Prodimed Eiwitdieet Review en Ervaringen

De strijd met overtollige kilo’s is niet altijd even makkelijk. Er is niet alleen veel moed nodig om de strijd aan te gaan, je hebt ook een strijdplan nodig. Prodimed kan jouw strijdplan zijn. Het wordt al meer dan tien jaar lang met groot succes gebruikt, omdat dat het een succesvolle methode is om op een moderne en verantwoorde manier jouw streefgewicht te bereiken. Het vergt moed om de strijd met de kilo’s aan te gaan en Prodimed is de perfecte compagnon. Al ruim tien jaar bewijst Prodimed een succesvolle manier te zijn om op een moderne en verantwoorde manier het streefgewicht te bereiken.

Prodimed is een eiwitdieet en is zeker tijdens de eerste periode erg streng. De eerste weken van het dieet krijg je per dag ongeveer 600 calorieën. Dit dieet bestaat uit zakjes met poeder waar je shakes of pannenkoekjes van kunt maken. Melk, fruit en koolhydraten zijn absoluut verboden maar rauwkost mag je vrijwel onbeperkt eten. Na een paar weken ga je over naar een andere fase van het dieet en zijn de regels iets minder streng.

Timfit korting banner

Prodimed Eiwitdieet

Verantwoord afvallen, lekkere en hoogwaardige eiwitproducten, een op maat gemaakt behandelplan en persoonlijke begeleiding van diëtisten. Het dieet heeft het allemaal. Deze door de wetenschap ondersteunde eiwitrijke dieetmethode kan ervoor zorgen dat je eindelijk echt gewicht verliest. Niet voor niets adviseren steeds meer diëtisten, artsen en ziekenhuizen het gebruik van Prodimed. Alleen in Nederland zijn er al 500 verkooppunten waar deskundigen Prodimed aanraden. Ontdek wat het voor jou kan betekenen.

Gratis online begeleiding, continu professioneel advies en nazorg door diëtisten? Bekijk dan de mogelijkheden van Prodimed Clinics.

Er staan op dit moment meer dan  10.000 echte ervaringen met Prodimed op vetvrij.com Bekijk de reacties of plaats zelf een vraag of ervaring.

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

timfit ervaringen recensie

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Prodimed en Bodyinvest

Prodimed is ook bekend als Bodyinvest. Het dieet vergaarde grote bekendheid nadat Erica Terpstra in 6 maanden tijd 40 kilo afviel met dit dieet. Sinsdien is het een van de populairste diëten van Nederland.

Prodimed is een eiwitrijk en laag calorisch dieet dat uitkomst biedt in de strijd tegen overtollige kilo’s. De methode en producten bieden je een manier om verantwoord af te vallen zonder terug te vallen in oude gewoonten. Het dieet en het bijbehorende traject worden op maat gemaakt zodat iedereen een persoonlijk plan krijgt dat aansluit bij zijn of haar specifieke wensen en behoeften.

Kun je Afvallen met Prodimed?

Prodimed is net zoals TimFit SX-5 en Dieet Pro een eiwitrijk en laag calorisch dieet dat uitkomst biedt in de strijd tegen overtollige kilo’s. De methode en producten bieden je een manier om verantwoord af te vallen zonder terug te vallen in oude gewoonten. Het dieet en het bijbehorende traject worden op maat gemaakt zodat iedereen een persoonlijk plan krijgt dat aansluit bij zijn of haar specifieke wensen en behoeften. Iedereen die kiest voor Prodimed krijgt ook nog eens gratis toegang tot het gebruiksvriendelijke online platform “Mijn Prodimed”. Daar kun je op een toegankelijke manier je doelen en resultaten bijhouden, sta je met één muisklik direct in contact met je diëtist en bestel je alle gerechten handig online.

Niet alleen Prodimed is overtuigd van de hoge kwaliteit en werking van het dieet. Ook binnen de wetenschap worden de hoogwaardige eiwitproducten van Prodimed volop gebruikt. Zo werk het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bijvoorbeeld al sinds 2008 samen met Prodimed in wetenschappelijke onderzoeken naar stofwisselingsziekten en hormoonaandoeningen. Uit deze onderzoeken blijkt ook dat het eiwitrijke en laag calorisch dieet van Prodimed kan bijdragen aan een verbetering van de stofwisseling.

Hoe werkt Prodimed Precies?

Prodimed begeleid je stap voor stap naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon. In vaktaal wordt deze methode ook wel een Very Low Calory Diet genoemd, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige eiwitsupplementen en het aantal kilocalorieën per inname zeer laag is.

De methode die al jaren door veel mensen met succes wordt gebruikt om overtollig gewicht te verliezen, bestaat uit vijf verschillende fasen. Eerst de nodige kilo’s verliezen, dan een nieuwe balans vinden in je voedingsgewoonten. Tijdens de zogenoemde actieve fasen zorgen de eiwitsupplementen op een doeltreffende en aangename manier voor de gewenste gewichtsafname. Gedurende de overgangsfasen stap je geleidelijk over op normale gezonde voeding, zodat je tijdens de onderhoudsfasen volledig gecontroleerd de laatste stap zet naar gezond voedingspatroon.

De unieke combinatie van een doeltreffende afslank methode en een uitgebreid productassortiment helpen bij het vasthouden van resultaat op de lange termijn. Niet alleen in het verliezen van gewicht, maar ook in het vinden van nieuw geluk en zelfvertrouwen.

Fasen

De Prodimed methode bestaat uit vijf verschillende fasen. In de eerste fase verlies je de nodige kilo’s, terwijl je in de latere fasen toewerkt naar een gezonde en uitgebalanceerde levensstijl. Tijdens de zogenoemde actieve fasen zorgen de eiwitsupplementen op een doeltreffende manier voor de gewenste gewichtsafname. Gedurende de overgangsfasen stap je geleidelijk over op normale gezonde voeding, zodat je tijdens de onderhoudsfasen volledig gecontroleerd de laatste stap zet naar een gezond voedingspatroon.

Prodimed maakt daarbij niet alleen gebruik van een bewezen methode, er zijn ook tal van producten te koop die ervoor zorgen dat je het resultaat op de lange termijn ook vast kunt blijven houden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je gezonder voelt; het zorgt er ook voor dat je je gelukkiger en zelfverzekerder voelt.

Wat eet je tijdens Prodimed?

Prodimed is een eiwitdieet en is zeker tijdens de eerste periode erg streng. De eerste weken van het dieet krijg je per dag ongeveer 600 calorieën. Dit dieet bestaat uit zakjes met poeder waar je shakes of pannenkoekjes van kunt maken. Melk, fruit en koolhydraten zijn absoluut verboden maar rauwkost mag je vrijwel onbeperkt eten. Na een paar weken ga je over naar een andere fase van het dieet en zijn de regels iets minder streng. Deze benadering helpt veel mensen om het dieet vol te houden.

Iedereen die kiest voor Prodimed krijgt ook nog eens gratis toegang tot het gebruiksvriendelijke online platform “Mijn Prodimed”. Daar kun je op een toegankelijke manier je doelen en resultaten bijhouden, sta je met één muisklik direct in contact met je diëtist en bestel je alle gerechten handig online. Wil je nog meer begeleiding? Dan kun je via Prodimed Clinics gratis persoonlijke begeleiding krijgen van gediplomeerde diëtisten.

Wat kan ik verwachten?

Prodimed werkt met gediplomeerde diëtisten en ervaren voedingsdeskundigen. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 500 praktijken waar de producten gekocht kunnen worden en waar met de methode gewerkt wordt.

Prodimed is een zogenoemd eiwitrijk laag calorisch dieet. Ons dagelijkse voedingspatroon bestaat uit drie componenten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Vetten en koolhydraten hebben we vooral nodig als energiebron, eiwitten dienen als bouwstof voor onder andere gezonde spieren, haren en huid. De eerste fasen van het dieet eet je vooral extra veel eiwitten en laat je koolhydraten en vetten deels achterwege. Je koolhydraatreserve raakt daardoor op en dus moet het lichaam ergens anders brandstof vandaan halen. Omdat er vanuit het dieet haast alleen eiwitten binnenkomen, wordt het lichaam gedwongen de vetreserves aan te spreken.

