Afvallen in 2021

Gezond gewicht verliezen

Eigenlijk weten we het allemaal wel: afvallen op een gezonde manier is vooral een kwestie van jezelf een verantwoord voedingspatroon aanmeten en voldoende (zware) beweging. Zorg dat je niet teveel calorieën, vet en koolhydraten binnenkrijgt, drink zo’n 1,5 tot 2 liter water en eet 5 à a 6 keer per dag een kleine portie. Let daarbij op dat je producten neemt die een lage glycemische index hebben. Deze worden langzaam door het lichaam opgenomen en houden je bloedsuikerspiegel stabieler. Eet je wel producten met een hoge glycemische index, dan zal je bloedsuikerspiegel grote schommelingen vertonen, krijg je sneller trek in zoetigheid en snaaibuien. Dat wil je juist voorkomen als je gaat afvallen!

Zorg voor voldoende belangrijke voedingsstoffen

Ben je op dieet of wil je gaan diëten? Dan is er een kans dat je lichaam belangrijke voedingsstoffen tekort komt. Je krijgt immers niet de normale hoeveelheden en soorten voedsel binnen. Daarom is het belangrijk om een goed supplement te nemen als je een dieet gaat volgen. Zorg voor een multivitamine die alle essentiële vitaminen en mineralen bevat. Wij adviseren onze klanten vaak de Orthica Multi 4 All tabletten, een multivitamine die is aangevuld met plantenextracten en enzymen. Natuurlijk kan je ook voor een andere multivitamine kiezen. Zorg in ieder geval dat je je vitamines en mineralen aanvult tijdens het afvallen, zo blijf je gezond tijdens het afvallen.

Koolhydraatarm dieet

Een dieet dat tegenwoordig erg in trek is, is het koolhydraatarme dieet. Eigenlijk is dit niet per se een dieet, je zou het beter een bepaalde manier van eten of levensstijl kunnen noemen. Drie weken lang koolhydraatarm eten en vervolgens weer alle suikers tot je nemen die je maar wilt, heeft namelijk geen zin op de lange termijn. Je hebt dan grote kans op het welbekende jojo-effect dat vaak optreedt na een dergelijk crashdieet. Omdat je zo weinig (koolhydraten) hebt gegeten, gaat het lichaam in een spaarstand waarbij de stofwisseling wordt vertraagd. Je lichaam spaart calorieën om maar zo goed mogelijk te blijven functioneren. Ga je vervolgens weer alles als voorheen eten, dan zal het lichaam de koolhydraten direct opslaan als vet om reserves op te bouwen en optimaal te functioneren. De kans dat je weer aankomt in gewicht is dan in grote mate aanwezig.

Wil je afvallen, op gewicht blijven en schommelingen in je bloedsuikerspiegel vermijden, dan kan je er het beste voor kiezen om je voedingspatroon blijvend te veranderen en het in je ‘systeem’ bouwen om bijvoorbeeld zo min mogelijk koolhydraten tot je te nemen.

Hoe werkt een koolhydraatarm dieet (of levenswijze) nu? Je lichaam is van nature eigenlijk best lui en kiest de gemakkelijkste weg. Koolhydraten zijn het gemakkelijkst te verbranden door het lichaam; hier haalt het dan ook zijn energie uit. Door koolhydraten te schrappen dwing je je lichaam om de energie ergens anders vandaan te halen, uit koolhydraten kan dat immers niet meer. Het lichaam gaat dan vet verbranden en dat is wat je wilt.

In het begin zal je voornamelijk vocht verliezen en daalt je vetgehalte wellicht niet veel. Koolhydraten houden namelijk vocht vast en als deze er niet meer zijn, komt dat vocht vrij. Het vetgehalte zal vervolgens gaan dalen.

Dat je koolhydraatarm eet, betekent niet dat je geen lekkere dingen meer kunt eten. Tegenwoordig zijn er tal van koolhydraatarme tussendoortjes en vervangers (van bijvoorbeeld pasta) op de markt. Een bekend en gerenommeerd merk is Atkins, met diverse repen, shakes en bijvoorbeeld crackers.

Vetverbranders en Eetlustremmers

Wil je toch snel flink wat kilo’s afvallen of gaat het afvallen je wat te langzaam? Ondersteun het afvalproces dan met een vetverbrander of eetlustremmer, waardoor het resultaat kan verbeteren. Let wel: elk mens reageert anders op de stoffen die in dit soort middelen zijn verwerkt. Het resultaat dat de een ermee bereikt, hoeft niet per se te betekenen dat dit product voor de ander ook zo werkt.  Ik heb een aantal populaire afslankpillen voor je op een rij gezet

Lipocontrol

Lipocontrol van Pharma Nord is een middel dat je kan helpen bij gewichtsverlies. De toegevoegde artisjok zorgt voor ontgifting en gewichtsverlies, chroom stabiliseert je bloedsuikerspiegel en de gepatenteerde formule FibrePrecise zijn vezels die uitzetten in de maag en daardoor een vol gevoel geven.

XLS Medical Max Strength

Een ander product dat je eens zou kunnen proberen is XL-S Medical Vetbinder. Door dit middel binden vezels zich aan vetten, waardoor deze niet meer kunnen worden geabsorbeerd