Soepdieet Recept (7 dagen)

Bij het soepdieet eet je speciale soep en verbrand je snel vet doordat er weinig calorieën ingenomen worden. Het is de bedoeling dat je tussen de 4 tot 7 kilo verliest binnen 7 dagen. Je mag de soep onbeperkt eten. Het wordt aangeraden om het dieet 7 dagen vol te houden. Als je 2 of 3 keer achter elkaar een periode van 7 dagen het dieet aanhoudt, met telkens 2 tot 7 rustdagen er tussen, dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn. Bij het soepdieet krijgt het lichaam voldoende vocht binnen om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. De inname van extra voedingssupplementen is niet nodig, omdat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.ketox24 korting

Vragen over het Soepdieet

Heb je ervaring met het soepdieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Het Soepdieet van dag tot dag

DAG 1
Alle fruit, behalve bananen. Soep zoveel je wil.
Meloenen en watermeloenen hebben minder calorieën dan de meeste fruitsoorten.

DAG 2
Alle groenten. Samen met de soep. Eet, tot je genoeg hebt, verse of blikgroenten. Probeer zoveel mogelijk groene bladgroenten te eten en vermijd gedroogde bonen, erwten en maïs.

Bij het avondmaal mag je één gekookte aardappel (in de schil) of uit de oven met wat boter. Eet geen fruit !

DAG 3
Eet zoveel soep, fruit en groenten als je wil. GEEN aardappel !

DAG 4
Bananen en afgeroomde (magere) melk. Samen met de soep. Je mag tot 8 bananen eten. Drink zoveel mogelijk bronwater.

Tip: maak bananenmilkshakes!

Bananen hebben veel koolhydraten en calorieën, evenals de melk, maar op deze dag heeft uw lichaam dit nodig, vooral de potassium in de bananen, ook de koolhydraten en de calcium zodat u minder zin hebt in zoetigheid.

DAG 5
Rundvlees, kip of vis met tomaat. Je mag 300 à 450 gr. vlees of vis hebben samen met een blik tomaten of 6 verse tomaten.
Probeer minsten 6 tot 8 glazen bronwater te drinken om de zuren uit je lichaam te spoelen.
Eet minstens 1 x de soep !

DAG 6
Rundvlees en groenten, zoveel je maar wil. Je mag zelfs 2 of 3 steaks eten met groene bladgroenten, maar geen aardappel !
Eet minsten l x de soep !

DAG 7
Zilvervliesrijst, ongezoet fruitsap en groenten. Zoveel je wil.
Eet minstens 1 x de soep !

Het Soepdieet Recept

Het oorspronkelijke soepdieet werd aan de hand van een vaste receptuur bereid. Dat recept bevatte:

 • 6 Grote uien;
 • 1 Witte kool;
 • 1 Bos soepselder;
 • 3 Groene paprika’s;
 • 3 Grote tomaten;
 • 4 Wortelen;
 • 1 Pakje soepmix;

Eventueel bouillonblokjes met het minimale vetgehalte;
Eventueel sojasaus, peper, tijm, tabasco, chilipepers, oregano, peterselie, knoflook en rozemarijn.

Er mag geen zout gebruikt worden bij de bereiding van het soepdieet. Witte kool kan vervangen worden door spruitjes of broccoli. Het gebruik van Dieet Pro is een keer per dag toegestaan.

Verderop in dit artikel worden een aantal varianten op dit recept besproken.

