffen die de gezondheid moeten ondersteunen. De pillen zijn daarom ook wat duurder dan gewone vitaminepillen van de drogist. Is het deze investering waard? Dat lees je in deze review?

Wat is Solgar Vitamins Omnium?

Solgar Vitamins Omnium is een vitaminesupplement dat alle belangrijke vitaminen en mineralen bevat. Als extra zitten er een flink aantal plantaardige extracten met gezondheidsvoordelen in. Denk bijvoorbeeld aan quercetine, choline en een polyfenolen extract. Tezamen zorgen deze ingrediënten voor een goede ondersteuning van de gezondheid, vooral voor mensen die een onregelmatige leefstijl hebben. Uiteraard is een supplement geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Eenmaal daags neem je een pil van de Omnium in met een glas water. De pillen zijn ongeveer twee centimeter groot. Het is niet mogelijk om de vitaminepillen te verpulveren en dan in te nemen. Als de pillen te groot zijn, dan kun je beter een product in poedervorm gebruiken.

Solgar is een van de oudste fabrikanten van vitaminesupplementen. Het bedrijf werd in 1947 opgericht in New York, omdat de oprichters toen al zagen dat onze voeding flink aan het veranderen was. Solgar maakt gebruik van schone productieprocessen en maakt bijvoorbeeld gebruik van gefilterd water tijdens het productieproces.

Voor wie is Solgar Omnium geschikt?

Solgar Omnium is vrij van gisten, gluten of melkbestanddelen, maar bevat wel soja. Het product is veganistisch, maar niet koosjer. Bij zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik is het raadzaam om van tevoren een arts te raadplegen.

Hoe effectief is Omnium?

Het spreekt voor zich dat vitaminen en mineralen nodig zijn voor onze gezondheid. Niet iedereen haalt voldoende van deze nutriënten binnen uit de dagelijkse voeding. Uit onderzoeken is gebleken dat het gebruik van een supplement als Omnium dan kan helpen om de algehele gezondheid en het immuunsysteem te verbeteren (bron).

De meeste van extra ingrediënten van Solgar Vitamins Omnium zijn antioxidanten. Quercetine is een van deze antioxidanten en deze heeft een beschermende invloed tegen zogeheten ‘vrije radicalen’ (bron). Daarnaast zitten er polyfenolen uit groene thee in Solgar Omnium. Ook deze hebben een beschermende werking tegen veel ziekten, waaronder hart- en vaatziekten en diabetes (bron).

Uit onderzoek is wel gebleken dat de supplementatie van antioxidanten geen volwaardig alternatief is voor het eten voor het eten van groente en fruit. Dit kan komen omdat verschillende soorten antioxidanten een gecombineerd effect hebben. Ook zou het zo kunnen zijn dat er nog onbekende antioxidanten in fruit zitten (bron). Ook al bevat Omnium een grote hoeveelheid antioxidanten, het is nog een goed alternatief voor echte groente en fruit.

Wat kost Solgar Vitamins Omnium?

Er zijn vier verschillende formaten van Omnium te koop. De prijs loopt uiteen van ongeveer €1,16 per pil in de kleinste verpakking, tot iets minder dan €1 dan bij de grootste verpakking met 180 tabletten.

Voordelen