Afvallen in 2021

Het PronoKal of PronoCal Dieet is enorm populair geworden nadat de Vlaamse politicus Bart de Wever meer dan 50 kilo vermagerd is dankzij het PronoKal Proteinedieet. Van dit afslanksucces is ook een boek verschenen met de titel ‘Het regime van Bart de Wever‘. Het voordeel van PronoKal is dat het snel resultaat kan opleveren, afhankelijk van de hoeveelheid overgewicht en je BMI (Body Mass Index kun je in twee weken tijd 16 kilo afvallen. Door intensieve begeleiding blijf je gemotiveerd. Na de PronoKal behandeling blijf je nog twee jaar lang op geregelde tijdstippen onder controle om terugvallen te voorkomen.PronoKal mag niet verward worden met het Pro No Kcal Dieet dat populair is onder anorexia patienten.

Jouw Ervaring met PronoKal

Wat is jouw ervaring met PronoKal ? Laat een reactie achter, stel een vraag of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Bart de Wever

Bart de Wever is dankzij de Pronokal-methode ruim 50 kilo afgevallen. Onlangs deel Bart de Wever zijn verhaal aan tagfel bij Knevel & van den Brink. Bart is een van de de populairste politicus van België en leider van de grootste partij van het land. Hij wil in oktober gekozen worden als burgemeester van Antwerpen. Ook is De Wever de afgelopen zes maanden meer dan 50 kilo afgevallen. Carl Huybrechts heeft hier een boek geschreven. ‘Het geestigste dieetboek ter wereld’ heeft de titel ‘Bereik je ideale gewicht met de Pronokal-methode’, zo heet het boek van sportarts Chris Goossens. Hij is het die De Wever begeleidt tijdens het dieet waarmee hij al 50 kilogram verloor, hij is het ook die de N-VA’er eind vorige maand groen licht gaf om de Ten Miles in Antwerpen te lopen. ‘Sinds De Wever dit voedingsplan met succes toepast, is het ook in Vlaanderen de nieuwe dieethype’. Er is zelfs een boek over verschenen met de titel ‘Het regime van Bart de Wever’

Kosten PronoKal

PronoKal kost ongeveer 10 euro per dag en biedt weinig tot geen variatie in de eerste fase. Tijdens de kuur moet je veel water drinken om je lichaam te ontgiften zodat het de tijd krijgt om zich te ontdoen van afvalstoffen.

Zo werkt PronoKal

De PronoKal methode  werkt net als de meeste eiwitrijke diëten zoals Dieet Pro zijn onderverdeeld  in verschillende fasen. In de eerste fase wordt tot 80% van het overgewicht geëlimineerd. In de volgende fase wordt het resterende gewicht verloren terwijl verschillende soorten voedingsmiddelen aan het dieet worden toegevoegd. Bovendien worden er nieuwe eetgewoonten aangeleerd die helpen om het verkregen gewicht op peil te houden. In de volgende fase wordt het resterende gewicht verloren terwijl verschillende soorten voedingsmiddelen aan het dieet worden toegevoegd. Bovendien worden er nieuwe eetgewoonten aangeleerd die helpen om het verkregen gewicht op peil te houden.

Jouw Ervaring met PronoKal

Wat is jouw ervaring met PronoKal ? Laat een reactie achter, stel een vraag of lees de ervaringen van andere bezoekers.

42 Reacties

 1. Allo ik wil ook straten met het pronokal dieet ben gisteren bij de dokter geweest en zij beslist of je daar voor in aanmerking komt dus niet iedereen komt daar voor in aanmerking ik vindt niet dat zij daar moet over beslissen ik wil afvallen maar als je een bekende persoon bentgaat dat wel ik vindt dat niet eerlijk

 2. Ik ben aan het afbouwen met pronokal. Omdat ik weer eitjes mag eten, verkoop ik mijn omelet met fijne kruiden. Het is nog een volledig doosje met 7 stuks in. Te veel besteld en snel kilo’s kwijt. Lekker tussen wat gewokte groentjes of als hartig tussendoortje.

 3. Ik ben ook gestopt met Pronokal en heb nog 84 maaltijden over waaronder
  – dessert peer stracciatella
  – pizza
  – watermeloen drank
  – Provençaals brood
  – desserts ( vanille, chocolade , koffie , banaan & stracciatella )
  – proteïne brood
  – drank met met cacaosmaak
  – soep tomaat
  – drank met volle chocoladesmaak
  – drank met mokkasmaak
  – thee citroen
  – drank met warme chocolade smaak
  – soepen en roomsoepen
  – drank met aardbeismaak

  Je krijgt er gratis de supplementen bij
  – calcium
  – natrium
  – kalium
  – magnesium
  – vitaminen en mineralen
  En een volledige doos hypocalorische melk.

