Pubermeisjes masaal op dieet

Start met KetoX

De zomer komt er weer aan, maar de Nederlandse jeugd lijkt er nog niet klaar voor. Maarliefst 35 procent van de meisjes tussen 14 en 18 jaar wil eerst nog afvallen voordat ze in een bikini durft. Een vierde stelt het dragen van een bikini uit omdat ze te wit is en 6 procent schaamt zich zodanig voor haar lijf dat ze het strand compleet mijdt.

Dit blijkt uit onderzoek van www.fancy.nl naar tevredenheid onder pubers over uiterlijk.

“Het gaat, maar het kan beter.” Dat zegt 41 procent van de meisjes over haar uiterlijk, maar lang niet iedereen is tevreden. Maar liefst 10 procent geeft aan zwaar ongelukkig te zijn met haar uiterlijk. Op de vraag wat de meiden het mooist aan hun gezicht vinden, scoren de ogen verreweg het hoogst (68 procent), gevolgd door de mond en daarna de tanden. Doorgaans vinden de meisjes hun borsten prima, al mochten ze wel wat groter zijn. Een derde is er uitermate tevreden mee. Toch geeft 11 procent van de pubers aan dat ze ontevreden zijn en iets aan hun borsten willen veranderen, waarvan 5 procent dit daadwerkelijk gaat doen. Beyonce favoriet Wiens uiterlijk ze wel mooi vinden, is dat van zangeres Beyonce. Meer dan 50 procent geeft aan een moord te doen voor de benen van actrice Cameron Diaz en voor de ogen van de Olsen Twins (18 procent). Van Jennifer Lopez wordt de bilpartij het meest geambieerd.

bron: medifacts

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.