Soepdieet Recept (7 dagen)

Bij het soepdieet eet je speciale soep en verbrand je snel vet doordat er weinig calorieën ingenomen worden. Het is de bedoeling dat je tussen de 4 tot 7 kilo verliest binnen 7 dagen. Je mag de soep onbeperkt eten. Het wordt aangeraden om het dieet 7 dagen vol te houden. Als je 2 of 3 keer achter elkaar een periode van 7 dagen het dieet aanhoudt, met telkens 2 tot 7 rustdagen er tussen, dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn. Bij het soepdieet krijgt het lichaam voldoende vocht binnen om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. De inname van extra voedingssupplementen is niet nodig, omdat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Vragen over het Soepdieet

Heb je ervaring met het soepdieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Het Soepdieet van dag tot dag

DAG 1
Alle fruit, behalve bananen. Soep zoveel je wil.
Meloenen en watermeloenen hebben minder calorieën dan de meeste fruitsoorten.

DAG 2
Alle groenten. Samen met de soep. Eet, tot je genoeg hebt, verse of blikgroenten. Probeer zoveel mogelijk groene bladgroenten te eten en vermijd gedroogde bonen, erwten en maïs.

Bij het avondmaal mag je één gekookte aardappel (in de schil) of uit de oven met wat boter. Eet geen fruit !

DAG 3
Eet zoveel soep, fruit en groenten als je wil. GEEN aardappel !

DAG 4
Bananen en afgeroomde (magere) melk. Samen met de soep. Je mag tot 8 bananen eten. Drink zoveel mogelijk bronwater.

Tip: maak bananenmilkshakes!

Bananen hebben veel koolhydraten en calorieën, evenals de melk, maar op deze dag heeft uw lichaam dit nodig, vooral de potassium in de bananen, ook de koolhydraten en de calcium zodat u minder zin hebt in zoetigheid.

DAG 5
Rundvlees, kip of vis met tomaat. Je mag 300 à 450 gr. vlees of vis hebben samen met een blik tomaten of 6 verse tomaten.
Probeer minsten 6 tot 8 glazen bronwater te drinken om de zuren uit je lichaam te spoelen.
Eet minstens 1 x de soep !

DAG 6
Rundvlees en groenten, zoveel je maar wil. Je mag zelfs 2 of 3 steaks eten met groene bladgroenten, maar geen aardappel !
Eet minsten l x de soep !

DAG 7
Zilvervliesrijst, ongezoet fruitsap en groenten. Zoveel je wil.
Eet minstens 1 x de soep !

Het Soepdieet Recept

Het oorspronkelijke soepdieet werd aan de hand van een vaste receptuur bereid. Dat recept bevatte:

 • 6 Grote uien;
 • 1 Witte kool;
 • 1 Bos soepselder;
 • 3 Groene paprika’s;
 • 3 Grote tomaten;
 • 4 Wortelen;
 • 1 Pakje soepmix;

Eventueel bouillonblokjes met het minimale vetgehalte;
Eventueel sojasaus, peper, tijm, tabasco, chilipepers, oregano, peterselie, knoflook en rozemarijn.

Er mag geen zout gebruikt worden bij de bereiding van het soepdieet. Witte kool kan vervangen worden door spruitjes of broccoli. Het gebruik van Dieet Pro is een keer per dag toegestaan.

Verderop in dit artikel worden een aantal varianten op dit recept besproken.

Voor wie het soepdieet geschikt is

Het soepdieet is geschikt voor iedereen die snel en veel wil afvallen. Van een hongergevoel krijg je niet snel last, omdat je zoveel soep mag eten als je wilt. Het is echter wel belangrijk dat je je aan de richtlijnen houdt, enige discipline is dus vereist. Het soepdieet is niet geschikt om langer dan 7 dagen achtereen te volgen. Mocht je langer willen afvallen, dan wordt een ander dieet aangeraden. Als je zware arbeid verricht, wordt het soepdieet ook afgeraden omdat je weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Do’s en dont’s soepdieet

Bij het soepdieet worden bepaalde producten verboden. Deze producten zijn brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken, dieetkoeken en dieetdranken. Tijdens het dieet mag je naast soep ook bronwater, ongezoete thee en (zwarte) koffie, magere melk, bessensap en ongezoet vruchtensap drinken. Het is een regel dat je na het soepdieet 24 uur wacht alvorens je alcohol gebruikt. Het kan gebeuren dat je ontlasting dun wordt door het dieet. Wat dan helpt is een kopje zemelen of muesli te nemen. Dit zorgt ervoor dat de darmen weer voedingsstoffen in het bloed en overtollig vocht onttrekken aan de ontlasting.

Soepdieet Recept Varianten

 • 3 liter water
 • 3 uien
 • groene paprika
 • bosje selderij
 • 1/2 witte kool
 • 2 tomaten
 • 1 winterwortel
 • pakje soepverrijker

Bereiden

Hak of snij de groenten in kleine stukjes. Breng alles aan de kook, voeg de soepverrijker toe en laat alles ongeveer een uurtje koken totdat alles gaar is.

Soep uit eigen tuin
Soep uit eigen tuin
Peter Bauwens

Een heerlijk kommetje soep
Een heerlijk kommetje soep
Labrune, M.

Extra informatie

De basis van dit dieet is een vetverbrandingssoep, waarvan je zoveel mag eten als je wil, ze bevat bijna geen calorieën en breekt vet af, zonder dat je een hongerig gevoel krijgt.

Als je dit dieet stipt volgt kan je 4 tot 7 kg afvallen in 7 dagen.

Je kan dit dieet volgen zolang je wil, maar niet aaneensluitend, het beste is 7 dagen volgen, 7 dagen niet (minimum 2 dagen niet).

Indien je darmfunktie het laat afweten neem dan een kopje zemelen of muesli.

Verboden : brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken !

Toegelaten : bronwater, ongezoete thee, ongezoete (zwarte) koffie, ongezoet fruitsap, bessensap en magere melk.

Na het dieet 24 uren wachten met alcohol!

Ervaring en Vragen over het Soepdieet

Heb je ervaring met het soepdieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

262 Reacties

 1. Dit dieet is misschien goed voor mensen die dagelijks aardappelen, brood en snoep eten.
  Als dat niet het geval is, doet het niets. Ik heb het zeer strikt gedaan, volgens wat hier staat, zonder een uitzondering en er is 1kg weg op die week. Maar ik moet wel zeggen, dat ik nooit aardappelen, zelden brood en nooit zoetigheden eet (makkelijk voor mij, ik lust het niet..;)

 2. Zit aan dag 3 en qua honger gevoel is het makkelijk vol te houden. Vond groentedag tot nu toe de moeilijkste want ontbijten met komkommer is voor mij niet zo heerlijk.. voor de rest lukt het goed en de soep is ook lekker alleen die barstende hoofdpijn die ermee gepaard gaat is echt verschrikkelijk

 3. Ik heb een aanmerking over het statement in de tekst hier boven dat het met een soep dieet mogelijk zou moeten zijn om “gemakkelijk 15 kilo af te vallen in 1 maand tijd….” (letterlijk staat er: …….dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn.)

  Wellicht interessant voor iedereen die wil afvallen is het volgende:
  Om 1 kilo puur vet kwijt te raken moet je 7000 kilocalorieën minder eten dan je lichaam nodig heeft.

  Stel je ben een volwassen vrouw die niet overmatig aan sport doet dan heb je per dag circa 2000 kilocalorieën nodig. Dat zijn in 7 dagen dus een totaal van 14.000 kilocalorieën Dat wil zeggen indien je dan 1 week / 7 dagen lang totaal niets zou eten. 0,0 calorieën per dag dan kun je alsnog niet meer dan 2 kilo lichaamsvet kwijt raken.

  Het is mogelijk dat je weegschaal eenmalig circa 2 kilo minder aangeeft. Dit heeft echter zeer weinig te maken met het verlies van lichaamsvet maar is het verlies van ontlasting en water dat in je lichaam was voordat je aan het dieet begon.

  Qua lichaamsvet kun je dus zelfs wanneer je HELEMAAL niets zou eten in 1 week tijd – NIET meer dan maximaal 2 kilo aan lichaamsvet kwijtraken.

  Omdat helemaal niets eten eigenlijk niet mogelijk is – zeer oncomfortabel en waarschijnlijk ook ongezond ga ik zelf ervan uit dat je als gezonde volwassene minimaal 1000 tot 1200 calorieën per dag nodig hebt om de dag door te komen. Als je dus zeer consequent per dag slechts 1000 calorieën eet terwijl je lichaam eigenlijk 2000 calorieën nodig heeft dan raak je in 1 week tijd dus exact 1 kilogram aan lichaamsvet kwijt. En zoals gezegd meer dan maximaal 2 kg raakt je aan ontlasting en water niet kwijt en dit zijn geen echte ponden die permant kwijt bent. Die ontlasting komt er even snel weer bij qua gewicht zodra je weer normaal gaat eten.

  Dus uitspraken als “……….kun je gemakkelijk in 1 maand tijd wel 15 kilo kwijtraken……..” is complete bullshit. Een dergelijk aantal kilo’s kun je in de vorm van lichaamsvet onmogelijk kwijtraken.

  Laat we even ervan uitgaan dat de eerder genoemde vrouw hierboven geen 2000 calorieën maar 2500 calorieën (het normale calorieën verbruik van een 1 volwassen man per dag) nodig zou hebben omdat de vrouw in kwestie een drukke baan of dagtaak heeft. Dus geen kantoorbaan maar iets waarbij zij regelmatig moet bewegen. En stel dat die persoon vervolgens geen 1000 calorieën per dag (het eigenlijke minimum dat nodig is om niet constant met een knorrende maag en een zeer slecht humeur onderweg te zijn) maar slechts 500 calorieën per dag opneemt/eet. Dan zal deze persoon dus een tekort opbouwen van 2000 calorieën per dag – dat zijn 14.000 calorieën per week. Deze persoon zal dan 2 kg puur lichaamsvet per week kwijtraken. Dat zijn 8 kg per maand wanneer de persoon in kwestie het zou kunnen volhouden om 1 maand lang strikt van 500 calorieën per dag te leven terwijl zij eigenlijk 2500 per dag nodig heeft / verbruikt.

  Kortom ik vind het zeer onrealistisch om mensen voor te spiegelen dat het relatief gemakkelijk zou zijn om 15 kg per maand af te vallen. Dat is volgens mij vrijwel onmogelijk.

  Ander voorbeeld en eveneens niet haalbaar:
  Volwassen vrouw – nodig qua calorieën zijn 2500 calorieën per dag.
  Deze vrouw besluit op dieet te gaan en eet vervolgens 4 weken helemaal niets meer (een paar sla bladen per dag en flink water om de honger tegen te gaan — het is mogelijk om dit overleven – maar gezond is het zeker niet).

  Deze persoon komt dan per dag 2500 calorieën tekort – dat zijn 17.500 calorieën per week en 70.000 calorieën per 4 weken. Om 1 kilo puur lichaamsvet kwijt te raken moet men 7000 calorieën minder eten dan het lichaam nodig heeft. Bij een honger dieet van 4 weken met NULL eten en NULL calorieën per dag kan men dan maximaal 10 kg lichaamsvet per 4 weken kwijt raken.

  Voor mensen die van zich zelf vinden dat ze expert zijn op het gebied van diëten en gezonde voeding – mag men verwachten dat zij dit soort informatie wel weten en niet onzin verkondigen zoals:

  “……..bla bla – met het nieuwste groene blaadjes dieet kun heel gemakkelijk
  15 kg per maand kwijtraken.” Dat is complete bullshit.

  En het behoeft denk ik geen betoog dat je met het bovenstaande hongerdieet van NULL calorieën per dag – ook de volgende resultaten zult behalen:

  1.
  Een permanent knorrende maag en super slechte zin vanwege constante honger
  2.
  Wellicht ook nog haaruitval plus een doffe huid – plus heel slecht kunnen slapen vanwege de permanente honger.
  3.
  Je zult nauwelijks in staat zijn om je te concentreren omdat je lichaam begint zichzelf af te breken – dus je spieren worden afgebouwd plus je hersenen kunnen worden aangetast – bij te extreme honger gaat je lichaam niet alleen maar vet afbreken maar tast ook je spieren – je hersenen en indien je pech hebt ook je organen aan. Dat dit niet gezond is zullen de meeste mensen wel begrijpen
  4.
  Ongewenst effect van een dergelijk grof hongerdieet is dat je lichaam tijdens het dieet op spaarstand schakelt en zodra je weer normaal begint te eten vliegt een deel van het gewicht er onmiddellijk weer aan.

  Ik geloof overigens wel dat er allerlei gezonde diëten zijn waaronder wellicht het hierboven beschreven soep dieet die allemaal uitstekend kunnen werken.

  Maar – stel jezelf realistische doelen, en – laat je niet gek maken met resultaten die beslist niet haalbaar zijn zoals de verwachting om 15 kg per maand kwijt te raken. Dat is gewoon complete onzin en volstrekt niet haalbaar.

