Sacred Hart of Hartstichting Dieet

Afvallen in 2021

Het Sacred Heart of Hartstichting Dieet is ontwikkeld voor hartpatiënten, die snel maar wel verantwoord (over)gewicht moeten verliezen. Het dieet zou ontwikkeld zijn door artsen van het Amerikaanse Sacred Heart Memorial Hospital, maar het is onduidelijk of dit echt het geval is. Het is in ieder geval een uitgebalanceerd en veilig dieet. Sommige mensen verliezen in een week tot 7 kilo, en dat alles zonder gebruik te maken van shakes en andere kunstgrepen. (bron en bron

ketox24 korting

Wat is het Sacred Heart Dieet?

Het Sacred Heart Dieet is een strikt dieetplan dat je zeven dagen lang volgt. Tijdens deze dagen houd je je strikt aan de richtlijnen van het dieet en eet je een menu dat laag is in calorieën en hoog in eiwitten. Naast de voorgeschreven maaltijden mag je onbeperkte hoeveelheden van een groentesoep eten.

In principe duurt het Sacred Heart Dieet zeven dagen. Na deze periode wordt aangeraden om een paar dagen rust te nemen alvorens je begint met een eventuele volgende ronde.

Richtlijnen Sacred Heart Dieet

Een van de belangrijkste richtlijnen van het Sacred Heart Dieet is dat er een aantal dingen zijn die je absoluut niet mag gebruiken als je het dieet volgt. Zo mag je onder andere geen brood eten. Qua drinken is het dieet nog strenger. Je mag geen alcohol, koolzuurhoudende dranken (ook geen sportdrankjes) en dieet-drankjes. De enige dingen die je mag drinken zijn water, thee, koffie, zwarte bessen- bessensap, magere melk en karnemelk. Je mag deze producten op iedere dieetdag gebruiken.

Het Sacred Heart dieet heeft als basis een soep. Het recept van deze soep kun je verderop vinden. Daarnaast wordt per dag beschreven wat je bij het Sacred Heart dieet mag nuttigen. Hieronder vind je het schema van het Sacred Heart dieet. (bron)

Sacred Heart Dieet Schema gezond hart

Tijdens het dieet eet je steeds een ontbijt van fruit. Ook tijdens de lunch eet je vaak fruit. Het dieet varieert voornamelijk in het avondeten.

Ontbijt: 2 stuks fruit.

Lunch: 2 tot 3 stuks fruit, tenzij het anders staat vermeld.

Diner Dag 1: alle soorten fruit, behalve bananen. Watermeloenen hebben de voorkeur, omdat deze de minste calorieën bevatten. Drink koffie en thee zonder suiker en zwarte- of blauwe bessensap.

Diner Dag 2: alle soorten groente, rauw of gekookt. Eet tot je een vol gevoel hebt. Neem vooral groene groente zoals sla, spinazie etc. Neem geen bonen, erwten en granen. Neem 1 gepofte aardappel met boter tijdens het diner.

Diner Dag 3: meng dag 1 en 2 en eet zoveel groente en fruit als je wilt. Geen gepofte aardappel op deze dag. Sommige mensen merken op dit moment al dat ze 2 tot 3 kilo kwijt zijn.

Diner Dag 4: bananen ( maximaal 8 ) en magere melk en karnemelk zoveel als je wilt.

Diner Dag 5: biefstuk of gebakken/gefrituurde kip (zonder vel) en tomaten of salade. Drink tevens 6 tot 8 glazen water om je lichaam te helpen ontzuren.

Diner Dag 6: vlees of kip en groente naar hartenlust. Je kunt zelfs 2 of 3 steaks nemen, zolang je ze maar met bladgroente eet. Geen gepofte aardappel.

Diner Dag 7: bruine rijst, ongezoete vruchtensappen en groente. Eet zoveel je wilt.