SLD Shangri la Dieet

Het Shangri la dieet is enorm bekend in Amerika en Canada. Ook in Nederland en Belgie maken steeds meer mensen kennis met het Shangri-la-dieet van Seth Roberts. Het zoete Shangri la dieet is wetenschappelijk getest en kost niets extra. Veel beroemde sterren hebben het geprobeerd, met enorm succes.

Shangri-La suggesties

Ondanks het feit dat er (nog) geen Nederlandstalig boek is verschenen van Seth Roberts zijn er ruim voldoende artikelen verschenen over de Shangri-La methode. We hebben een samenvatting voor je gemaakt.

Jouw mening over het Shanri la Dieet

 • Ervaring met het Shangri la Dieet? positief of negatief, geef hier jouw mening.
 • Lees hier de ervaringen en vragen iedereen die op dit moment het Shangri la Dieet volgt.

Seth Roberts

Seth Roberts, schrijver van het Shagri la dieetboek, gelooft dat er een “set point” is in het gewicht: op een bepaald moment, wil het lichaam een bepaald gewicht hebben. Het zal het gevoel van honger erop aanpassen om af te vallen of toe te nemen tot dat gewicht is bereikt. Minder wegen dan dat set point gewicht is dus onmogelijk lang vol te houden. Dit set point idee is niet nieuw, maar Roberts beweert dat het set point kan worden aangepast met behulp van dit dieet. Hij gelooft namelijk dat de smaak van het voedsel je set point controleert. Smakelijker voedsel verhoogt je set point (zorgt dat je lichaam vetter wil worden)

Het is vandaag de dag het zoetste geheim van Hollywood. Iedereen zweert bij het nieuwe Shangri-La dieet. Het is een sensationeel afvalprogramma, waarbij men zonder honger en zonder calorieën tellen zijn gewenste gewicht bereikt. Het dieet is bij meer dan 10.000 deelnemers getest.

Bestel het Shangri-La boek bij bol·com

The Shangri-La Diet
The Shangri-La Diet
Seth Roberts

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Eigenlijk is Shangri-La een plek in de Himalaya, waar de mensen het geluk vinden. Professor Seth Roberts heeft daarom zijn dieet naar dit paradijs vernoemt, omdat daarmee iedereen heel eenvoudig slank kan worden. Bij onderzoekingen heeft Roberts ontdekt dat elk lichaam een zogenaamde waarde heeft. Daarbij gaat het om een soort signaal, dat ons vertelt hoeveel voeding wij werkelijk nodig hebben. Hoe hoger deze waarde ligt, hoe meer wij eten en hoe zwaarder het is om af te vallen.

Onderzoekers in Amerika stelden vast dat voedingsmiddelen met veel aroma de ingestelde waarde in ons lichaam laat stijgen. Hamburgers en chocolade maken niet dik omdat zij veel vet of suiker bevatten, maar omdat onze hersens de smaak ervan verbindt met veel calorieën. Gevolg: Onze trek naar deze voedingsmiddelen wordt steeds groter. Uit resultaten van diverse onderzoeken bleek dat smaakloze voedingsmiddelen (voedingsmiddelen zonder bijzondere aroma) deze vicieuze cirkel doorbreken kunnen. En tot grote verrassing blijkt dat suiker en neutrale oliën de optimale levensmiddelen zijn. Zij zijn alleen zoet.

Wie regelmatig olie en suiker eet, laat zijn persoonlijke waarde dalen. Daardoor verandert de gedachten van de calorieën en valt men af. De trek vermindert automatisch en men eet minder.

De testpersonen vielen tot 30 kilo af

Deze vier grafieken tonen de voortgang van de vier personen die het Shangri-la Dieet hebben gevolgd.

Het Shangri-La principe

Er zijn maar 2 regels:

 • 1. Neem dagelijks 100 tot 400 calorieën in vorm van suikerwater en/of neutrale olijfolie.
 • 2. Neem het suikerwater of de olijfolie minimaal 1 uur vóór de maaltijd in.

Suikerwater is wel zoet, de hersens registreren het toch als neutraal. Zuiver suikerwater wordt zo gerangschikt, dat zij gerechten zonder smaak eten. De waarde in uw lichaam daalt en u valt af.

Recept suikerwater: 1 eetlepel suiker op 0,2 liter water

Neutraal olijfolie is bijna smaakvrij. Ook hier worden kleine massa’s van de hersens als neutraal gewaardeerd. De waarde daalt en u valt af.