Dat je tijdens het afvallen genoeg eiwitten binnenkrijgt is van groot belang. Begeleiding door voedingsdeskundigen is daarom essentieel. Dat kan bij een van de vele praktijken, of gratis online via Prodimed Clinics. Zou je tijdens de eerste fasen te weinig eiwitten binnenkrijgen, dan haalt het lichaam ook brandstof uit de spiermassa. Dan worden de spieren afgebroken, vertraagt de stofwisseling, verteert normaal eten langzamer en dus zodra je weer start met normale voeding krijg je het welbekende jojo-effect.

Bij Prodimed krijgt de jojo-frustratie geen kans. Alle producten worden aangeboden bevatten namelijk hoge biologische waardes aan eiwitten die door de aanwezigheid van essentiële aminozuren perfect worden opgenomen door uw lichaam. Om de hoge kwaliteit te kunnen garanderen, worden alle producten in eigen beheer geproduceerd.

Prodimed en de Wetenschap

Niet alleen Prodimed is overtuigd van de hoge kwaliteit en werking van het dieet. Ook binnen de wetenschap worden de hoogwaardige eiwitproducten van Prodimed volop gebruikt. Zo werk het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bijvoorbeeld al sinds 2008 samen met Prodimed in wetenschappelijke onderzoeken naar stofwisselingsziekten en hormoonaandoeningen. Uit deze onderzoeken blijkt ook dat het eiwitrijke en laag calorisch dieet van Prodimed kan bijdragen aan een verbetering van de stofwisseling.

Ook uit andere hoeken is er steeds meer bewijs dat diëten laag in suiker en hoog in eiwitten helpen om gewicht te verliezen. (bron) Zogeheten snelle koolhydraten worden heel snel door het lichaam opgenomen. Hierdoor krijg je even veel energie, maar later weer sneller honger. Eiwitten worden langzamer door het lichaam opgenomen en zorgen er zo voor dat je minder honger hebt. (bron)

De Wetenschappelijke Werking van Prodimed

Prodimed is een zogenoemd eiwitrijk laag calorisch dieet. Ons dagelijkse voedingspatroon bestaat uit drie componenten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Vetten en koolhydraten hebben we vooral nodig als energiebron, eiwitten dienen als bouwstof voor onder andere gezonde spieren, haren en huid. De eerste fasen van het dieet eet je vooral extra veel eiwitten en laat je koolhydraten en vetten deels achterwege. Je koolhydraatreserves raken daardoor op en dus moet het lichaam ergens anders brandstof vandaan halen. Omdat er vanuit het dieet haast alleen eiwitten binnenkomen, wordt het lichaam gedwongen de vetreserves aan te spreken.

Het is van belang dat je, met name in de beginfase, voldoende eiwitten van hoge kwaliteit binnenkrijgt. Dit is dan ook een van de redenen dat je advies op maat nodig hebt bij het volgen van het dieet. Als je te weinig eiwitten binnenkrijgt, dan gaat je lichaam spiermassa afbreken om voldoende energie te hebben. Dit leidt er toe dat je stofwisseling langzamer gaat, waardoor je uiteindelijk gaat jojo-en. De kwaliteit van de eiwitten wordt gegarandeerd doordat Prodimed alle producten in eigen beheer produceert.

Wat kan ik verwachten?

Omdat het dieet vrij zwaar is, en omdat het erg belangrijk is dat je voldoende eiwitten binnen krijgt, is begeleiding door deskundigen essentieel. Prodimed werkt daarom samen met gediplomeerde diëtisten en ervaren voedingsdeskundigen. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 500 praktijken waar de producten gekocht kunnen worden en waar met de methode gewerkt wordt. Ook is het mogelijk om gratis online begeleiding te volgen met Prodimed Clinics.

Assortiment

Om je te ondersteunen bij het dieet kun je gebruik maken van een van de tientallen verschillende producten van Prodimed. Je kunt producten kopen voor de grote maaltijden van de dag (ontbijt, diner, lunch), maar ook tal van soepen, desserts en tussendoortjes. Er is een ruime keuze waardoor je je niet snel uit gekeken raakt op de producten.

Prodimed Recepten

Prodimed wil niet zeggen dat je niet meer lekker kunt eten. Integendeel, er zijn heerlijke recepten speciaal voor Prodimed. We hebben een aantal lekkere Prodimed Recepten voor je samengesteld.

Prodimed of SLIMdiet

Prodimed heeft meer dan 350 verkooppunten in Nederland maar is niet online verkrijgbaar. Je bent aangewezen op een consulente die je naast de producten begeleiding geeft. Heb je hier geen gelegenheid voor, of heb je voldoende discipline om zelfstandig af te vallen? Dan is SLIMdiet een goed alternatief. De prijzen van SLIMdiet zijn relatief gunstig en de producten zijn vergelijkbaar met Prodimed producten. SLIMdiet is online verkrijgbaar.

Voordelen

 • Verantwoord afvallen door kwalitatief hoogwaardige producten met veel eiwitten. Omdat je veel eiwitten eet houd je je spiermassa in stand en voorkom je dat je gaat jojo-en.
 • Houd online je doelen en resultaten bij in “Mijn Prodimed”. Iedereen die kiest voor Prodimed krijgt gratis toegang tot het gebruiksvriendelijke online platform dat overal ter wereld inzicht geeft in het afvallen.prodimed
 • Prodimed biedt een persoonlijke aanpak. Aan de ene kant heb je dit nodig om er voor te zorgen dat je niet te veel of te weinig eet. Aan de andere kant is dit een hele grote steun omdat je bij vragen gelijk in contact kunt komen met een persoonlijke diëtist. Via Prodimed Clinics kun je direct een afspraak maken voor een gratis consult.
 • Iedere dag een afwisselende maaltijd. Door het uitgebreide productassortiment van Prodimed kun je ieder moment van de dag iets lekkers eten of drinken. Van frisse smoothies tot warme chocolademelk, van diverse soorten havermout bij het ontbijt tot heerlijk pasta bolognese bij het diner, een heerlijke karamel crunch reep als tussendoortje heb je voldoende smaak en variatie en zal het dieet geen straf zijn om te volgen.
 • Prodimed heeft meer dan 500 verkooppunten in Nederland en er zijn veel gediplomeerde diëtisten die met deze methode werken. Hierdoor kun je makkelijk aan de slag met Prodimed onder begeleiding van iemand bij jou uit de buurt. Prodimed heeft zelf ook gediplomeerde diëtisten in dienst die altijd voor je klaar staan. Daarnaast kun je voor gratis begeleiding, advies en coaching  terecht bij Prodimed Clinics.
 • Bij de meeste diëten is het erg lastig om het altijd vol te houden. Door de fasen in het dieet is het makkelijker om het dieet vol te houden. Je werkt er naar een bepaald doel, de volgende fase, toe en dat werkt heel motiverend.
 • Als je producten online bestelt heb je ze de volgende dag al in huis. Er zijn veel verschillende soorten smaken en gerechten. Je kunt deze producten eenvoudig online bestellen via Mijn Prodimed. De producten worden de volgende werkdag bij je bezorgd. Verder kun je handige assortipacks kopen met verschillende soorten maaltijden of repen.

Nadelen

 • Eerlijk is eerlijk, het is een streng dieet. Alleen als je gemotiveerd bent om de overtollige kilo’s te verliezen, zal het lukken. De eerste fasen van het dieet is het aantal koolhydraten minimaal en staat vetverbranding voorop. Daarbij is discipline belangrijk, want zondig je toch dan duurt het zo weer een paar dagen tot de vetverbranding weer op gang is.
 • Een groot deel van de werking van het dieet komt vanwege de producten die gemaakt zijn met hoogwaardige eiwitten. Als je eens uit eten gaat of een feestje hebt is het heel moeilijk om de juiste producten binnen te krijgen.

