Schoonmaken maakt gelukkig

Start met KetoX

Wekelijks 20 minuten poetsen of tuinieren heeft een positief effect op je mentale gezondheid, dat blijkt uit resultaten van een recente Britse studie. Mensen die regelmatig sporten, ondervinden nog meer mentale voordelen.

Mentale gezondheid
Onderzoekers ondervroegen 19.842 mannen en vrouwen over hun fysieke activiteiten en hun mentale gezondheid. Onder die fysieke activiteiten verstaan we lichaamsbeweging en sport maar ook het uitvoeren huishoudelijke taken. 16% van de ondervraagden bleek te kampen met stress of angstaanvallen. De studie wees uit dat elke vorm van dagelijkse fysieke activiteit verband houdt met een lager risico op stress en psychische aandoeningen.

De activiteiten die de mentale gezondheid het meest beïnvloeden zijn: huishoudelijk werk, tuinieren, wandelen en sporten. Wekelijks sporten verlaagde het risico op psychische problemen met 33%. Maar zelfs wandelen en poetsen hadden een positief effect van 20%.

20 minuten
De onderzoekers besluiten: “We merkten de voordelen voor de mentale gezondheid al op bij slechts wekelijks 20 minuten van eender welke fysieke activiteit. Hoe actiever de mensen, hoe minder risico ze hadden op mentale problemen. Fysieke activiteit helpt ook bij het beperken van het risico op hartziektes en kanker, depressie en dementie.”

bron: sinfos.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.