Regelmaat en ritme belangrijk bij afslanken

Afvallen in 2021

De wekker gaat de dag is weer begonnen. Snel een ontbijt of iets onderweg of helemaal niets. Rond koffie tijd begint de trek te komen, en je neemt een lekkere snack. De lunch komt ook later en voor dat je het weet zit je ’s avonds laat pas aan de warme maaltijd.

Helaas geldt dit voor veel mensen, ze houden geen ritme of regelmaat in hun eetpatroon. Maar als je wil afvallen is dit wel belangrijk!Van belang is om 3 maaltijden per dag te nemen op vaste tijden. Deze maaltijden kun je het beste gebruiken in alle rust aan tafel en niet onder het ‘loopje’ door.

Als je gezond blijft ontbijten, lunchen en de warme maaltijd gebruikt, voorkom je een honger gevoel, en heb je voldoende aan twee tot drie tussendoortjes. Neem dan wel voor de gezondere tussendoortjes (een stuk fruit, ontbijtkoek, een volkoren cracker, liga of een schaaltje halfvolle yoghurt). Ook is het van belang om rustig te eten, want hoe sneller je eet, hoe meer je eet. Door een rustig tempo aan te houden voel je eerder dat je verzadigd bent. De maag geeft een seintje af aan de hersenen dat hij vol is.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.