Conclusie

Het Prodimed-dieet is een wetenschappelijk bewezen dieet dat al vele duizenden mensen geholpen heeft om gewicht te verliezen. In het begin is het dieet zeker zwaar, maar doordat het steeds iets makkelijker wordt is het eenvoudig om het dieet vol te houden. Doordat je veel producten eet met hoogwaardige eiwitten krijg je wel de juiste voedingsstoffen binnen.

Prodimed biedt een persoonlijke benadering. Het dieet wordt afgestemd op jouw lichaam en je kunt gratis begeleiding krijgen via Prodimed Clinics. Heb je toch liever een consult met iemand die je kunt zien, dan kun je terecht bij een van de meer dan 500 praktijken in Nederland die met Prodimed werkt.

Het vergt moed om de strijd met de kilo’s aan te gaan en Prodimed is de perfecte compagnon. Al ruim tien jaar bewijst Prodimed een succesvolle manier te zijn om op een moderne en verantwoorde manier het streefgewicht te bereiken. Bezoek een van de 500 praktijken en ga vandaag nog aan de slag. Liever begeleiding en coaching op afstand? Prodimed Clinics biedt gratis professionele online begeleiding. Of je wilt bellen, chatten of mailen – een van de gediplomeerde diëtisten zit altijd voor je klaar. Zo sta je er nooit alleen voor.

Wil je kijken of Prodimed iets voor jou is? Dan kun je het Prodimed proefpakket bestellen, met daarin een aantal heerlijke gerechten. Het proefpakket bestaat uit een vanille-karamel mousse, een aardbei-ananas smoothie, heerlijke warme chocolademelk en een karamel crunch reep. Voor slechts €9,95 wordt het proefpakket bij je thuisgebracht.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

9116 Reacties

 1. Ik ben nu voor de 2e keer in 10 jaar met prodimed bezig. De eerste keer zonder honger en succesvol 14 kilo afgevallen. Nu 3 jaar geleden gestopt met roken en deze kilo’s moeten er nu af. Ook nu gaat het weer prima , het is even zoeken naar wat lekker is maar dan gaat het prima. Ik ben er weer bijna , 1 kilo eraf , nog 2 te gaan.

 2. Hallo Iedereen,
  Ik ben vandaag begonnen met Prodimed en weet niet goed wat ik moet denken. Vanmorgend heb ik een milkshake chocolade gedronken dat viel reuze mee. Vanmiddag heb ik de kippensoep geprobeerd maar kreeg deze niet eens door mijn keel. Welke soepen raden jullie mij aan? Is er nog iets dat heel lekker smaakt?

  • Ik vind de broden , de vruchtenreep, de vanilleshake en de broccolisoep het lekkerst…..volhouden hoor , ik ben al 12 kilo kwijt in 8 weken.

 3. Hallo allemaal,
  Ik ben nu 4 dagen bezig met Prodimed en ben al 3 kg kwijt! Dolgelukkig ben ik! Ik ben begonnen met de starterskit zodat ik kon ontdekken wat ik al dan niet lekker vind. Ik heb ondertussen ontdekt wat me zeker afgaat (rosti, havermout, brood, omelet,…) Ik ben niet voor de zoete dingen (desserts en koude dranken) maar hier heb ik spijtig genoeg nog meer dan 4 dozen van, wat een zonde. Heeft iemand interesse om ze over te kopen? Indien interesse wil ik graag specifieren om welke producten het precies gaat, want het is echt vanalles.
  Graag hoor ik het en veel succes allemaal! Groetjes

  • hoi babsi,
   ik loop tegen hetzelfde probleem aan, ben vorige week maandag begonnen.
   er zitten dingen tussen die ik erg lekker vind maar ook een hoop waar ik niets om geef. Wellicht kunnen we wat dingen ruilen?
   groetjes,
   Tamar

 4. Heb jaren geleden prodimed gebruikt, prim, kon bij de huisarts om te bestellen, wil graag weer aan de gang, waar kanik prodimed kopen woon in zandvoort, alle bladen hebik nog van 1 tot 5.

  • Hallo Kitty, Je kunt direct kopen bij de Prodimed webshop zonder dat je naar een diëtiste of consulente hoeft en je krijgt ook nog 10% extra korting. Dat doe je via Prodimed Clinics. Als je daar bent aangemeld vul je bij de kortingscode VETVRIJ in. https://www.prodimed.nl/. Zo koop ik nu ook weer de producten. Net als jij ben ik jaren geleden ook afgevallen via Prodimed en kan het nu best zelf.

 5. Donderdag begonnen met Prodimed. Het is heel gek maar ik heb totaal geen honger! Persoonlijk vind ik de smaken niet echt heel lekker maar wel te doen! Het fijnste vind ik dat je er heel veel groente bij mag eten en natuurlijk heerlijke groentesoepen, even de staafmixer er doorheen en je hebt een heerlijke soep bijv. Uien, courgettes en bleekselderij, groentebouillon tablet erbij en je hebt een heerlijke Soep. Lekkere rauwkost etc. Omdat je geen honger hebt is het te doen. Ik ga ervoor en het fijne is dat je over een poosje vlees of vis erbij mag nemen. Ik heb een trage schildklier en obstipatie dus afvallen is voor mij echt een hels karwei maar ik heb mijn hoop op dit dieet gevestigd en ga ervoor!!!

  • Succes Charlotte leuke bijkomstigheid is het prodimed starterspakket is in prijs verlaagd en kost nu €99.95
   dat scheelt 65 euro ..
   groetjes Ina de Groot voedingsdeskundige bij In Balans Almelo en beheerder van prodimed support

 6. Ik doe een combinatie van prodimed met south beach, ik heb best een intensieve job en met enkel prodimed lukt het niet, het is nu de vierde keer dat ik herbegonnen ben en ik eet toch wel wat vette vis enzo ook. En weet je voor het eerst hou ik het wat langer vol. Ok ik zal geen recordtijd vestigen in snel afvallen maar ik doe het op mijn manier en dat lukt nog het beste

  • Hi Ina, ben benieuwd of het bij je aangeslagen is.
   Ik sta ook in dubio om een combinatie te doen.
   Heb zo’n 5 jaar geleden enkel prodimed gevolgd en 10 kilo afgevallen.
   Maar vond het redelijk heavy.

   Vr. groet, Marion

  • ik heb enkele jaren geleden het prodimed dieet gevolgd en heb dit heel lang vast kunnen houden; af en toe een dip waarbij ik kilo’s aankwam maar steeds weer (met moeite) op kunnen pakken, door eiwitrijk en koolhydraatarm te eten en veel te zwemmen.
   Echter, het lukt me nu niet meer en ik vind Prodimed produkten ook veel te duur – dat kan ik niet meer betalen.
   Verder ben ik nu excht in de overgang en heb allerlei typische klachten wat t ook lastiger maakt. Maar met de juiste shakes em amdere produkten moet het mij weer gaan lukken om flink wat kilo’s kwijt te raken.

 7. Ik ben benieuwd of je dit dieet ook kunt doen als je maar 1 nier hebt. Eiwit is belastend voor nieren. Weet iemand hier antwoord op? verder vroeg ik me af of het ook voor vegetariërs geschikt is. Hoop een antwoord te krijgen.

 8. Ik heb 2 zakjes rijst provencaalse kip, maar geen gebruiksaanwijzingen. Heeft iemand dit al eens gemaakt en kan mij doorgeven hoe dit klaar te maken?

  • Hoi, ik begin morgen. Een spa rood geef net zoveel bubbels als champagne, en van de kerst hebt ik genoten. Ik heb voor 2 weken zakjes en ga ervoor!
   20 kilo moet er af!

  • Hallo Ellen ik ben ook 4 januari met Prodimed begonnen. Valt mij erg mee. Hoe gast het Bin jou??

  • Ik ben nu 5 weken bezig. Het gaat langzamer dan verwacht. Ik begon met 87.6 en was na 3,5 week ‘ maar’ 6 kg afgevallen. Daar ben ik wel erg blij mee hoor! Maar gezien de succesverhalen dacht ik minimaal wel 8 kg per maand te verliezen. Lastig is het om veel water te drinken en op tijd te eten. Ik neem een omelet mee naar m’n werk en ben grootafnemer van tomaatjes. Heeft iemand de oplossing voor de stukjes in de warme chocodrank? Ik gebruik een klein cappucinokloppertje op batterijen die ik in m’n tas meeneem. Een staafmixer is wat onhandig om mee te nemen. Hoe gaat het met jullie!