  En zoals gezegd van mensen die van zichzelf vinden dat ze experts zijn op het gebied van voeding en diëten verwacht ik dat ze dit soort gegevens wel weten. Het is een simpel rekensommetje.

  Overigens de reden waarom eiwitpoedertjes best goed werken is het volgende:

  Je lichaam moet vet verbranden om eiwit te kunnen opnemen. Verder is eiwit het enige voedingsmiddel waar je lichaam geen vet van kan maken. Anders dan bij koolhydraten het geval is kan je lichaam een teveel aan eiwit niet omzetten in vet.

 4. Hoeveel liter water moet ik gebruiken voor het recept met de 6 grote uien, 3 groene pagina’s enz. En wat wordt er bedoeld met soepselder?

 5. Ik en mijn vriend hebben het een week volgehouden. Dit was ons eerste dieet en het was superzwaar. Na een tijdje kan je geen soep en vooral geen kool meer zien. Ik ben 170 lang en van 61 kg, naar 57 kg gegaan en mijn vriend is 196 lang en is van 101 kg, naar 95 kg gegaan. Ik had het dieet niet nodig, maar deed het om mijn vriend te steunen. De eerste dagen val je niet af, aan het eind van de week begin je het te zien en vooral die week daarna val je juist af. Bij het dieet hebben we ook Alka Greens genomen. Dit is een rijk voedingssupplement, goed voor de darmen! Wij zijn na dit dieet gezond blijven eten. Zo eten we nu ook minder koolhydraten, geen fastfood of snacks en drinken we geen alcohol door de week. Wij vinden dit dieet een goede start om te beginnen met een gezondere levensstijl. Het is nu ook gemakkelijk om gezond te blijven eten, omdat je anders het gevoel hebt dat die zware week voor niets is geweest. Tevens heb ik nu veel minder honger dan voorheen, net of je maag gekrompen is.

 6. Hoi Petra,

  Ik ben ook met de tweede dag bezig en gaat erg goed, goed vol te houden!
  Zelf heb ik hier niet veel last van, maar ik drink ook niet voldoende (soep)
  ben ik bang,
  Groeten Katie

  • een beetje laat maar groene en rode paprika is net hetzelfde gewoon de tijd van rijp worden is verschillende de rode zitten eenmaal langer onder de zon en hebben hierdoor een zoetere smaak en bevatten meer suiker. Daardoor wordt aangeraden om toch voor groene groeten te gaan tijdens een dieet.

 7. Hoi
  Ben aan mijn tweede dag bezig , het gaat heel goed
  Maar ik moet ontzettend veel plassen , is dat normaal
  Groeten Petra

 8. Ik ben nu met de vierde dag bezig. Ondanks streng houden aan de regels van het dieet en tevens naar de sportschool val ik nog geen kilo af. Inname van beneden de 1000 kcal en verbranding van meer dan 3000 kcal. Enige verklaring?

  • Waarom vraag je of je eieren mag, terwijl er duidelijk staat vermeld op de pagina, wat je allemaal mag? Blijkbaar dus geen eieren.

  • Zoals na elk dieet dus gezond blijven eten. Misschien rustig opbouwen, de week erna soep bliiven eten maar met het avond eten gewoon normaal eten.

  • Ja, hoort erbij, helaas!
   Ik ben nu 2e week bezig en ik ben al 4,3 kilo afgevallen. Alleen 7e dag geen zilvervlies rijst gegeten. Maar meer koolhydraatarm gegeten na de middag, eieren vlees groenten. Ik begon met soep en fruitsap in de ochtend. Helaas kon ik die dag niet volhouden.

  • Wij beginnen op fruit dag met een appeltje en vers geperste sinaasappelsap. Op groente dag met schijfjes komkommer en schijfjes tomaat met peper

 9. Hallo allemaal,
  Ik wil graag 10 kilo kwijt en heb gekozen voor KetoX24 omdat mijn vriendin hier recent mee is afgevallen. Ik ga maandag 1 januari staten met KetoX24. Ik heb de druppels en het boekje al in huis. Ik heb coach Dianne toegewezen gekregen en ben super gemotiveerd! Wie doet er mee? We kunnen elkaar motiveren om ons streefgewicht te bereiken!

  Karin

 10. Dag 4: enkel bananen, geen ander fruit? Ook geen groenten?
  Dag 5: enkel tomaten, geen andere groente? Geen fuit?
  Heb op veel sites gezocht, het is mij nog steeds niet duidelijk.. met dank!

 11. Hoi ik heb het geprobeerd na paar uur had ik meteen honger heb het niet eens een dag vol kunnen houden. Misschien had ik de soep verkeerd gemaakt of so..

 12. Het gaat goed. Maar morgen dag 5, 6 tomaten met veel vlees en of vis. Maar is er ook een alternatief voor de tomaten. En ik ben niet zo dol op tomaten. Hel

 13. Hallo ben gisteren begonnen, was 108.5 kilo en vanmorgen 106.25… doe her erg strikt. wil het zo lang mogel;ijk volhouden met tussenpauzes van 2 dagen gewoon dieet.. wil graag 90 kilo wegen. Zo ver nog geen seconde honger gehad en de soep smaakt best lekker. Hen de soep erg pikant gemaakt met chiliflakes. Hou jullie op de hoogte

 14. In de eerste 2 dagen ben ik 2kg kwijtgeraakt, maar sindsdien blijf ik steeds op hetzelfde gewicht… Ik hou me strikt aan de regels en eet zelfs minder dan voorgeschreven staat (vb maar 2 bananen ipv 8 of maar 200 gr vlees ipv van 300). Heeft iemand hetzelfde probleem en weet die een oplossing?

 15. Dag 6 onbeperkt rundvlees, je mag zelfs 2 tot drie biefstukken eten. Betekend dat onbeperkt rundvlees en twee tot drie biefstukken?

 16. Gister begonnen. Wil graag 5 kilo kwijt. En daarna weer lekker gaan sporten. Het is nu ochtend en ik eet soep. Beetje raar, maar heb een heerlijke soep gemaakt. Vanmorgen op de weegschaal de eerste kilo eraf. Ik denk juist dat je niet veel moet sporten deze week. Omdat je echt weinig calorien binnen krijgt.. Beter 7 dagen rustig aan doen. Vanavond ga ik uit eten. Niet makkelijk, maar zal me beperken tot een salade en neem geen alcohol. Liefst morgen weer een halve kilo eraf.

 17. Ik ga er maandag aan beginnen☺heeft er nog iemand goeie tips?ik hoop dat ik na 7 dagen resultaat ga zien.ben mama van 3 en geraak mijn zwangerschaps kwalen niet kwijt ? voor de anderen Veel succes

 18. Wel mooi wat ik hier boven leest zal me ff voorstellen mijn naam is andre ik ben 43 jaar 143 kg en een emotie eter het probleem is dat ik vettigheid ga eten om rustig te blijven ik weet het zit tussen je oren ik herriner van de tijd dat me vader nog leefde dat hij dit soep dieet ging proberen nu dacht ik oké ik ga dat ook is doen ik kan je vertellen ik heb dag 3 dag 4 zoveel zwaar en last gehad van de honger tot huilends toe nu ben ik vandaag aan dag 7 begonnen en het gaat wel redelijk ik heb me vanmorgen gewogen en ben 5 a 6 kilo kwijt ongeveer vandaag de laatste dag in dan 2 a 3 dagen normaal eten maar gezond en 6 x perdag in portie dan er weer mee beginnen
  PS voor het honger gevoel ben ik op Den duur meer water gaan drinken kan je wel zeggen dat dat me de misleiding heeft voorkomen en ben er veel tegen gekomen

 19. Ik ben 16jaar, en ben op 4dagen 5kilo afgevallen.
  Ben zeer tevreden al vinden mijn ouders en mijn vriend dat minder goed. (Flauwvallen gebeurt wel eens..)

 20. Ik ben nu op dag 5 en ben nu 5kg afgevallen. Vorige jaar heb ik t ook gedaan maar had t niet volgehouden. Nu heb ik me strikt gehouden aan de regels.
  Dag 2 had ik t heel moeilijk zonder fruit maar de fameuze aardappel had mijn honger goed gestild.
  Volhouden en aan de regels houden. Ps had ergens gelezen dat je rund ook kan vervangen met kip of vis.
  Ik ga nog een week doen over een twee tal weken. Doel 10kg afvallen.
  Niet cheaten en volhouden. Veel succes dames!

 21. Vandaag op dag 4. Maar nog geen gram afgevallen! :-( iemand enig idee hoe dit kan? Netjes overal aan gehouden, alleen iets zout gebruikt gisteren over de groente

 22. Zijn er ervaringen met “teruggaan” naar normaal cq gezond eten na dit dieet te hebben gevolgd? Ik wil ervan zeker zijn dat dit niet weer zoveelste ongezond crashdieet is.

  • Ik ben er ook mee bezig. Ben wrl benieuwd wat jij als ontbijt eet op de dagen waar er geen fruit wordt gegeten
   Hoor het grasg van jou.
   Succes. Gr Sacha

 23. Heb dit dieet enkele jaren terug gedaan. 4x dgs flinke kom soep en overig tussendoor in aangegeven hoeveelheden. Strikt gehouden aan drankadvies. 5 kilo eraf en die bleef er ook heel lang af (zonder verdere diëten, maar niet snoepen).
  Vraagt wel een weekje discipline.

 24. ER blijven veel vragen bij het lezen van het soepdieet, zoals:
  wat eet je voor je ontbijt?
  op een bananendag, mag je dan ook ander fruit?
  tijdens een groentedag, mag je dan ook fruit?
  ook fruit tijdens dag 5 (vis/vlees/tomaten-dag)
  idem dag 6?

  • Als er staat “groenten dag”, dan snap je toch wel dat je die dag alleen groenten mag en dus geen fruit? En ook een bananen dag heet niet voor niks een bananendag, als je ook ander fruit mocht dan zou het “bananen en ander soorten fruit” dag heten. En het ontbijt? Wat dacht je van soep? Of fruit op de fruitdag of groenten op groenten dag. Het is vooral logica en gewoon goed lezen.

  • Wil geen domper op de zaak gooien .. maar 160 kg .. daar kan geen soep dieet tegenop.
   Denk niet dat ik de gek met je steek.
   Zelf woog ik 175kg, wat ik ook deed niks hielp genoeg of blijvend. (er waren nog andere medische dingen in het spel, maar dat doet aan de zaak niet af)
   De oplossing was ingrijpend maar succesvol. Een ‘bypass’, een operatie die een groot deel van de maag weghaald en een stuk van je darmen.
   Nu ‘huppel’ ik door het leven met ‘slechts’ 80 kg (1,75m)
   Spreek er eens over met je dokter.

   Het soepdieet zelf gebruik ik nog steeds, voor de feestdagen of ander gevaarlijke tijden:)

 25. Hoi meiden ik ben vandaag begonnen met dit soepdieet, maar heb krampachtige gevoelens in mn onderbuik en is opgezet. Is dit normaal?

 26. Voor de lunch en avondeten neem je de soep. Maar wat eet je als ontbijt ook de soep? En mag je de soep ook koud eten? Heb op m’n werk geen mogelijkheid om de soep op te warmen.

  • Ik maak de soep heel heet en dan doe ik het in een thermoskan om mee te nemen. De kam warm ik voor met kokend water zodat het niet de warmte onttrekt aan de soep. Gaat prima.de soep is nog goed warm in de middag. Ik neem vlak voordat ik naar huis ga nog vaak een kommetje soep.

 27. Ik ben met dag 2 bezig en het recept gekregen van iemand die het 3 x gedaan heeft en is 14kg afgevallen. In mijn recept mogen vetvrije bouillonblokjes of kruidenzout.
  De soep is best lekker. Op dag 5 en 6 rundvlees en mijn vraag is mag je dan wat olie gebruiken om het vlees te grillen

 28. Ik ben zondag begonnen en al 1.4 kilo kwijt.
  Ik drink wel 2 bakjes koffie melk op de dag anders houd ik het niet vol?
  Ik wet 3 kommen soep over heel de dag en houd me verder aan de regeld. Ben benieuwd aan eindr van de week

 29. Als je vegetariër bent (zoals ik) mag je vlees/kip/vlees dan gewoon weglaten op dag 5 / dag 6 of moet je dat per sé vervangen door bv soja (tofu/tempeh) om alsnog aan je eiwitten te komen?

 30. Mag je meer groentesoorten toevoegen aan de soep?

  Mag je de tweede dag bij de groentes ook gekookte sperziebonen eten?

 31. Ga maandag met dit soepdieet beginnen maar zal de soep afwisselen met de volgende soepen, dan wordt het niet te eentonig. Ik hou van soep eten dus ik ben benieuwd.

  Ben wel een zoutmondje dus dat zal wel wennen zijn

  • Was ik ook ik ben nog een puber, maar heb dit voor de afgelopen zomer gedaan en in 1 maand 9 kilo afgevallen! En vandaag is mijn 1e week voorbij en 3.8 afgevallen! Ik ga geen tussenstop van 2 dagen houden want dan kom ik het al gelyk aan :p!

