Sapvasten

Afvallen in 2021

Sapvasten is in de wereld geroepen door dokter Bircher Benner-wijze. Hij ontwikkelde in de laatste jaren van de negentiende eeuw deze methode, het sapvasten.

Voordelen van het sapvasten
Het sapvasten heeft vele voordelen boven andere vormen. De sappen van vruchten en groenten zitten vol met mineralen en vitaminen. De koolhydraten die de vruchten en groenten bevatten zijn lichtverteerbaar, waardoor het afbreken van vet veel geleidelijker gebeurt dan bij andere manieren van vasten.

Bij sapvasten is er ook veel minder spraken van winderigheid en luchtopkomingen. Waardoor de onplezierige geluiden achterwege blijven.

Tijdens het sapvasten kan men zelf verse vruchten en groenten kopen om te persen of gebruik maken van kant en klare sappen (niet gepasteuriseerd en zonder suiker!). Het zelf persen van vruchten en groenten is natuurlijk de beste optie, althans je het gelijk opdrinkt na het persen. Vruchten verliezen na het persen als zeer snel hun waard.

Alle vruchten mogen tijdens het sapvasten genuttigd worden, maar kijk wel uit met de citroenvruchten als je een wat gevoeligere lever hebt. Goede groentesappen die voor deze kuur kunnen worden gebruikt, zijn de sappen van wortelen, andijvie, veldsla, kropsla, aardappels, zuurkool, witte kool, brandnetel, paardebloem, spinazie, tomaten, bieten en knolselderij.

Zorg ervoor dat je de verse en gebottelde sappen niet in grote hoeveelheden naar binnen giet, maar ‘eet’ ze langzaam.

Een dag sapvasten

Per dag drink je ongeveer twee liter vocht, waarvan één liter sap. Doe de sapkuur één tot anderhalve week, afhankelijk van hoe je je voelt.

Let op: Tijdens de eerste drie dagen van de afbouw van de sapkuur moet je sap blijven drinken en daar alleen ingrediënten aan toevoegen. Bij vruchtensap zijn dat biogarde, volle melk, eiwitpoeder, lijnzaadextract, havervlokken of honing. Bij groentesap: gistvlokken, room, lijnzaad, eigeel of melk.

Bestel dit boek bij bol·com

Sapvasten en ontgifting
Sapvasten en ontgifting
S. Meyerowitz

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Hardcover | 160 Pagina’s | Uitgeverij Panta Rhei | 2006
ISBN: 9076771812

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

4 Reacties