Soepdieet Recept (7 dagen)

Bij het soepdieet eet je speciale soep en verbrand je snel vet doordat er weinig calorieën ingenomen worden. Het is de bedoeling dat je tussen de 4 tot 7 kilo verliest binnen 7 dagen. Je mag de soep onbeperkt eten. Het wordt aangeraden om het dieet 7 dagen vol te houden. Als je 2 of 3 keer achter elkaar een periode van 7 dagen het dieet aanhoudt, met telkens 2 tot 7 rustdagen er tussen, dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn. Bij het soepdieet krijgt het lichaam voldoende vocht binnen om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. De inname van extra voedingssupplementen is niet nodig, omdat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.ketox24 korting

Vragen over het Soepdieet

Heb je ervaring met het soepdieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Het Soepdieet van dag tot dag

DAG 1
Alle fruit, behalve bananen. Soep zoveel je wil.
Meloenen en watermeloenen hebben minder calorieën dan de meeste fruitsoorten.

DAG 2
Alle groenten. Samen met de soep. Eet, tot je genoeg hebt, verse of blikgroenten. Probeer zoveel mogelijk groene bladgroenten te eten en vermijd gedroogde bonen, erwten en maïs.

Bij het avondmaal mag je één gekookte aardappel (in de schil) of uit de oven met wat boter. Eet geen fruit !

DAG 3
Eet zoveel soep, fruit en groenten als je wil. GEEN aardappel !

DAG 4
Bananen en afgeroomde (magere) melk. Samen met de soep. Je mag tot 8 bananen eten. Drink zoveel mogelijk bronwater.

Tip: maak bananenmilkshakes!

Bananen hebben veel koolhydraten en calorieën, evenals de melk, maar op deze dag heeft uw lichaam dit nodig, vooral de potassium in de bananen, ook de koolhydraten en de calcium zodat u minder zin hebt in zoetigheid.

DAG 5
Rundvlees, kip of vis met tomaat. Je mag 300 à 450 gr. vlees of vis hebben samen met een blik tomaten of 6 verse tomaten.
Probeer minsten 6 tot 8 glazen bronwater te drinken om de zuren uit je lichaam te spoelen.
Eet minstens 1 x de soep !

DAG 6
Rundvlees en groenten, zoveel je maar wil. Je mag zelfs 2 of 3 steaks eten met groene bladgroenten, maar geen aardappel !
Eet minsten l x de soep !

DAG 7
Zilvervliesrijst, ongezoet fruitsap en groenten. Zoveel je wil.
Eet minstens 1 x de soep !

Het Soepdieet Recept

Het oorspronkelijke soepdieet werd aan de hand van een vaste receptuur bereid. Dat recept bevatte:

 • 6 Grote uien;
 • 1 Witte kool;
 • 1 Bos soepselder;
 • 3 Groene paprika’s;
 • 3 Grote tomaten;
 • 4 Wortelen;
 • 1 Pakje soepmix;

Eventueel bouillonblokjes met het minimale vetgehalte;
Eventueel sojasaus, peper, tijm, tabasco, chilipepers, oregano, peterselie, knoflook en rozemarijn.

Er mag geen zout gebruikt worden bij de bereiding van het soepdieet. Witte kool kan vervangen worden door spruitjes of broccoli. Het gebruik van Dieet Pro is een keer per dag toegestaan.

Verderop in dit artikel worden een aantal varianten op dit recept besproken.

Voor wie het soepdieet geschikt is

Het soepdieet is geschikt voor iedereen die snel en veel wil afvallen. Van een hongergevoel krijg je niet snel last, omdat je zoveel soep mag eten als je wilt. Het is echter wel belangrijk dat je je aan de richtlijnen houdt, enige discipline is dus vereist. Het soepdieet is niet geschikt om langer dan 7 dagen achtereen te volgen. Mocht je langer willen afvallen, dan wordt een ander dieet aangeraden. Als je zware arbeid verricht, wordt het soepdieet ook afgeraden omdat je weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Do’s en dont’s soepdieet

Bij het soepdieet worden bepaalde producten verboden. Deze producten zijn brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken, dieetkoeken en dieetdranken. Tijdens het dieet mag je naast soep ook bronwater, ongezoete thee en (zwarte) koffie, magere melk, bessensap en ongezoet vruchtensap drinken. Het is een regel dat je na het soepdieet 24 uur wacht alvorens je alcohol gebruikt. Het kan gebeuren dat je ontlasting dun wordt door het dieet. Wat dan helpt is een kopje zemelen of muesli te nemen. Dit zorgt ervoor dat de darmen weer voedingsstoffen in het bloed en overtollig vocht onttrekken aan de ontlasting.

Soepdieet Recept Varianten

 • 3 liter water
 • 3 uien
 • groene paprika
 • bosje selderij
 • 1/2 witte kool
 • 2 tomaten
 • 1 winterwortel
 • pakje soepverrijker

Bereiden

Hak of snij de groenten in kleine stukjes. Breng alles aan de kook, voeg de soepverrijker toe en laat alles ongeveer een uurtje koken totdat alles gaar is.

