Seth Roberts Shangri-La Dossier

Start met KetoX

Het Shangri-La Dieet van Seth Roberts wordt wereldwijd geprezen, maar Shangri-La is meer dan een dieet, het is een manier van leven. Ooit begon Linda met Shangri-La en tot op de dag van vandaag volgt ze trouw de methode van Seth Roberts. Zelf zegt Linda ‘Het klinkt wat afgezaagd, maar het heeft me echt veranderd’. Het onderstaande dossier over Shangri-la heeft Linda geschreven. Op veel vragen over de afslank filosofie van Seth wordt antwoord gegeven. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je altijd een vraag stellen aan Linda.

Seth Roberts Shangri-La Dossier

auteur: Linda van Essen

Afvallen is niet makkelijk. Als je een dieet volgt, moet je streng zijn voor jezelf. Het dieet beperkt je in wat je mag eten, je moet calorieën of punten tellen, en daarnaast heb je het gevoel dat je jezelf continu aan het uithongeren bent. Gelukkig heeft professor Seth Roberts hiervoor een oplossing: Het Shangri-La dieet.

Inhoudsopgave

De waarheid van de donut

Altijd is ons verteld dat als je wil afvallen, je minder moet eten. Ieder pondje gaat door het mondje. En daarnaast is het aan te raden om flink te gaan sporten. Maar voor veel mensen, waaronder ik zelf, is dit lastiger dan iedereen het doet klinken. En is het niet zo dat twee verschillende voedingsmiddelen met dezelfde hoeveelheid calorieën een heel ander effect kunnen hebben op je lichaamsgewicht? We hebben nooit de complete waarheid over afvallen gehoord. Het is niet waar dat je minder moet eten om af te kunnen vallen. Het Shangri-La dieet is gebaseerd op een nieuwe theorie over gewichtsverlies, en je voegt zelfs iets toe aan je eetpatroon!

Het missende deel

Het is gedeeltelijk waar dat ieder pondje door het mondje gaat. Als je teveel calorieën binnenkrijgt, wordt dit omgezet tot vet. En dan maakt het niet uit van welk voedingsmiddel deze calorieën komen. Maar het missende stukje waarheid, het gat in de donut, is dit: voedsel beïnvloedt je gewicht ook op een andere manier. Het beïnvloedt namelijk je set point. Dit is een bepaald gewicht dat je lichaam “wil” zijn. Vergelijk dit met je lichaamstemperatuur: als je het warm hebt, ga je zweten om af te koelen, en als je het koud hebt, span je je spieren aan (trillen, klappertanden) om het zo warmer te krijgen. Met je gewicht werkt dit hetzelfde. Voor details, en als je een idee wil krijgen wat jouw set point is, zie onderstaande tabel.

Ik voel me…Je set point is…
Uitgehonge