Proud2bme in actie tegen pro-ana sites

Start met KetoX

Meisjes en jongens met ernstige eetstoornissen kunnen vanaf vandaag steun vinden op een nieuwe website. De zogenaamde Pro-ana-sites blijft groeien en juist daar wil de site proud2bme een alternatief voor bieden.

De pro-ana sites schetsen een bepaald beeld wat de vaak jonge meisjes overnemen. Lotgenoten treffen elkaar op deze sites en geven tips over hoe je zo snel mogelijk kilo’s kwijt kunt raken om op die manier ‘mooi’ mager te worden.

‘knip je nagels, anders krijg je wondjes in je keel als je een vinger in je keel stopt om over te geven’ is een voorbeeld van de tip-lijst van een willekeurige pro-ana site.

Wat veel anorexia patiënten echter niet beseffen is dat door hun levenswijze de dood op de loer ligt. Om dit en andere gevaren bloot te leggen heeft een aantal ervaringsdeskundige en ex anorexia patiënten de site proud2bme opgericht. Anorexia patiënten die van hun verslaving af willen kunnen zelfs anoniem terrecht op deze site.

Eerder was er al de Hyves van Scarlet Hemkes welke in recordtempo bijna 35.000 ‘vrienden’ kreeg. Dit toont aan dat pro-ana een groot probleem is bij de Nederlandse jeugd.

Bekijk hier een filmpje over de nieuwe website proud2bme.

Bestel de volgende boeken over anorexia en pro Ana bij bol.com

Mijn allerliefste vijand
Mijn allerliefste vijand
Horst, M. van der

Door de hel van anorexia
Door de hel van anorexia
Martine de Vries

Werkboek anorexia en boulimia nervosa
Werkboek anorexia en boulimia nervosa
C. Meerum Terwogt-Reijnders & L.E.M. Koster-Kaptein

Tinus tinus
Tinus tinus
Bas Steman

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

meer informatie kun je vinden op de Hyves pagina van Scarlet Hemkes of op de website proud2bme