Shakeplus Review en Ervaringen

Shakeplus Maaltijdshakes Review, Ervaringen en Recepten van deze natuurlijke maaltijdshake.

Het idee van een maaltijdshake is niet nieuw. Veel mensen nemen een shake bij het sporten of om af te vallen. Vaak met het idee gezond bezig te zijn. Maar wist je dat veel shakes vol zitten met kunstmatige toevoegingen, zoals geur-, kleur, smaak- en zoetstoffen? En dat de shakes van sommige merken voor meer dan de helft uit suiker bestaan?

In deze Review leg ik je alles uit over:

 • Shakeplus Recepten
 • Shakeplus Tussendoortjes
 • Shakeplus vs Herbalife
 • Smart Bracelet shakeplus
 • De Shakeplus Shakebeker
 • De Shakeplus Blender
 • Shakeplus Repen

En nog veel meer…

Wat zit er in ShakePlus?

Behalve 100% natuurlijk is de shake ook voedzaam: één shake geeft je de helft van je dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen, evenveel eiwit als een halve biefstuk en de vezels van twee bruine boterhammen.

De formule is rijk aan hoogwaardige eiwitten (wei en caseïne) en bevat twee soorten probiotische vezels uit planten, 23 vitaminen en mineralen. Zo vind je in Shakeplus bijvoorbeeld alle verschillende B-vitaminen, maar ook viatamines A, C en D. Deze drie vitaminen spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van het immuunsysteem. Chroom speelt een belangrijke rol in het reguleren van de bloedsuikerwaarde.

shakeplus actiepagina

De vezels in Shakeplus hebben een dubbele functie. Aan de ene kant zijn de vezels probiotisch. Dit betekent dat ze de ontwikkeling van de darmflora stimuleren. Aan de andere kant helpen ook vezels bij het verliezen van gewicht. Uit sommige onderzoeken blijkt zelfs dat de inname van vezels een van de belangrijkste voorspellers is van gewichtsverlies (bron).

Antioxidanten

shakeplus aarbei
shakeplus aarbei

Tot slot bevat Shakeplus een krachtig antioxidant genaamd Moringa bOleifera – een superfood dat in Afrika met succes is ingezet tegen ondervoeding 1. Moringa Oleifera bevat namelijk een enorm breed palet aan vitaminen en mineralen (bron). Verder is het een bron van aminozuren (bouwstenen voor eiwitten) en antioxidanten. Daarmee geeft Shakeplus je lichaam alles dat het nodig heeft. Wil je succesvol afvallen met shakes dan is shakeplus een verstandige keuze.

Een belangrijke aanvulling op het shakedieet van ShakePlus is de Omega3 visolie. Deze kun je desgewenst als extra aanvulling kopen. De visolie bevat de goede vetzuren EHA en DPA. Deze vetzuren hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Vooral als je niet twee keer in de week vette vis eet, is de visolie een goede aanvulling op je dieet.

Hoeveel kun je Afvallen met ShakePlus?

Regelmatig krijgen we de de vraag hoeveel je kunt Afvallen met Shakeplus. Maaltijdshakes zijn een beproefde strategie om het afvallen te stimuleren. Uit onderzoek is gebleken dat eiwitrijke diëten een uitstekende basis vormen om af te vallen (bron). Eiwitrijke diëten stellen je in staat om minder calorieën te eten. Toch heb je hierbij een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel gaat snacken (bron).

Het programma is eenvoudig: vervang twee maaltijden per dag door EEN SHAKE

Een andere belangrijk voordeel van een eiwitrijk dieet is dat het je spieren beschermt. Als je weinig voedingsstoffen binnen krijgt bestaat de kans dat het lichaam je spierweefsel gaat gebruiken voor energie. Dit is erg vervelend omdat het spierweefsel calorieën gebruikt. Het verlies aan spierweefsel is een van de belangrijkste redenen waarom een crashdieet tot jojo-en leidt.

Omdat je je lichaam de spieren met rust laat, moet het andere energiebronnen aanboren. De meest logische keuze voor het lichaam is om vet te gaan verbranden, en dit is precies wat je wilt.

shakebeker-deluxe
shakebeker-deluxe

Naast de twee maaltijden die je vervangt door shakes, kun je ook een normale maaltijd eten. Deze derde maaltijd is een normale, lichte avondmaaltijd. Als je trek krijgt mag je een verstandig tussendoortje nemen, bv. soep, salade, een handje noten of een cracker met kaas of magere vleeswaren.

