Afvallen in 2021

Lekker ontspannen? Dagje Sauna met Korting!

Wat is er nou fijner dan een dagje sauna met dit treurige weer? Even een dag jezelf in de watten leggen in de verschillende sauna’s, met ontspannende massages en gezonde lunches… 1 ding is zeker, de saunatijd breekt weer aan!

Een dagje sauna is niet alleen heel ontspannend, het is is ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Mensen die last hebben van astma of benauwdheid kunnen zelfs baat hebben bij een saunabezoek! De spieren ontspannen zich namelijk gemakkelijker door de droge warmte wat zorgt voor een betere en diepere ademhaling. Alle reden dus om met een gegrond excuus een sauna te bezoeken! Maar Hoe pak je dit aan?

Een Dagje Sauna

De sauna is geboekt, de vouchers zijn binnen, het enige wat nog ontbreekt is een goed gevulde sauna tas! Wat moet je nou allemaal meenemen als je een hele dag in de sauna wilt vertoeven?

  • Een badjas
  • Badkleding (indien je een sauna bezoekt met “badkledingdag”)
  • Badslippers
  • 2 handdoeken (1 voor in de sauna, of terwijl een “zweethanddoek” en 1 om mee te douchen)
  • Shampoo & Conditioner
  • Flesje water
  • Toiletartikelen (om je na afloop een beetje op te frissen)

Mocht je geen badjas, badslippers of handdoeken hebben dan kan je dit vaak kopen of huren bij de sauna waar je naar toe gaat. De kosten hiervoor verschillen per sauna.

Shampoo, conditioner, douchegel en soms zelfs bodyscrub zijn gratis te gebruiken bij de sauna, mocht je liever je eigen producten willen dan is dat geen enkel probleem!

Wat ook niet onbelangrijk is: laat je mooie sieraden thuis! De sieraden worden namelijk zo warm dat het pijn kan doen op je huid! Tevens ben je in de sauna om te ontspannen en niet om een modeshow te lopen! ;-)

De Sauna Faciliteiten

Zodra je het wellnessresort binnen bent komt vaak de gedachte “en nu?” op. Er zijn vaak zoveel faciliteiten dat je niet weet waar je moet beginnen. Allereerst is het belangrijk dat je doucht en goed afdroogt.

Je kan kiezen om te beginnen met een sauna, elke sauna heeft een eigen thema die je naar eigen smaak kan kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de infrarood sauna, deze sauna is vooral een aanrader na een stevige maaltijd! De infrarood stimuleert namelijk de vertering waardoor je minder een vol gevoel ervaart. Vergeet niet om goed af te koelen na een sauna en om voldoende water te drinken. Nadat je in de sauna bent geweest is het lekker om af te koelen, of juist op te warmen, in diverse baden. Whirlpools, zwembaden, kruidenbaden, hottubs en dompelbaden zijn vrijwel bij elke sauna te vinden.

Soms heeft een sauna ook opgietrituelen, wat ook een hele beleving met zich meebrengt! Een opgieting wordt vaak in een grote sauna gehouden met soms wel 80 personen. Er worden verschillende oliën op de kolen gegoten waardoor er veel stoom vrijkomt, dit wordt door middel van een handdoek door de sauna verplaatst. Erg warm, maar zeker de moeite waard om een keer te proberen!

Vergeet ook niet om eens een kijkje te nemen in de rustruimtes die de sauna heeft. Een goed boek en een lekkere smoothie maken je dag helemaal af!

Ontspannen dagje sauna bij de Zwaluwhoeve

Tijdens een dagje sauna kun je even een momentje voor ons zelf nemen en je lichaam de rust geven die het nodig heeft! Een dagje sauna is daarom de beste oplossing om even te ontstressen en relaxen! Het is altijd fijn als je zonder moeite (en natuurlijk met korting!) naar je favoriete sauna kan gaan. Wil je met korting naar sauna de Zwaluwhoeve? Een dagje wellness is perfect om weer even te ontstressen, maar daarnaast ook goed voor lichaam en geest (doorbloeding, weerstand, etc.).

Zwaluwhoeve, onderdeel van International Wellness Resorts, hoort tot één van de bekendste sauna’s van Nederland en heeft regelmatig mooie aanbiedingen. Onze MaWoDo Deal (entree al voor 12,95) loopt bijvoorbeeld erg goed en is een leuke deal voor de vakantiedagen. Klik hier en reserveer met korting.

Meer Sauna Complexen

Liever een andere sauna bezoeken? Wanneer je naar de sauna gaat is het belangrijk om van te voren wat informatie op te doen op internet. Bedenk bijvoorbeeld in welke provincie je een sauna wilt bezoeken? Wil je een sauna die speciale “vrouwendagen” aanbieden? Of zoek je een sauna waar je badkleding aan mag? Het is handig om jezelf deze vragen te stellen zodat je doelgericht een passende sauna kan vinden!

SpaOnline is een handige website om, overzichtelijk en met leuke kortingen, een sauna te vinden. De vouchers kan je gemakkelijk online bestellen, betalen via iDEAL en vervolgens uitprinten en je dagje sauna kan onbezorgd beginnen! Wel handig is om altijd even te reserveren bij de sauna om teleurstelling te voorkomen! Het kan namelijk zo druk zijn dat er besloten wordt dat er geen nieuwe gasten meer naar binnen mogen.

SpaOnline heeft daar de perfecte website voor en geeft je een duidelijk overzicht met meer dan 80 sauna’s, thermen en sparesorts in Nederland en België.

Gezonde Groet,

natascha