Wat is jouw streefgewicht?

Minder dan 9 kilo afvallen
Suikerwater: 1 eetlepel per dag. Calorieën in suiker: 45 kcal
Olijfolie: 1 eetlepel per dag. Calorieën in olijfolie: 120 kcal

9 tot 18 kilo afvallen
Suikerwater: 2 eetlepels per dag. Calorieën in suiker: 90 kcal
Olijfolie: 2 eetlepels per dag. Calorieën in olijfolie: 240 kcal

meer dan 18 kilo afvallen
Suikerwater: 3 eetlepels per dag. Calorieën in suiker: 135 kcal
Olijfolie: 2 eetlepels per dag. Calorieën in olijfolie: 240 kcal

Drie manieren om dat te doen is om calorieën te nemen die geen of weinig smaak hebben, calorieën te nemen die een ongewone smaak hebben of voedingsmiddelen consumeren die met een vertraging door het lichaam worden opgemerkt. De huidige basis van het dieet is een klein deel van je dagelijkse calorieën tussen de maaltijden door te nemen op de volgende manier:- een kleine hoeveelheid olie drinken, bijv. lichte olijfolie

– een kleine hoeveelheid suikerwater drinken (fructose of sucrose opgelost in water)

Dit zou gedaan moeten worden niet minder dan een uur voor de consumptie van iets anders (water drinken mag wel) om ervoor te zorgen dat het lichaam het niet in verband brengt met de maaltijd. De hoeveelheid calorieën die op die manier wordt geconsumeerd zou moeten liggen op 150 tot 300 per dag. Bij afvallen eerder 300 en bij op gewicht blijven eerder 150 per dag. Dat komt neer op 1 tot 2 eetlepels olie per dag. Een eetlepel olijfolie bevat ca. 110 calorieën.

Bestel dit boek bij bol·com

The Shangri-La Diet
The Shangri-La Diet
Seth Roberts

Heb je ervaring met het Shangri-la dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Tip: Discussieer mee over het Sangri-la-Dieet op ons forum.

323 Reacties

 1. hallo linda,

  hoegaat het met jou en shangri-la? ben je nog bezig en ben je nog wat in gewicht kwijt?

  ik ben verlopig met dieten gestopt, voel me niet zo lekker dus probeer eerst weer wat aan te sterken. het gaat alweer wat beter hoor.

  ik was gewoon benieuwd hoe het met jou ging dus…..

  groetjes trea

 2. Hoi Trea!
  Inderdaad jammer zeg.. en dat terwijl je de effecten al merkte! Aan de ene kant snap ik het wel, je wil snel afvallen, maar ik blijf erbij dat die kilo’s er niet af kunnen blijven, omdat het vooral water is. Maar natuurlijk gun ik het je wel onwijs! Ik hoop dat het heel goed gaat :) ik ga je wel een beetje in de gaten houden, kijken hoe het gaat.

  Ik zal gewoon blijven posten hoe het gaat ok? Trouwens, mijn zus gaat ook Shangri-La doen! Dan post ik ook haar vooruitgang hier.

  En geen dank hoor, ik vind/vond het hartstikke leuk jou te kunnen coachen, en als je vragen zou hebben, ben je altijd welkom.

  Groetjes, Linda

 3. hoi linda,

  je zult het vast niet leuk vinden maar ik ben gestopt met shangri-la.
  je weet dat ik nu bezig ben met het 10dagen dieet.

  ja….. hoe het komt dat ik gestopt ben….. eerlijk….ik wil eerder resultaat zien. wel geloof ik in dit dieet.

  ik merkte wel dat ik echt vol kwam te zitten vd olie.

  kijk ik moet of ik wil 15 kilo kwijt en wil daar geen eeuwigheid over doen….. maar voor die laatste kilo s kan het best zijn dat ik hier weer terug kom.

  ik blijf zeker hier af en toe langs komen en hoop jou berichten te kunnen lezen.
  zelf schrijf ik nu af en toe iets bij mijn anderen dieet [10 dagen]

  ik wil je bedanken voor je steun en ik hoop dat het bij jou echt doorzet.

  groetjes en we komen elkaar hier nog wel tegen [hoop ik]
  trea

 4. Hoi Trea!

  Sorry voor de late reactie!

