Sapkuur

Afvallen in 2021

Verreweg de meeste mensen die vasten, doen dat op de dokter Bircher Benner-wijze, de Zwitserse arts die deze methode ontwikkelde in de laatste jaren van de negentiende eeuw. Deze vorm van vasten heeft allerlei voordelen boven andere vormen. De sappen van vruchten en groenten puilen uit van de mineralen en vitaminen. En de koolhydraten die ze bevatten zijn lichtverteerbaar, waardoor het afbreken van vet veel geleidelijker gebeurt dan bijvoorbeeld bij theevasten. De nare geurtjes en geluiden zijn bij sapvasten ook minder aanwezig.

Voor dit dieet kun je zelf verse vruchten en groenten persen of je koopt sappen (niet gepasteuriseerd en zonder suiker!). De eerste methode verdient absoluut de voorkeur, maar dan moet je de sappen wel onmiddellijk na persing opdrinken, want al heel snel verliezen ze hun waarde. Alle vruchten komen in aanmerking voor de sapkuur, al moet je met citrusvruchten een beetje rustig aan doen als je een gevoelige lever hebt. Goede groentesappen die voor deze kuur kunnen worden gebruikt, zijn de sappen van wortelen, andijvie, veldsla, kropsla, aardappels, zuurkool, witte kool, brandnetel, paardebloem, spinazie, tomaten, bieten en knolselderij. Let op: drink de verse en gebottelde sappen niet in grote teugen op, maar ‘eet’ ze langzaam met een plastic theelepeltje. Laat het sap lang in je mond rondgaan, zodat het speeksel zijn werk kan doen. Per dag drink je ongeveer twee liter vocht, waarvan één liter sap. Doe de sapkuur één tot anderhalve week, afhankelijk van hoe je je voelt. Tijdens de eerste drie dagen van de afbouw van de kuur moet je sap blijven drinken en daar alleen ingrediënten aan toevoegen. Bij vruchtensap zijn dat biogarde, volle melk, eiwitpoeder, lijnzaadextract, havervlokken of honing. Bij groentesap: gistvlokken, room, lijnzaad, eigeel of melk.

Bestel dit boek bij bol·com

Sapvasten en ontgifting
Sapvasten en ontgifting
S. Meyerowitz

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

20 Reacties

  1. Slimstop is een een bedrijf dat alleen maar puur zakelijk bezig is en alleen het winstoogmerk voor ogen heeft. Begeleiding etc is zeer onprofessioneel. Worden zaken voorgeschoteld die dan niet worden nagekomen. De prijs is veel te hoog voor het aangebodene.