Voor wie het soepdieet geschikt is

Het soepdieet is geschikt voor iedereen die snel en veel wil afvallen. Van een hongergevoel krijg je niet snel last, omdat je zoveel soep mag eten als je wilt. Het is echter wel belangrijk dat je je aan de richtlijnen houdt, enige discipline is dus vereist. Het soepdieet is niet geschikt om langer dan 7 dagen achtereen te volgen. Mocht je langer willen afvallen, dan wordt een ander dieet aangeraden. Als je zware arbeid verricht, wordt het soepdieet ook afgeraden omdat je weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Do’s en dont’s soepdieet

Bij het soepdieet worden bepaalde producten verboden. Deze producten zijn brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken, dieetkoeken en dieetdranken. Tijdens het dieet mag je naast soep ook bronwater, ongezoete thee en (zwarte) koffie, magere melk, bessensap en ongezoet vruchtensap drinken. Het is een regel dat je na het soepdieet 24 uur wacht alvorens je alcohol gebruikt. Het kan gebeuren dat je ontlasting dun wordt door het dieet. Wat dan helpt is een kopje zemelen of muesli te nemen. Dit zorgt ervoor dat de darmen weer voedingsstoffen in het bloed en overtollig vocht onttrekken aan de ontlasting.

Soepdieet Recept Varianten

 • 3 liter water
 • 3 uien
 • groene paprika
 • bosje selderij
 • 1/2 witte kool
 • 2 tomaten
 • 1 winterwortel
 • pakje soepverrijker

Bereiden

Hak of snij de groenten in kleine stukjes. Breng alles aan de kook, voeg de soepverrijker toe en laat alles ongeveer een uurtje koken totdat alles gaar is.

Soep uit eigen tuin
Soep uit eigen tuin
Peter Bauwens

Een heerlijk kommetje soep
Een heerlijk kommetje soep
Labrune, M.

Extra informatie

De basis van dit dieet is een vetverbrandingssoep, waarvan je zoveel mag eten als je wil, ze bevat bijna geen calorieën en breekt vet af, zonder dat je een hongerig gevoel krijgt.

Als je dit dieet stipt volgt kan je 4 tot 7 kg afvallen in 7 dagen.

Je kan dit dieet volgen zolang je wil, maar niet aaneensluitend, het beste is 7 dagen volgen, 7 dagen niet (minimum 2 dagen niet).

Indien je darmfunktie het laat afweten neem dan een kopje zemelen of muesli.

Verboden : brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken !

Toegelaten : bronwater, ongezoete thee, ongezoete (zwarte) koffie, ongezoet fruitsap, bessensap en magere melk.

Na het dieet 24 uren wachten met alcohol!

Ervaring en Vragen over het Soepdieet

Heb je ervaring met het soepdieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

270 Reacties

 1. Dit dieet is misschien goed voor mensen die dagelijks aardappelen, brood en snoep eten.
  Als dat niet het geval is, doet het niets. Ik heb het zeer strikt gedaan, volgens wat hier staat, zonder een uitzondering en er is 1kg weg op die week. Maar ik moet wel zeggen, dat ik nooit aardappelen, zelden brood en nooit zoetigheden eet (makkelijk voor mij, ik lust het niet..;)

  • ik doe alle groenten in een grote pan en dan de pan onder de kraan tot er geen water meer bij kan. ik vind een licht gebondensoep lekkerde dan waterige. en ik val hiermee ook 1 kg per dag af.

 2. Zit aan dag 3 en qua honger gevoel is het makkelijk vol te houden. Vond groentedag tot nu toe de moeilijkste want ontbijten met komkommer is voor mij niet zo heerlijk.. voor de rest lukt het goed en de soep is ook lekker alleen die barstende hoofdpijn die ermee gepaard gaat is echt verschrikkelijk

  • een tip: ik begin in de ochtend met een kop soep, na de koffie.( soep wel gepureerd met de staafmixen)
   groenten kan je roerbakken of koken met voldoende kruiden is het prima te doen. je kan ook gekookte of roerbakgroenten met sla eten. sla aanmaken met een scheurtje olijfolie en witte wijn azijn met peper. (geen zout) prima te doen.Gewoon een beetje creatief spelen met voeding.

 3. Ik heb een aanmerking over het statement in de tekst hier boven dat het met een soep dieet mogelijk zou moeten zijn om “gemakkelijk 15 kilo af te vallen in 1 maand tijd….” (letterlijk staat er: …….dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn.)

