Rotterdam slecht voor de gezondheid

Start met KetoX

Rotterdammers leven gemiddeld anderhalf jaar korter dan andere Nederlanders. Dat heeft het Erasmus Medisch Centrum na onderzoek bekend gemaakt.

Eén van de redenen is dat Rotterdammers ongezond leven. Het aantal rokers in de Maasstad is bovengemiddeld, Rotterdammers bewegen te weinig en ze zijn vaak te dik. Een andere factor is de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Die ligt zo’n 13% hoger dan in de rest van Nederland. Ook speelt mee dat er naar verhouding veel Rotterdammers een laag inkomens- en opleidingsniveau hebben. Dat leidt tot slechte huisvesting en dito arbeidsomstandigheden.

Op basis van die laatste factor adviseert het Erasmus de gemeente Rotterdam om meer geld en energie te stoppen in onderwijs. Ook zou de gemeente Rotterdammers moeten stimuleren om meer te bewegen en gezonder te eten. Tot slot adviseert het Erasmus om in huis een ventilatiesysteem te gebruiken in plaats van een raam open te zetten.

bron: nieuwnieuws.nl 

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.