  Af en toe mag het hoor, even ‘zondigen’. Wel jammer dat je weer wat aangekomen bent! Maar het zou ook goed kunnen dat het door het zout komt van de frietjes, dan houd je meer vocht vast = gewicht erbij. Ik denk dat je het zo weer kwijt bent! Geef niet op :)

  Probeer niet te erg te denken dat je met een ander dieet meer verliest, dat komt vaak puur door waterverlies! Echt afvallen doe je door vet kwijt te raken, en dat doe je met Shangri-La. Ik ben wel heel benieuwd hoe het 10 dagen dieet gaat! Vind je het moeilijk, of valt het je mee?

  Hoe komt het dat je gisteren 2 lepels olie nam, ging het niet zo lekker toen je er 3 nam?

  Ik wil zelf nog ongeveer 10 kilo kwijt.. het is een langzaam proces maar we komen er wel!

  Groetjes!

 5. poeh poeh , een beetje uit m n dak gegaan en die kilo zit er weer zowat bij, en dat terwijl ik normaal heel vlug kilo s verlies met lijnen.

  neem ddlk toch keurig de olie, maar vandaag niet meer dan 2 el.

  morgen aan het andere dieet beginnen, ik geef de moed niet op, die kilo s moeten eraf punt uit.

  groetjes trea

 6. hey linda,

  oeps, vanavond is het even fout gegaan: en frietjes en chocola. ik kan t niet meer terug draaien. maar toch wel lekker. ik hoop dat die kilo er niet meteen weer aanzit.

  de olie neem ik met een eetlepel in, vanmiddag 3 eetlepels achter elkaar, en dan een glaasje water. ik sluit me af voor mijn smaakorgaan en proef dan niets, tenzij ik daarna moet praten ofzo. dus ik moet er echt wel even m n aandacht bijhouden en dan gaat t goed. ik adem dus even door m n mond en proef dan niets.

  poeh, ik zit nu dus echt vol m n glaasje thee gaat r eigelijk niet meer bij.

  zo goed zeg, een kilo eraf hoeveel wil je nog kwijt?

  groetjes trea

 7. Hey Trea,

  GEFELICITEERD!! Super van je dat je een kilo kwijt bent! :D en nog meer leuk nieuws: ik heb me vanochtend gewogen en ik ben ook een kilo kwijt! We bereiken ons streefgewicht nog eens tegelijk joh ;)

  Fijn dat ik je zo kan motiveren, des te langer je het volhoudt, des te meer jij ook gaat merken dat dit werkt. Het begin is soms even moeilijk omdat je lichaam moet wennen, maar ook jij merkt nu dat dit werkt he? :) nog even over je twijfels: niet twijfelen. Gewoon doorgaan, stel ik voor. Het gaat echt goed, en ik denk dat het door de olie komt! Natuurlijk is het hartstikke goed dat je zoveel wandelt, dat helpt ook echt hoor, maar ik ben er van overtuigd dat de olie je set point verlaagt waardoor je kunt afvallen. Bovendien zijn het eigenlijk maar weinig ‘extra’ calorieën die je op een dag inneemt, dus daarvoor hoef je het ook niet te laten.

  Graag wil ik nog even informeren hoe het gaat met het innemen van de olie. Kun je het nog proeven? Of neem je het nu op een andere manier in zodat je het niet meer proeft? Ik ben benieuwd hoe je het vindt om het in 1x te nemen. Ik neem ’t zelf in 1 slok, maar doe rustig aan hoor, het kan net zo goed in een paar slokjes als je dat makkelijker vindt.

  Dapper van je dat je er nog een dieet bovenop gaat doen! Ik heb er even naar gekeken, en het klinkt wel pittig, maar ik denk dat het je misschien wel beter afgaat als je ondertussen ook de olie blijft nemen. Ik heb wel eens gehad, dat ik al een hele tijd met de olie bezig was, en toen 2 weken op vakantie was en het daardoor niet kon nemen. Ik had altijd het idee dat m’n eetlust niet zo verandert was, maar blijkbaar toch wel! Ik kreeg veel meer zin om te snaaien.. Maar in ieder geval, ik hoop dat het 10 dagen dieet ook goed gaat. Al wil ik je natuurlijk aanraden Shangri-La als basis te houden! :)

  Ik ben het helemaal met je eens dat je zeker in ’t weekend best frietjes kan eten. Je hoeft echt niet super streng te zijn voor jezelf. Shangri-La is very forgiving! Zoals ze zeggen op het forum :)

  Nogmaals, alvast succes maandag!