  Wellicht interessant voor iedereen die wil afvallen is het volgende:
  Om 1 kilo puur vet kwijt te raken moet je 7000 kilocalorieën minder eten dan je lichaam nodig heeft.

  Stel je ben een volwassen vrouw die niet overmatig aan sport doet dan heb je per dag circa 2000 kilocalorieën nodig. Dat zijn in 7 dagen dus een totaal van 14.000 kilocalorieën Dat wil zeggen indien je dan 1 week / 7 dagen lang totaal niets zou eten. 0,0 calorieën per dag dan kun je alsnog niet meer dan 2 kilo lichaamsvet kwijt raken.

  Het is mogelijk dat je weegschaal eenmalig circa 2 kilo minder aangeeft. Dit heeft echter zeer weinig te maken met het verlies van lichaamsvet maar is het verlies van ontlasting en water dat in je lichaam was voordat je aan het dieet begon.

  Qua lichaamsvet kun je dus zelfs wanneer je HELEMAAL niets zou eten in 1 week tijd – NIET meer dan maximaal 2 kilo aan lichaamsvet kwijtraken.

  Omdat helemaal niets eten eigenlijk niet mogelijk is – zeer oncomfortabel en waarschijnlijk ook ongezond ga ik zelf ervan uit dat je als gezonde volwassene minimaal 1000 tot 1200 calorieën per dag nodig hebt om de dag door te komen. Als je dus zeer consequent per dag slechts 1000 calorieën eet terwijl je lichaam eigenlijk 2000 calorieën nodig heeft dan raak je in 1 week tijd dus exact 1 kilogram aan lichaamsvet kwijt. En zoals gezegd meer dan maximaal 2 kg raakt je aan ontlasting en water niet kwijt en dit zijn geen echte ponden die permant kwijt bent. Die ontlasting komt er even snel weer bij qua gewicht zodra je weer normaal gaat eten.

  Dus uitspraken als “……….kun je gemakkelijk in 1 maand tijd wel 15 kilo kwijtraken……..” is complete bullshit. Een dergelijk aantal kilo’s kun je in de vorm van lichaamsvet onmogelijk kwijtraken.

  Laat we even ervan uitgaan dat de eerder genoemde vrouw hierboven geen 2000 calorieën maar 2500 calorieën (het normale calorieën verbruik van een 1 volwassen man per dag) nodig zou hebben omdat de vrouw in kwestie een drukke baan of dagtaak heeft. Dus geen kantoorbaan maar iets waarbij zij regelmatig moet bewegen. En stel dat die persoon vervolgens geen 1000 calorieën per dag (het eigenlijke minimum dat nodig is om niet constant met een knorrende maag en een zeer slecht humeur onderweg te zijn) maar slechts 500 calorieën per dag opneemt/eet. Dan zal deze persoon dus een tekort opbouwen van 2000 calorieën per dag – dat zijn 14.000 calorieën per week. Deze persoon zal dan 2 kg puur lichaamsvet per week kwijtraken. Dat zijn 8 kg per maand wanneer de persoon in kwestie het zou kunnen volhouden om 1 maand lang strikt van 500 calorieën per dag te leven terwijl zij eigenlijk 2500 per dag nodig heeft / verbruikt.

  Kortom ik vind het zeer onrealistisch om mensen voor te spiegelen dat het relatief gemakkelijk zou zijn om 15 kg per maand af te vallen. Dat is volgens mij vrijwel onmogelijk.

  Ander voorbeeld en eveneens niet haalbaar:
  Volwassen vrouw – nodig qua calorieën zijn 2500 calorieën per dag.
  Deze vrouw besluit op dieet te gaan en eet vervolgens 4 weken helemaal niets meer (een paar sla bladen per dag en flink water om de honger tegen te gaan — het is mogelijk om dit overleven – maar gezond is het zeker niet).