Ben je Sportief?

Bij het sporten kan voeding je maken of breken. Ooit wel eens geprobeerd om te presteren op een lege of juist volle maag? Optimale voeding zorgt voor optimale prestaties. Shakeplus is licht verteerbaar en geeft power en focus tijdens het sporten. Eiwitten, aminozuren en vitamines zorgen voor herstel en spieropbouw na het sporten. De Shake bevat hoogwaardig eiwitten die goed door het lichaam worden opgenomen (beter dan bv. soja-eiwitten).

Neem Shakeplus 30-45 minuten vóór en/of na het sporten en merk het verschil.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel verschillende shakes op de markt, dus waarom zou je Shakeplus kiezen?

Kijk en vergelijk

shakeplus-vergelijk-tabel

In vergelijking met een aantal andere shakeproducten biedt Shakeplus voor verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn wellicht nog dat Shakeplus verschillende toegevoegde vitaminen en mineralen bevat. Dit is erg handig omdat een tekort aan nuttige voedingsstoffen een van de grootste nadelen is van het gebruik van een shake. Met name de toevoeging van vezels is erg nuttig, zeker omdat het moeilijk is om in combinatie met een shakedieet voldoende groente te eten.

Ook helpt Shakeplus beter om de trek in zoetigheid te stillen. Dit komt zowel door het hoge eiwitgehalte als door de aanwezigheid van vezels. Naast deze verschillen krijgen nieuwe klanten een gratis shakebeker en proefzakjes van alle smaken.

de helft van al je dagelijkse vitaminen en mineralen, de eiwitten van een halve biefstuk en de vezels van twee bruine boterhammen – alles in één lekkere, makkelijke maaltijdshake met superfood. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of bij het sporten. Voor meer energie, optimale gezondheid en betere prestaties. Klaar in 30 seconden en goedkoper dan een kopje koffie op het station

Heb je een druk leven?

Dan bespaar je tijd en moeite met Shakeplus als snelle, makkelijke maaltijd. Het is de perfecte aanvulling op de rest van je voeding, zodat je elke dag alles binnen krijgt dat je nodig hebt. Ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje. Handig ook voor onderweg met de gratis meegeleverde shakebeker.

Voordeel aan het Shakeplus programma is dat je tijdens het diner wel een gewone maaltijd gebruikt. Uiteraard is het wel verstandig als dit een gezonde maaltijd is, omdat je anders alsnog veel calorieën binnen krijgt. Maar je kunt wel gewoon lekker met je gezin of met vrienden eten en je hoeft dus niet als enige iets anders te eten.

shakeplus scoop
shakeplus scoop

Gratis Coaching bij ShakePlus

Begeleiding en advies van professionals

Als klant van ShakePlus heb je recht op gratis persoonlijke coaching door een personal trainer. Wil je 5, 10 of 20 kilo afvallen? Ben je aan het trainen voor die halve marathon of extra spieropbouw? Een ervaren coach helpt je via telefoon, e-mail of Whatsapp met informatie en inspiratie.

Je kunt de coaches van Shakeplus ook raadpelgen op momenten waarop je het even moeilijk hebt. Het komt in de praktijk best vaak voor dat mensen die een shakedieet volgen door moeilijke momenten gaan, bijvoorbeeld als ze op het punt staan om te gaan zondigen. Een gesprek met een coach kan in dat geval helpen om je over het dode punt heen te helpen.

De Nadelen van Shakes

Eerlijk is eerlijk, Shakeplus biedt heel veel voordelen, maar helaas zijn er wel een aantal dingen waar je om moet denken als je Shakeplus gebruikt.

Een van de belangrijkste nadelen is dat je niet plotseling kunt stoppen met het gebruik van de Shakeplus. Dit kan wel, maar alleen als je de shakes compleet vervangt door gezond voedsel. Dit is voor veel mensen heel moeilijk. Als je wilt stoppen met Shakeplus, dan kun je het gebruik van de shakes het beste langzaam afbouwen. De maaltijden die je niet meer door shakes vervangt kun je dan vervangen door gezond voedsel.

