Afvallen in 2021

SanaSlank is een eiwit of proteïne dieet. Deze dieetvorm is mede door het dieet-succes van Erica Terpstra en dr. Frank erg populair. Sanaslank heeft een boek uitgegeven met de titel: ‘Afvallen met het eiwitdieet’. Hiermee bewijst SanaSlank een koploper te zijn met eiwit diëten!

De Basis van SanaSlank

Vanaf 2002 biedt SanaSlank Nederland haar dieetplan, dat gebaseerd is op eiwitten, aan de consument. In 2002 waren eiwitdieten nog relatief onbekend in Nederand. In Belgie en Frankrijk kende dit dieet al een zekere mate van bekendheid. Vanaf januari 2005 is  SanaSlank Nederland gegroeid van 15 SanaSlank Punten naar 150 door heel Nederland.Door de medische onderbouwing, de wekelijkse begeleiding en de bewezen resultaten, wordt het eiwitdieet daar ook voorgeschreven en begeleid door artsen.

Zes Eetmomenten

Het Sanaslank dieet kent zes eetmomenten elke dag, waar je eiwitrijke, vet- en koolhydraatarme voeding moet gebruiken. Sanaslank heeft een assortiment van meer dan 250 voedingsmiddelen. Dus je hebt veel keus! Je Sanaslank maaltijden kan je met gezonde groenten en fruitsoorten aanvullen. Daarnaast wordt het gebruik van supplementen en weinig dierlijk voedsel ook gestimuleerd.

Op een eiwitrijk dieet behoud je makkelijk je spiermassa. Dus het is een ideaal dieet voor een sporter. De eiwitten houden je verzadigd, dus je loopt niet rond met een hongergevoel tijdens het volgen van dit dieet.

SanaSlank biedt behalve een breed assortiment aan voedingsproducten ook begeleiding. De dieetcoaches van SanaSlank staan je bij tijdens dit traject. Het is dan makkelijker om dit dieet vol te houden en volgens de voedingsvoorschriften te eten

Om af te slanken is niet alleen een goed dieet nodig. Goed en regelmatig sporten is ook een belangrijk onderdeel daarvan. Blijf daarom bewegen en combineer dat met het SanaSlank dieet. Probeer de juiste balans tussen gezonde voeding en sporten te vinden. Maak goede voedingskeuzes en verdeel je maaltijden over 6 momenten in een dag.

Ook Sanaslank is een fase-dieet. Tijdens ‘blok 1′ (het blok dat, volgens de website, wordt gevolgd ‘totdat 2/3 van het streefgewicht is bereikt’) gebruik je per dag 4 Sanaslank eiwitrijke maaltijden en 2 Sanaslank eiwitrijke snacks. Ook nuttig je 2 keer per dag een flinke portie groenten.

SanaHealhProducts

SanaSlank Nederland heet vanaf nu SanaHealthProducts.

Sinds kort gebruikt SanaSlank Nederland een nieuwe naam voor de overkoepelende organisatie: SanaHealthProducts. Deze naam dekt volledig af wat wij als bedrijf allemaal kunnen aanbieden. Een brede range van complete concepten op het gebied van eiwitrijk en koolhydraatarm afslanken, losse eiwitrijke en koolhydraatarme producten, persoonlijke begeleiding en vitaminen en mineralen supplementen.

Onder deze naam vallen de volgende productlijnen en merken: SanaSlank, Medislank, SanaSlankSport, SuperslankBox, SuperslankBox Man, SanaBeauty, SanaVitamins en Vitaslank.

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

SanaSlank startte met een verkoop en begeleidingspunt bij SanaDerm huidverbetering en anti-aging instituut in Hoorn. Al snel bleek het SanaSlank Totaal Slank Concept zeer succesvol, veel mensen vielen tientallen kilo´s af en dat bleef niet onopgemerkt. Niet lang daarna werden ook in andere plaatsen in Nederland verkoop -en begeleidingspunten gevonden.