 32. Klein vraagje,

  Ik start maandag met het soepdieet, ik ben verder nogal ne koffiedrinker,mag dat gedurende het dieet?

  Mvg Stephanie

  • Hoi Stephanie,

   Ik begin maandag ook met dit dieet!
   Succes en laat je wat van je horen hoeveel kilo’s je bent kwijt geraakt?

   Groetjes.
   Saskia

 33. Ik heb het dieet HEEL streng gevolgd. Na dag 3 val ik alleen niets meer af. Heel teleurstellend. Hoe kan dat?
  Graag hoor ik van U.
  Groeten, Marianne

 34. Hallo allemaal,
  een heel lekkere soep is dat !!
  eet ook graag elke dag soep.
  Maar ik weet ook niet wat dat soepversterker is ?
  Gewoon een pakje soep ? is kervel goed erin?
  graag verwacht ik antwoord hier van .
  hartelijk dank hiervoor .
  grtjs Dodei

  • Uhm wat denk je wat voor dieet dit is misschien een ‘SOEPdieet’, dus je hebt geen ander keuze of jawel 1 ander dieet. Je kan als als je een doorbijter bent hoef je ook geen soep te drinken alleen het hoort er wel bij! :)

   Succes,

   Tugbaa

 35. Hoi allemaal!

  ik zit nu op dag 5 van het dieet en ik zeg je eerlijk het begint goed.. lekker fruit en je groenten…. ik heb op dag 4 warme bananenmilkhakes gemaakt. En vandaag heb ik lekker voor zalm gekozen en 1 kipfiletje. Morgen eet ik 3 magere lapjes rundvlees met groenten. En jahoor, nog maar 1 dagje te gaan zilvervliestrijst, groenten en sap de hele dag door! Jam! Wat is dat een heerlijke afsluiter. Ik woog 60 kilo en ben 1.75 m en weeg nu op dag 5: 56 kilo. Precies vier kilo afgevallen in vijf dagen! Plus dat ik weet dat ik over 2 dagen minimaal 55 kilo weeg. Dan heb ik mijn doel behaald en overwonnen! Jullie kunnen dit ook! Geloof in jezelf en houd je sterk!
  Tip: weeg jezelf elke ochtenden! Het beloond je eigelijk elke dag.. zo leuk om je gewicht elke dag te zien dalen…dalen… en nog meer dalen!!

  Na de 7 dagen pak ik mijn normale gezonde leefstijl weer op! Tips: ontbijt elke ochtend! Eet 6 tot 8 keer op een dag kleine hoeveelheden! Varieer en eet van alles wat. Neem elke dag je goede koolhydraten en vezels, fruit en groenten, 2x pw diversen vis, mager vlees en drink altijd water en groene thee!!!!

  En oja: Je bent het waard.

  Succes!!! :)

  • Nee dat mag niet. Eiwitten haal je al uit je groenten en vlees en vis. En melk en bananen op dag 4! Tip: Neem op de bananendag lekkere warme bananenmilkhakes en dan smiddags eentje met 1 goeie eetlepel havermout. Is wel even goed voor je darmen. Net een toetje!

 36. Hallo iedereen,

  Ik zou ook graag het soepdieet volgen, maar mijn vraag is, wat als je stopt met het soepdieet nadat je u streefgewicht hebt behaald? Komen de kilo’s er dan snel weer bij? Mag je dan geleidelijk aan weer aardappelen en brood eten?

  • Ik zou geleidelijk en gevarieerd 6 tot 8 keer op een dag kleine hoeveelheden eten. Dat bestaat dus nog steeds uit groenten en fruit en mager vlees en vis. Alleen neem je lekker je kwark / yoghurt en af en toe een volkoren pasta, zilver, quinoa, couscous, zoete aardappel. En havermout pap ook erg lekker met soja kokosmelk. Lekkere salades met gezonde dressings! Gezonde toetjes! Gezonde smoothie en groene sapjes recepten!! Gebruik gewoon GOOGLE. Succes. :)

 37. Hallo allemaal, wij zijn vandaag gestart met het dieet.
  We zitten wel nog met een vraag, op dag 4, 5,6 & 7 mag je dan helemaal gaan fruit eten? (behalve dan banaan op dag 4)

 38. Nog even ter aanvulling mijn lekkerste (dieet)soeprecept.

  Voor 3 liter soep:
  Basis:
  2 grote uien
  1/2 witte kool
  1 blikje tomatenblokjes
  250 gram gezeefde tomaat (dit koop je in een pakje, is vloeibaar)

  extra toevoegen (hoeveelheden naar smaak)
  soepgroenten
  champignons
  alle andere groenten die je lekker vindt (beter geen boontjes of erwtjes)
  200 gram worteltjes
  2,5 liter groenteboullion.

  Ik maak eerst de boullion (2 blokjes op 2,5 ltr.), dan voeg ik alle bovenstaande ingrediënten toe en breng het aan de kook. Dit laat ik zo’n 35 min op een laag pitje koken. Daarna pureren met de staafmixer, dit kun je naar eigen smaak doen, ik vind het lekker om het niet al te fijn te maken.
  Dit is de basis voor de soep, proeven en op smaak brengen met peper, paprikapoeder en evt andere kruiden die je lekker vindt. Daarna voeg ik soepgroente en champignons toe, nog 10 a 15 min laten pruttelen, op het laatst een beetje verse bassilicum en evt nog wat kruiden en smullen maar!

  Zo is dieëten geen straf maar juist lekker! Ik lees graag reacties/variaties op dit recept van mijn mede-soepers.

 39. Ik doe het soepdieet sinds eind juni. De eerste 9 dagen heel strikt, soep, veel fruit en wat groente tussendoor. In die 9 dagen viel ik 6 kilo af, dat was een stimulans om door te gaan. Omdat ik merkte dat ik veel minder energie had (en veel slaap!) ging ik daarna over op een (door mijzelf) aangepast dieet. Ik at nog steeds geen brood, aardappels en pasta, wel af en toe mager vlees met wat groente ’s avonds. Ontbijt: schaaltje yoguhrt met 2 eetlepels musli, 2 kiwi’s en een appel. lunch: de soep. avond: vooraf soep, daarna kip of ander mager vlees of vis met groente of een omelet met veel groente of een salade. en eventueel nog fruit na. tussendoor: verse muntthee en fruit of een paar noten. Zo blijf ik iedere dag onder de 1200 calorieën. Dit hou ik nog steeds vol en nu ben ik al 13 kilo kwijt. Ondertussen ben ik van mijn suikerverslaving af en daardoor hou ik het vol. Als ik eens uit eten ga dan maak ik verantwoorde keuzes en als ik toch meer dan 1500 calorieën neem dan doe ik daarna 2 dagen alleen soep en fruit/groente. Doordat ik gehandicapt ben, beweeg ik niet genoeg dus daarmee kon ik de kilo’s niet verliezen. Ik was door mijn ziekte en handicaps die ik daaraan overhield 20 kilo aangekomen en die wil ik toch echt kwijt. Vroeger zwom ik en liep ik veel maar dat kan ik niet meer. Dit dieet werkt voor mij daarom wilde ik het met jullie delen. Als je er wel meer bij kunt bewegen dan gaat het natuurlijk nog harder. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Ik heb nog 7 kilo te gaan maar ik denk dat ik niet meer terug zal vallen in mijn oude gewoontes (emo-eter). Veel succes allemaal, hou vol!

 40. Ik ben gisteren met soepdieet begonnen. 16-08-2014

  Persoonlijk denk ik dat op een zaterdag de beste dag is om te starten. Op zaterdag laat je zien dat je discipline en doorzettingsvermogen hebt omdat zaterdag in het weekend valt en in het weekend veel mensen lekker snaaien en niet op gezonde dingen letten (tenminste dit is mijn ervaring).

  De eerste 2 dagen zijn het zwaarst en dan is het fijn dat je lekker thuis bent wanneer je in het weekend niet werkt.

  Ik zal mijn soep recept met jullie delen:

  3 liter water
  6 grote uien in in kleine blokjes snijden
  Een kwart bloemkool in stukjes snijden ( een kant en klaar zakje van de AH)
  6 wortels in stukjes snijden ( kant en klaar zakje snoep worteltjes van de AH)
  2 blikjes tomaten
  1 knolselderij in fijne blokjes snijden
  Een paar steeltjes peterselie
  4 teentjes knoflook
  Verder heb ik 4 bouillonblokjes gebruikt van maggi, peper, basilicum en Italiaanse kruiden toegevoegd.

  In het totaal zul je rond de 8 liter soep creëren, hoe lang dit goed blijft, is een vraag die ik nog niet kan beantwoorden.

  Ik heb mezelf voorgenomen om aan het begin en aan het eind mezelf te wegen. Alleen had ik gisterenavond zo’n trek in iets anders dan soep of fruit dat ik ff een downmomentje had. Vanochtend ben ik me toch gaan wegen in de hoop mezelf te kunnen motiveren toch door te gaan. En ja hoor motivatie is terug; na 1 dag 1,1 kg kwijt!!

  Ik moet wel zeggen dat dieet zoveel makkelijker zou zijn wanneer je bijvoorbeeld tijdens het ontbijt 1 droog beschuitje zou mogen met een gekookt eitje :-( ik ben benieuwd wat de consequenties daar van zijn…… Ik ga het dieet stipt volgen zoals staat beschreven, wel sla ik de aardappel over en ipv 8 bananen eet ik 3. Wanneer ik een week na de stopweek ga starten doe ik beschuit en ei erbij om verschil te checken.

  Van het dieet moet je heel veel plassen dus ik heb moeite met 2 liter water. Ik heb tijdens mijn eerste dag ook geen 2 liter water gedronken. Ik denk zo’n magere 1,5 liter, wel heb ik 4 km gelopen.

  Ik wens jullie veel succes en als ik tijd heb deel ik dag 2 ook nog met jullie.

  Veel succes!

  • Winner, ik ben benieuwd hoe het gaat nu je een week bezig bent?

   Een beschuitje en een eitje als ontbijt maakt volgens mij niet uit! Ik kan ook echt niet zonder mijn eigen (vrij uitgebreide) ontbijt van een flinke kom yoghurt met musli, 2 kiwi’s en een appel, daar wijk ik voor geen enkel dieet van af! Je moet je dag goed starten en je vaste ontbijtgewoonte kan daarvoor heel belangrijk zijn.
   Verder eet ik nu nog steeds geen aardappelen en zo min mogelijk brood. De bananendag heb ik ook nooit gedaan, in plaats daarvan nog een dag met alleen soep en groente en fruit.
   Veel drinken blijft voor mij ook een probleem, tegenwoordig drink ik tussendoor (op de momenten dat ik lekkere trek krijg) verse muntthee, dat is voor mij ideaal, even een relaxmoment (zonder te snoepen!) en extra vocht. Nog een kleine tip: weeg jezelf niet iedere dag maar hooguit 1x per week. Je lichaam heeft af en toe wat extra tijd nodig om dingen te verwerken en dan kun je de ene dag een kilo kwijt zijn en de volgende dag niks. Dat werkt demotiverend. Als jij je aan je dieet houdt dan gaan die kilo’s er echt af en het werkt echt veel motiverender als je ziet dat er na een week 3 kilo af zijn. veel succes, ik hoop dat je net zulke goede resultaten haalt als ik.

 41. Wil ook het soepdieet gaan volgen. Het klinkt allemaal goed, heb alleen 1probleem…….
  Lust geen banaan, is er ook een alternatief voor de banaan op dag 4???

  • heey patris, banaan kun je helaas niet vervangen. het weglaten is ook een goede mogelijkheid

 42. Ik heb 2 weken het soepdieet gedaan, met een stopweek ertussen waarin ik gewoon at maar nog steeds geen brood, geen light frisdrank, natuurlijk geen snoep en fastfood maar wel iedere dag een halve liter (over de dag verdeeld) soep en fruit tussendoor, ’s morgens ontbijt met yoghurt en fruit, ’s avonds een flinke kom soep en een halve normale maaltijd. Na die 3 weken was ik 6 kilo kwijt. Daarna ben ik verder gegaan zoals ik deed in de stopweek en zo ben ik in totaal in 2 maanden 12 kilo afgevallen. Ik geloof dus dat het soepdieet een goede start is maar dat het daarna, zoals altijd, neer komt op minder calorieën binnen krijgen. Voor mij werkt dit prima zo, nooit trek omdat ik genoeg eetmomenten heb (8 per dag) en alles vers en gezond. De komende weken ga ik langzamerhand weer wat brood eten, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

 43. Hoi,
  Ik ben nu het soepdieet aan het volgen en ik heb een vraagje.
  Is het toegestaan om tijdens het dieet tomatensap te drinken? of is dat juist niet de bedoeling?