shakeplus chocolade
shakeplus chocolade

Een ander nadeel is dat het programma van Shakeplus wellicht niet helemaal voor jou gemaakt is. Als je veel spiermassa hebt of fysiek zwaar werk uitvoert, dan krijg je te weinig voedingsstoffen binnen met het Shakeplus programma. In dit geval wordt het Shakeplus dieet toch een soort crashdieet, waardoor je spieren afgebroken gaan worden en je tekorten krijgt aan andere voedingsstoffen. Denk jij dat jij onderdeel bent van deze groep, overleg dan eerst met een van de Shakeplus coaches voordat je gaat afvallen met behulp van de shake.

shakeplus actiepagina

Hoewel de shakes van Shakeplus heel veel verschillende soorten voedingsstoffen bevatten, bevatten ze niet alles. Om deze reden is het erg belangrijk dat je veel groenten eet. Groeten bevatten naast allerlei vitaminen en mineralen ook allerlei andere stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan polyfenolen, flavonoïden en carotenoïden. Een ander ingrediënt dat kan ontbreken, vooral als je weinig vis eet, zijn omega3 vetzuren. Voor deze vetzuren kun je de visolie van ShakePlus gebruiken.

De Mensen achter Shakeplus

Oprichters Bart en Robert-Jan kennen elkaar als sinds 2003. Ze waren destijds allebei actief binnen een bedrijf dat voedingssupplementen promoot. Met eigen ogen zagen ze hoe de gezondheid van mensen enorm verbeterde dankzij meer goede voedingsstoffen en een gezondere levensstijl.

Bart heeft daarna internationaal carrière gemaakt als personal trainer en spreker. Meer dan 580 seminars verder hebben ruim 55.000 mensen Bart’s passie en enthousiasme voor voeding, welzijn, gezondheid en sport kunnen voelen. Hij zag hoe veel mensen door een ongezonde levensstijl een minder prettig leven hadden, door bijvoorbeeld een slechte conditie, klachten of overgewicht. Veel mensen vinden gezondheid belangrijk, maar volhouden en tijd maken is niet altijd makkelijk. En daarnaast: wat moet je nou precies wél doen, en wat precies níet?

Bart is in November 2013 terug naar Nederland gekomen om die mensen te helpen met informatie en inspiratie. Als coach  geeft hij zijn passie en energie door aan zijn klanten

Robert-Jan is meer van de techniek en cijfers: hij raakte geïnteresseerd in de wetenschap achter voedingsstoffen, supplementen en gezondheid. Wat doen verschillende soorten eiwit in je lichaam? Waarom heeft je lichaam vezels nodig en wat gebeurt er als je te weinig krijgt? Wat zijn de effecten van verschillende soorten koolhydraten, vetten, etc. Kennis die later goed van pas zou komen bij het vinden van een optimale formule.

goede-eiwitshakes
goede-eiwitshakes

Bart en Robert-Jan aan het woord: “Wijzelf zijn al lange tijd liefhebber van gezonde shakes. Maar we waren ontevreden met het bestaande aanbod: veel kunstmatige toevoegingen, veel suiker, niet lekker, belabberde service.

Dat kan veel beter en daarom hebben we eind 2013 ons eigen merk ontwikkeld: Onze passie, kennis en ervaring komen samen in een Nederlands no-nonsense product dat je alle belangrijke bouw- en voedingsstoffen geeft voor een messcherpe prijs. En met gratis coaching van een ervaren Personal Trainer, want samen succes halen is altijd makkelijker én leuker dan alleen.”

ShakePlus Recepten

Eerlijk is eerlijk, iedere dag twee shakes eten is best een beetje saai. Gelukkig zijn er enthousiastelingen die tal van heerlijke recepten hebben ontwikkeld om de shakes van Shakeplus net wat lekkerder te maken. Hieronder vind je een collectie van de lekkerste recepten die ontwikkeld zijn. Door lekkere recepten te maken met je shakes blijf je variëren en is de kans groter dat je de shakes ook blijft gebruiken.

Gratis Recepten PDF

Heb je behoefte aan een beetje extra inspiratie? Download dan de Gratis ShakePlus Recepten PDF. Alles recepten hebben ShakePlus als basis. Je kunt de PDF gratis downloaden, lezen, op je iPad zetten of printen. 

shakeplus recepten pdf
shakeplus recepten pdf

HOE MAAK JE EEN SHAKE KLAAR?

Mix 1 maatschep Shakeplus met 250ml halfvolle melk. Of kies een drank uit onderstaande tabel. Minimaal 20 seconden flink schudden in een shakebeker. Anders blender of (staaf-)mixer gebruiken. Binnen 15 minuten opdrinken.