Het SanaSlank concept bleek eenvoudig aan bedrijven toe te voegen. Dit met als resultaat dat schoonheidssalons, huidverbeteringsinstituten, afslankstudio`s en fitnesscentra door het hele land graag met SanaSlank wilden werken.

 

Tot januari 2005 waren er 15 SanaSlank Punten, inmiddels is SanaSlank Nederland uitgegroeid tot meer dan 150 SanaSlank Punten door heel Nederland.

Als je 2/3 van je streefgewicht kwijt bent mag je naar de volgende blok. Hierin val je nog steeds snel af. De laatste loodjes volgen als het streefgewicht is behaald. Je bouwt het eiwitdieet langzaam af en leert ondertussen hoe een gezond eetpatroon er uit ziet en welke koolhydraten je wel en niet kunt eten. Daarna begin je aan de nieuwe levensstijl in balans, waarbij je werkt aan de aanpassing van de oude eetgewoonten en zorgt voor voldoende beweging.

Zo werkt Sanaslank

Sanaslank is samengesteld uit 4 Blokken:

  • SanaSlank Blok 1 snel afvallen
  • SanaSlank Blok 2 afvallen
  • SanaSlank Blok 3 opbouwen
  • SanaSlank Blok 4 in balans

 

In blok 1 en 2 probeer je op gewicht te komen. Om op je streefgewicht te komen stel je verschillende doelen op. Zodra je in blok 1 je eerste doel hebt bereikt mag je overstappen naar blok 2. In blok 2 werk je aan het behalen van je ultieme streefgewicht.

In de overige twee blokken is het opbouwen en in balans blijven. In blok 3 ga je opbouwen, dus gefaseerd overstappen naar een normale manier van eten.

In blok 4 werk ja aan het behouden van je doelgewicht. Eet gezond en zorg ervoor dat je niet je oude gewoontes weer oppakt. Zo kan je ervoor zorgen dat het verloren gewicht van je lijf afblijft.

Koolhydraten en Eiwitten

Het Sanaslank eiwitdieet beperkt de opname van koolhydraten, suikers en vetten zoveel mogelijk. Ongeveer 48 uur na de start van het dieet heeft het lichaam al zijn suikerreserves opgebruikt en gaat het uit zijn vetreserves putten. Dit leidt tot de aanmaak van ketonen die als energiebron worden gebruikt. De ketogenese fase is een natuurlijk biochemische afslankreactie van het lichaam.

Het eiwitrijke dieet van SanaSlank helpt in de strijd tegen het jojo-effect, de grote hoeveelheid eiwitten zorgen voor de spieren waardoor de stofwisseling minder vertraagd. Want hoe hoger de spiermassa in het lichaam, hoe sneller je verbrandt. Als na afloop van het dieet een gezond eetpatroon wordt aangehouden krijg je geen last van het jojo-effect. Door het verbranden van de opgeslagen vetten krijgt het lichaam tijdens het dieet veel energie en dat doet goed!

Eiwitten werken veel meer verzadigend dan vetten of koolhydraten.

Hoewel je tijdens het dieet minder zult eten dan gewend, zul je minder snel een hongergevoel ervaren.

De eiwitten in de SanaSlank producten worden door het lichaam langzaam verteerd. Doordat de maag langer gevuld blijft, heb je ook langer een vol gevoel en dus minder snel trek!

Het eten van minder koolhydraten zorgt er ook voor dat de bloedsuikerspiegel constanter blijft, waardoor je niet steeds de behoefte heeft aan suikers.  Het eiwitdieet is verdeeld in 4 blokken. De eerste twee blokken zijn gericht op (snel) afvallen, daarna bouw je op en zorg je ervoor dat je in balans blijft.

Het eiwitdieet, hoe werkt het?

Het eiwitdieet bestaat uit dagelijks 6 eetmomenten, waarbij gebruik wordt gemaakt van eiwitrijke, koolhydraat- en vetarme producten. Het assortiment met meer dan 250 heerlijke producten biedt zeer veel keus. De maaltijden worden aangevuld met veel verse groenten en supplementen en eens per week een stukje mager vlees of vis.

Vet verbranden