Slaapdieet – The Overnight Diet

Start met KetoX

Het klinkt te mooi om waar te zijn, afvallen terwijl je slaapt. Toch is dat precies wat ‘The Overnight Diet’ of Het Slaapdieet belooft. Het slaap- of nachtdieet is enorm populair in Amerika. Caroline Apovian is werkzaam aan het Medisch Centrum van Boston en auteur van het boek ‘The Overnight Diet.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen, of wil je ervaringen uitwisselen? Laat dan een reactie achter, of lees de reacties van andere bezoekers.

Proteïnerijk Voedsel overnight

Het blijft natuurlijk niet bij een goede nachtrust. De basis ligt in een cyclus van zes dagen proteïnerijk voedsel, afgewisseld met een dag vloeibaar voedsel. Volgens de auteur is het mogelijk om een kilo per nacht af te vallen.

Smoothies

Het is algemeen bekent dat smoothies een bedrage kunnen leveren aan een gevarieerd eetpatroon. Dit is ongetwijfeld ook de reden dat Caroline heeft gekozen om de ‘vloeibare dag’ in te vullen met smoothies. Omdat smoothies de insulineproductie van het lichaam zouden verminderen, waardoor een opgeblazen gevoel en het vet rondom de buik zal verdwijnen.

Onderzoeken

Verschillende onderzoeken bevestigen dat voldoende slaap gewichtsafname kan stimuleert. Desondanks zijn veel wetenschappers sceptisch over de beweringen van Caroline Apovian. Onder andereKeith Ayoob, directeur van een voedingskliniek gelooft niet in de methode van Apovian: “Als je per nacht een kilo wilt afvallen, zou je rond de 6.000 calorieën moeten verbranden en dit kan niet in je slaap.”

Voordelen

  • Verhoogt stofwisseling
  • Onderdrukt hongergevoel
  • Vermindert het vasthouden van water
  • Verbrandt vet geen spieren
  • Verhoogt  insulinegevoeligheid
  • Verbetert levensduur

Nadelen

  • Kan een opgeblazen gevoel veroorzaken
  • Dient strikt gevolgd te worden
  • Smoothie recepten zijn noodzakelijk

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen, of wil je ervaringen uitwisselen? Laat dan een reactie achter, of lees de reacties van andere bezoekers.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.