  • Recept Prodimed Koekjes:

   Recepten met Prodimed zakjes

   Havermout koekjes

   2 zakjes Prodimed havermout (ik vind de kaneel-krenten lekkerder dan de appel-nootjes) mengen met 90 ml koud water. Daarvan 4 hoopjes vormen op bakpapier.20-25 minuten bakken op 180 graden. Extra kaneel of koek-en speculaaskruiden bij en wat extra zoetstof toevoegen.

   Twee zakjes is dan 4 snackjes. Het worden wel een beetje vreemde koekjes hoor, maar als knabbeltje bij de thee ’s middags is het prima.

 9. Ik ben gestopt met het dieet omdat ik tevreden ben over de resultaten. Ik heb nog voldoende producten over om precies zeven dagen mee te vullen. Ik heb ze op marktplaats aan hevige korting aangeboden. Indien iemand interesse heeft, laat maar weten. Prijs kan nog overlegd worden.

  Het perfecte PRODIMED starterspakket. Ontbijt, lunch, avondmaal en de nodige tussendoortjes voor een volle week. In plaats van te bestellen op de website, kun je hiermee vanalles proeven en zien of het proteïnedieet je past.

  Betreft:

  1x kip met groenten
  4x omelet met champignons
  1x omelet met kaas
  7x havermout met appel-noten
  4x broccolisoep
  7x kipkerrie soep
  4x kiwi juice
  1x grapefruit juice
  5x milkshake banaan
  1x chocomousse
  2x peer-stracciatella dessert
  4x yoghurt bosvruchten
  3x yoghurt aardbei

  De nodige vitaminen zijn ook aanwezig (een niet opengemaakte pot van 30 tabletten), alsook voldoende kalium voor een drietal weken ver.

  Nieuwprijs uitgerekend op de website is ongeveer 180 euro.

  • Ik gebruik de milkshakes van slimdiet maar die zijn hetzelfde. erg lekker vooral aardbeien!

   essy

 10. hallo meiden,
  wat een heeerlijke “you go girl!!”-sfeer hier. Ik heb vandaag mijn rantsoen besteld om hopelijk maandag te kunnen beginnen met diëten. Dus zit nu net even een uurtje de positieve vibe op te snuiven door alle tips en reacties te lezen. Voor prodimed gekozen omdat ik telkens drastisch faal met mijn eigen freestyle manier van lijnen “gewoon niet snoepen en minder eten”. Ik ga nu voor het strakke regime, iets wat me hopelijk goed gaat doen.
  Zou fijn zijn als er mensen misschien een “zet ‘m op!!” of “je kan het!” in de groep willen gooien voor me.

  groetjes kris

 11. Hallo allemaal,
  Vandaag begonnen met het Prodimed programma. Best spannend! Erg leuk om al die tips van jullie te lezen en de lekkere groente-recepten. Dit geeft me moed om dit avontuur aan te gaan. Op naar een slank lijf, joehoe!
  Weet iemand of je iets mag nemen om een frisse adem te houden? Een mintje of kauwgom of zo?
  Succes allemaal, en ga door met die tips en recepten (en kilo’s verliezen natuurlijk ;-)

 12. Marianne bedankt voor de info dat scheelt alweer een stuk.

  Nu vraag ik me af of je meringue mag eten? Het is gemaakt van eiwitten, alleen zit er ook veel suiker in.

 13. Is er een mogelijkheid om de multivitaminen van prodimed te vervangen voor davitamon compleet kauwtabletten? En die kalium capsules te mengen met de koude/warme dranken. Ik bijt paracetamol ook door, heb nog liever een prik dan ik die dingen moet slikken.

  • Ik maak de kalium capsules open en doe ze in koud water en drink het op. Dat lukt helaas niet met de multivitamine die blijven bovendrijven. Dus neem ik van etos bruis multi alles in 1.

 14. Hoi Anita,
  Ik heb het internet afgezocht naar een goeie whey eiwit. Die ik nu heb heet : Pure Whey Protein Isolate. Heb daarvan 3 smaken besteld voor 74€ kan je nog gratis extra’s bij kiezen o.a shake beker. Ik ben zeer tevreden geen honger gehad alleen even omschakelen de eerste 2-3 dagen. De zakjes van prodimed zijn 20gr per keer, maatchepje bij de whey is 30gr.
  Dus doe het schepje bij iedere maaltijd 3/4 vol. Verder kan je de fasen gewoon op internet opzoeken. Zorg dat je extra vitamines neemt in de eerste fases. Ik neem daarnaast ook visolie kapsules ,magnesium tegen spierpijn en 1glas groentesap (yak! Het went) voor wat extra zout. Succes!

 15. Ik snap niet waarom mensen zoiets duurs nemen als prodimed etc. Je kan gewoon de hoeveelheden die je nodig hebt berekekenen en zelf op internet whey eiwit bestellen. Zelf ook gedaan 3kg voor 74euro. Neem 20gr per maaltijd en voor de rest alle toegestaande groentes. Goedkoop en effectief ben er 17,5kg mee kwijt in 6weken. Gewoon de fases opzoeken etc. Succes!

  • Hallo maroes, kun je meer toelichten hoe je dat doet? En welke whey koop je dan?
   Groetjes Anita

 16. SLIMdiet producten hebben in vergelijking tot andere eiwitdieet producten zoals Powerslim een aantal voordelen. Ze zijn goedkoper en de producten zijn online verkrijgbaar. Exclusief voor bezoekers van vetvrij.com is er een kortingscode beschikbaar. Deze kortingscode is goed voor 10% korting op je complete bestelling.

  slimdiet

  Om te profiteren van deze korting gebruik je tijdens het bestelproces de volgende kortingscode in: VETVRIJ

 17. ik lees dat u Slimdiet bestelt heeft. slimdiet kost 14,95 per 5 zakjes en prodimed na de laatste prijsverlaging 16,50 per 5 zakjes

 18. Maandag begin ik met het Prodimed dieet. Normaal vorige week al maar doordat mijn zoontje in het ziekenhuis lag van zondag tot voorbije donderdag begin ik pas nu maandag. Nu als ik lees op de verpakking hoe ik dingen moet klaarmaken staat er meestal dat ik het met een staafmixer moet klaarmaken. Zijn er Dingen die ik op voorhand kan klaarmaken want op mijn werk zie ik nog geen staafmixer gebruiken :-) hahaha

  • Gewoon een prodimedshaker kopen. Je kan t vooraf maken en in flesjes meenemen…geldt voor koude dranken. Tomaat en komkommer ook meenemen. Soep niet in shaker en dus in de avond thuis. Een bakje en vork kan ook.

   Succes.

 19. Hallo,

  ik heb een aantal zakjes en assortiment doosjes van Prodimed die ik zou willen verkopen voor een goed prijsje.

  samira

 20. Als je gedisciplineerd bent kan t maar mijn advies is om 6 weken met een dietiste te dien. Dan haal je t beste eruit. 6 tot 12 kilo is dsn haalbaar.

 21. beste,
  ik ben sinds kort begonnen met het prodimed dieet en het gaat goed! Wel vind ik het aardig aan de prijzige kant, nu lees ik hier dat je ook de producten van nova shop kunt gebruiken. Zit daar dan precies hetzelfde in als de prodimed? de kosten daarvan schelen wel aanzienlijk! Kent iemand overigens het eiwitdieet van vitadis?

  • Veel mensen die eiwitdieten zoals prodimed en powerslim volgen vullen dit aan met producten van novashops omdat het goedkoper en net zo goed is.

 22. Echt een geweldig dieet. Het zijn smakelijke shakes. Het eerste dieet voor mij met resultaat en heel makkelijk te doen. En ook makkelijk te hervatten. En de begeleiding van dietiste is prettig. Bij Cambridge zijn t ervaringsdeskundigen en dat zijn geen professionals en bij Cambridge loop je risico spierverlies te krijgen door eiwittekort. Je wilt afvallen en geen spierverlies maar vetverlies
  Spieren zijn zwaarder dan vet en dus gaat t snel maar is slecht.. En vergeet vitaminetekort niet ….schadelijk voor jaren ellende.

