Slaapmiddelen, Populaire Soorten en Merken Getest

Afvallen in 2021

Tijdens het slapen onderhoud je lichaam zichzelf. Afvalstoffen worden opgeruimd uit het lichaam. Je hersenen verwerken wat je de vorige dag hebt gedaan. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed slaapt, maar dit is helaas lang niet iedereen gegeven. Dat is dan ook de reden dat veel mensen slaapmiddelen proberen.

In dit artikel lees je een review van de top 10 meest verkochte slaapmiddelen. Welke van deze slaapmiddelen scoren goed en welke niet? Zijn er slaapmiddelen bij die je beter kunt vermijden?

mardanti sweet dreams kopen

Welke Slaapmiddelen Testen we en Hoe?

In deze test hebben we de tien meest verkochte slaapproducten van Nederland getest. We hebben ons hierbij gericht op slaapmiddelen die vrij verkrijgbaar zijn. Middelen die je alleen kunt krijgen op recept van een arts hebben we niet onderzocht.

In deze test hebben we gekeken naar de werking van de 10 meest verkochte slaapmiddelen in Nederland. Omdat de prijs kan variëren per winkel, bijvoorbeeld vanwege aanbiedingen, hebben we hier niet uitgebreid naar gekeken. Alleen als een middel echt duur is, hebben wij dit gemeld.

Sommige slaapmiddelen hebben we al eerder onderzocht. Als je meer wilt weten over deze middeltjes, dan kun je de link naar de uitgebreide test aanklikken.

Sleepzz

sleepzz-slaapmiddel-test
sleepzz-slaapmiddel-test

Sleepzz is een lijn met verschillende producten gericht op het verbeteren van de slaap. Het bekendste product is Slaapfit. Hoofdbestanddeel van dit middel is melatonine. Daarnaast zitten er een paar vitaminen en mineralen die vaak geassocieerd worden met slaaptekort.

Ingrediënten: Melatonine, Eschscholzia Californica, Passiflora, Vitaminen B2, B6 en B12, Vitamine C en ijzer.

Werking: Melatonine is een natuurlijke stof die je helpt om in slaap te vallen. Daarnaast gaat het middel tekorten in vitaminen en mineralen tegen die tot slaapproblemen kunnen leiden. Volgens de verpakking moet je één tablet innemen, twee uur voordat je gaat slapen. Dit is wat vroeg, als je nog moet fietsen of rijden binnen deze twee uur is dat gevaarlijk.

Voordelen: Een van de andere ingrediënten, Eschscholzia Californica is een stof die je helpt om beter in te slapen door je te ontspannen (bron). Dit kan een welkome aanvulling zijn op melatonine, een standaardingrediënt, op het moment dat je niet kunt slapen door bijvoorbeeld stress.

Nadelen: Ijzer heeft alleen maar een positief effect op je nachtrust als je een tekort aan ijzer hebt (bron). Als je problemen hebt met slapen en je hebt het gevoel dat deze het gevolg van zijn van tekorten aan vitaminen en mineralen, dan kun je deze beter aanpakken door je voedingspatroon aan te passen.

Bional Nachtrust

bional nachtrust getest
bional nachtrust getest