Experimenteer en ontdek je favoriete shake door te variëren met deze dranken:

Halfvolle melkSojamelkYoghurtKwark
OptimelAmandel melkRijstemelkKokos melk
BiogardeSoja yoghurtVruchten sapEen combi

Probeer ook combinaties zoals half melk, half yoghurt.

Hou je van een dikke, volle shake? Laat de shake dan na bereiding een paar minuten staan. Even opnieuw schudden en je hebt een extra volle shake.

Je houdt langer een voldaan gevoel als je de shake langzaam opdrinkt.

ShakePlus Tussendoortjes

RECEPTEN OP BASIS VAN SHAKEPLUS VANILLE

Vanille Cookies & CreamVanille Yoghurt & Kaneel
250ml volle melk (lauw-warm)200ml yoghurt
1 theelepel koek- of speculaaskruiden50ml water
1 maatschep Vanille1 eetlepel rozijnen
2-3 mespuntjes kaneel
1 maatschep Vanille

 

Vloeibare AppeltaartVanille Pancake
100ml (soja-)melk1 geprakte banaan
150ml appelsap2 eieren
2-3 mespuntjes kaneel1 maatschep Vanille
1 maatschep VanilleGoed mengen tot een glad beslag
Optioneel: kwart appel in stukjesGoud bruin bakken in pan

 

Avocado SmoothieVanille Cappuccino
125ml (soja-)melk250ml (soja-)melk
125ml water1 theelepel oploskoffie
Halve avocado2-3 mespuntjes kaneel
1 theelepel honing1 maatschep Vanille
1 maatschep VanilleOptioneel: 3-4 mespuntjes cacaopoeder

 

RECEPTEN OP BASIS VAN SHAKEPLUS AARDBEI

Appel-Aardbei CoolerAardbei Yoghurt Drink
125ml appelsap100ml yoghurt
125ml water150ml (soja-)melk
Kwart appel1 maatschep Aardbei
2-3 ijsklontjesOptioneel: paar aardbeien
1 maatschep Aardbei

 

Aardbei-Basilicum/MuntAardbei-Komkommer
250ml water175ml water
Handje aardbeienKwart komkommer
5-6 basilicum of muntblaadjes1 maatschep Aardbei
1 maatschep AardbeiOptioneel: theelepel citroensap
Optioneel: theelepel citroensapOptioneel: munt- of basilicumblaadjes

 

Tropical Fruit BlastAardbei-Kiwi Cooler
250ml tropische vruchtensap250ml melk of soja/amandelmelk
1 maatschep Aardbei1 rijpe kiwi
Optioneel: 2-3 ijsklontjes1 maatschep Aardbei

 

RECEPTEN OP BASIS VAN SHAKEPLUS BANAAN

Yoghurt-drink BanaanBanaan-Kokos Smoothie
100ml yoghurt150ml kokosmelk
150ml (soja-)melk100ml water
1 maatschep BanaanHalve banaan
Optioneel: 2-3 mespuntjes kaneel en/of1 maatschep Banaan
paar ijsklontjesOptioneel: 1-2 theelepels kokosolie

 

Banaan-Amandel SmoothieNutty Professor
150ml amandelmelk150ml (amandel-)melk
100ml water100ml water
Halve banaan1-2 eetlepels pindakaas
1 maatschep Banaan1 maatschep Banaan
Optioneel: 1-2 theelepels amandelpoeder

 

shakeplus recepten

Banaan Fiber-BoostBanaan-Choco Dream
250ml (soja-)melk150ml chocolademelk light
1-2 eetlepels havermout of Brinta100ml water
1 maatschep BanaanHalve banaan
Optioneel: 2-3 mespuntjes kaneel1 maatschep Banaan
Optioneel: theelepel cacaopoeder

 

ShakePlus Chocolade

RECEPTEN MET SHAKEPLUS CHOCOLADE

Choco Sweet & SpicyChoco Kokos Drink
250ml (soja-)melk250ml kokosmelk
1 mespuntje chili poeder1 maatschep Chocolade
2 theelepels honingOptioneel: 1-2 theelepels kokosolie
een maatschep Chocolade

 

Death by ChocolateChoco & Noten
  
150ml chocolademelk light250ml amandel- of hazelnootmelk
100ml (soja-)melk1 eetlepel pindakaas
1 maatschep Chocolade1 maatschep Chocolade

 

BananensplitChoco & Coffee
250ml (soja-)melk250ml (soja-)melk
Halve banaan1 theelepel oploskoffie
1 maatschep Chocolade1 maatschep Chocolade
Optioneel: scheutje waterOptioneel: 2-3 mespuntjes kaneel

 

Het mooie van Shakeplus is dat je niet het gevoel hebt dat je een dieet volgt. Heerlijke koolhydraatarme recepten zorgen ervoor dat je lekker kunt blijven eten en geen honger hebt. Om je een indruk te geven van de mogelijkheden heb ik een aantal recepten voor je die toegestaan zijn tijdens een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet.