 23. Ik zoek een lijst van alle producten met voedingswaarden.Ik ben al 2 weken bezig met het diet, en wil het goed bijhouden. Op elk pakket staat het achterop, maar dat maakt her erg moeilijk om te vergelijken. Ik zou graag een overzicht ontvangen waarin alle producten opstaan samen met (bijv. cal, vet, koolhydraten).

  Alvast bedankt voor u tijd.

 24. 15 % korting op je totale bestelling!
  gebruik de kortingscode vetvrij

  Tijdelijk krijg je 7,5% korting op je totale bestelling!Bij het afrekenen wordt deze korting automatisch doorgevoerd. Bestel vandaag en profiteer van dit tijdelijke voordeel!

 25. Vandaag 3 weken bezig. In totaal nu 6,2 kilo afgevallen waarbij 5.2 vet. Ik hou wel vocht vast. Niet alles vind ik lekker. De soepen vind ik een drama maar met een bouillonblokje + gepureerde groenten kan ik gelukkig zelf een lekker soepje maken. Omdat ik vrij zwaar ben hebben we besloten dat ik 8 weken in de eerste fase zal blijven. Nog maar 5 weken dus. Mijn streven is om tot het “bittere eind” door te gaan.

  • Ben sinds drie weken bezig en 5,5 kilo afgevallen, maaren met fase 2 begonnen, daar ik polyneuropathie heb. Nu producten van slimdiet bestel goedkoper ong €45,00 per week zelfde als prodimed en geen aparte kalium à € 17,50 zit nl in zakjes verwerkt

 26. Hallo Allemaal,

  Een vraag, ik overweeg te gaan beginnen met Prodimed,maar vraag me af of Prodimed ook werkt bij een trage schildklier (waar ik medicijnen voor gebruik) en ik momenteel ook in de overgang ben beland :-(.

  Graag reacties van mensen die hier ervaring mee hebben.

  Hartelijke groeten,

  Janine

 27. Sharretje
  Dat gaat zeker lukken.Als je je streng aan de voorschriften houdt zul je na één week al resultaat zien en dat stimuleert om door te gaan. En dan vliegen de kilo’s eraf
  De truuc is om de verleiding van de “bevrediging op korte etermijn” ( ha lekker, nu een groot stuk chococlade) om te zetten in een “beloning in de toekomst” ( “wat zie jij er goed uit zeg”)
  Ik raakte met Prodimed 18 kg kwijt in 5 maanden.

 28. Nieuws: Prodimed introduceert nieuwe kant- en klare milkshakes in de smaken: Chocolade, Vanille, Aardbei en Banaan. De Prodimed producten met 1 smaak in een doosje zijn blijvend in prijs verlaagd.

 29. Hoi Sharona,
  ik heb nog niet eerder een dieet gevolgd en ben 2 november dus met prodimed begonnen.
  morgen mag ik weer wegen maar ik ben sinds 2 november bijna 14 kg afgevallen.
  De shakes van andere dieeten ken ik dus niet, maar volgens mij zijn de prodimed produkten niet echt shakes te noemen!
  Ik begin de dag met een pannekoek met vanille smaak, rond 10 en 15 uur drink ik prodimed warme chocolademelk. Tussen de middag neem ik een salade met daarbij een omelet, of een pannekoek ham/kaas. Avond maakte ik vaak een pizzabroodje of bakte ik de rosti met groentes.
  Sinds afgelopen week ben ik naar fase 2 gegaan, en nu al paar dagen stukje kip met wokgroenten of een biefstukje
  Als je van jezelf weet dat shakes niet echt jou ding zijn, zijn er nog zoveel andere produkten, vergeet bv de koude dranken niet! ik ben zooooo blij dat ik begonnen ben, geen enkele dag honger gehad en na paar dagen zat ik in een ritme met eten maken en bedenken wat ik ga eten. Op internet heeel veel recepten gevonden en dat ga ik nu ook voor fase 2 zoeken, was nooit zo’n ster in de keuken maar wordt er steeds handiger en creatiever in!
  Heel veel succes!
  Marielle

 30. Ja, dat mag. Alleen maar 1 zakje per dag. Bij mij noemden ze dat een zakje met een stip. Andere zakjes met stip zijn bijv. havermout, pasta, rijst en repen.(repen mocht ik overigens nog niet in fase 1) En je mag maar 1 zakje met stip per dag.
  Succes.

 31. Oja, mag je in fase 1 ook al meteen voor de broodjes kiezen? ik lust de shakes waarschijnlijk niet, omdat ik dit bij geen ene dieet ooit weg heb gekregen.. dus die laat ik liever achterwegen.

 32. Ik ben Sharon 24 jaar en na alle ervaringen te hebben gelezen, ga ik morgen een afspraak maken. Ik moet minimaal 10 liefst 17 kilo afvallen voor een gezond en ideaal gewicht. Ik ben al 4 jaar bezig met dieeten en eigenlijk alleen maar aangekomen hierdoor. Ooit ben ik 16 kilo afgevallen toen ik een jaar of 17 was, en woog toen 72KG bij 1.73 en het stond me prachtig! ik was gelukkiger dan ooit, maar dat kwam na het stoppen er weer dubbel en dwars aan. Nu ben ik het zat! Hopen dat mijn motivatie en prodimed hier iets aan kan veranderen.

 33. Hi Marielle
  Gefeliciteerd met je besluit. Je zul binnen een paar dagen de eerste resultaten gaan zien en voelen. Ik kan er over mee praten ( 20 kilo afgevallen in 5 maanden)
  Ik zit nu in de stabilisatiefase en eet, wat jij niet zo lekker vindt. ’s morgens havermout . Je kunt het verfraaien door bij voorbeeld een handje walnoten of gemalen amandelen door te doen.
  Wat betreft je vraag naart recepten: in de begin fase ben je “veroordeeld” tot de zakjes of de shakes en veel groente en voor een goed effect moet je je daar streng aan houden.
  Ik heb gehoord dat Prodimed de productlijn gaan uitbreiden naar “complete maaltijden” . Tegen de tijd dat jij in fase 2 of 3 bent zou dat op de markt moeten komen

 34. Hoi allemaal,

  vandaag begonnen met prodimed.
  Aantal producten in overleg met en op advies van dietiste genomen. Die havermout… pff niet lekker! chocolade drank, super! Koude drank (perzik/mango vandaag) apart en best lekker. De soep heeeeel apart en dessert zelfde verhaal.
  Al met al niet slecht voor mijn 1e dag maar heel erg wennen aan de (na)smaak. Hopelijk wordt dat beter en raak ik er aan gewend.
  Zijn er nog mensen die tips/recepten hebben om de producten te gebruiken/verwerken? Hoop dat ik daardoor afwisseling er in houdt en de smaak ga leren.

 35. Hallo allemaal,

  Ik ben eind juli begonnen met Prodimed en woog toen 105 kg en nu 88,5 kg. Merk wel nu ik in fase 2 zit dat het afvallen langzamer gaat ( met een paar ons per week) maar ben al heel blij met mijn huidige gewichtsverlies. Mijn streefgewicht is 80kg. In het begin had ik wel ineens bloedingen en ik heb vaak hoofdpijn en ben heel moe. En dat terwijl ik me netjes houd aan de vitamines en de zakjes die ik moet eten. Ben heel blij met internet en alle lekkere recepten die ik daar vind want dat heeft me echt wel door die eerste fase heen gesleept!

 36. Hallo allemaal,

  Ik ben nu ruim 5 weken bezig met Prodimed en inmiddels 10 kilo afgevallen. Deze week begin ik in fase 2. De afgelopen weken leefde ik naast de zakjes van komkommer, tomaten en paprika. Nu ik s’avonds weer vlees/kip/vis mag eten, zal ik zo langzamerhand weer moeten gaan koken. De afgelopen 20 jaar had ik zo’n 10 recepten die erg lekker waren, maar die ik in de toekomst niet meer kan gebruiken, want ze zijn te koolhydraatrijk. Heeft iemand suggesties voor kookboeken, om na het Prodimed dieet te gebruiken?

