Sacred Hart of Hartstichting Dieet

Afvallen in 2021

Het Sacred Heart of Hartstichting Dieet is ontwikkeld voor hartpatiënten, die snel maar wel verantwoord (over)gewicht moeten verliezen. Het dieet zou ontwikkeld zijn door artsen van het Amerikaanse Sacred Heart Memorial Hospital, maar het is onduidelijk of dit echt het geval is. Het is in ieder geval een uitgebalanceerd en veilig dieet. Sommige mensen verliezen in een week tot 7 kilo, en dat alles zonder gebruik te maken van shakes en andere kunstgrepen. (bron en bron

ketox24 korting

Wat is het Sacred Heart Dieet?

Het Sacred Heart Dieet is een strikt dieetplan dat je zeven dagen lang volgt. Tijdens deze dagen houd je je strikt aan de richtlijnen van het dieet en eet je een menu dat laag is in calorieën en hoog in eiwitten. Naast de voorgeschreven maaltijden mag je onbeperkte hoeveelheden van een groentesoep eten.

In principe duurt het Sacred Heart Dieet zeven dagen. Na deze periode wordt aangeraden om een paar dagen rust te nemen alvorens je begint met een eventuele volgende ronde.

Richtlijnen Sacred Heart Dieet

Een van de belangrijkste richtlijnen van het Sacred Heart Dieet is dat er een aantal dingen zijn die je absoluut niet mag gebruiken als je het dieet volgt. Zo mag je onder andere geen brood eten. Qua drinken is het dieet nog strenger. Je mag geen alcohol, koolzuurhoudende dranken (ook geen sportdrankjes) en dieet-drankjes. De enige dingen die je mag drinken zijn water, thee, koffie, zwarte bessen- bessensap, magere melk en karnemelk. Je mag deze producten op iedere dieetdag gebruiken.

Het Sacred Heart dieet heeft als basis een soep. Het recept van deze soep kun je verderop vinden. Daarnaast wordt per dag beschreven wat je bij het Sacred Heart dieet mag nuttigen. Hieronder vind je het schema van het Sacred Heart dieet. (bron)

Sacred Heart Dieet Schema gezond hart

Tijdens het dieet eet je steeds een ontbijt van fruit. Ook tijdens de lunch eet je vaak fruit. Het dieet varieert voornamelijk in het avondeten.

Ontbijt: 2 stuks fruit.

Lunch: 2 tot 3 stuks fruit, tenzij het anders staat vermeld.

Diner Dag 1: alle soorten fruit, behalve bananen. Watermeloenen hebben de voorkeur, omdat deze de minste calorieën bevatten. Drink koffie en thee zonder suiker en zwarte- of blauwe bessensap.

Diner Dag 2: alle soorten groente, rauw of gekookt. Eet tot je een vol gevoel hebt. Neem vooral groene groente zoals sla, spinazie etc. Neem geen bonen, erwten en granen. Neem 1 gepofte aardappel met boter tijdens het diner.

Diner Dag 3: meng dag 1 en 2 en eet zoveel groente en fruit als je wilt. Geen gepofte aardappel op deze dag. Sommige mensen merken op dit moment al dat ze 2 tot 3 kilo kwijt zijn.

Diner Dag 4: bananen ( maximaal 8 ) en magere melk en karnemelk zoveel als je wilt.

Diner Dag 5: biefstuk of gebakken/gefrituurde kip (zonder vel) en tomaten of salade. Drink tevens 6 tot 8 glazen water om je lichaam te helpen ontzuren.

Diner Dag 6: vlees of kip en groente naar hartenlust. Je kunt zelfs 2 of 3 steaks nemen, zolang je ze maar met bladgroente eet. Geen gepofte aardappel.

Diner Dag 7: bruine rijst, ongezoete vruchtensappen en groente. Eet zoveel je wilt.

sacred hart weekmenu recepten
sacred hart weekmenu recepten

Sacred Heart Soep

Naast de drie maaltijden is er een basissoep. Deze mag de gehele dag door onbeperkt worden gegeten. Er zijn veel verschillende recepten voor de soep in omloop, maar het volgende recept wordt het meest gebruikt. (bron)

Recept basissoep

6 grote uien (lenteuien)
1 of 2 blikjes tomaten, 1 broccoli
1 bosje selderij of bleekselderie, 1/2 pond spruiten
1 grote wortel, 1 pond tomaten
1 pakje soepmix van Maggi (of een ander merk)

Snij de groente in kleine stukjes en doe ze in een pan met 2 liter heet water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat het een en ander een half uur doorkoken. Eet tenminste 1 kop soep per dag. Maar je kunt zoveel eten als je wilt, het is zeer caloriearm.

Het Resultaat gezond hart

Als je niet hebt gesmokkeld, zal je aan het einde van de zevende dag tussen de 4 en 7 kilo zijn kwijtgeraakt. De resultaten zullen echter van persoon tot persoon variëren. Dit is onder andere afhankelijk van je startgewicht en de snelheid van je spijsvertering.