  Ik zou 200€ vragen
  Groetjes Hilde

 4. proficiat voor bart heb dit ook geprobeerd vond het heel erg zeker tijdens de feestdagen ben toen 32kg afgevallen met Valentijn 2015 woog ik nog 69 kg vandaag bijna een jaar later 109 8 kg meer dan dat ik met pronokal begonnen ben nu heb ik overwogen om een gastro bp te laten uitvoeren nog veel succes bart

 5. Beste mensen,

  Ik ben van sommige pronokal producten niet echt weg.
  Daarom heb ik zakjes te koop ik heb
  -6 Omeletten met spek spaak
  -6 Kippen roomsoep
  -6 Keer de pizza
  -6 Keer pronokal brood

  Ik vraag twee euro per zakje, graag even mailen

  smile-emoticon succes iedereen, we can do it!

 6. Hoe gaat het inmiddels met Bart de Wever? Is hij weer aangekomen of heeft hij nog steeds zijn behaalde resultaat met pronokal vast weten te houden?

  • ik heb groen licht gekregen van de arts die mij begeleid bij pronokal methode en dit na een bloed onderzoek enz..
   U schrijft alles tesamen te koop aan 30euro.
   Wat zit er in het pakket in dat u verkoopt

   mvg
   de roeck vicky

 7. Ik ben van Nieuwpoort, maar mijn man werkt in Gent,
  5 zakjes kipnuggets
  3 zakjes pannekoek met sinaassaus
  6 zakjes caramelpudding
  Ik vraag 2.5 euro per zakje

 8. Ik heb het Pronokal dieet volledig gevolgd van fase 1 t/m fase 8 en ben in totaal 33 kg afgevallen op 4 maanden tijd. Toen ik ermee begon op 10 juni 2012 woog ik 111 kg en op het einde op 4 oktober 2012 was dat nog 78 kg. Ik zou dit dieet aan iedereen aanbevelen omdat het snel gaat en effectief uw spiermassa niey aantast. Ik had dan ook geen vel ‘teveel’ na die 4 maanden. De hele behandeling heeft me 2000 euro aan producten gekost maar je eet of drinkt dan ook geen andere dingen meer. Het is het bedrag in ieder geval wel waard.
  Wat ik wel spijtig vind is dat de mensen van Pronokal je laten vallen als een steen eens je wordt ‘losgelaten’ is fase 8. Ik heb dan ook niks meer van ze gehoord sinds die 4 oktober in 2012 … hoewel ze zeggen dat je 2 jaar opgevolgd wordt. Het komt erop neer dat zolang je producten besteld dat ze je continue opbellen maar eens je op gewicht bent … finito. Je kan ze natuurlijk altijd zelf opbellen maar je merkt at alles leidt naar bestellingen en commerse.

  Eens op gewicht moet je het natuurlijk zien vol te houden en dat is niet gemakkelijk. Op 4 maanden tijd heb je jezelf nog geen andere eetgewoonte aangekweekt want plots stoppen die producten van Pronokal. Je oude gewoontes die je (in mijn geval) daarvoor al 40 jaar deed liggen constant op de loer.
  Als je niet oppast kom je snel terug wat kilootjes bij. Ikzelf slaag er nu in om mijn gewicht rond de 82 kilo in balans te houden maar het is even heel anders geweest.
  Ja, iedereen maakt wel eens een fout en zoals ik al zei is het niet gemakkelijk. Er is veel wilskracht en discipline nodig om te volharden. Vorig jaar (2013) was ik opnieuw in gewicht bijgekomen tot 93 kg maar omdat ik het niet wou laten escaleren heb ik me herpakt.
  Om terug gewicht te verliezen heb ik bij de apotheker de producten van ‘CetoDiet’ (of CetoSlim) gekocht. Het principe is gelijk aan dat van Pronokal en de producten smaken hetzelfde. Ook de kostprijs is vergelijkbaar enkel kan je nu zelf bepalen wanneer je iets aankoopt omdat het zo te krijgen is. Online kan je eveneens bestellen en meestal de volgende dag geleverd op een afhaalpunt. CetoSlim is zeker een te overwegen alternatief voor diegenen die Pronokal of iets dergelijks wensen te volgen. Mij heeft het allesinds geholpen … :-)

 9. Beste mensen, hierbij wil ik vragen of iemand mij eens kan vertellen hoe ik die zakjes kan bestellen of ergens in Antwerpen kan kopen ik zou heel graag aan deze dieet dringend willen beginnen. indien iemand enig idee laat het weten AuB hartelijk bedank