 8. hoi linda,

  Ik vind het fijn dat je steeds blijft reageren en dat je lange stukken typt maakt mij alleen maar gemotiveerder.

  ik moet zeggen dat ik nog niet helemaal een vast ritme heb met de olie, ik heb nu een paar dagen de olie over 3x verdeeld en vandaag neem ik hem in 1x.

  ik heb van maandag tot en met vrijdag elke dag gelopen 8km in precies 80 minuten dus dat is toch mooi 6km per uur.
  ik loop samen met iemand dat doen we al heel lang alleen in die periode met de sneeuw hebben we niet gelopen. we proberen altijd tussen de 3 en 5 keer te lopen per week, meestal lukt dat wel.

  JAAAAAAAA vanmorgen een kilo minder terwijl ik toch een feestje heb gehad. ik heb al die tijd wel echt op mijn voeding gelet en een stuk minder gegeten.

  as maandag wil ik het 10 dagen dieet er bij gaan doen omdat ik even van die ergste kilo s af wil zijn, ik hoop dat het dan iets vlugger gaat.
  ik blijf wel de olie gebruiken terwijl ik af en toe blijf twijfelen, maar jij bent zo enthousiast dat ik in ieder geval die twee weken vol probeer te maken.

  en jij??? het is vandaag zaterdag dussssss…… ik hoop dat het heeft gewerkt.

  ga vanavond lekker wat frietjes eten want in het weekend moet dat wel kunnen vind ik.

  fijn weekend
  trea

 9. Hoi Trea,

  Nog even over de lengte van mijn antwoorden. Ik typ nogal snel, dus ik kan typen wat ik denk. Ik hoop dat je ’t niet erg vindt :)

 10. Hoi Trea!

  Geen dank hoor, ik vind ’t super leuk dat ik je kan helpen. Ik voel me echt een beetje een coach :) en natuurlijk omdat jij ’t ook doet, ben ik ook extra gemotiveerd! Ik ben inderdaad echt ervan overtuigd dat dit werkt, ik heb al zoveel succesverhalen meegemaakt van anderen op het forum van Shangri-La. En ik heb het zelf al een keer meegemaakt! En nu rustig weer die kant op.

  Ik wilde net gaan typen dat ik het begrijp dat je je E-mail niet openbaar wil maken, maar dat het op Infonu volgens mij ook niet wordt gepubliceerd .. toen ik zag dat je toch een reactie had geplaatst :) leuk! Dank je! Ik heb je vragen beantwoord, maar zal hier je vragen ook gewoon beantwoorden.

  Fijn dat het goed gaat om de olie te verdelen over de dag. Maar ik snap helemaal dat ’t ook lastig is, omdat je inderdaad continu op de tijd moet letten.. ook voor die vrijheid neem ik het zelf in 1x. Alleen voor het laten wennen van je lichaam is het wel fijn om het te verdelen. Maar als je wilt, kun je het best in 2x, of in 1x nemen hoor! Let er wel even op hoe je lichaam reageert. Anders begin je met het in 2x te nemen, en als dat goed gaat, in 1x.

  Ook hier zal ik nog even uitleggen waarom ik de olie ’s avonds neem, al was ’t maar voor andere lezers :) effect van olie cumulatief is. Dat betekent dat het effect zich ‘opstapelt’. Dus als je iedere dag netjes je olie inneemt, heb je uiteindelijk continu profijt van de olie! Daarom maakt het eigenlijk niet uit hoelaat je de olie neemt. Al heb ik wel het idee dat als je het ’s ochtends neemt, je eetlust mischien iets meer wordt geremd. Maar qua gewichtsverlies maakt het in principe niet uit! Daarom neem ik de olie het liefst ’s avonds. Dan hoef ik, zoals je al zei, eigenlijk nergens rekening te houden behalve met het tandenpoetsen, en mocht ik last krijgen van buikpijn, slaap ik er lekker doorheen ;)

  Echt super goed dat je zoveel wandelt! Zo gedisciplineerd ben ik helemaal niet. Wandel je in je eentje, of samen? Samen kan nog een extra motivatie zijn (al klink je alsof je die niet eens nodig hebt!)

  Af en toe iets lekkers mag best. De week voorafgaande aan dat ik zag dat ik was afgevallen, heb ik ook ’n zak spekkies weggewerkt.. het moest op! Natuurlijk val je wel wat meer af als je ’t kan laten staan. Maar kwel jezelf niet te erg, daar maak je die trek in zoetigheid alleen maar meer mee. Zoals je al zei :)

  Eerst woog ik iedere dag omdat ik ’t zo graag wilde weten.. maar nu doe ik ’t iedere zaterdag. Dus morgen! Best spannend! Ik ben alleen altijd bang dat ik ben aangekomen. Laten we hopen dat ik ongelijk heb daarin. Fijn weekend!

