Psorilax Creme Review en Ervaringen

Psoriasis is een vervelende ziekte die ook nog eens vaak voor komt. Niet alleen ziet de door Psoriasis aangetaste huid er wat minder prettig uit, het is ook nog eens heel vervelend als je er last van hebt. De klachten van psoriasis lopen uiteen van jeuk tot het verlies van huidschilfers. Psoriasis kan op verschillende plekken op het lichaam voorkomen. Het krabben aan de huid kan leiden tot andere infecties.

Psorilax is een nieuw middel dat belooft om deze vervelende huidziekte aan te pakken. Dit zou erg welkom zijn. Sommige zaken, zoals emotionele rust helpen wel om de gevolgen van psoriasis wat te verminderen, maar een echte oplossing er nog niet.

Wat is Psorilax?

Psorilax is een zalf die komt in een tube met daarin 50 ml van het middel. De zalf bevat vijf verschillende ingrediënten die zouden helpen bij het verminderen van de klachten van psoriasis. Deze basis ingrediënten zijn wei-eiwit, candelillawas, shea boter, koolzaad olie en panthenol. De zalf kan eenvoudig worden aangebracht op de aangedane plaats voor een optimaal effect.

De crème zou helpen om de klachten als jeuk en schilferen te verminderen. Tegelijkertijd wordt het herstellende vermogen van de huid verbeterd. De huid wordt bovendien beter gevoed en gehydrateerd. Dit zou er toe moeten leiden dat de klachten van psoriasis een stuk minder zijn.

Voor wie is Psorilax Geschikt?

Psorilax is geschikt voor iedereen die last heeft van een enige vorm van psoriasis. Aangezien een paar procent van de bevolking last heeft van deze huidziekte, is het middel dus voor veel mensen interessant. Geen van de ingrediënten in Psorilax staat bekend als allergeen.

Psorilax Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Psorilax ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 44 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Psorilax graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Is Psorilax Effectief?

Om te bepalen of Psorilax effectief is, hebben wij tien proefpersonen bereid gevonden om de zalf voor ons te testen. Voordat we naar de resultaten van de test gaan, bekijken we eerst wat we kunnen verwachten op basis van de wetenschappelijke kennis.

Wei Eiwit

Is er weinig bekend over de effecten van wei-eiwit als je het aanbrengt op je huid. Wel is er een studie gedaan waaruit bleekt dat wei-eiwit acne (een andere huidziekte) kan veroorzaken. Dit is echter alleen als het ingenomen wordt (bron).

Candelillawas

Candelillawas lijkt qua samenstelling heel veel op jojoba-was. Dit middel heeft een bevochtigende werking op de huid en verbetert de opname van stoffen door de huid (bron). Om deze reden wordt de stof ook veel gebruikt in dag- en nachtcrèmes. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmend effect (bron). Hoewel dit kan helpen tegen ‘vervolgschade’ van psoriasis, is deze ziekte zelf geen ontsteking.

Sheaboter

Sheaboter helpt bij het herstel van de huid (bron). Wel is uit onderzoek gebleken dat Sheaboter huidirritatie niet tegen gaat (bron).

Koolzaadolie

Er is weinig bekend over de voordelen van koolzaadolie voor de huid, behalve dat het wel zou helpen om huidirritatie tegen te gaan (bron).

Panthenol

Kan worden gebruikt om de functie van de huid te normaliseren. Helpt voornamelijk bij een droge huid, maar ook tegen zaken als roodheid of uitslag (bron).

De Praktijktest

Eerlijk gezegd waren de verwachtingen niet hooggespannen voor de praktijktest, maar dit bleek niet terecht. De tien proefpersonen die Psorilax een tijd lang geprobeerd hebben, waren allemaal erg tevreden over het middel.

De proefpersonen hadden allemaal afgesproken om een gedeelte van de huid niet in te smeren en een ander gedeelte wel. Na een periode van twee weken waren de verschillen erg duidelijk te zien. De met Psorilax ingesmeerde huid zag er een stuk beter uit. Er vielen minder schilfers van de huid af en klachten als jeuk waren een stuk minder. Ook had geen van de deelnemers last van klachten als irritatie als gevolg van de zalf.

De enige deelnemer die niet gebaat was bij Psorilax was iemand die last heeft van psoriasis inversa, waarbij problemen optreden in de lichaamsplooien.

Wat kost Psorilax?

Een tube Psorilax met 50ml kost €49. Hoe lang je met een tube doet is erg afhankelijk van de grootte van de te behandelen plek. Bij sommige mensen was de tube al vrij snel leeg.

Voordelen

De resultaten van de praktijktest logen er niet om. Er was een duidelijk verschil tussen de plekken die ingesmeerd waren en de plekken die bewust niet ingesmeerd waren. Dit verschil was niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar.

Nadelen

Als grote delen van je huid aangetast zijn door de psoriasis, dan is Psorilax nogal duur. Een aantal proefpersonen waren meer dan halverwege hun tube na een paar weken. Op dat moment smeerden zij nog niet hun gehele huid in met Psorilax. Als zij dit wel zouden doen, dan zou Psorilax vrij duur zijn.

Conclusie

Als je last hebt van Psoriasis en je ondervindt dezelfde resultaten als onze proefpersonen, dan zou je nog wel eens voor een groot dilemma kunnen komen te staan. De resultaten zijn erg goed, maar je betaalt er wel voor. Wees hier op voorbereid als je na het lezen van deze review op ‘bestel’ drukt.


27 Reacties

 1. Heb reeds meer dan dertig jaar psoriasis.
  Reeds vele producten geprobeerd maar geen enkele die op lange termijn helpen.
  Op dit moment gebruik ik dovobet gel.
  Daarom zou ik graag willen deelnemen aan deze proef.

 2. Heb sinds een dieet verandering last van jeukende hoofdhuid en schrale jeukende elleboog. Zou het graag eens willen proberen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.