  Veel succes allemaal

 37. Anneke

  Gewoon geen tomatensoep eten, dan neem je groentensoep, kippensoep of kip-kerrysoep.
  Je kunt trouwens prima zelf bouillion maken en daar toegestane groenten in fijnsnijden.
  Als je maar zorgt dat je voldoende eiwitten binnen krijgt met de andere gerechten, is dat een prima afwisseling

  Ron

 38. Hallo
  Ik vind de tomatensoep uitgesproken smerig heeft iemand een tip om het lekker te maken? Het eitje en de chocopudding en brood heerlijk.

 39. Inderdaad volhouden Cindy!! Maak aantekeningen van wat je wel of niet lekker vindt en koop de dingen die je niet bevallen gewoon niet meer. Ik vond de soepen ook niet echt wat en heb nooit de soepen weer gekocht. Dat los ik dus op met de chocolade of cappuchino drank.
  De shakes waar Ron het over heeft meng ik een half zakje in de ochtend met 400 ml water en de andere helft van het zakje is dan voor de middag met 400ml water. Zo zijn ze veel minder zoet en goed te drinken.

  Vraag je voedingsdeskundige om tips, dan kom je er vast wel doorheen. Vanaf 4 juni heb ik nu 20 kilo verloren dus…. zet door!!

 40. Kom op Cindy, even volhouden

  Er zijn zo veel verschillende smaken en merken verkrijgbaar, het is gewoon een kwestie van uitproberen. Ik heb Prodimed gebruikt ( 20 kilo eraf in 5 maanden tijd) en ik vond dat heel smakelijk. Ik zit nu in de consulidatiefase en gebruik alleen nog de havermout, de omellet en de deserts. De shakes waren leuk in het begin,maar ik vind ze nu wat te zoet.
  Ik heb ook ander merken uitgeprobeerd en daarin geef ik je gelijk, sommigen zijn uitgesproken vies.
  Probeer Prodimed eens of anders Weight Care, die is ook smakelijk

  Volhouden, want je zult trots zijn op het resultaat

 41. Hallo ik weet het gewoon ff niet meer. Ik ben nu drie dagen bezig.
  En ik gooi iedere dag zakjes weg want ik vind ze niet lekker. Wat kan ik doen om het lekker te maken of kan ik ze ruilen?

  De chocolade en cappuccino vind ik geweldig dus wil iemand ze ruilen voor de soep of drankjes ? Ik hoor het graag

 42. Hoi allemaal,
  Ik vermoed dat ik even helemaal uit de ketose-stand was. Ik weet niet precies waar het aan gelegen heeft, misschien combinatie van tomatenpuree, wortels en crystal clear (ik las ergens dat dat suikervervangers inzitten die hongergevoel opwekken).
  Inmiddels zijn mijn heftige emo-buien grotendeels verdwenen. Das fijn. Op internet ontdekte ik dat er bij vetverbranding ook opgeslagen hormonen vrij komen, dat zal het zijn…
  Wat wel balen is, is dat ik sinds zondag (mijn tweede weeg-moment) helemaal niks ben afgevallen. De eerste twee dagen erna zelfs paar ons per dag aangekomen. En daarna stilstand. Das niet fijn en motiveert ook niet echt moet ik zeggen.
  Ik blijf braaf doorbikkelen, want het lijf zal toch een keer mee moeten doen, denk ik dan maar.
  Hebben anderen daar ook last van gehad, van stilstaan? En hoe lang duurde dat bij jullie?
  Ik heb ook meteen een betere weegschaal besteld, waar ik ook vet, vocht en bmi kan meten. Want blijkbaar kan het zijn dat je niet in kilo’s afvalt, maar wel vet verliest. Of wellicht vocht vasthoudt.
  Ben heel benieuwd.
  Ik hoor graag hoe het met jullie verdergaat.
  Enne…bedankt voor die augurk-tip. Ik merk dat ik nu weer amper hongergevoel heb, toch weer in ketose vermoed ik. En VD adviseerde 5 zakjes ipv 4. Ook dat voelt stukken beter.

 43. Hoi Ron,

  je moet ook niet een hele pot leeg willen eten natuurlijk. Ik deed dit in het begin met enige regelmaat maar het werkt(e) prima bij mij.

 44. Joy, dank voor de tip, maar bedenk dat in veel augurken in pot een behoorlijke hoeveelheid suiker is toegevoegd

 45. hallo allemaal,
  ik ben ondertussen 2,5 week bezig met prodimed en al 8 kilo (!) kwijt. Het is best vol te houden maar ik merk toch een hongergevoel af en toen. hoop dat dat gaat verdwijnen.
  Maar wat nog lastiger is is dat ik sinds een dikke week behoorlijk emotionele buien heb. Het voelt als van die hormonale huilbuien, maar dit is niet de tijd van de maand. Ik vermoed dat het mijn lijf is dat hard aan t afkicken is/zoeken naar een nieuw evenwicht.
  Ik vraag me af of anderen dit ook gehad hebben.
  groetjes

  • Hey Deedee,
   dat gaat ook wel enorm hard bij jou zeg. Ikzelf heb er geen last van gehad (1 dag hoofdpijn) maar kan me voorstellen dat jouw lichaam flink in de war is op het moment. Ik zou het eens aan je VD vragen zodra je deze weer ziet.

   Heel veel succes en laat je weten hoe het verder gaat?

   Groetjes!

 46. Beste mede Prodimed gebruikers,

  ik ben op 4 juni begonnen met Prodimed en nu na ruim een maand 8,5 kilo kwijt. Ook ik vond het tijd worden om iets aan mijn gewicht te doen toen ik plotseling een hoge bloeddruk kreeg. Sinds 2 weken is die weer okay en heb ik al een pilletje minder om in te nemen :)

  Het valt mij erg mee allemaal, ik kan goed lekkere dingen verzinnen al ben ik minder creatief dan de meesten van jullie. Leuk om al die ideeën te lezen.
  Wel ben ik enorm blij dat het zomer is en ik eet veel sla en rauwkost op het moment. Als het winter was geweest was de keuze volgens mij veel beperkter geweest qua eten (en dan de stamppot niet te vergeten…).

  Kortom ik ben goed tevreden over Prodimed en de tips die ik van mijn VD krijg. Denk dat ik haar ook echt wel nodig heb om dit tot een goed verantwoorde wending in mijn eetpatroon te brengen. Alles is zo ingesleten na al die tijd…

  Allemaal heel veel succes met het lijnen en ik zal zeker zo nu en dan eens van me laten horen.
  Groetjes!

 47. @ Curly je moet echt zorgen dat je vijf producten per dag neemt ook al heb je geen honger neem dan een koude drank nog want door de vijf producten te nemen verdeeld over de dag zorg je ervoor dat je stofwisseling goed blijft verbranden! Ik heb ook een week het heel druk gehad en vergat ook een aantal dagen het vijfde zakje wegens geen honger of gewoon vergeten maar neem het wel want ook mijn gewichtsverlies viel in die week wat tegen.!
  Ik ben nu iets meer dan vier weken bezig en 10 kilo kwijt gaat dus lekker maar moet nog 20 kilo dus heb nog even te gaan.
  Heb je al geprobeerd met het brood een pizza te maken kan ik je aanraden! Ook een lekker belegd broodje met mosterd en tomaten puree en komkommer, sla en augurk is echt heerlijk!
  En havermout koekjes schijnen ook echt lekker te zijn met wat extra zoetstof en kaneel/ of speculaas kruiden erdoor! (Die moet ik zelf nog proberen maar ga ik zeker doen)
  Ook heb ik het brood wel eens zoet gemaakt met kaneel en zoetstof.. Vond ik zelf niet zo heel erg lekker maar ben ook meer van de hartig…. Ook van de aardappelpuree kan je koekjes bakken ook lekker ter afwisseling.
  Ga deze week ook een verse tomaten soep maken met knoflook en dan wat porties invriezen voor tussen door lijkt me ook lekker.
  Verder gevulde paprika met omelet en wat groenten look lekker!
  Er zijn heel veel recepten te vinden online!

