Iedere week kookt Mathijs Vrieze de sterren van de Biologische hemel bij RTL4. Het programma  ‘Puur Smaak’ is een eigentijds mathijsjpgkookmagazine dat laat zien dat biologisch verantwoord koken prima te rijmen is met het goede leven. Wekelijks wordt het weekend door chef-kok Mathijs Vrieze ingeluid met een lekker en verantwoord gerecht.

In ‘Puur Smaak!’ neemt Mathijs de kijker mee het land in. Niet alleen levert hij het overtuigende bewijs dat biologisch koken vaak veel lekkerder is, ook laat hij zien dat snelle maaltijden niet per definitie ongezond hoeven te zijn. Door stil te staan bij de manier waarop ingrediënten worden geteeld en verzorgd, wordt de maaltijd meer dan eten alleen.

2hf

Mathijs Vrieze: “Veel mensen hebben ten onrechte het idee dat biologisch koken tijdrovender is en bewerkelijker, maar dat is absoluut onzin. In ‘Puur Smaak’ kook ik met mooie eerlijke producten en dat resulteert in gerechten met een rijkere en verfijndere smaak. Niks ingewikkelds, wel lekkerder.”

Mathijs tovert wekelijks met een minder bedreven keukenprins of -prinses een lekkere en verantwoorde maaltijd in elkaar. Mathijs kookt op locatie en laat de gast en kijkers kennismaken met de volle smaak van biologische producten.

Ook bij vetvrij.com is Mathijs immens populair. Neem maar eens een kijkje op ons forum.

Mocht je een uitzending van  puur smaak hebben gemist, geen nood, hier kun je alle uitzendingen op je gemak bekijken.

bron: rtl4

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

4 Reacties

 1. Hoi Liesje,

  hahaha ik kijk eigelijk nooit naar …hoeveel klass de champigons hebben…ik kijk naar de witte kleur….ik zal er de volgende keeer eens op gaan letten..nooit bij stil gestaan…maar ja …bij de supermarkt..heb je ze in die blauwe bakkies in zitten..en zien ze er goed uit…dan neem ik ze mee…

  Bedankt voor de uitleg..
  groetjes,
  Snabbeltje

 2. Leuk programma, maar de feiten kloppen niet altijd.

  Ik heb gewerkt op een champignonkwekerij en de versheid van een champignon heeft totaal niks te maken met het al dan niet vast of gevliesd zijn.

  De champignon die Mathijs liet zien is een eerste klas champignon.
  Maar ook 2de en 3de klas champignons kunnen gewoon ‘s morgens vers geplukt zijn. Welke je wilt gebruiken hangt af van wat je wilt maken.
  Een champignonnetje bij de biefstuk? Liever een 1e klas.
  Champignonragout? Dan is een 3de klas, compleet met open hoed, goed genoeg. En nog goedkoper ook.

 3. Ja ..lieve mensen….een super leuk programma….het zijn nu herhalingen.maar ik kijk nog steeds trouw er naar….hij doet het zo leuk!

  O en het boek….ik ben er nog steeds mee bezig…heerlijke recepten staan er in..ja die aardappels uit de oven ..staan bij ons geregeld op tafel ..mmm .nu ben ik zijn andere recepten aan het proberen…dit alles kunnen jullie ook lezen op het forum….16 weken met Mathijs Vrieze….

  Winterflair samen met miepje op de foto…en nu…..nu komt hij vrijdag tien april bij mij op bezoek en gaat voor ons koken.,,(ik heb onlangs meegedaan aan een prijsvraag bij bruna…en heb gewonnnen!!!)..het lijkt nog zo onwerkelijk…maar gaat echt gebeuren…ik ben er ook heel blij mee…ennne ons miepje mag ook komen..

  Het verslag zet ik zekers straks op \het forum….dus beslist een kijkje waard om te gaan kijken…met uiteraard ook foto’s…

  Maar eerst 17maart zijn nieuwe kookboek!Ben ook erg benieuwd wat voor lekkere dingen daar in staan…

  En we zijn zekers erg trots op Mathijs….en ik zeg dan ook!..ga zo door Mathijs!

  Dikke knuffel en veel liefs,
  Snabbeltje

 4. Nou en of!

  Het is een super leuk programma! En ik vind het erg leuk om Mathijs in actie te zien!

  Wisten jullie dat Mathijs ook een bijzonder mooi boek heeft geschreven waarin weekmenu’s staan: Lekker eten en gezonder afvallen

  En dat is een waarheid als een huis: want er staan me daar toch lekkere recepten in! Mathijs gebruikt veel kruiden tijdens het koken!

  De aardappeltjes uit de oven, die zijn bij ons niet meer wég te denken!

  We, Snabbeltje en ik (miepie, even van Welshmen’s kant van de puut) hebben Mathijs ook op de Margriet Winterfair in het écht ontmoet! Nou, wát een gezellige en spontane knaap is tie toch! En gewéldig om hem even in actie (linera stand) te hebben gezien!

  We verheugen ons op de uitgave van z’n nieuwste boek! De titel weten we natuurlijk niet maar het komt in Maart 2009 in de winkels te liggen! Dus ik zou zeggen: slaapzakken mee naar de winkel en zie dat je een exemplaar te pakken krijgt!

  Mathijs: Ga zo door! Wij zijn ape trots op je! Tot ziens!!!!!!!!!!!!

  Knuf,

  Miepie

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne

Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.