Sanesse Slanklijners Afslank Methode

Afvallen in 2021

Persbericht

Slanklijners, het moederbedrijf van dieetprogramma Sanesse, moet noodgedwongen de boeken sluiten. Wegens een tekort aan leden is het bedrijf niet langer rendabel. Met een kort bericht naar alle leden van Sanesse liet Slanklijners weten dat er vanaf 15 oktober niet langer bijeenkomsten worden georganiseerd vanwege het faillissement van het bedrijf. ‘Ondanks de grote inzet van het volledige team zijn er onvoldoende leden om de bijeenkomsten verder te kunnen laten doorgaan’, luidt het.

Sanesse leverde programma’s en informatie aan mensen die wilden afslanken of gewoon gezonder wilden leven. De maatschappelijke zetel was gevestigd in Oostrozebeke, maar er werden wekelijkse bijeenkomsten georganiseerd in heel West- en Oost-Vlaanderen.

Sanesse, een samentrekking van gezondheid (santé), jeugd (jeunesse) en verfijning (finesse) leek met zijn wekelijkse vergaderingen, het bijhouden van units en een eigen merk sterk op WeightWatchers, maar dat ontkende manager Marc Van Mulders in een eerder interview. ‘Bij de WeightWatchers ligt de nadruk vooral op afslanken, bij ons is gezonder leven het belangrijkste. Ook mensen die op hun ideale gewicht zitten, kunnen bij ons terecht.’

Sanesse en Slanklijners bvba was niet bereikbaar voor commentaar.

Hieronder informatie over de historie van Sanesse

Sanesse is een afslankclub vergelijkbaar met WeightWatchers. Ze organiseren bijeenkomsten en hebben voeren een kleine productijn (onder andere vleeswaren) Sanesse is op dit moment alleen beschikbaar in Belgie (Oost en West Vlaanderen). Hieronder volgt een uitleg over het Sanesseconcept opgesteld door Sanesse.

Afbeelding

Wat is Sanesse?

Sanesse, vrij vertaald “gezond zijn”, wordt dé norm voor gezonde voeding in combinatie met een gezonde levensstijl. Juiste en evenwichtige voeding in combinatie met wat extra beweging zal niet alleen onze algemene gezondheidstoestand ten goede komen, het wordt ook dé manier om op een gezonde manier onze overtollige kilootjes kwijt te raken.

Het Concept van Sanesse

Sanesse, de organisatie gegroeid uit het voormalige ‘Slanklijners’, wil iedereen die er een gezonde levensvisie op nahoudt, ondersteunen met passend advies, diensten en producten. De nieuwe naam liegt er niet om en verenigt in zich begrippen als gezondheid, jeugd, fitheid en verfijning. Gezonde voeding en gezonde eetgewoontes spelen hierbij een belangrijke rol en vormen de hoofdmoot van onze activiteiten.

Onze leden komen wekelijks bij elkaar en worden door een ervaren teamleider gestuurd, gemotiveerd en geïnformeerd rond alles wat met gezond leven en evenwichtige voeding heeft te maken. Waar vroeger vooral de nadruk lag op afslanken, wordt nu naar de hele levenswijze gekeken.

Gezondheid

‘Fun’ is een belangrijk woord bij Sanesse. Gezond leven en gezond koken of eten moet plezierig zijn, geen trieste verplichting of zelfkastijding waarbij u zich van alles moet ontzeggen. Afslanken mag ook niet ten koste van uw optimisme of uw levensvreugde, want dan bent u voor uw omgeving ook niet meer te genieten.

Bij Sanesse daarom geen smakeloze etenswaren met laag caloriegehalte. We gaan ervan uit dat u nagenoeg alles mag eten, alleen met mate en in de juiste combinatie. Vaak maken familieleden van onze cursisten de opmerking dat ze nu smakelijker eten als vroeger! Gezond eten hoeft dus geen pijniging te zijn, en geen sleur, want elke dag en elke maaltijd staat er variatie op het bord. Sanesse belooft u gezondheid en afslanken zonder hongergevoel, op uw maat en op uw ritme.

Bijeenkomsten

Elke weekbijeenkomst omvat een voedingsgedeelte en een motivationeel gedeelte. Bij het voedingsgedeelte hoort de wekelijkse gewichtsregistratie en bespreking van de evolutie. De menuplanner geeft voor elke dag van de week en voor elke maaltijd een reeks suggesties, aangepast aan uw persoonlijke doelstelling.

Naar motivatie toe worden wekelijks boeiende thema’s aangesneden, met vele herkenbare praktijksituaties. Er komen onderwerpen aan bod zoals: hoe reageren tegen omgeving en kritiek, hoe een ‘gezond’ boodschappenlijstje opstellen, wat met restaurantbezoek en hoe vol moet de proviandkast zijn…Cursisten vertellen over eigen ervaringen en steken heel wat van elkaar op.

Tarieven

LIDGELD
nieuwe inschrijving (lidmaatschap = € 5 + pakket = € 10 ) € 15
inschrijving 2de, 3de, … lid van hetzelfde gezin (zelfde adres) € 5

CURSUSBIJDRAGE
basis weektarief € 9
voordeeltarief lid op streefgewicht (+/- 1kg) € 3
voordeeltarief lid op streefgewicht (+/- 2kg) € 6
voordeeltarief zwanger lid € 6
voordeeltarief 2de, 3de, … lid van hetzelfde gezin (zelfde adres) € 6
3-beurtenkaart (5 weken geldig) € 26
5-beurtenkaart (7 weken geldig) € 40

EXTRA
handleiding Sanesse € 9
extra menuplanner € 9
opbergmap menuplanners € 7
balpen Sanesse € 1

Het Regelement van Sanesse

Als nieuw lid verplicht je je er toe minimum 10 keer te betalen, zelfs wanneer het streefgewicht in minder dan 10 weken bereikt wordt.

Je bepaalt zelf jouw streefgewicht en je kan het naar eigen keuze aanpassen met minimum 3 kg zolang je je streefgewicht niet hebt bereikt. Het gekozen streefgewicht mag evenwel niet lager zijn dan een gewicht dat overeenkomt met een BMI lager dan 20

Vanaf de dag waarop je je streefgewicht bereikt, betaal je het voordeeltarief van € 3. Dit geldt zolang je 1 kg boven of 1 kg onder je streefgewicht bent. Ben je minimum 1 kg en maximum 2 kg boven of onder je streefgewicht, dan betaal