  @miss Feyenoord
  Ik ben het met je eens dat het een hoop geld kost dit dieet! Was voor mij ook even slikken en ja ook een nieuwe garderobe komt er hoop ik straks nog bij kijken…
  Maar voor iedereen is het persoonlijkj denk ik waar je de meeste waarde aan hecht.
  Ik weet ook waar bij mij de instinkers zitten qua eten en waar ik van aankom. Ik kan mezelf echter niet er toe zetten om af te vallen met alleen gezonde voeding…..Zwak misschien maar voor mij is dit heel prettig omdat ik niet hoef na te denken wat ik eet….. Behalve over de verschillende producten welke ik neem op een dag. Met het starters pakket doe je acht dagen! Je moet rekenen op ongeveer 16 euro per dag wat dit dieet je kost plus nog een beetje extra groente wat je neemt… Je neemt vijf producten op een dag aangevuld met wat toegestane groente… Ik vond ook niet alles uit het starters pakket lekker maar omdat overal maar 1 zakje van is is het wel handig om even te kijken wat je wel lekker vind! Wat je niet lekker vind is toch maar 1 zakje van dus dat is te doen!
  Het is echt een beslissing en afweging die je zelf moet maken qua geld het voordeel hiervan is is dat je wel snel gewichtsverlies hebt dus dat je vanuit die situatie gaat door breien op een gezonde voedingsstijl…
  Succes met beslissen in ieder geval!!!

 48. Hallo allemaal, ik ben nu 3 en een halve week bezig en ik heb het af en toe best zwaar.
  Deels door de honger die ik soms wel heb, of ik voel me wat misselijk, of het water komt me de neus uit of ik heb gewoon behoefte aan eens een andere bite. Gewoon lekker brood of een biscuitje. Maar dat doe ik niet natuurlijk. Ik heb me tot nu toe volledig aan het dieet gehouden.
  Meestal gebruik in 4 zakjes op een dag en soms 5.

  Als ik eerlijk ben valt het gewichtsverlies me nog een beetje tegen. en dan maak ik me zorgen over de rest van het dieet. Er komt steeds meer bij wat je mag hebben, steeds minder streng dus. En als ik nu al niet zo veel afval, hoe gaat het dan in de volgende fase. De 1e week was ik 3 kilo kwijt, de 2e week 1,5 en de 3e week krap 2 kilo. Natuurlijk ben ik blij met gewichtsverlies, maar ik had begrepen dat het grootste verlies in de eerste fase is.

  Verder ben ik wel benieuwd of mensen hier nog creatieve ideeën hebben om de zakjes aan te vullen of op te leuken. Zelf ben ik wat dat betreft ook wel lekke bezig en op 1 dag kun je veel varieëren, maar de variatie over een week gezien vind ik toch nog te weinig. Dus tips zijn welkom.

  Ik hoop dat ikhier veel reactie kan lezen. Alvast bedankt.
  En mocht iemand vragen hebben, stel ze gerust.

  Groetjes.

 49. Hallo lieve mensen, (voor wie ik heel veel respect heb!)

  Ik word begin juli 41 jaar…En daar ligt voor mij de omslag. Als ik mijn gewicht kwijt wil moet het nu en niet wachten totdat ik ouder wordt en het nog moeilijker gaat worden om mijn gewicht eraf te krijgen en onder controle te houden.

  Via een schoonzus over Prodimed gehoord, zij heeft het zelf gedaan en is al 18 kilo kwijt. Ik heb al zoveel diëten gevolgd, maar ik val nog geen 3 ons per week af… Na iedere (uiteindelijk) afgebroken lijnpoging was ik na afloop zwaarder dan ik begonnen was. Het vreselijke Jojo effect!

  Ik ben een echte “control freak” ben heel erg netjes in mijn huis(houden) op mijn werk, hou graag overal de controle over en maak overal lijstjes van (een echte tik), maar…niks frustreert mij zo erg, als het niet onder controle hebben van mijn gewicht!!! Ik heb er ook geen verklaring voor.

  Heb ook eigenlijk geen diëtiste nodig die mij verteld wat ik wel en niet mag eten, dat weet iedereen zelf ook wel, wat gezond en heel erg ongezond is. Maar het zit in mijn hoofd. Ik weet van mezelf dat ik een emotie-eter ben. Waarom weet ik niet. Heb geen zware jeugd gehad, heb een gelukkig huwelijk (al bijna 20 jaar!) met 2 lieve kinderen. (dochter van bijna 18 en zoon van 15) Wat mij bezig houdt is de vraag waarom ik dan toch steeds naar het foute (troost-voer) grijp. Mijn man zegt wel eens, je kan beter naar een psycholoog toe gaan! hihi.

  Ik wil heel graag overstappen op dit dieet, zie dit echt al een laatste kans, maar zit ontzettend tegen de prijs aan te hikken…
  Mijn man zegt, moet je niet gaan doen..dat is ruim 100 euro per week en dat is ver boven ons budget! Hij heeft echt voor mij over dat ik graag wil afvallen, maar hij zegt, doe het gewoon normaal met gezonde voeding!!! Na je dieet zal je daar uiteindelijk toch weer op over gaan, toch? Dus waarom begin je daar dan niet gelijk mee??? Ik begrijp wat wel wat hij bedoeld…

  Ik weeg nu 93,3 kilo en wil het allerliefst 25 kilo kwijt (naar 68,3). Ik ben 1.70 lang. Mijn BMI is 32. Dus als ik echt niet naar de 100 kilo wil groeien, vinden jullie dat dit een goed plan voor mij is en dat het financieel de moeite waard is? Kunnen jullie inschatten hoe lang ik er gemiddeld over zal doen om mijn doel te halen, er van uitgaande dat ik tot op het bot gemotiveerd ben, juist door de kosten die dit voor mij en mijn gezin met zich mee brengt?

  Stel dat het afvallen met Prodimed ook voor mij werkt, ik zal mijn inkomen, geheel aan mijn dieet gaan spenderen… Hoe zit het dan met je kleding, die veel te groot is geworden, ook daar komen dan weer extra kosten bij kijken. Voor mijn baan loop ik in een uniform…mag niet om de paar weken een nieuwe aanvragen. Hoe zijn jullie daar mee om gegaan?
  Ik overweeg maandag om me in te gaan schrijven. Wil eerst nog even mijn zorgverzekeraar DSW bellen, ben top-aanvullend verzekerd, weet iemand of DSW misschien nog in de kosten tegemoet komt? Of via een brief van de huisarts?

  Raden jullie mij trouwens het starterspakket aan? Ik zag die die 165 euro kost, ik lust op voorhand geen chocolade, koffie/cappuccino, havermoutpap en kokos, mag je die ruilen, voor iets wat je wel lust? Voor hoelang is dit pakket, in weken?

  Ik ben op zich een gezonde meid, ik rook en ik drink niet, lust geen koffie en bruin brood. Ben meer een hartige eter dan een zoetige. Sport ook niet echt, wandel wel regelmatig 1,5 uur met een vriendin of ik ga met haar fietsen. Ik hou enorm van voetbal kijken. Ik ben gek op Feyenoord, mijn grote liefde.

  Ik hoop dat jullie mij willen helpen, want op dit moment weet ik het echt even niet meer… Zit nog met zoveel vragen in mijn hoofd over dit dieet. Ik kijk ontzettend uit naar al jullie reacties op mijn vragen.

  Wens jullie heel veel succes, ik heb diep respect voor jullie en de keuzes die jullie gemaakt hebben naar een gezonder leven en een goed eetpatroon!

  Lieve groetjes!

