Promagnetin

Afvallen in 2021

Promagnetin is een magnetische inlegzool. Het enige dat je hoeft te doen is deze in je schoenen of sloffen te doen en dan verdwijnen een hele reeks klachten als sneeuw voor de zon. Binnen acht minuten merk je de effecten en binnen vier weken zijn de meeste klachten zelfs helemaal verdwenen.

Wij zijn benieuwd en hebben de zool getest. Ook hebben we gekeken naar de wetenschappelijke bewijzen.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Promagnetin?

De Promagnetin is een magnetische inlegzool. Tijdens het lopen masseren de magnetische uitstulpsels op de zool je voet. Hierbij worden allerlei drukpunten gemasseerd die ook gebruikt worden in de Chinese leer van de acupunctuur.

We hebben wel vaker teksten gezien over professoren en artsen die niet echt bestaan, maar het bedrijf achter Promagnetin maakt het wel erg bont. Zij schuiven een professor naar voren die genomineerd is voor de Nobelprijs voor de geneeskunde. Wel is er een huisarts in België met dezelfde naam.

promagnetin review en ervaring
promagnetin review en ervaring

Voor wie is Promagnetin geschikt?

Volgens de fabrikant is Promagnetin geschikt voor iedereen. In de praktijk is dit niet zo. Als je orthopedisch schoeisel gebruikt, dan is dit mogelijk niet te combineren met Promagnetin. Het is ook onduidelijk of de zool werkt als je niet veel loopt of kunt lopen.

Is Promagnetin effectief?

Het idee van Promagnetin is niet helemaal uit de lucht gegrepen. Er is bewijs dat magnetische stimulatie effectief is tegen bepaalde klachten die voortkomen uit de ziekte van Parkinson (bron). Ook helpt het tegen sommige pijnklachten (bron). Hierbij betreft het echter een methode waarbij magneten voortdurend aan en uit worden gezet.

Verder is gebleken dat sommige vormen van acupunctuur stimulatie onder de voeten wel effectief zijn (bron). Om te kunnen bepalen of de Promagnetin effectief is, zit er dus maar een ding op. Het ding testen.

We hebben twee zolen gekocht en deze getest. In het begin loopt het heel ongemakkelijk en het is dan raadzaam ook niet gelijk hele lange wandelingen te maken. Na verloop van tijd geven de voetzolen enige verlichting van pijnklachten, maar dit zou kunnen zijn doordat je de pijngrens wat verhoogt.

Promagnetin feit of onzin
Promagnetin feit of onzin

Wat kost Promagnetin?

De voetzolen van Promagnetin kosten €69 per stuk, althans, zo lijkt het. Als je verder klikt moet je ineens €124 neerleggen voor dezelfde voetzolen.

Voordelen

Promagnetin is een product uit de categorie; baat het niet, dan schaadt het niet. Je hebt hoogstens wat last van ongemak tijdens het lopen, maar verder heb je geen last van de voetzolen. Je kunt het dus een kans geven als je op zoek bent naar een manier om pijnklachten te bestrijden.

Nadelen

De producent van Promagnetin gebruikt dubieuze marketingpraktijken, zoals het ineens verhogen van de prijs en het gebruiken van een nepdokter.

Conclusie

Als je gelooft dat de Promagnetin echt werkt, dan kun je deze voetzool een kans geven. Je moet dan wel uitkijken dat je niet te ver gaat lopen, maar je merkt dan na verloop van tijd wel wat verlichting. Uiteindelijk bestrijdt je de onderliggende oorzaak vaak niet, waardoor je toch aangewezen bent op andere vormen van gezondheidszorg.