  Groetjes

  Esther

 44. Hey Natascha,

  Mag ik je een vraag stellen?
  Ben al jaren zo af en toe aan het soepdieet maar sinds eind verleden jaar gebruik ik ook een app op mijn mobiel om eens in de zoveel tijd al mijn eten, drinken en tussendoortjes bij te houden voor een weekje of soms iets langer.
  Zo kan ik zien wat ik allemaal binnen krijg, of dit voldoende of te veel is en of ik aan voldoende eiwitten kom of dat ik mijn eetpatroon moet aanpassen

  Nu ben ik vandaag weer begonnen met het dieet maar kan dit helaas niet invoeren op mijn app.
  Nu ben ik al op google wezen zoeken naar de totale voedingswaarde van een kom soep van 1.5 a 2 ons. Maar helaas ik kan het niet terug vinden.
  Zou jij me kunnen helpen, weet jij misschien er soepkom wat de voedingswaarde is en wat er allemaal inzit?
  Heb voor de zekerheid even het lijstje in gekopieerd die in mijn app staat

  • Totale vetten [g] ……… Gram
  Verzadigd ……… Gram
  Meervoudig onverzadigd ……… Gram
  Enkelvoudig onverzadigd ……… Gram
  Trans vetten ……… Gram
  • Cholesterol ……… Microgram
  • Natrium ……… Microgram
  • Kalium ……… Microgram
  • Totaal aantal koolhydraten ……… Gram
  Voedingsvezels ……… Gram
  Suikers ……… Gram
  • Eiwit ……… Gram
  • Vitamine A ……… Gram
  • Vitamine C ……… Gram
  • Calcium ……… Gram
  • IJzer ……… Gram

  ps ik maak altijd het oorspronkelijke soepdieet recept en de soeppan van mij zit dan ook altijd nokkie en nokkie vol, vries een groot gedeelte in zo blijft het “vers” ;-)
  En ik leuk het op met verse rozemarijn, tijm, oregano, peper en wat chilliepoeder.

  Thanks alvast ik weet dat je mij hiermee heel blij maakt en vele andere als ze het nu ook lezen!

  Groetjes

  • Sorry ben ik nog even.
   Nog even een kleine toevoeging, heb zojuist de pan soep gewogen en het is in totaal 8 liter geworden.

   Kook altijd een grote van een weeshuis ;-)

 45. Dag 3:
  Ontbijt
  Vers geperste sinaasappel, vers fruit (meloen, perzik, ananas), 1 gekookt ei, thee
  Zwarte koffie.
  Door de dag heen voldoende water gedronken
  11.30 uur kom soep
  13.00 uur kersen, een paar pruimen en aardbeien
  16.00 uur kom soep
  19.00 uur kom soep en gevarieerd vers fruit
  Zwarte koffie daarna niets meer

  Vanmorgen gaf de Weegschaal aan dat ik na 3 dagen 2,4 kilo ben afgevallen.
  Vandaag bananendag en melk. Ik verwacht niet af te vallen vandaag maar ben ook niet van plan teveel bananen te eten.
  Ik ga een heerlijke soep maken van melk, allerlei soorten paddestoelen, ook geweekte, gedroogde paddestoelen, ui en knoflook zachtjes fruiten in klein beetje olijfolie, flinke koffielepel kerrie of garam masala meefruiten. Gesneden paddestoelen erbij, een liter magere melk, de fijngesneden geweekte paddestoelen plus het weekwater. 2 kippenbouillontabletten, peper en zout naar smaak, fijngesneden peterselie en fijngesneden bieslook.

 46. Ik ben 24 juni begonnen met het soepdieet. Heb een grote pan soep gemaakt van 1 grote ui, 3 tenen knoflook, aangefruit in heel klein beetje olijfolie, 4 stengels bleekselderij met blad, 3 tomaten, een zak soepgroenten, 2 groentebouilliontabletten, peper, scheut sojasaus. Ik heb de soep niet gepureerd maar kan wel, dan kan je het in een flesje doen en meenemen naar je werk.
  De eerste dag begonnen met een glas vers geperst sinaasappelsap, een schaaltje gemengd vers fruit (meloen, ananas, perzik). 1 gekookt eitje, mijn man had er per ongeluk 2 gekookt, dus heb ik die maar opgegeten, en een kom soep.
  Tussen de middag een kom soep, tussendoor een appel en een paar glazen water.
  ‘S avonds een kom soep en daarna naar de opening van een Braziliaans-Portugees restaurantje. Een flesje water genomen en 2 x een klein hapje groente en vissalade op mijn bordje gedaan. Ik kon het niet maken om helemaal niets te nemen.

  Dag 2.
  1 gekookt eitje, dat blijf ik er toch maar inhouden.
  Lunch: 1 kom soep, tussendoor water gedronken
  Avond: 1 kom soep
  Verder niets meer.

  Na dag 2 was ik 2 kilo afgevallen, dus dat motiveert.
  Ik drink tussendoor nog 2 mokken thee en 3 koppen zwarte koffie per dag. Geen alcohol!

  Na half acht ’s avonds neem ik niets meer. Aan het eind van de avond voel ik dan wel mijn maag knagen maar dat vind ik wel prettig want dan ben ik dus NU aan het afvallen.

  Iedereen veel succes gewenst.

  • Dit is zeker niet gezond!
   Je mag niet alleen de soep drinken.
   Gisteren was het mijn laatste dag van het soepdieet en ik hou nu een weekje rust.
   Ik ben 6 kg afgevallen. Kzal hieronder eens het schematje zetten dat je in feitelijk zou ‘moeten’ volgen.

   De basis van dit dieet is een vetverbrandings soep, waarvan je zoveel mag eten als je wil, ze bevat bijna geen calorieën en breekt vet af, zonder dat je een hongerig gevoel krijgt. Als je dit dieet stipt volgt kan je 4 tot 7 kg afvallen in 7 dagen. Indien je darm functie het laat afweten neem dan een kopje zemelen of muesli.
   Verboden: brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken.
   Toegelaten: bronwater, ongezoete thee, ongezoete (zwarte) koffie, ongezoet fruitsap,
   bessensap en magere melk. Na het dieet 24 uren wachten met alcohol!
   Let op: Dit is een crashdieet, het langdurig volgen is niet gezond. Volg het dieet stipt. Indien je alleen de soep eet is dit niet gezond.

   DAG 1
   Alle fruit, behalve bananen. Soep zoveel je wil. Meloenen en watermeloenen hebben minder calorieën dan de meeste fruitsoorten.

   DAG 2
   Alle groenten. Samen met de soep. Eet, tot je genoeg hebt, verse of blik groenten. Probeer zoveel mogelijk groene bladgroenten te eten en vermijd gedroogde bonen, erwten en maïs.
   Bij het avondmaal mag je één gekookte aardappel (in de schil) of uit de oven met wat boter. Eet geen fruit !

   DAG 3
   Eet zoveel soep, fruit en groenten als je wil. GEEN aardappel!

   DAG 4
   Bananen en afgeroomde (magere) melk. Samen met de soep. Je mag tot 8 bananen eten. Drink zoveel mogelijk bronwater.
   Tip: maak bananenmilkshakes!
   Bananen hebben veel koolhydraten en calorieën, evenals de melk, maar op deze dag heeft uw lichaam dit nodig, vooral de potassium in de bananen, ook de koolhydraten en de calcium zodat u minder zin hebt in zoetigheid.

   DAG 5
   Rundvlees, kip of vis met tomaat. Je mag 300 à 450 gr. vlees of vis hebben samen met een blik tomaten of 6 verse tomaten. Probeer minsten 6 tot 8 glazen bronwater te drinken om de zuren uit je lichaam te spoelen. Eet minstens 1 x de soep!

   DAG 6
   Rundvlees en groenten, zoveel je maar wil. Je mag zelfs 2 of 3 steaks eten met groene bladgroenten, maar geen aardappel! Eet minsten l x de soep!

   DAG 7
   Zilvervliesrijst, ongezoet fruitsap en groenten. Zoveel je wil. Eet minstens 1 x de soep!

   Ingrediënten koolsoepdieet:
   6 grote verse uien
   2 blikken gepelde in stukken gesneden tomaten (eventueel gekruid)
   1 grote witte kool (kan worden vervangen door broccoli of spruiten)
   2 groene paprika’s
   1 bos soepselder
   1 pakje lipton soepmix (vetarme bouillonblokjes – groenten en of tuinkruiden)
   peper, zout, en/of tabasco
   peterselie
   naar smaak ook knoflook en eventueel chilipepers

   Bereiding
   De groenten in stukjes snijden, in de pan leggen en de pan aanvullen met water. Snel koken gedurende 10 minuten.Vuur lager zetten en verder laten sudderen tot de groenten gaar zijn.

   LET OP: Volg het dieet stipt. Indien u enkel de soep eet zal u snel aan ondervoeding lijden!!!

 47. Ik wil vanaf morgen of overmorgen starten met het soepdieet. Alleen is het mij niet echt duidelijk of je ook dieet soepen recepten mag gebruiken of een vast recept moet hebben? Hoop op snel antwoord.
  Gr mandy

 48. hallo iedereen,
  ik wil in 3weken 5a 10kilo kwijt door bovenstaande dieet te volgen
  en elke dag een uurtje te lopen…
  ik ben 1.60 en ik weeg 72kg en ik ben 17jaar.
  heeft er iemand ervaring? en zie je echt een verschil?? gezicht,benen,heupen, enz…
  alvast bedankt!

 49. hej allemaal ik ga ook beginnen met het soepdieet. maar ik zie hier bij iedereen staan hoeveel ze zijn afgevallen maar niet hoeveel ze wogen voor het dieet. ik had graag een richtlijn gehad voor mezelf. zo weet ik wat te verwachten ik weeg 67kg en ben 1m60. kunnen jullie me helpen een richtlijn te geven hoeveel iemand van mijn kaliber ongeveer afvalt op 7 dagen.

 50. Ik doe dit eens per jaar of twee al sinds 2003 en het bevalt me heel goed. Even pas op de plaats, mijn lichaam reinigen en omdat ik in een week iets van 4 kilo kwijt ben (meestal), voel me gestimuleerd om door te gaan met gezond en niet te veel eten. Nu weer bezig, dag 2, en het gaat prima. Ik zit nog steeds met vakantie kilo’s van afgelopen zomer en ik kon me er niet toe zetten om te gaan lijnen of extra sporten, dus hoop ik dat ze zaterdag verdwenen zijn. Voor diegenen die niet snel gewicht verliezen of zelfs een beetje aankomen, schrik niet maar maak deze week gewoon af. Dit kan met de maandelijkse cyclus te maken hebben, dat had ik ook een keer, maar raakte in de weken erna alsnog 5 kilo kwijt, toen ik weer normaal ging eten. Het werkt echt goed als je het goed doet. Succes!

 51. Mijn eerste dag heb ik doorstaan met heel veel moeite constant heb ik een hongergevoel. hopelijk is dit enkel de eerste 2dagen in de overgangsfase maar dit vind ik een heel lastig dieet Wat eet men bv als ontbijt op dag 2??

 52. Het is vandaag mijn derde dag en toch al 1 kg kwijt toppie! het is een begin en zou er graag nog veel kwijt geraken, ik ga proberen 2 maand soepdieet te volgen met af en toe 2 dagen te stoppen, dit is het makkelijkste dieet dat ik al heb gedaan, de andere dat ik heb gedaan was ik altijd gestopt na 1 week maar met deze doe ik zeker verder

 53. Jeej 3 kilo ermee afgevallen!! Nu klaar met dieeten maar hou de groente en fruit dagen.elke dag aan!! En met avond eten een vers visje of lekker een vleesje :D elke ochtend een vers geblenderd fruit sapje… En zo nu en dan kan je zondigen.. .. Eind deze week zal ik een bericht plaatsten of ik nog ben afgevallen of op gewicht ben gebleven. Groetjes Micky

 54. besTe afvallers,
  Ik heb alles gelezen wat er is geschreven.. Ik ben sinds gisteren beginnen maar ik heb 6 lente uien in.mijn soep gedaan ipv de gewone ui… Ik vond zo’n recept op internet.. Wat is nu beter?? Lentenui of ui.. Ik ga vanavond nieuwe maken.. Met ui.. Ook ik heb last van een opgezwolle buik wanneer ik de soep eet… Te snel alles gepureerd?? Ook drink ik ontzettend veel water.. En kauwgom.. Is dat erg??? Had nl gelezen dat je een vieze adem krijgt van deze soep.. Ik was gisteren wel 800 gram kwijt.. Jeej!! Ik hoor graag iets van de andere lezers!! Vandaag beetje groente op btw.. Heb totaal geen honger.. Wel 2×500 nl soep op.. Ik doe hem nl in lege water flesjes.. Handig om mee te nemen naar werk enzo.. :)
  Groetjes Micky

 55. hoi,

  Ik zit momenteel op dag 3 van het soepdieet.

  Dag 1 en 2 gingen betrekkelijk vlot, echter ik ben nog niets afgevallen.