  Groetjes, Linda

 11. Ha Linda,

  Bedankt voor je lange reactie zeg, dat je de moeite neemt. Dan moet je er wel echt van overtuigt zijn dat dit dieet werkt.

  Ik weet het ik ben een beetje ongeduldig maar je hebt me weer gemotiveerd, gelukkig!

  ik heb je artikel gelezen op infonu.nl, dat is zeker de moeite en dat heb je goed gedaan. ik heb geen reactie achter gelaten omdat je dan je @mail moest vermelden wat ik liever niet bekent maak. In ieder geval nu nog niet.

  Ik heb vandaag over de dag verdeeld 3x de olie genomen, dat ging wel goed alleen ben je de hele tijd de klok in de gaten aan het houden met dat uur ervoor en erna.
  Toch vind ik nog iets vreemd over wanneer jij de olie neemt. Jij doet dat s avonds maar dan hoef je toch niet meer te eten dus wat heeft het dan voor zin dat je vol zit? Want als dat allemaal niets uitmaakt doe ik het toch ook liever in 1 x en als t kan s avonds voor t slapen gaan want dan hoef je nergens rekening mee te houden als alleen dan dat je een uur eerder je tanden moet poetsen.
  Vandaag heb ik weer 80 min gewandeld {8km} en eet minder dan normaal. Lekkernijen zoals chips, chocola en snoep probeer ik vanaf te blijven. Alhoewel ik net een klein stukje vers gebakken appeltaart op heb. [mijn dochter was aan het bakken gegaan]
  Dus eigenlijk ben ik erbij aan het lijnen en af en toe smokkel ik een beetje, maar dan is het wel volte houden.
  Nu de kilo s nog, nog steeds hetzelfde namelijk. We wachten geduldig af en ik moet ook niet elke dag wegen, maar mijn vaste weeg dag is altijd maandag, bij jou geloof ik zaterdag he.

  Nou tot shangri-la
  groetjes Trea

 12. Hey Trea,
  Gelukkig dat ik je weer een beetje kan opbeuren! Ik wil zo graag dat je ’t volhoudt omdat ik weet dat ’t werkt, naast dat ’t me al eerder is gelukt, heb ik ook deze keer al wat gewichtsverlies, en ik gun ’t jou ook zo :) ik zag laatst toevallig je naam ook bij een ander dieet en je stelt je echt sociaal op – dus dan gun ik ’t je des te meer.

  Ja het is wel zo verstandig je neus dicht te houden. Op zich best makkelijk als je ’t doet op mijn manier (dat je eerst water in je mond neemt, dat je de olie erbovenop giet – dit gaat het makkelijkst met een shotglaasje! – en dan gelijk doorslikken), dan heb je nog een hand over om je neus dicht te houden. Eventueel kun je een neusclipje kopen voor zwemmers, op zich niet heel duur en wel een goede investering als je ziet dat het dieet werkt voor jou (en daar ben ik wel zeker van!). Sowieso zul je de olie minder of niet proeven met die manier die ik gebruik. Kijk maar wat voor jou werkt :) dit is geen dieet dat je binnen een maand naar je ideaalgewicht brengt, maar daartegenover staat wel dat je écht afvalt! Maar omdat het wel wat langer duurt (1 kilo per week is zeker in het begin normaal geloof ik), is het belangrijk om een manier te vinden om je olie te nemen op een manier die je niet vervelend vindt.

  Maar nog even voor de achterliggende theorie waarom je je neus eigenlijk dicht moet houden: als je een smaak (beter) leert kennen, vormen je hersenen een associatie tussen die smaak en de calorieën. Dus des te minder je de smaak kent (het liefst dat je de smaak totaal niet kent!), des te minder je brein ‘denkt’ dat je calorieën binnenkrijgt. Je krijgt ze wel binnen, dus je hebt wel een vol gevoel, maar je brein denkt dat ie ’t wel volhoudt met minder calorieën per dag! Snap je ’t idee een beetje? Een pluspunt, maar misschien ook een minpunt, is dat dit dieet een uitgebreide onderbouwende theorie heeft. Super omdat je zo kan onderbouwen dat het werkt, naast dat je het zal gaan merken. Maar minder omdat het best ingewikkeld is.