Soep uit eigen tuin
Soep uit eigen tuin
Peter Bauwens

Een heerlijk kommetje soep
Een heerlijk kommetje soep
Labrune, M.

Extra informatie

De basis van dit dieet is een vetverbrandingssoep, waarvan je zoveel mag eten als je wil, ze bevat bijna geen calorieën en breekt vet af, zonder dat je een hongerig gevoel krijgt.

Als je dit dieet stipt volgt kan je 4 tot 7 kg afvallen in 7 dagen.

Je kan dit dieet volgen zolang je wil, maar niet aaneensluitend, het beste is 7 dagen volgen, 7 dagen niet (minimum 2 dagen niet).

Indien je darmfunktie het laat afweten neem dan een kopje zemelen of muesli.

Verboden : brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken !

Toegelaten : bronwater, ongezoete thee, ongezoete (zwarte) koffie, ongezoet fruitsap, bessensap en magere melk.

Na het dieet 24 uren wachten met alcohol!

Ervaring en Vragen over het Soepdieet

Heb je ervaring met het soepdieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

266 Reacties

 1. Hoi Petra,

  Ik ben ook met de tweede dag bezig en gaat erg goed, goed vol te houden!
  Zelf heb ik hier niet veel last van, maar ik drink ook niet voldoende (soep)
  ben ik bang,
  Groeten Katie

  • een beetje laat maar groene en rode paprika is net hetzelfde gewoon de tijd van rijp worden is verschillende de rode zitten eenmaal langer onder de zon en hebben hierdoor een zoetere smaak en bevatten meer suiker. Daardoor wordt aangeraden om toch voor groene groeten te gaan tijdens een dieet.

 2. Hoi
  Ben aan mijn tweede dag bezig , het gaat heel goed
  Maar ik moet ontzettend veel plassen , is dat normaal
  Groeten Petra

 3. Ik ben nu met de vierde dag bezig. Ondanks streng houden aan de regels van het dieet en tevens naar de sportschool val ik nog geen kilo af. Inname van beneden de 1000 kcal en verbranding van meer dan 3000 kcal. Enige verklaring?

  • Waarom vraag je of je eieren mag, terwijl er duidelijk staat vermeld op de pagina, wat je allemaal mag? Blijkbaar dus geen eieren.

  • Zoals na elk dieet dus gezond blijven eten. Misschien rustig opbouwen, de week erna soep bliiven eten maar met het avond eten gewoon normaal eten.

  • Ja, hoort erbij, helaas!
   Ik ben nu 2e week bezig en ik ben al 4,3 kilo afgevallen. Alleen 7e dag geen zilvervlies rijst gegeten. Maar meer koolhydraatarm gegeten na de middag, eieren vlees groenten. Ik begon met soep en fruitsap in de ochtend. Helaas kon ik die dag niet volhouden.

  • Wij beginnen op fruit dag met een appeltje en vers geperste sinaasappelsap. Op groente dag met schijfjes komkommer en schijfjes tomaat met peper

 4. Hallo allemaal,
  Ik wil graag 10 kilo kwijt en heb gekozen voor KetoX24 omdat mijn vriendin hier recent mee is afgevallen. Ik ga maandag 1 januari staten met KetoX24. Ik heb de druppels en het boekje al in huis. Ik heb coach Dianne toegewezen gekregen en ben super gemotiveerd! Wie doet er mee? We kunnen elkaar motiveren om ons streefgewicht te bereiken!

  Karin

 5. Dag 4: enkel bananen, geen ander fruit? Ook geen groenten?
  Dag 5: enkel tomaten, geen andere groente? Geen fuit?
  Heb op veel sites gezocht, het is mij nog steeds niet duidelijk.. met dank!

 6. Hoi ik heb het geprobeerd na paar uur had ik meteen honger heb het niet eens een dag vol kunnen houden. Misschien had ik de soep verkeerd gemaakt of so..

 7. Het gaat goed. Maar morgen dag 5, 6 tomaten met veel vlees en of vis. Maar is er ook een alternatief voor de tomaten. En ik ben niet zo dol op tomaten. Hel

 8. Hallo ben gisteren begonnen, was 108.5 kilo en vanmorgen 106.25… doe her erg strikt. wil het zo lang mogel;ijk volhouden met tussenpauzes van 2 dagen gewoon dieet.. wil graag 90 kilo wegen. Zo ver nog geen seconde honger gehad en de soep smaakt best lekker. Hen de soep erg pikant gemaakt met chiliflakes. Hou jullie op de hoogte

 9. In de eerste 2 dagen ben ik 2kg kwijtgeraakt, maar sindsdien blijf ik steeds op hetzelfde gewicht… Ik hou me strikt aan de regels en eet zelfs minder dan voorgeschreven staat (vb maar 2 bananen ipv 8 of maar 200 gr vlees ipv van 300). Heeft iemand hetzelfde probleem en weet die een oplossing?

 10. Dag 6 onbeperkt rundvlees, je mag zelfs 2 tot drie biefstukken eten. Betekend dat onbeperkt rundvlees en twee tot drie biefstukken?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Avatar
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com