Robert Schoemacher Dieet

Afvallen in 2021

Robert Schoemacher is ongetwijfeld de meest bekende plastich chirurg van Nederland. Hij heeft vele BN-ers in zijn praktijk mogen behandelen. Nu slaan Robert Schoemacher en Roy Martina de handen ineen en combineren in het boek Perfect Age hun kennis en kunde in de hoop ieder individu een advies te kunnen geven, dat is toegespitst op zijn of haar specifieke bewegings-, eet- en leefpatroon. Een advies dat moet leiden tot een betere gezondheid, een grotere vitaliteit en een jeugdiger uiterlijk.

Het is vooral een combinatie van kleine en grote veranderingen in onze manier van leven die een verregaande invloed kan hebben. Naast genetische aanleg heeft dat o.a. te maken met wat je eet, hoeveel water je drinkt, wat je aan vitamines slikt, hoeveel je beweegt, of je rookt, alcohol drinkt, of je bepaalde soorten oliën gebruikt, mediteert, aan acupressuur doet, hoe je in het leven staat en of je vrede hebt met degene die je bent …

Niet zo heel lang geleden was je als veertigplusser iemand die zijn beste tijd duidelijk achter de rug had. Dat uitte zich in gezapige kleren en een dito kapsel, een uitgezakt figuur en een ingeslapen sociaal leven. Je accepteerde dit: je wist niet beter. Alleen de sterren op het witte doek bleven immers eeuwig jong.

De tijden zijn echter drastisch veranderd. Tegenwoordig willen we er allemáál jong uitzien, ons jong voelen en liefst beide. Daarom is anti-aging – het vertragen van het verouderingsproces – in korte tijd een begrip geworden. Voor ons is anti-aging een combinatie van werken aan innerlijk en uiterlijk: het is nooit te vroeg of te laat om hieraan te beginnen!

Robert Schoemacher is arts en directeur van Medisch Centrum Scheveningen, Dokter Schoemacher Kliniek en oprichter van de zojuist geopende Perfect Age Klinieken. Roy Martina is arts en auteur van meer dan 50 boeken op het terrein van vitaliteit, gezondheid en stressmanagement. Hij is een van de Europese leiders op het gebied van wellness coaching.

Bestel dit boek bij bol·com

Perfect age
Perfect age
Roy Martina & Robert Schoemacher

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.