  Haha, bedankt voor het vragen! Het geeft niet hoor, ik kan het me wel voorstellen. En sowieso, ik ben hier vooral om iedereen te helpen die het dieet wil volgen! Omdat ik ook het artikel heb geschreven onder het kopje het Shangri-La Dieet Dossier ;) maar ik volg het inderdaad zelf ook! Dat maakt het misschien ook wel leuker voor degenen die het lezen, dat ze zien dat ik er zelf ervaring mee heb, dus dat ik te vertrouwen ben. Ik ben 1.79m en weeg op dit moment 78.9kg, en ben er niet blij mee :/ vorige keer heb ik 67.3kg gehaald, dan heb ik precies een BMI van 21, zeg maar ‘perfect’! Maar zo ervaarde ik het nog niet hoor. Dus even afwachten als ik er ditmaal weer ben. Misschien als je wat langer op je streefgewicht zit, je lichaam zich beter aanpast. Dat verwacht ik wel. Ik wil dus sowieso nog bijna 12 kilo afvallen, dus het gaat nog even duren.. maar ik heb er alle vertrouwen in, en ben erg benieuwd naar het wegen van aanstaande zaterdag..!

  Misschien vind je het leuk om mijn artikel eens op te zoeken op Infonu.nl, daar hou ik ook m’n voortgang bij :) en ik heb daar ook een tabelletje van de vorige keer dat ik het deed. Gewoon zoeken op ‘het Shangri-La dieet’ op Infonu.nl, en dan het stukje van ‘Elleme’, dat is mijn schrijversnaam. Laat je ook een reactie achter? :)

  • hoi Elleme,
   ik ben 1.65 lang en 76kg zwaar.
   ik moet dus afvallen en wil graag het shangri-La dieet proberen.
   het liefst wil ik de olijf olie doen.
   hoeveel raad je me aan en heeft het meer effect als ik ook het suiker water erbij gebruik?
   graag hoor ik van je.
   groetjes Sylvia

 13. Hoi Linda,

  hier ben ik nog een keer, hoe gaat het eigenlijk met jou? Ik ben alleen maar met me zelf bezig. Hoeveel moet jij afvallen?

  groetjes Trea

 14. Hoi linda,
  dankje voor je peptalk, dat doet altijd goed. En inderdaad ik proef de olie wel, dus ik moet echt m n neus dicht houden?

  bedankt en tot horens
  groet Trea

 15. Hoi Trea,
  Wat jammer dat je het al zo snel weer wil stoppen, je hebt ’t nog maar 2 dagen gedaan! Het is echt zeldzaam als je al zo snel merkt dat Shangri-La werkt. Met ieder ander dieet val je zo snel af omdat je water verliest, maar het échte afvallen – vet dus – duurt altijd langer! Het is geen proces dat je even in een week doet, maar heb er vertrouwen in dat het je gaat lukken. Maar neem er wel de tijd voor. Zeker zoals jij ermee bezig bent, durf ik je te garanderen dat je binnen twee weken verschil zal merken! Je zal minder eetlust krijgen, dus makkelijker om je eetpatroon aan te passen als je dat wilt, en je gaat natuurlijk afvallen :)

  Ik denk dat 3 x 15ml olijfolie toch wel beter is voor je, zeker als je snel resultaat wil zien. Proef je er trouwens niet van als je het neemt? Dat is natuurlijk erg belangrijk.

  Nog even over de hoofdpijn: dit zou kunnen komen doordat je je hele leefpatroon al behoorlijk hebt omgegooid! Misschien dat je lichaam bepaalde dingen ‘mist’ die je normaal wel eet/drinkt, en dat het dus een kleine ontwenningsreactie is (een soort afkickverschijnselen). Maar maak je niet teveel zorgen, dit houdt niet te lang aan. Als het nou erger zou worden, laat het dan natuurlijk wel even weten.

  Kom op he, zet nog even door! Probeer sowieso die twee weken te halen, zodat je écht weet of het werkt! Veel succes :)

 16. de 3e dag, Ik heb lichte hoofdpijn en ben niet tevreden. Normaal als ik ga lijnen val ik die eerste kilo meteen af en de tweede volgt ook heel snel. Nou heb ik ook gelijnt, niet gesnoept etc. , knackers ipv 3 tosties een liga ipv 3 rose koeken en ga zomaar door. En dan heb ik natuurlijk de olie ingenomen, gisteren zelfs 3el ook de bertolli delicate.
  En wat denk je , precies geen gram is eraf ik moet meteen een beetje resultaat hebben anders zie ik het al heel vlug niet meer zitten. Dus begin nu te twijfelen of ik de olie wel moet gebruiken want zonder val ik af. Ook heb ik gisteren 8km gelopen in 1uur en 20 min, en ga dat vanmiddag ook weer doen in de regen notabene, ben je dan goed bezig of goed bezig.