Wat Kost Shakeplus?

Je kunt verschillende hoeveelheden van de Shakeplus shakes bestellen. Een pot kost €39,95. Hiermee kun je 21 shakes maken. Dit betekent dat je ongeveer €1,90 per shake betaalt. Bestel je echter meer, dan wordt een shake verhoudingsgewijs goedkoper. Bestel je zes potten, dan betaal je ongeveer €1,50 per shake.

€1,50-€1,90 per shake klinkt als behoorlijk veel, maar je kunt de kosten voor de maaltijd die je vervangt hiervan aftrekken. Dit betekent bijvoorbeeld dat je goedkoper uit bent met Shakeplus dan wanneer je iedere ochtend een broodje haalt op het station of bij de benzinepomp. Tegelijkertijd kun je geld besparen op coaching, omdat je de coaches van Shakeplus gratis om advies mag vragen.

Wil je eerst kijken welke smaken van Shakeplus het lekkerst zijn? Dan kun je een proefpakket kopen voor €18,95. Hierin zitten tien zakjes met shakes, twee van iedere smaak. Dit is ideaal om uit te vinden welke smaken het beste bij jou passen.

ShakePlus te koop bij Kruidvat

Helaas is ShakePlus niet te koop bij Kruidvat of andere drogisterijketens. Shakeplus is uitsluitend verkrijgbaar op de website van Shakeplus. Je betaalt geen verzendkosten en bestellingen tot 23:00 worden de volgende dag al geleverd!

shakeplus actiepagina

Conclusie

Shakeplus kan je zonder risico proberen. Ben je onverhoopt niet tevreden, dan krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Deze tevredenheidsgarantie geldt tot 30 dagen na aankoop.

Groeten,

8 Reacties

 1. Hallo, vandaag mijn shakeplus ontvangen. Ik wil starten met alleen 1 x per dag een shake te nemen i.p.v. Ontbijt. Mijn vraag is ik wil heel graag mijn buikvet kwijt. Zal dit lukken met 1 x per dag een shake. En is deze shake uitermate goed voor het afvallen van buikvet. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet Hilda

 2. Laat zien hoe creatief je bent en win 3 potten Shakeplus t.w.v. 99 euro!

  Verzin een creatieve manier om een lege pot Shakeplus te gebruiken;
  Maak een mooie foto of video en stuur die uiterlijk 27 mei naar shakeplus o.v.v. vetvrij shakeplus actie

  Alle inzendingen worden op 27 mei op Facebook gepubliceerd;
  De inzending met de meeste Likes wint 3 potten Shakeplus t.w.v. 99 euro!

  De winnaar wordt op 1 juni bekend gemaakt (maximaal 1 inzending per persoon). Hier nog wat leuke voorbeelden…

  shakeplus

  shakeplus

  shakeplus recepten

  Maak er wat moois van, we kijken uit naar jouw creatieve ideëen!

  Met gezonde groet,

  Het team van Shakeplus

 3. Met echte bananen
  Het is een heerlijke shake geworden met echte bananen als ingrediënt. Voor elke pot gebruiken we 4 biologisch geteelde bananen uit het zonnige Brazilië. En dat geeft een pure, zacht-romige bananensmaak waar je veel mee kunt variëren.

  Recept Shake-idee: Yoghurt-drink Banaan
  100ml yoghurt, 150ml (soja-)melk, 1 maatschep Shakeplus Banaan, eventueel 2-3 mespuntjes kaneel. Smullen maar!

  Meer verrassende recepten? Bezoek de website van ShakePlus!
  https://www.vetvrij.com/shakeplus

 4. Ik ben al bij verschillende winkels geweest maar ik kan shakeplus nergens vinden. worden deze producten ook in de winkel / drogist / reformwinkel / apotheek verkocht of uitsluitend online?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.