  Ik heb het principe van: soep zoveel je wil, wel vrij letterlijk opgevat, en dagelijks een 10 tal kommen soep gedronken naast de groenten en fruit. Is er een beperking op het fruit/groente/soep?

  Alsook heb ik op dag 1 dus uitsluitend fruit gegeten (maar dan wel grote porties fruit) en op dag 2 uitsluitend groenten, ( maar ook grote porties groenten)

  iemand ervaring mee?

  grts Jimmy

 56. Ik begin morgen ben nu in de overgang en merk dat het rond mijn buik gaat zitten .Morgen ga ik ervoor zal jullie op de hoogte houden .
  Sterkte allemaal groet Anna-Marie

 57. ik ga morgen beginnen met deze soepdieet maar vraag me af wat ik als ontbijt dan moet eten want ik werk heel veel dus heb veel energie nodig.

  • Dat wil ik ook graag weten ben al 3 dagen bezig en 3.2 kilo afgevallen omdat ik elke ochtend fruit eet en de bananen shakes

 58. Ik ben gestart met het soepdieet, maar met het idee om dit maar 1 week te doen en daarna gewoon zelf op mijn eten te letten met het systeem van weight watchers (punten tellen). Als ik het soepdieet 1 week volhoud zal ik wellicht gewicht verloren zijn, maar zullen zij hierna weer bij komen, als ik gewoon eet met ongeveer een 1000 caloriën per dag? Verlies ik met het soepdieet alleen maar vocht of is dit ook vet?

 59. beste dames

  ik wil ook deze dieet volgen.

  moet je het soep als ontbijt, lunch en dinner eten?

  helpt het?

  wie heeft deze dieet lang gevolgt?

  alvast bedankt

  groetjes

  lida

 60. Ik heb een vraag over het soepdieet: mag ik de dagen dat vlees toegestaan is ook eieren eten?
  Ben overigens nu op dag drie en tot nu bevalt het dieet goed; weet nog niet of ik afval, maar merk wel een zuivering van mijn lijf.

 61. hallo,
  IK had een vraagje, dit is mijn tweede dag van het dieet, maar ik kan echt totaal niet tegen kool en uien! moet je je perse aan het recept houden? of mag je je eigen low calorie soeprecept ook gebruiken?
  hoop snel op antwoord!

 62. TIP:
  Geef het een week de tijd.

  Weeg je pas aan het einde van de week.

  Varieer door de ene dag meer soja saus te gebruiken in de soep dan de andere dag…

  Vergeet niet dat dit je hele “systeem” zal reinigen.

 63. ook ik ben aangekomen, al 1 kilo na 1 dag. Ik heb 2 dagen me er goed aan gehouden maar dit is teleurstellend. Ook een zere/opgezette buik. Het is moeilijk om vol te houden op deze manier.

 64. ik ben nu 4 dagen bezig en ben 800 gram aangekomen. Kan iemand mij zeggen hoe dat kan. Ik heb me helemaal aan het schema gehouden. Ik hoor het graag van iemand

  groetjes

  • Dit is heel normaal ik heb het dieet ook zo een 4 keer gedaan op dag 4 kom je bij omdat je bananen eet maar die gaan er ook terug af.
   Wees gerust!
   Veel succes

 65. mijn vraag is, want die ben ik nog niet tegengekomen. Mag je ook een dag ruilen met een andere dag. Bijv. dag 3 ruilen met dag 4.

  groetjes Melanie

 66. Kan iemand mij vertellen hoeveel melk je op dag 4 mag drinken? Zoveel als je wilt? Evenveel melk als bananen? 1glas?

  Groeten

 67. Hallo!
  Ik ben 43 jaar,1.68mtr,en ik weeg 63 kg.Nadat ik gestopt ben met roken ben ik 3 kg bijgekomen en die wilde ik graag weer afvallen.Ik heb vorige week HEEL strikt het soepdieet gevolgd.
  Na 4 dagen soepdieet was ik een ons bijgekomen,de dag erna nog 5 ons,en op dag 6 zat ik 1,2 kg boven mijn 63 kg waar ik mee begonnen was.Ik ben dus op dag 6 ’s morgens gestopt met het soepdieet omdat ik gewoon zwaar teleurgesteld was…Ik heb wel veel last van obstipatie gehad en da dag na het stoppen met mijn dieet heb ik wel nog mijn menstruatie gekregen.
  3 dagen na het stoppen van het dieet zat ik weer op mijn 63 kg.Heeft iemand nog een tip voor mij,ondanks dat ik niet 1 keer gezondigd heb…
  Of past het dieet gewoon niet bij mij?

  Groetjes Marlou

 68. Heb toch een (dom) klein vraagje.
  Een vriendin vertelde me over dit dieet.
  De vraag is of het de bedoeling is om soep te maken van de vernoemde producten?

  Kan iemand lekkere receptjes aanbevelen?

 69. Hallo,
  ik lees dat je bij dag 5 kip/vlees/vis mag met tomaat.
  Alleen tomaat? Geen andere groenten?
  Heeft iemand dan nog een tip om die 6 tomaten lekker te bereiden voor bij de kip?

 70. O ja, ik las ook ergens de vraag of je na dit dieet weer snel aankomt… mijn ervaring is dat je juist nog een tijdje blijft afvallen omdat je spijsvertering wordt geactiveerd. Bij de meeste diëten wordt je spijsvertering juist plat gelegd waardoor je er na al van een bruine boterham meteen aankomt en je dus enorm gaat jojo-en. Doordat je spijsvertering flink moet werken voor al die kool en zo kan hij ook veel makkelijker een gewonere maaltijd aan en kom je dus niet direct aan.
  En Shirley, zo’n opgezette buik heb ik ook wel eens gehad, gelukkig niet vaak maar dat kan echt pijnlijk zijn. Ik had het na dag 3 omdat ik dan erg veel fruit had gegeten. Na dag 4 was het bij mij altijd weer over.
  Het kan ook zijn dat je de soep iets langer moet doorkoken.

  Succes,
  Loesje.

  • Dank je Loes voor je reactie! Tot nu toe ben ik 9 kilo afgevallen en daarbij ook mijn opgezette buik! Ik denk dat het de verandering van spijs was geweest. Ik heb ook nog een kijkje op koolsoepforum genomen.

   Succes allemaal.

   Groetjes Shirley

 71. Hallo allemaal,

  Ik heb een aantal pagina’s doorgelezen van jullie reacties maar was op zoek naar het ‘koolsoepdieet-forum’. Ongeveer het zelfde dieet maar behoorlijk wat doorgewinterde ervaringsdeskundigen op dat forum.
  Als jullie antwoorden willen op jullie vragen, verhalen lezen van mensen die met dit dieet enorme prestaties hebben geleverd en handige tips willen … breng dat forum ook even een bezoekje.

  En Marietje, volgens mij staat er dat je rundvlees, vis of gevogelte mag. Dus tonijn lijkt mij goed.

  Succes allemaal.
  Loesje.

  • @Loesje, Het koolsoep forum kun je hier vinden. Maar het klopt wat je zegt. Het komt aardig overeen met het soepdieet. Ervaringen kunnen dus op beide varianten worden toegepast.

   Sanne

 72. Hallo allemaal,

  Ik zit vandaag op dag 4 van dit dieet en ben 3,5 kg afgevallen :-)
  Waar ik eigenlijk last van heb is een opgezette buik na het eten van de soep. Ik heb gewoon ontlasting dus daar kan het niet aan verwijten.
  Hebben meerdere mensen hier last van?

  Succes allemaal…..

 73. Ik wil voor mijn bruiloft nog snel even de laatste pondjes afvallen, maar lust absoluut GEEN tomaten en bananen! Kan ik de bananen vervangen door andere voeding waar ook dat stofje POTASSIUM/KALIUM in zit? Zoals citrusvruchten? En wat kan ik nemen ipv de tomaten? Graag reacties… Misschien is het resultaat dan wel iets minder maar hoef ook geen kilo’s meer af te vallen…

 74. hej iedereen,

  Ik zou ook graag met het dieet starten maar ik wilde vragen wat jullie dan ’s morgens en ‘smiddags eten. Ook soep dan? of mag je voor ‘smorgens ook toast eten ofzo?

 75. Je kunt het beste even een week normaal eten, Je lichaam krijgt dan een schrikreactie als je weer begint.. Anders zitten de kilo’s er zo weer aan

 76. Hallo allemaal,

  Ik heb de volgende vraag al een aantal keer gelezen, maar niemand heet hier nog echt antwoord op gegeven dus ik stel hem gewoon nog een keer: is het beter om na een ‘niet-soepdieet-dag’ weer bij dag 1 te beginnen of gewoon doorgaan? En MOET je echt een aantal dagen stoppen of kun je ook gewoon 2 weken achter elkaar het dieet volgen?

  • Neen na een week stop je liefst twee dagen of 3 omdat je lichaam het soepdieet gewoon wordt ga je er niet van afvalles dus na een week 2-3 dagen stoppen en normaal eten, maar je moet je ook niet beginnen volproppen!

   Veel succes !

 77. Ik zit op dag 4 van het soepdieet, de soep vind ik echt heel erg lekker. Ik pureer niet, want vind grote stukken groenten wel lekker. Gelukkig verschillen smaken.
  de soepverrijker is van Maggi en is een klein pakje met poeder. Er zitten 2 pakjes in de verpakking. Weet niet of je het overal kunt kopen, maar ik heb het bij de Makro gevonden. Heb totaal geen honger, sport ook nog gewoon en heb zelfs vandaag een tentamen gedaan. en voor mijn gevoel nog goed ook!
  Ben vanmorgen op de weegschaal gaan staan en 3,5 kilo kwijt!!!
  Dit dieet is ideaal als je een drukke week hebt en weinig tijd om je warme maaltijd klaar te maken. Voor mij voor herhaling vatbaar.
  Het enige waar ik tegen op zie, is de laatste dag. Ik LUST namelijk geen rijst.

 78. hallo ik ben gisteren begonnen met het soepdieet!
  ik had erover gelezen in de flair,maar ik heb recepten overgenomen van caloriearme soepen? mag dit ook? of gaat het resultaat dan minder zijn!? ik had op 1liter water,8wortels,1ajuin,1/2kommkommer,1courgette,2tomaten,2witloofstronkjes,1,5 bouillionblokje bijgedaan ,dit goed gemixt want het was wel een stevige papje hoor! vandaag heb ik er ook nog plezier van .morgen maak ik een nieuwe portie soep maar kan ik dan beter de koolsoep maken? alvast bedankt voor jullie hulp!(ben nog niet op de weegschaal gaan staan,wacht tot de laatste dag;-) ) grt

  • hallo sonja ,ik gooi de groenten in het water,geen vetstof dus maar zo maak ik al mijn soepen klaar. vlees kan je best grillen,groentjes stomen. hoop dat je hier iets aan hebt;-)

 79. hoi allemaal,

  Ik ben gisteren begonnen met het soepdieet. En tot nu toe is het nog best te doen. De soep is ook best lekker met een beetje sojasaus, en chilli peper erdoorheen, heb mijn portie van vandaag wel met de staafmixer gedaan, is toch lekkerder. Vandaag alleen groente eten, heb nog genoeg wortel over en selderij van de soep, dus dat komt goed. Vindt het wel moeilijk om geen fruit te eten. Wilde eigenlijk gaan sporten vanochtend, maar ga maar niet, denk dat ik daar een beetje flauw van wordt.
  Nou ben benieuwd hoeveel ik afval!
  groetjes en suc6 allemaal!!

 80. Begin vorige week gestart met het soepdieet. Ik vond het echt eentonig. Had honger en totaal geen zin meer in soep. Heb dan mijn eigen dieet samengesteld. Smorgens 2 boterhammen meergranen brood met jonge kaas zonder boter en een tas koffie. Smiddags eet ik een warme maaltijd een klein stukje kippenvlees of kalkoenvlees genakken in olie met heel veel verse groenten en af en toe 1 aardappel in de pel gebakken zonder sausen! En savonds om 18.30 eet ik een bord fruit, 8 aardbeien, een halve meloen, 1 kiwi, een stuk watermeloen en een klein stuk annanas. En op de dag 2 liter water. Ben al 2 kg vermagerd voel me veel beter en het vet gaat weg!

 81. Je bent niet echt serieus met die laatste vraag neem ik aan…? En er staat al meerdere keren in de reacties vermeld dat je beter 2 porties kan maken met de genoemde hoeveelheid groenten… En voor 3 weken kan best nog ’s tegenvallen, je mag bijna niks anders eten tenslotte!

  Ik ga vandaag ook weer beginnen na m’n 2 stopdagen in t weekend… Baal alleen dat ik de soep niet mee naar m’n werk kan nemen, dan is t echt behoorlijk uithongeren hoor! Heb ook al n knäckebrödje gesjoemeld… Tijdens de 2 stopdagen kwam 1 van de bijna 4 verloren kilo’s er alweer aan, dus nu weer m’n best gaan doen!!!