  Ik ga natuurlijk wel door met lijnen en denk dat ik vanmiddag toch nog maar die olie neem, het moet toch een keer lukken.

  Ik wil hier wel zo af en toe een stukje blijven schrijven.

  groetjes Trea

 17. Hoi Trea! Goed van je dat je bent begonnen! Dat is al een hele stap :) het lijkt me geen probleem de hele dosis in 1x te nemen, maar je hebt wel wat meer kans op buikpijn, omdat je lichaam (zeker in de 1e week) nog enzymen moet aanmaken om de olie af te breken. Aangezien je ongeveer hetzelfde weegt als ik, kun je ongeveer dezelfde dosis aanhouden als ik :) ik neem ongeveer 40ml per dag plus een kop suikerwater, dus als jij 3 eetlepels neemt (ongeveer 45ml), lijkt me dat prima! Ik zou waarschijnlijk ook 45ml nemen als ’t niet zo was dat m’n shotglaasjes net iets te klein zijn, en ik vind ’t vervelend om ’t niet in 1 slok te kunnen doen. Fijn dat je geen problemen hebt met de olie! Mocht je toch een keer hebben dat ’t niet zo lekker gaat, meld ’t maar. Maar ik zou zeggen, lekker doorgaan zo!

  Ik ben benieuwd welke olie het uiteindelijk is geworden?

  Shangri-La is niet extreem streng – ik ben vaak gefrustreerd als ik toch teveel eet, of toch een koekje wil.. maar toch 0.7 kg afgevallen! Veel Shangri-La’ers zeggen dat het dieet erg vergevingsgezind is :) maar ik snap wel dat je ’t moeilijk vindt, zeker in ’t begin, om te lijnen. Je bent toch aan ’n bepaald eetpatroon gewend, en om je dan opeens te beperken is best lastig. Gelukkig geeft Shangri-La je een duwtje in de rug, zal je vast al snel merken! Dan heb je over ’t algemeen minder trek, en denk je ook minder aan voedsel (dat is vaak mijn probleem)

  Goed bezig met die wandeling! Dat doe ik je niet na! Dat moet goed gaan zo, die combinatie van Shangri-La en het wandelen.

  Tot snel! Groetjes :)

 18. Zo…… het is begonnen. Positief dat wel. Ik heb vanmiddag 2 el vd olie genomen. Vanavond zuurkoolstamp op met worst, iets teveel dat wel. Maar minder dan anders en ik zit vol. Ben benieuwd hoe het de rest vd week gaat. Vanmorgen heb ik dus op de weegschaal echt de 80 bereikt. Dit gaat niet weer gebeuren!!!!!
  Vanavond na het eten 1 uur en een kwartier gewandeld, heb wel zin in iets dus pak ddlk een appel met yoghurt en dar moet het dan bij blijven. De eerste week vind ik altijd heel moeilijk met lijnen, weer even in dat ritme komen en niet alles zomaar in je mond stoppen.en natuurlijk niet voor de tv snaaien.

  Nou tot morgen of overmorgen!
  groetjes Trea

 19. hoi Linda,

  bedankt voor die tip van de andere olie, ga morgen gelijk naar de winkel.
  Ja morgen gaat de race tegen de kilo s beginnen, voor de zoveelste keer…….
  Het lijkt me fijn om de olie in 1 x in te nemen, zou ik dan s middags 3 eetlepels kunnen nemen of mischien te beginnen met 2?
  Gelukkig heb ik geen problemen met het innemen vd olie.

  Ik ben dus 1.71cm en weeg denk ik 79 kilo mischien wel een kilo meer maar dat weet ik morgen.
  Ik wil elke week mijn gewicht hier bijhouden voor jullie en mezelf.

  Dus tot morgen, groetjes Trea

 20. Hoi Trea!

  Gelukkig is het niet helemaal waar van “ieder pondje gaat door het mondje”, omdat je op ieder soort voedsel anders reageert. En daarom werkt dit ook! :)

  Maar ik wil je wel waarschuwen!

