Proef met ‘dikke’ etalagepoppen

Afvallen in 2021

Als door een Nederlandse winkelstraat loopt zie je dat de etalages van de kledingzaken vol staan met etalagepoppen

met een slank maatje 36. Dit klopt al jaren niet meer met de maten van de gemiddelde Nederlandse vrouw. Een Engels warenhuis dacht er net zo over en heeft besloten om een proef te starten.

Etalagepoppen met maat 44

De komende maanden zul je in de etalage van het Britse warenhuis Debenhams alleen nog maar etalagepoppen vinden met maat 44. Normaal hebben de poppen van  Debenhams net als de meeste winkels maatje 36. De etalagepoppen zullen de nieuwe collectie ontwerper Ben de Lisi dragen.

Meer Paspoppen XL

Als de proef aanslaat zullen alle paspoppen met maatje 36 worden ontslagen en komen er alleen nog maar gezellige plastic mannequins met een maat 44 in de etalages die sowieso beter overeenkomt met het Britse straatbeeld. We zijn benieuwd of Nederland dit Engelse initiatief zal volgen.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.