 82. Vandaag de koolsoep gemaakt. Maar ik heb veel te veel groente voor de twee liter water!! Alle groenten passen niet eens in mijn grootste pan. O.K. twee pannen gebruikt en twee en een halve liter watwer gebruikt, ben benieuwd. Ik heb trouwens nu wel genoeg vorraad voor ongeveer drie weken.
  Waarom mag je eigenlijk geen alcohol drinken? Een glaasje wijn zou dit dieet zoveel aangenamer maken…………

 83. Ik ben uiteindelijk na 7 dagen 3,8 kilo kwijtgeraakt maar heb de laatste dag geen soep meer gehad, en in droge rijst had ik ook geen trek dus ’s avonds alleen 500gr verse spinazie met knoflook en ui gegeten. Vandaag en morgen ff pauze (vandaag verse hamburgers gemaakt FOEI) en maandag weer opnieuw, wil zo graag 10 kilo kwijt (niet alleen hiermee trouwens!)

 84. O ja, en voor de soep gebruik ik ene pakje kippensoep van Honig, geen bouillonblokjes, zo vind ik ‘m het lekkerst, maar smaken verschillen natuurlijk. Ik heb ‘m ook een keer klaargemaakt met een pakje tomatensoep (wat ik normaal heerlijk vind), maar dat vond ik echt niet lekker!

  Om het klaar te maken zet ik een pan water met het zakje kippensoep op, als het kookt alle groente erbij, kwartiertje laten pruttelen en dan de staafmixer erdoorheen tot het helemaal glad is.

 85. Na de eerste week van het soepdieet ben ik 3,3 kilo afgevallen. Maar dit was er na 3 dagen al vanaf, daarna dus niks meer afgevallen. Beetje een tegenvaller, maar dat kwam misschien door de maandelijkse periode?

  Deze week weer een poging ondernomen, ik zit nu op dag 4 en het gaat een stuk minder hard dan vorige keer. Waar ik vorige keer na 3 dagen 3,3 kilo kwijt was is het nu maar 2,1 kilo. Nog een redelijk resultaat, maar als ik net zoals vorige keer de laatste 4 dagen stil sta is het niet erg motiverend.

  Desalniettemin vind ik het een prettig dieet, ik heb geen honger en ik voel me er goed bij. Hopelijk voor de vakantie op m’n streefgewicht!

  Weet iemand of je ook tussendoor een dag “ongestraft” kan stoppen en het daarna weer kan oppakken? Of kun je dan beter 2 dagen stoppen en weer helemaal opnieuw beginnen?

 86. Op een dag dat je alleen fruit en soep mag, mag je dus als ontbijt ook alleen dat. Dat vind ik ook het moeilijkste moment van de dag, want ’s ochtends moet ik niet denken aan die soep!
  Ik doe het soepdieet om de aantal maanden en dan gewoon 1 week.
  Ik doe het echt om even pas op de plaats te maken, even afkicken van al het snoepen :) De eerste 2 dagen is moeilijk maar daarna wordt het steeds makkelijker. In een week (6 dagen doe ik) val ik zo’n 5/6 kilo af. Als ik weer normaal ga eten merk ik dat ik veel minder snoep en sowieso minder eet dan voor ik met het dieet begon. Ik noem het altijd maar ‘even mn maag laten krimpen’. Van die 5/6 kilo die eraf gaat komen er 1/ 2 terug bij mij, de rest blijft eraf. Als ik merk dat ik weer eet als een bouwvakker begin ik weer opnieuw. Ideaal voor mij!

  • Dankjewel om te reageren! Hi, das idd wel goed dat ze ervan blijven. Inderdaad het moelijkste is het ontbijt.. Ik wil gewoon dat mijn vet weg gaat.. En hopelijk lukt dit..

  • Klinkt goed! vooral het zodra ik merk dat ik weer eet als een bouwvakker begin ik weer! ik ben nu bij dag 4 en het bevalt me heel goed.

 87. Zoals je hierboven en uit alle reacties wel kunt lezen kun je ’s morgenavond geen brood eten oid, er staat precies wat je wel mag. Anders dus niks! Als je na deze week weer volop gaat bunkeren en vet gaat eten ja, dan komen alle kilo’s er in no time weer aan…

 88. Werkt dit echt? Ik begin vandaag met dit dieet, maar mag je smorgens iets eten? En, als je stopt met dit dieet krijg je dan alles terug erbij??

 89. Tss vandaag dag 4, vanochtend in totaal pas 1,6 kilo eraf!! Baal ik stiekem toch wel van, hou me echt heel strikt eraan! Benieuwd naar morgen want vandaag is de bananen en melkdag…..

 90. Ik ben voor de zoveelste keer aan het soepdieet begonnen, hoewel ik eigenlijk een tegenstander ben van crashdieten want bij mij is het er nooit afgebleven (ook de reden dat ik er WEER aan begin…). Maar ik moet even een “afslakperiode” hebben heb ik de indruk…

  Ik hou me strikt aan dit dieet, de helft van deze groenten doe ik in 4 liter water, anders blijft de lepel er al helemaal rechtop in staan! Er meer groenten / andere groenten / minder groenten in doen lijkt mij geen enkel probleem. De eerset dag was ik 1,2 kilo kwijt, de tweede dag slechts 200 gram dat is dus een tegenvaller… Kijken wat morgen de weegschaal zegt…!! Ik wil graag 10 kilo kwijt, niet persé alleen door te soepen maar mijn lichaam moet even een opstarter krijgen want met minder eten en snoepen is het me tot nu toe niet gelukt iets eraf te krijgen…

 91. Dag dames,
  ik zou graag met het soepdieet starten maar ik heb hier nog een vraagje over. Komen jullie naderhand (na de week soepdieet) snel terug bij?

  Liefs Kaatje

  • Ik zou denken van niet, want normaal mag je ongeveer 2000 calorieen eten op een dag en een banaan is ongeveer 100 calorieen, dusja, je zit nog altijd een stuk onder het calorieengehalte!

   groetjes

 92. Oh ja, dit zijn de soepingrediënten die ik gebruik (net even anders dan hierboven staat vermeld):
  – 6 grote uien
  – 4 grote tomaten
  – 1 witte kool
  – 3 groene paprika’s
  – 1 bos soepselderij
  – 4 wortelen
  – bouillonblokjes
  – 2 chilipepers

  • Dit dieet lijkt me echt top, nadat ik hier al de succesverhalen mag aanhoren. Enkel heb ik nog 1 vraag, moet je de soep als ontbijt, lunch en diner eten ?

 93. Op 1 liter water gaan twee bouillonblokjes. Aangezien ik 2 liter water gebruik voor de soep, doe ik er dus vier bouillonblokjes bij. Dat is niet zoveel, want uit de groenten komt er ook nog wel een liter vocht bij. Bij elkaar heb ik echt een hele grote pan soep!

 94. Hoi Eetje,

  Bedankt voor je snelle reactie.
  Oke dus eerst koken en pureren en dan nog groente toevoegen. Dat klinkt dus een stuk beter dan het idee dat ik de uien moet eten…..
  Maar 4 bouillonblokjes is dat niet veel? Kijk er erg van op zeg maar..

  Groetjes Sam

 95. Ik maak de soep zoals hierboven beschreven, door alle groenten in twee liter water met 2 rundvleesbouillonblokjes en 2 groente-bouillonblokjes 40 minuten te koken. Daarna pureer ik het geheel met de staafmixer en dan doe ik er nog een flinke zak soepgroenten in. Dat kook ik dan ook nog eens 10 minuutjes en dan is de soep klaar. Ik heb het dieet wel aangepast. ‘s-Ochtends eet ik twee stuks toast (bolletje) één belegd met kaas (dun) en één met hagelslag (dun). ‘s-Middags en ‘s-avonds eet ik de soep, ‘s-avonds met wat sla ernaast. Tussendoor eet ik een stuk fruit. Dit doe ik vier dagen en in het weekend eet ik gewoon. Toch val ik erdoor af en ik vind het zo beter vol te houden. Succes!

 96. Nog een vraag:

  Mag je bepaalde groentes ook helemaal pureren?
  Ik lust namelijk geen uien….. en er gaat behoorlijk wat uien in zeg maar. Kan ik de uien gewoon eerst meekoken en daarna pureren?
  En mag je extra groente aan de soep toevoegen?

  alvast bedankt.

  Groetjes Sam

 97. Hallo Afvallers,

  Ook ik wil nog een paar kilo afvallen en kwam hierop terecht.
  Echter zijn er dus verschillende recepten dieetsoepen!!!!
  Dus hoe weet ik nou welke oke is en welke niet?

  En zoals hierboven geschreven is dus de soepverrijker dus een pakje (droge) soep?

  En hoelang deden jullie met deze soep? Dus hoe snel moesten jullie weer nieuwe maken.

  alvast bedankt

  groetjes Sam

  • Dit dieet lijkt me echt top, nadat ik hier al de succesverhalen mag aanhoren. Enkel heb ik nog 1 vraag, moet je de soep als ontbijt, lunch en diner eten ?

 98. Na 4 dagen 3,3 kilo eraf. De eerste 2 dagen voelde ik me wel wat slap en lusteloos, vooral de 2e dag met alleen groente vond ik wel zwaar. Maar vanaf dag 3 voelde ik me weer helemaal topfit en gezond! Vandaag eindelijk weer een lekker stukje vlees, hoewel ik het jammer vind dat ik het fruit vanaf nu 3 dagen moet laten staan :(

  Ben benieuwd wat het resultaat na de laatste dag is!

 99. Hai Joke,

  Ik pureer de soep altijd. Op de fruitloze dagen drink ik als ontbijt een glas ijskoude soep uit de koelkast. Ik lust ook graag tomatensap en daar lijkt het wel op…

  Succes, groetjes Wendy

 100. Het Soepdieet heeft veel extra naamsbekendheid gekregen toen bekend werd dat de 59-jarige Aukje Op ’t Hof uit het Zeeuwse Lewedorp is gelukt om maar liefst bijna honderd kilo af te vallen door het soepdieet.

  Aukje verteld er zelf het volgende over:

  „Ik zakte door mijn hoeven door mijn overgewicht. Mijn knieën waren helemaal niet gemaakt om zo’n gewicht te dragen. Alles ging zeer doen, zodat ik steeds minder beweging kreeg. Tot ik op een gegeven moment op bed lag. Dat was voor mij het moment dat ik me realiseerde dat er iets moest veranderen. Mijn fysiotherapeut heeft me het soepdieet aangeraden, volgens hem is het een medisch verantwoorde afvalkuur. De soep mocht ik onbeperkt eten, maar voor de rest at ik de ene dag groente en de andere dag fruit. Ik vond de soep lekker en als ik het een weekje moeilijk had, hield ik een dipweek en at ik wat meer. het werd zelfs een beetje een verslaving. Ik kreeg kracht van het afvallen, maar je moet niet doorschieten. Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen en het uiteindelijke resultaat.’’

 101. Hallo,

  İk had gehoord dat je paprika ook kon vervangen door een halve kilo spruitjes. Nou mijn vraag is of dat wel zo is?

  Groetjes Fatima

 102. Dit is een prima dieet of mee af te vallen.

  Je hebt geen honger en krijgt toch voldoende vitaminen binnen.

  Gaat sneller dan het vetvrije dieet!!

 103. Hey Chandenie,

  Als je kijkt naar wat rundvlees bevat; eiwit, vitamine A, B1, B6 & B12, vet & ijzer. Gemiddeld bevat 1 ons rundvlees 200 Kcal.

  Als je een burger uitzoekt in de winkel die lijkt op bovenstaande info (en bij voorkeur nog lager uitvalt in calorieën), lijkt me dat het dan voor de rest niet veel uit zou moeten maken.

  Wel is belangrijk om geen vet te gebruiken bij het bakken. (Bij voorkeur grillen!)

  Het is zeer zeker ook belangrijk om eiwitten binnen te krijgen, het geeft je lang een verzadigd gevoel, het kost je lichaam relatief veel energie om te verwerken, en het levert essentiële aminozuren voor je lichaam. Al met al zul je meer vet en minder spieren verliezen, wat helpt bij het voorkomen van een “jojo-effect”.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt ;)

  Groetjes!

 104. Hallo allemaal,

  Vandaag is mijn een dag van het soepdieet. Ben lekker meloen aan het eten. Het is wel zwaar in die zin dat ik mijn lekkere bruine boterham met kaas mis :-)

  Ik heb vorig jaar juni het Cambrigde Dieet 9 weken lang volgehouden! Ik moet zeggen een top dieet, ben toen 12 kilo afgevallen. Heb op dit moment geen ruimte voor Cambrigde en aangezien ik een soepmens ben, ga ik nu hiervoor.

  Ik heb wel een vraag, die is al eerder gesteld, maar ik heb geen antwoord gezien.

  Ik ben vegetarisch (ook geen vis), wat kan ik eten ipv vlees? er zijn ook vegetarische snitsels maar de meeste zijn gepaneerd.