  Deze persoon komt dan per dag 2500 calorieën tekort – dat zijn 17.500 calorieën per week en 70.000 calorieën per 4 weken. Om 1 kilo puur lichaamsvet kwijt te raken moet men 7000 calorieën minder eten dan het lichaam nodig heeft. Bij een honger dieet van 4 weken met NULL eten en NULL calorieën per dag kan men dan maximaal 10 kg lichaamsvet per 4 weken kwijt raken.

  Voor mensen die van zich zelf vinden dat ze expert zijn op het gebied van diëten en gezonde voeding – mag men verwachten dat zij dit soort informatie wel weten en niet onzin verkondigen zoals:

  “……..bla bla – met het nieuwste groene blaadjes dieet kun heel gemakkelijk
  15 kg per maand kwijtraken.” Dat is complete bullshit.

  En het behoeft denk ik geen betoog dat je met het bovenstaande hongerdieet van NULL calorieën per dag – ook de volgende resultaten zult behalen:

  1.
  Een permanent knorrende maag en super slechte zin vanwege constante honger
  2.
  Wellicht ook nog haaruitval plus een doffe huid – plus heel slecht kunnen slapen vanwege de permanente honger.
  3.
  Je zult nauwelijks in staat zijn om je te concentreren omdat je lichaam begint zichzelf af te breken – dus je spieren worden afgebouwd plus je hersenen kunnen worden aangetast – bij te extreme honger gaat je lichaam niet alleen maar vet afbreken maar tast ook je spieren – je hersenen en indien je pech hebt ook je organen aan. Dat dit niet gezond is zullen de meeste mensen wel begrijpen
  4.
  Ongewenst effect van een dergelijk grof hongerdieet is dat je lichaam tijdens het dieet op spaarstand schakelt en zodra je weer normaal begint te eten vliegt een deel van het gewicht er onmiddellijk weer aan.

  Ik geloof overigens wel dat er allerlei gezonde diëten zijn waaronder wellicht het hierboven beschreven soep dieet die allemaal uitstekend kunnen werken.

  Maar – stel jezelf realistische doelen, en – laat je niet gek maken met resultaten die beslist niet haalbaar zijn zoals de verwachting om 15 kg per maand kwijt te raken. Dat is gewoon complete onzin en volstrekt niet haalbaar.

  En zoals gezegd van mensen die van zichzelf vinden dat ze experts zijn op het gebied van voeding en diëten verwacht ik dat ze dit soort gegevens wel weten. Het is een simpel rekensommetje.

  Overigens de reden waarom eiwitpoedertjes best goed werken is het volgende:

  Je lichaam moet vet verbranden om eiwit te kunnen opnemen. Verder is eiwit het enige voedingsmiddel waar je lichaam geen vet van kan maken. Anders dan bij koolhydraten het geval is kan je lichaam een teveel aan eiwit niet omzetten in vet.

 4. Hoeveel liter water moet ik gebruiken voor het recept met de 6 grote uien, 3 groene pagina’s enz. En wat wordt er bedoeld met soepselder?

 5. Ik en mijn vriend hebben het een week volgehouden. Dit was ons eerste dieet en het was superzwaar. Na een tijdje kan je geen soep en vooral geen kool meer zien. Ik ben 170 lang en van 61 kg, naar 57 kg gegaan en mijn vriend is 196 lang en is van 101 kg, naar 95 kg gegaan. Ik had het dieet niet nodig, maar deed het om mijn vriend te steunen. De eerste dagen val je niet af, aan het eind van de week begin je het te zien en vooral die week daarna val je juist af. Bij het dieet hebben we ook Alka Greens genomen. Dit is een rijk voedingssupplement, goed voor de darmen! Wij zijn na dit dieet gezond blijven eten. Zo eten we nu ook minder koolhydraten, geen fastfood of snacks en drinken we geen alcohol door de week. Wij vinden dit dieet een goede start om te beginnen met een gezondere levensstijl. Het is nu ook gemakkelijk om gezond te blijven eten, omdat je anders het gevoel hebt dat die zware week voor niets is geweest. Tevens heb ik nu veel minder honger dan voorheen, net of je maag gekrompen is.