Als je meer dan 7 kilo wilt afvallen, wacht dan tenminste 2 dagen voordat je begint met een nieuwe ronde van zeven dagen. Je kunt het Sacred Heart in principe net zolang gebruiken als je wilt. Indien de peristaltiek (darmbewegingen) na enkele dagen afneemt, neem dan een kopje muesli of zemelen. (bron)

Is het Sacred Heart dieet gezond?

Hoewel het Sacred Heart dieet tjokvol zit met groenten en fruit is het wel een crashdieet. Je eet gedurende een korte periode (een week) veel te weinig calorieën. Je zult daarnaast mogelijk ook een tekort hebben aan andere voedingsstoffen. Zo eet je in de begindagen van het dieet te weinig eiwitten. Daarnaast krijgen grote eters op de dagen dat je onbeperkt rundvlees mag eten, veel te veel cholesterol binnen.

After The Crash

Het Sacred Heart dieet is dan ook een dieet dat je slechts een korte periode moet volgen om op je streefgewicht te komen. Nadat je op je streefgewicht bent zijn andere veranderingen in je levensstijl noodzakelijk, omdat anders de kans groot is dat de verloren kilo’s er in rap tempo weer aan komen. (bron)gezonde eter

Zelfs dan is het maar de vraag of je wel een crash dieet als het Sacred Heart Dieet zou moeten volgen. Crashdiëten zijn in verband gebracht met verschillende medische problemen. Zo zou het juist kunnen leiden tot het ontstaan van diabetes. Andere studies laten zien dat er psychologische gevolgen kunnen zijn van een crash dieet. Tot slot kan je lichaam in een stressreactie schieten, waardoor er grote hoeveelheden van het stresshormoon cortisol vrij komen. (bron en bron)

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Vragen Sacret Heart Dieet

Wat is het Sacred Heart Dieet?

Het Sacred Heart Dieet (soep dieet) is een strikt dieetplan dat je zeven dagen lang volgt. Tijdens deze dagen houd je je strikt aan de richtlijnen van het dieet en eet je een menu dat laag is in calorieën en hoog in eiwitten. Naast de voorgeschreven maaltijden mag je onbeperkte hoeveelheden van een groentesoep eten. In principe duurt het Sacred Heart Dieet zeven dagen. Na deze periode wordt aangeraden om een paar dagen rust te nemen alvorens je begint met een eventuele volgende ronde.

Richtlijnen Sacred Heart Dieet

Er zijn een aantal dingen die u niet mag gebruiken tijdens het volgen van het secred hart dieet: geen brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken (ook geen sportdrankjes) en dieetdrankjes. Alleen water, thee, koffie, zwarte bessen- bessensap, mager melk en karnemelk (op de dagen dat dit mag).

Is het Sacret Heart Dieet het soepdieet?

Het Soepdieet staat ook wel bekend als het Sacred Heart dieet. Het is, net als het Ziekenhuisdieet, gemaakt voor mensen die om medische redenen moeten afvallen binnen korte tijd. Het dieet komt uit Amerika waar dit een zeer populair afvalprogramma is. Het is een eenvoudige en goedkope manier om kilo's kwijt te raken. In sommige gevallen kan je zelfs 4 kilo afvallen in 7 dagen tijd. Tijdens het dieet zal je ongeveer 800 tot 1000 calorieën consumeren. Hierdoor valt het Soepdieet onder de crashdiëten.

De conclusie

Het Sacred Heart Dieet is in feite een crashdieet. Het is daarom ook niet voor niets dat het dieet maar zeven dagen duurt. Het dieet werkt zeker om snel gewicht kwijt te raken. Maar het blijft het een crashdieet en dit betekent dat je, als je niets aan je levensstijl doet als het dieet afgelopen is, de kilo’s er net zo hard weer aan komen. In de meeste gevallen zal je dan ook meer baat hebben bij een dieet waarin je geleidelijk aan je voedingspatroon gezonder maakt.

Vriendelijke groeten,

19 Reacties

 1. Ik zie uitleg staan met wat je per dag mag eten (enkel fruit, enkel bananen,…). Maar er staat ook een voedingsschema bij voor een week waar nog andere voedingsproducten bij op staan. Welk dien je dan te volgen?

 2. het dieet is goed te doen alleen dag 4 de bananen dag was erg.
  ik ging bijna van mijn stokje, en nam wat kaas.
  ben al 5 kilo afgevallen in 4 dagen.
  hartelijke groeten Corrie van Rixoort.

 3. Hallo allemaal,
  Ik wil graag 10 kilo kwijt en heb gekozen voor KetoX24 omdat mijn vriendin hier recent mee is afgevallen. Ik ga maandag 1 januari staten met KetoX24. Ik heb de druppels en het boekje al in huis. Ik heb coach Dianne toegewezen gekregen en ben super gemotiveerd! Wie doet er mee? We kunnen elkaar motiveren om ons streefgewicht te bereiken!

  Karin