  Ik hoor graag jullie reactie

 105. HALLO allemaal,
  ik heb dit dieet 1maand gevolgd en er was 9kg af mensen!
  ik deed het volgende: cambell soup in dozen in de winkel en verschiillende smaken binnenhalen wel kijken naar de kcal, nooit boven de 130 nemen, dit met per soepje 1 beschuit , beschuiten,de saaiste verpakking van 26kcal, en je mag 10u soep, 12u soep 16u soep bij alles 1 beschuitje, en 1 rauwe wortel om 17u een appel, en dat is het. vanaf dit uur NIET MEER ETEN … de eerste week moeilijk, tweede week gemakkelijker, je maag krimpt denk ik… einde maand: al het geld dat je anders uitgeeft aan chips,snoep… daarmee ga je lekker met je liefste lekker uit eten. ik heb geen jo jo effect gehad na mijn zwangerschap flink bijgekomen, vandaar dit dieet, nog 1 broekmaat te gaan en ik heb terug men oude lijn… drinken is alleen water en smorgens ipv koffie: een thee , alle smaken wel zonder suiker natuurlijk. als je het moeilijk hebt nl: wat moe ofzo neem je een vitamine tabletje of ijzerpilletje, je komt er door ! maar door zo af te zien ben je wel achteraf heeeeel blij, en idd ik viel ook maar ong, 2kg per week af hoor is niet abnormaal als je 7 kg afvalt zou je ineenstuiken, maar dankzij de verschillende smaken is het ook beter vol te houden, iedere dag dezelfde soep, dan had mijn dieet niet lang standgehouden denk ik… GOEDE MOED VOOR IEDEREEN !! xxx

 106. Ben deze week maandag begonnen en vandaag is mijn 6de dag. Vanochtend 4 kilo afgevallen. Goede resultaat. Nog een dag morgen en dan fa ik verder met het ziekenhuisdieet nog 5 kilo moet eraf en dan ben ik klaar. Het moeilijkste is dat je niet elke dag fruit mag eten en de soep kwam de tweede dag uit mijn neus. Toch volgehouden. Succes voor iedereen!!!

 107. Ik doe dit dieet nu voor het eerst en moet zeggen dat het me heel goed bevalt. Het geeft vind ik een behoorlijke kick als je in een week zoveel kunt afvallen. Ben nu bezig met dag 5 en nu al 4 kilo kwijt. Had trouwens maandag een verjaardag en heb ik die dag toch lekkere hapjes, taart e.d. gegeten. Ondankt dat toch best wel veel afgevallen vind ik. Nog 2 dagen dit dieet volgen, ga ik 2 dagen pauzeren en dan ga ik weer een week verder met dit dieet.
  Raad het ook iedereen aan die snel een aantal kilootjes kwijt wil. Het is heel goed te doen. Laat jullie wel weten hoeveel ik in totaal ben afgevallen na de 2 week.

 108. Ik doe meerdere keren per jaar een soepdieet en het bevalt me heel goed. Ik val meestal zo’n 4 kilo af. Ik ben nu ook bezig met het dieet en vandaag op dag 5. Het is goed vol te houden en je hebt weinig honger op een dag. Je moet er wel enorm vaak van plassen. Na een week ben je wel heel blij dat je weer brood mag eten en een warme hap ’s avonds maar je bent wel schoon van binnen. Ik vind het een ideaal dieet om te starten met afvallen, het geeft een enorme boost om zoveel kwijt te raken in een week en daarna kun je verder.

 109. Ik ben nu aan dag 3. Dat je de tweede dag ook geen fruit mag was wel erg. Was gelukkig zondag……. ontbijt met mijn gezin overgeslagen en lang uitgeslapen. Toen kop thee gedronken en een bakje komkommer gemaakt. Deze langzaam op zitten eten. Vult snel. ’s middags ging ik hockey kijken van mijn dochter. Thermosfles soep, soepkom en lepel meegenomen en tussen door in kantine de soep gegeten. ’s avonds genoten van mijn gepofte aardappel met pot spinazie.
  Vandaag blij dat ik weer met fruit kon ontbijten. Maar wel al hele dag hoofdpijn. Maar goed…. we zijn aan ’t ontgiften denk ik dan maar.

 110. hallo ben gisteren met het soepdieet begonnen vond de eerste dag zeer moeilijk aangezien ik een groot gezin heb en moest koken maar heb het toch volgehouden
  vandaag gaat het veel gemakkelijker heb al wat soep gegeten en fruit en het hongergevoel gaat weg na het soepdieet ga ik het ziekenhuisdieet proberen te volgen hopelijk gaan de kilos eraf heb wat problemen met men schildklier en ben in anderhalve maaand 15kilo bijgekomen heb van die pilletjes gekocht waar je zogenaamd mee kon afvallen doe ik dus nooit meer geef liever geld aan fruit en groente hopelijk hou ik het vol veel sterkte aan iedereen

 111. Ik heb het dieet 2 keer een week gedaan en werkte bij mij erg goed! Ik viel zeker 5 kilo af en 3 blijvend (per week). Ik vond het voornamelijk fijn dat na die week mijn maag kleiner was, en ik dus veel minder trek had en minder at waardoor de kilo’s ook niet terug kwamen..
  Ik lees veel vragen over de samenstelling van de soep, iemand vroeg zelfs of de soep vervangen kan worden door cup a soup ??
  Het ‘geheim’ van dit dieet ligt juist in de soep. Door de grote hoeveelheid kool en uien reageert je lichaam. De eerste dag merk ik ook echt dat het gaat gisten in mn maag. Ik ga morgen weer beginnen, hopelijk weer met goed resultaat!
  Ik heb nog wel een vraag:
  heeft iemand tips voor de groenten dag? Ik studeer en loop stage dus kan alleen rauwe groenten eten of moet het de avond ervoor koken ?? Wat eten jullie voor groenten?
  Groetjes

 112. Ramona…het is natuurlijk veel lekkerde en gezonder om verse groenten te gebruiken dus ik als ik jouw was nam ik toch de verse produkten.

  Seher: Ligt er aan hoelang je je soep vers kunt houden, maar tis herfst dus dat zal best wel kunnen…ik had de soep ooit in de warme zomer gemaakt..en moest heel wat weg gooien.

  De soep mag je elke dag nemen zeven dagen lang…dan zeven dagen wachten…staat er ook wel in beschreven..misschien eerst even alles goed door lezen!

 113. Hallo!,

  Ik ga maandag beginnen met dit dieet en ik ben zelf erg enthousiast.Maar ik had toch nog een vraaje moet je die sope nou in 1 week drinken of elke dag een nieuwe maken.Hopelijk geeft er iemand antwoord,nou alvast bedankt!

  Gr,Seher

 114. hihi ken jij Mathijs Vrieze niet?

  Bekend van t.v, eten en daten en als kok in rtl-vandaag,heeft twee heerlijke boeke geschreven en de derde komt in oktober uit.

  Zijn eerste boek bestond uit weekmenu”s en handige tips en vooral lekkere recepten, mijn man en dochter en natuurlijk ik hebben wel gedacht toen we begonnen..vallen we hier wel mee af…jazekers val je hier mee af. En het is beter dat je langzaam afvalt dan heel snel toch?

  Als je mijn topics gaat lezen hier op het forum kom je er wel achter wie Mathijs Vrieze is.

  Als je hier boven op het forum klikt *balkje boven in * dan naar het onder werp ..welk dieet volg jij…even naar benee scrolt kom je vanzelf wel tegen ….dankzij Mathijs Vrieze op ( weg naar ) mijn streefgewicht.

  Of klik hier om naar mijn Mathijs Vrieze Topic te gaan

  groetjes,
  snabbeltje en alice

 115. Toppie hoor!
  Ik ben ook aangekomen door medichijnen maar het gaat me nu ook goed af met de boeken van Mathijs Vrieze..het gaat langzamer ook omdat ik nog steeds capsules en tabletten moet slikken.

  Heb ook ooit het soep dieet gedaan en ik vond het altijd errug lekker!

  Maar blijf toch maar bij Mathijs zijn boeken!

  Jij nog veel succes!

  Enne leuk dat lange verhaal hebben we mooi wat te lezen hier…en er word zekers nog wel naar gekeken

  Groetjes,

  snabbeltje en Alice

 116. hai mensen
  ik weet niet of iemand dit nog leest
  en er nog iets aan heeft
  maar ik ben door medicijnen 25 kilo in 8 weken aan gekomen vorig jaar
  erg balen
  hou niet van dieten en elke dag nadenken van wat ik nou eten moet en hoeveel
  toen kreeg ik van een vriendin een blaadje met soep dieet
  heb deze gemaakt en 3 weken gedaan ben daarme elf kilo in drie weken afgevallen
  ik ben sinds vandaag weer bezig
  heb het laatst nog twee keer geprobeerd maar had bezoek enz dus ben gewoon verder gegaan met normaal eten
  anders was ik nu dus weer wat kwijt
  maar ja beter laat dan nooit
  en die 11 zijn er nog steeds af
  terwijl ik tog aardig heb gegeten in de laatste maanden
  ik heb dit dieet in januari namelijk gedaan
  ik moet wel zegge dat ik de eerste week het meeste ben afgevallen en de keren erna niet meer zoveel
  maar ja elke kleine beetjes helpen denk ik dan
  en ik heb eigenlijk vanaf dag 1 al dat ik veel moet plassen en een goede stoelgang heb
  naja dit is altijd wel goed als je afvoerd hahaha
  verder wens ik jullie veel suc6 hou het vol het is voorbij voordat je het weet
  je kunt deze soep op verschillende manieren maken
  maar ik zou vooral de kool en de uien erin laten
  want deze verbranden vet en voert veel vocht af
  ow en die vragen of je dit en dat allemaal er tussen door mag eten
  het staat er niet bij dus ik zou het niet doen
  en voor die 7 dgen dat het duurt kun je die dingen tog wel laten tog?
  en je kunt heerlijke dingen maken van dat wat je wel mag eten
  lekkere salades
  fruit hapjes (alle soorten fruit onder elkaar)
  en tartaar met lekkere kruiden op de gril
  of kipfilet met lekkere kruiden op de gril
  komt geen olie of vet aan te pas
  en ik eet in de dagen dat ik groente mag veel spinazie
  want het is aangeraden vooral bladgroente te eten

  en met een beetje kruiden eronder is dat heerlijk (na mijn mening)
  laat de zout de maggi en de aromaat achterwege
  houd alleen maar vocht vast
  natuurlijk wel maggi blokjes maar neem dan groente of kip daar zitten de minste calorien in

  pfff heel verhaal

  groetjes v

 117. Hallo, ik zit vandaag op dag 3. Ik heb alleen 3 appels gegeten vanmorgen, had namelijk alleen onthouden dat fruit en groeten mochten vandaag. Ik vraag me af, val ik nu minder af?

  Mijn urine (sorry dat ik dit zeg) ruikt een klein beetje, is dit normaal? Ik heb ook het idee dat ik juist wat opgezetter ben dan normaal en ook iets zwaarder dan voordat ik met het dieet begon. Help?

  Moet ik nu anders een dag langer het dieet doen vanwege de appels?

  Liefs,

 118. @Lalia…staat het er bij! Nee…dus niet…tuurlijk mag je het wel doen, maar dan zul je minder afvallen lijkt mij zo….waarom zou je het zoeten….

  @nel,nu heb ik toch twee keer toe het dieet doorgelezen…waar haal jij de salades vandaan…of ik ben nog niet goed wakker dat kan ook~..maar als ze iets bedoelen met salades…waar denk jij dan aan? ja eigelijk kun je twee kanten op…zoals de huzaren salades…of richting de rauwkost…misschien toch wel het laatste aanhouden…want het eerste is niet zo goed!…

  @willemien ongezoete vruchtendranken…het staat meestal wel op het pak..of light daar ook onder valt weet ik zo niet….light produkten zijn ook niet zo goed…heb ik gelezen…dus? gewoon even op de pakken in de winkel kijken naar ongezoet..

  Succes !

  En voor de anderen natuurlijk ook veel succes!…PAS WEL OP DAT DE SOEP TIJDENS DEZE DAGEN SNELLER ZUUR KUNNEN WORDEN….en ja ik kan het weten…haha

 119. Hallo allemaal,

  Mag ik tijdens het soepdieet wel appelsientje light drinken? Dit leek mij beter omdat hier minder suikers inzitten? Of valt dit onder dieetdranken en mag het dus juist helemaal niet?

  Alvast bedankt!

 120. hallo

  ik ga maandag ermee beginnen, ben harstikke positief
  maar wat bedoelen ze met salades eten?
  kan iemand mij dit vertellen

 121. Volgens mij niet. Met dit dieet is je stoelgang geen probleem. Ik ben vandaag begonnen. Ben benieuwd naar morgen: alleen maar groente eten.
  Succes!

 122. Hey

  Ik ga pas vanaf vandaag beginnen met dit soepdieet, maar ik heb een vraagje. Mag ik samen met mijn fruit een potje activia natuur danone eten? En mag ik zoetstoffen gebruiken zoals aspartaan?
  alvast bedankt voor een antwoord

 123. Ha soepvogeltje,

  wat wil je weten over het soepdieet..samen kunnen we er toch wel uit komen…

  Ik heb het wel gevolgd…maar kan me er niet meer zo heel veel van herinneren…maar ja dat zoeken we dan wel op toch?