 6. Hoi Petra,

  Ik ben ook met de tweede dag bezig en gaat erg goed, goed vol te houden!
  Zelf heb ik hier niet veel last van, maar ik drink ook niet voldoende (soep)
  ben ik bang,
  Groeten Katie

  • een beetje laat maar groene en rode paprika is net hetzelfde gewoon de tijd van rijp worden is verschillende de rode zitten eenmaal langer onder de zon en hebben hierdoor een zoetere smaak en bevatten meer suiker. Daardoor wordt aangeraden om toch voor groene groeten te gaan tijdens een dieet.

 7. Hoi
  Ben aan mijn tweede dag bezig , het gaat heel goed
  Maar ik moet ontzettend veel plassen , is dat normaal
  Groeten Petra

 8. Ik ben nu met de vierde dag bezig. Ondanks streng houden aan de regels van het dieet en tevens naar de sportschool val ik nog geen kilo af. Inname van beneden de 1000 kcal en verbranding van meer dan 3000 kcal. Enige verklaring?

  • Waarom vraag je of je eieren mag, terwijl er duidelijk staat vermeld op de pagina, wat je allemaal mag? Blijkbaar dus geen eieren.

  • Zoals na elk dieet dus gezond blijven eten. Misschien rustig opbouwen, de week erna soep bliiven eten maar met het avond eten gewoon normaal eten.

  • Ja, hoort erbij, helaas!
   Ik ben nu 2e week bezig en ik ben al 4,3 kilo afgevallen. Alleen 7e dag geen zilvervlies rijst gegeten. Maar meer koolhydraatarm gegeten na de middag, eieren vlees groenten. Ik begon met soep en fruitsap in de ochtend. Helaas kon ik die dag niet volhouden.

  • Wij beginnen op fruit dag met een appeltje en vers geperste sinaasappelsap. Op groente dag met schijfjes komkommer en schijfjes tomaat met peper

 9. Hallo allemaal,
  Ik wil graag 10 kilo kwijt en heb gekozen voor KetoX24 omdat mijn vriendin hier recent mee is afgevallen. Ik ga maandag 1 januari staten met KetoX24. Ik heb de druppels en het boekje al in huis. Ik heb coach Dianne toegewezen gekregen en ben super gemotiveerd! Wie doet er mee? We kunnen elkaar motiveren om ons streefgewicht te bereiken!

  Karin

 10. Dag 4: enkel bananen, geen ander fruit? Ook geen groenten?
  Dag 5: enkel tomaten, geen andere groente? Geen fuit?
  Heb op veel sites gezocht, het is mij nog steeds niet duidelijk.. met dank!

 11. Hoi ik heb het geprobeerd na paar uur had ik meteen honger heb het niet eens een dag vol kunnen houden. Misschien had ik de soep verkeerd gemaakt of so..

 12. Het gaat goed. Maar morgen dag 5, 6 tomaten met veel vlees en of vis. Maar is er ook een alternatief voor de tomaten. En ik ben niet zo dol op tomaten. Hel

 13. Hallo ben gisteren begonnen, was 108.5 kilo en vanmorgen 106.25… doe her erg strikt. wil het zo lang mogel;ijk volhouden met tussenpauzes van 2 dagen gewoon dieet.. wil graag 90 kilo wegen. Zo ver nog geen seconde honger gehad en de soep smaakt best lekker. Hen de soep erg pikant gemaakt met chiliflakes. Hou jullie op de hoogte

 14. In de eerste 2 dagen ben ik 2kg kwijtgeraakt, maar sindsdien blijf ik steeds op hetzelfde gewicht… Ik hou me strikt aan de regels en eet zelfs minder dan voorgeschreven staat (vb maar 2 bananen ipv 8 of maar 200 gr vlees ipv van 300). Heeft iemand hetzelfde probleem en weet die een oplossing?

 15. Dag 6 onbeperkt rundvlees, je mag zelfs 2 tot drie biefstukken eten. Betekend dat onbeperkt rundvlees en twee tot drie biefstukken?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.