Scholier krijgt les over gezondheid

Scholen in Bilthoven en Breda beginnen binnenkort met een experiment, waarbij de scholieren elke week twee uur les krijgen over de risico’s van ongezond gedrag. De middelbare scholieren wordt geleerd hoe ze van drank, drugs en chips af moeten blijven en meer moeten bewegen. De methode, gebaseerd op een Amerikaans onderzoek, is dinsdag gepresenteerd tijdens een congres over ontwikkelingen in het gezondheidsonderwijs op middelbare scholen en het middelbaar beroepsonderwijs in Bilthoven.

Schadelijk

Het experiment richt zich op leerlingen van 13 tot 16 jaar, die van elkaar moeten leren dat drank en drugs schadelijk zijn. Het experiment heeft de steun van zorgverzekeraar Agis, die een deel van de kosten betaalt. Het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde Universitair Medisch Centrum Utrecht begeleidt het experiment.

bron: distrifood


REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.