  Zo zag ik een vraag bij…Tom..of je mag roken..ja waarom niet…haha natuurlijk kun je het beste er mee stoppen..maar dat is aan jezelf.

  De soepverrijker is..gewoon een pakje soep van honing of knorr.

  En bij Natasja…bij dag vier , mag je bananen en melk…en ook de soep..dus alleen dat mag je hebben!..van die melk en bananen kun je natuurlijk ook een smoothie maken…altijd lekker!

  En stephanie,…..als je het goed doorleest…over het soepdieet staat er toch echt duidelijk dat je strikt aan de soep e.d moet houden…DUS HELAAS GEEN TOASTJE…
  Tuurlijk kun je dat wel nemen…maar dan val je dus niet af…denk ik..

  Hoop dat jullie een antwoord op jullie vragen hebben….dus …VOLGENDE VRAAG…

  SUCCES ALLEMAAAL!

  Groetjes Alice.

 124. Ik ben ook begonnen met dit dieet omdat ik snel een flinke slag wil slaan met afvallen. Heb wel wat vragen maar geloof niet dat het veel zin heeft ze hier te stellen. Alleen de 1e dag dat dit dieet erop stond werd er gereageerd op vragen. :(

 125. hallo, ik zit nu aan mijn 4de dag en heb alles precies gedaan zoals het moet, ben nu al 3kilo kwijt, maar mijn vraag is, vandaag staat er alleen bananen en melk, maar mag ik dan ook fruit en groenten als tussendoortje eten of mag het nie… en morgen allèèn tomaten en rundsvlees of ook groenten en fruit erbij, ik hoop snel op een reactie want heb honger :)

 126. Goede morgen. mag je tijdens dit dieet wel roken ? en over de soep ze hebben het over een soepmix maar dan bedoelen ze toch gewoon alleen een pakje soep of niet ? graag hoop ik hier een reactie op te krijgen vriendelijkebedankt.

 127. ben vanaf vandaag met een soepdieet begonnen maar niet meer een koolsoep, heb 3 soorten soepen gemaakt die ik graag lust, val je er dan ook mee af zo ja wat mag ik in die dag dan nog eten buiten soep? bv. droog toostje of boterham bij de soep

 128. Eum volgens mij mag je op de dagen dat je fruit mag hebben…ook die appels e.d hebben…er staat alleen bij dat je moet oppassen met banaan

  Succes,

  O enne over smorgens sla eten?..ik heb wel ooit het soepdieet gevolgd, maar ik kan me daar helemaal niks van herinneren…een heerlijk rauwkost op den ochtend..haha ja ,het heeft eeen beetje weg van een konijn..:)

 129. Dag Allemaal!

  Een vriendin en ik volgen het ook! 2e dag vandaag, gaat lekker zo!!
  Nergens last van en we vinden dat je best veel mag eten.. :D

  Heb een vraagje, ik eet bijvoorbeeld veel fruit zoals: 4 appels 5 mandarijnen 5 pruimen en een peer is dat veel?? want daar zit toch teveel natuurlijke suikers in??

 130. Hallo allemaal,

  Mijn vriendin en ik volgen het soepdieet sinds gister. Eigenlijk is het heel maf, maar ik heb nergens last van. Hoe vinden jullie het dat je ’s morgens sla moet eten enzo? Mijn vriendin (zit op school) heeft ’s morgens soep gegeten. Dat is echt raar. Hoop dat ik straks geen koffie meer hoef te drinken! Iedereen veel sterkte. Ben er gelukkig nu wel van overtuigd dat het gezonder is dan ik in eerste instantie dacht.

  Groeten!

 131. Hallo,
  Ik ben vegetariër en zit met dezelfde vraag.
  Ik heb net het soepdieet een hele week heel strikt gevolgd.
  Eindresultaat: – 3 kg.
  Ik heb die 2 vleesdagen vervangen door vis.
  Maar veel liever had ik het willen vervangen door tofu, seitan, eitjes…
  Alleen… ik weet niet of dat mag? Kan iemand me dat vertellen?

 132. Hebben meer mensen last van vreselijke hoofdpijn? Ik drink veel water, eet goed groente en fruit, hou me precies aan het dieet. Nog een vraagje, ik lust geen vlees, kan een vegetarische snitzel ook? en hoeveel gram mag je daarvan?

 133. Mmmm lekker die soep he”, heb het ook gedaan….paar jaar geleden denk ik…

  In de zomer er mee op passen en in de koeling zetten…hahha anders heb je zure soep en is niet meer te eten…maar voor de rest erg lekker

 134. Ik doe dit dieet sinds zaterdag. Je valt hier echt veel vanaf. Nu al 2,5 kilo.
  Soep zoals hierboven geschreven is heerlijk. Een echte aanrader als je snel veel wilt afvallen.

 135. Hallo,ik ben nu een week bezig en er is 2.9kg af!Alleen de laatste twee dagen een paar ons!Nu zou ik twee dagen moeten stoppen maar kan het kwaad als ik nu verder gaat met het dieet?

 136. Kan je ook zeg maar met Cup a Soup de zelfgemaakte soep vervangen? Het bevat ongeveer 43 kcal en zelfde vet als maggi soepmix

 137. hoi,
  vandaag begin ik met het soepdieet, weeg 80 kilo wil best wat afvallen,
  ben benieuwd of het lukt,na een week kom ik er op terug ,en laat weten hoe het mij is vergaan,gr,anita

 138. Ondanks dat ik niet echt overgewicht heb, maar me toch niet lekker in mijn vel voelde heb ik het een week geprobeerd. Ben in totaal 3.5 kilo afgevallen. Daar was ik erg tevreden mee. Heb overigens hier en daar wel gesmokkeld.

 139. Hallo, ik heb een vraagje over de soep dieet,mag je nou elke dag wel of niet fruit eten?? en wat voor groente bedoele jullie als tusse door eten in blik wat voor groente moet er in zitten ? en kan ik dr bij ook 3x per week jogge dr bij van 30minute lang of is dat beter niet toegestaan want wil extra kilo’s afvallen, ik w8 op u reactie en hartstike bedankt alvast grtjes antonio

 140. Karin,

  Ik ben ook niet de gewenste kilo’s afgevallen maar was ook nog goed bezig met fitness (spieren kweken), het hangt er ook vanaf hoeveel kilo je kunt afvallen… ikzelf ben eigenlijk 15 kilo te zwaar (volgens BMI) dus ging er toch gemakkelijk 4 kilo af.

 141. Ik snap er helemaal geen hout meer van…: na dag 4 van het soepdieet ben ik zelfs ten opzichte van de dag ervoor 3 ons aangekomen!!! Hoe kan dit?? Iemand énig idee? Als ik morgen wéér aangekomen ben ga ik echt vroegtijdig stoppen, maar ik hou mijn hart vast voor daarna, als ik weer normaal ga eten (let op: niet bunkeren/snoepen etc), ik heb het idee dat mijn lijf al na de 1e dag direkt de rem erop heeft gezet, met als gevolg het bekende jojo-effect waar ik toch al zo bang voor ben. Wie kan me iets nuttigs vertellen?

  • Hey Karin,
   Als je dieet gaat je lichaam inderdaad in een soort crisistoestand – sommige mensen hebben daar last van, anderen niet- omdat het denkt dat het in hongersnood verkeerd. Het gaat dan veel zuiniger om met zijn reserves zodat je niet afvalt. Ik zou nog even volhouden, want het kan zijn dat jouw lichaam gewoon even tijd nodig heeft. Het is niet omdat veel mensen met dit dieet direct afvallen dat het bij jou ook direct ‘in gang schiet’. Evalueer op het einde van de week nog eens als je klaar bent. Normaal gezien zal je dan echt een verschil zien.

 142. Ben begonnen met het soepdieet, zit nu op dag 4. Op het web de nodige info opgezocht maar zit toch nog met enkele vragen: bij de toegestane dranken staan magere melk en ongezoet vruchtensap. Mag dit dan elke dag onbeperkt of alleen op de dagen warrin het specifiek is aangegeven?? Ben nu met dag 4 dus met de bananen en melk bezig en ineens twijfel ik of ik er wel goed aan gedaan heb om de afgelopen dagen af en toe melk en grapefruitsap te drinken… één en ander komt ook omdat ik nu, na 3 dagen toch wel afzien (geen honger maar wel moe/dizzy) nog ‘maar’ 1,5 kilo kwijt ben, had verwacht en gehoopt nu ik bijna op de helft zit zo’n 3 of zelfs 4 kilo kwijt te zijn! Hoop op een snel antwoord van een ervaringsdeskundige;-)

 143. Hoi iedereen,

  Ik heb het ook gedaan 4 jaar geleden heb ik het 3 maanden gedaan en ik ben toen 40 kilo afgevallen.

  ik ga weer beginnen, dus ik laat snel wat van me horen

  groetjes..

  vanessa

 144. geachte leser(es), ik heb zojuist het soepdieet uitgeprint, dit lijkt me wel iets voor mij, maar ik weet niet wat er wordt bedoeld met een soepverrijker, is dat bv een bouillonblok?
  met vriendelijke groet
  Marie Pruyn

 145. Goedenavond,
  Ik ben nu drie dagen bezig en op zich geen probleem, maar wat kan ik doen met de soepverrijker? Heb er nu een kruidenbuiltje voor gebruikt, maar het smaak naar niks!
  De soepmix van maggie kan ik nergens vinden in de winkel?
  Heeft iemand een tip voor mij?
  Annelien

 146. Hallo,

  toch nog een vraag, hoe zit het dan met één glas melkkefir?
  Wij maken die zelf maar wel met halfvolle melk, met mager lukt niet.
  Kefir moet wel elke dag opnieuw gemaakt worden anders gaan de “bloemetjes” dood. Vermits die al zo moeilijk vast te krijgen zijn…

 147. Heey, ik heb al zeker gehoord van jullie dieet, mijn mama doet het al jaren ( meestal na de feestdagen enzo)
  Ik ga het volgende week ook doen :), 2 x het is nodig :)
  Maar mijn vraag was nu, ik fitness veel, en als ik die fitness combineer met mijn soepdieet, is dat dan een probleem? en mag ik energiehoudende dranken drinken tijdens mijn fitness? (zoals Aquarius of energiemilkshakes?) Graag een antwoord zo snel mogelijk dat ik kan beginnen :)
  Toedels :)

 148. Ik wil graag het dieet soep kopen maar ik weet haast niet waar in amsterdam ik het kan halen heb het opgezocht maar niet gevonden zou u mijn vraag willen beantwoorden en mij terug willen mailen zo snel mogelijk.

  ik dank u vriendelijk,

  Nielab

 149. hallo,
  ben dinsdag begonnen en dus nu vier dagen achter de rug, 3 kilo afgevallen, ben een echt soep mens,fruit geeft me het idee gezond bezig te zijn. ik hou dit wel even vol wil nog 20 kilo kwijt,wel heb ik al veel meer energie en hoef geen medicijnen meer voor mijn maag te slikken ,toch alleen maar winst.
  succes allemaal.

 150. Hallo allemaal,

  Ik heb vandaag het soepje gemaakt. Heb het ook gemixt, hou liever van een dikke soep dan een doorkijksoepje :-) Veel koriander ingedaan, hou wel van groenten!
  Moet je je strikt aan dit dieet volgen, moet je vlees eten op de 5 of 6de dag?

  Ik weeg nu 57 en wil naar 52… ga 3 keer op een week fitnessen, dus we zullen zien.. .
  Succes iedereen!

 151. Zelf ben ik aan de tweede week soepdieet bezig maar had de eerste week wel elke dag ook fruit gegeten toch 3 kilo eraf.Zou het veel verschil zijn als ik het fruit weglaat in de dagen dat het niet mag?
  succes allemaal

 152. ik ben nu 3 weken bezig,volg de instrukties en ben maar 4 kilo afgevallen wat kan ik nog meer doen, ik ben 66 ,elke dag 2 maal op de hometrainer 20minuten per keer,doe biceps en triceps trainingen maar zie weinig resultaat,wie heeft er voor mij suggesties,gr cor.

 153. Ik heb het soepdieet inmiddels 3 keer gevolgd en ben met de 4e bezig.
  In totaal was ik na 3 keer ongeveer 11KG blijvend kwijt.

  @helga_minnema : Ik vermoed dat zoetjes wel kunnen. Het zal in ieder geval het eind resultaat niet enorm beïnvloedden.

  @Marieke : Ik heb een pakje soepmix voor groente soep gebruikt (van honig volgens mij). Kijk anders eens bij andere sites hoe zij het doen.. er zijn nl. nogal wat varianten.

 154. Beste,Mijn vraag was:mag er bij de groentjes(sla,tomaat,…)vinaigrette bijgedaan worden of niet?Dank.Bianca.

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com