  Becel-Light olie is volgens mij GEEN olijfolie! Het is wel olie, en het is wel light, maar daarmee bedoelt Seth een lichte smaak. Ik raad je aan deze niet te gebruiken voor het dieet, maar eerder bijv. Bertolli Delicata, deze raad ik aan omdat ik deze zelf gebruik dus dat ik zeker weet dat het goed is. Maar een ander type olijfolie waar ‘mild’ op staat is ook goed. Let op de kleur: des te lichter de olijfolie, des te beter.

  Heb je de Becel-Light olie ook gebruikt de vorige keer? Dan zou dat misschien meteen de reden zijn waarom het toen niet zo werkte .. ik hoop dat het heel goed gaat als je weer begint! :)

  Ja, ik neem de olie in 1x. Toevallig net ingenomen. Het is een aardige hoeveelheid, ik heb kleine plastic shotglaasjes en die gaat tot de nok vol, maar desnoods kan ik het in 2 slokken doen. Maar je moet gewoon doen wat voor jou handig is, en wat je lichaam aankan.

  Hoeveel olie ga je nemen per dag? Anders kan ik eventueel even een rekensommetje voor je maken hoeveel voor jou aan te raden is, als je dat wilt.

  Ik heb me trouwens gisteren gewogen, en in vergelijking tot afgelopen maandag ben ik 0.7 kg afgevallen! En dat terwijl ik het innemen van de olie echt niet moeilijk vindt!

  Heel veel succes maandag! Zorg dat je het niet proeft he, en let op het uur ervoor en erna :)

  Groetjes, Linda

 21. hoi linda,

  Ja ze zeggen wel eens ieder pondje gaat door t mondje!!! nou bij mij is dat zeker zo, eerlijk gezegt ben ik bijna misselijk vh eten , kweet t het slaat nergens op maarja nu mag t nog denk ik dan.
  Ik ga de becel-light olie nemen die is goed te doen vind ik.
  En neem jij de olie in 1 x?

  Iedereen een fijn weekend en maandag is het weeeeeeeer maandag, met volle moed er tegen aan.

  groetjes trea

 22. Hoi Trea,
  Haha dat herken ik! Toen ik voor het eerst hoorde van het Shangri-La dieet, kon ik ook niet wachten om het te proberen. Ik denk dat dat komt omdat ik zo geloof in de achterliggende theorie. En alleen al het feit dat Seth Roberts, het brein achter Shangri-La, het heeft ‘uitgevonden’ door zelf te experimenteren. Goed idee om de olie te verdelen in twee porties, dat maakt het ook wat makkelijker voor je lichaam om eraan te wennen. Ook slim van je om het ’s ochtends te nemen. Graag zou ik dit ook doen, maar ik moet iedere ochtend half 7 opstaan, en wil niet om half 6 opstaan alleen om de olie te nemen. Maar toen ik het dieet eerder volgde, kon ik het wel ’s ochtends nemen, en toen werkte het in ieder geval! Het zou wel kunnen dat je misschien een wat hogere dosis wil nemen. Zelf neem ik ongeveer 40ml, en per eetlepel heb je ongeveer 15ml. Toevallig komen we qua gewicht en streefgewicht redelijk overeen, dat is leuk vergelijken en aanmoedigen.

  Vorige keer probeerde ik de link mee te sturen naar het artikel op Infonu.nl, maar blijkbaar is ’t niet gelukt. Als je daar zoekt op Shangri-La dieet, kom je vanzelf mijn artikel tegen (onder mijn schrijversnaam Elleme). Laat gerust een reactie achter, daar vind ik het ook wat makkelijker terug :)

  Weet je al welke olie je gaat gebruiken?

  Groetjes!

 23. inhoi Linda,

  dankjewel voor je reactie. Ik kijk bijna uit naar komende maandag, gewoon een frisse nieuwe start. Nu kijken of het allemaal gaat werken.
  Als t kan wil ik 2x per dag de olie nemen en wel meteen s morgens want dan heb je geen last van dat uur. Dus opstaan 1 lepel olie 1 uur niets en dan ontbijten. Dan voor het avond eten nog een lepel dus om ong. 4 uur met 1uur ervoor en erna niets eten of drinken behalve water. Ja en dan op m n voeding gaan letten. Nee ik heb geen buikpijn gehad de vorige keer dus verwacht dat nu ook niet. is dat bij infonu.nl?

  nou groeten trea

  Je dossier had ik al gelezen maar toch bedankt. Alleen snap niet waar ik een reactie kan achter laten is dat bij

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.