 50. Ik heb getracht mij in het bos van de eiwitdieten te wanen, maar er zijn er zoveel. De belangrijkste vraag die ik heb is of al deze producten van de verschillende merken hetzelfde doen? Met andere woorden: zijn zij door elkaar te gebruiken. Het zijn i mers allemaal eiwitrijke.lowcarb diëten: prodimed/Sanaslank/powerslim/Lignavia/hippro/ en nog vele anderen…

  • Ben precies 3 maanden bezig met Prodimed en ben bijna 15 kg afgevallen.
   Mijn bloeddruk is van 160/100 gedaald naar 125/75
   Het goede van Prodimed is dat je onder begeleiding staat. Mijn consulente gebruikkt een speciale weegschaal die ook het vet-, spiermassa en viscreaal vet percentate meet, zodat je niet alleen naar je BMI kijkt. Het Prodimed dieet is misschien iets duurder , maar je bent wel onder controle. Vooral in fase 1 & 2 moet je er voor waken dat je geen vitamine of kaliumgebrek krijgt.

 51. Hoi.

  Ik ben sinds 7 juni bezig.
  Ben zeer benieuwd naar de eerste resultaten.
  Ik vind het soms wel moeilijk, zeker nu met het goede weer.
  BBQ of een glaasje wijn op een terras zou wel smaken.
  Marja, ik weet waarvoor ik het doe en dat stimuleert me dan wel weer.

  Liek: Je moet in fase 1 inderdaad enkel die zakjes maken.
  Je moet telkens minstens 2 uur tussen laten en maximum 4 uurs.
  ‘S middags en ’s avonds moet je er wel groenten bij eten.
  Niet alle groenten mogen, die lijst kreeg ik bij de eerste consultatie.
  Ik MOET 4 zakjes per dag eten en MAG er 5 eten.
  Dit is toch wat mijn dietiste me verteld heeft.
  Ik weet zelf wel niet of er een leeftijd staat op het dieet.

  • Hallo,
   Ik ben 31-5-2013 begonnen en een week later 4.3 kg kwijt ik moet 5 zakje en groente maar soms red ik de 5 zakjes niet en zijn er dan 4 zakjes in mijn koelkast staat een grote schaal met rauwkost 2 komkommers 5 tomaten 1 paprika en een pot zure augurken erg lekker en mag je onbeperkt eten veel succes

 52. Wil beginnen met pro di med want heb van een kennis paar treden gekregen met de drankjes
  Moet ik dit nu alleen drinken ?
  Of hoe gaat dit in z’n werk?
  Kan bijna geen info vinden hier over
  Mijn dochter van 14 jaar met een groot overgewicht wil ook graag met me mee doen maar weet niet of dat wel verantwoord is
  Hopelijk kan ieman mij hierbij helpen
  Thans alvast

 53. Dit Prodimed topic is weer geopend voor het uitwisselen van prodimed tips, nieuws, ervaringen, kosten en locaties.

  Sanne

  • Wat fijn dat je het weer hebt geactiveerd Sanne. Ik ga morgen starten met Prodimed dus het zou fijn zijn als er weer eens wat mensen zouden schrijven. Ben reuze benieuwd hoe alles zal gaan lopen.

   Zijn er mensen die meelezen en misschien ook net zijn gestart? Lijkt me fijn om ervaringen uit te wisselen.

 54. Aan iedereen die de vierdaagse loopt of kinderen heeft die ‘m lopen,succes!Ik ga zo vast beginnen met koken.Moet wel weer een beetje in het ritme komen hoor.Moet bijna gaan zoeken naar mijn pannen

 55. Dank voor jullie reacties Christel, Miranda en Menna.
  Ik ga er zeker een zakje bij pakken! Mijn dagen zijn lang, ontbijt om 6.00, tussendoortje 10.30, lunch om 13.00 en avondeten om 18.00. Dietiste zei dat ik dan ´s middags iets van groenten moest nemen, maar een zakje is dan toch veel logischer. anders zit er toch weer 5 uur tussen?
  Ik zal idd maar tomaatjes pureren.
  Jammer dat uien pas in fase 4 mogen! Is juist wel een heel lekkere smaakmaker.
  En ik ben zeker nog wel even bezig, maar vol goeie moed!
  En Menna, het is voor mij idd een stok achter de deur dat het zo’n dure hobby is! Ik hoop alleen echt dat er vrijdag een paar kilo’s af zijn, dat helpt zo standvastig te blijven bij alle verplichte etentjes die ik de komende tijd heb!

  • Hoi Majgull,

   Ik neem altijd een pakje gepureerde tomaten als ik bijvoorbeeld een tomatensoep wil maken, of een lekkere zigeunersaus bij mijn tartaar. Of een pizza maken van je broodje: gepureerde tomaten met italiaanse kruiden en knoflook. Zo lekker op je broodje…

  • Huh?Ik mag 100 gram uien per dag.Kan je niet wat schuiven met je eettijden?Als ik vroege dienst heb eet ik om 5.45 uur,9.00,13-13.30 uur en 17 uur.om 18 uur rauwkost en wat later nog een opkikkertje.Ik begrijp inderdaad ook niet dat je maar 4 zakjes mag.Ik mocht er ook 4-6.

 56. Mijn staafmixer heeft het begeven……..ga een nieuwe bestellen……want ik kan momenteel toch echt niet zonder! ;-)

  • Hahahahaha!Tja,de staafmixer maakt zware tijden mee.Hier hetzelfde.Ach,zo wordt ‘ie nog eens gebruikt;-).Ik ga voor mijn eerste echte avondmaaltijd voor de wrap van Ilsie.Ik heb er nu al zin in!

 57. Ik had de eerste keer met prodimed ook honger , mijn nieuwe vd adviseerde me om dan te kiezen voor zakjes die meer vullen. Dus beginnen met een broodje, daarna de chocolademelk, tussen de middag de omelet of pannenkoek met groente en/of salade, ’s middags toetje, voor mij in de tweede fase een maaltijd, voor de anderen de pasta of de rijst en dan ’s avonds nog een toetje. Én ze adviseerde me om eind van de middag nog zelfgemaakte groentesoep te eten.
  Als je alleen voor de sapjes gaat krijg je wel honger en dat is beter van niet.
  Ik vond het niet erg om honger te hebben, mijn vd zegt dat dat toch niet mag omdat je anders teveel bezig bent met het gevoel dat je lijnt. Zij zegt: het is de bedoeling dat je lekker leeft, en daarnaast lijn je en val je af. Dat staat niet op de voorgrond……maar heb je honger dan is dit wel zo.
  Ik vind het zelf best lastig om zovaak eten voor mezelf te maken…..en grijp ook graag naar een zakje drinken….vind deze ook gewoon lekker.
  Maar voor de mensen in fase 1: de rijst is ook echt wel lekker! Alleen is het niet rijst…..maar het is wel echt lekker met groentes erdoorheen.
  De aardappelpuree kun je lekker maken door te kruiden en hem aan te maken met minder water en te bakken in een pannetje als een aardappelkroket. De rosti vond ik ook lekker met kruiden en een uitje erdoor. De pasta is niet mijn favoriet.
  Je kunt de pannenkoek ook vullen met pudding, deze dan in 2x eten.

  Het is de bedoeling dat het niet alleen maar een zakjes dieet is.

  @Stress: ik heb het overwogen, maar negatieve ervaringen van anderen, hebben mij er van weerhouden om een ander product te kiezen. Ik weet dat dit werkt en wil dat niet verspelen. Maar ook ik vind het onwijs veel geld en haast niet op te brengen. Maar voor velen is het ook wel weer een stok achter de deur om niet te sjoemelen volgens mij.

  @Sanshine: Sterkte! Weer een beetje uit je dip? Misschien dan toch terug naar fase 1, als dat voor jou wel werkt?
  Vind hetzelf heel vreemd, ik val in fase 2 net zoveel af als in fase1, zo zie je maar weer elk lijf is niet hetzelfde. En je sjoemelt helemaal niet? Stomme vraag natuurlijk….

  @ Manon gefeliciteerd met je eerste resultaat……niet hebberig worden ;-)

  • Hoi menna,

   Goeie tips! Vanmorgen echt mega honger, wat een rotgevoel. Maar in de loop van de morgen is het weggegaan en heb net een vanillepannekoek met roerbak gehad, zit nu even echt lekker vol en klaar voor de late dienst. Soep klaar, groentes klaar en shake al in de beker. Volgens mij zit ik al in de ketose, niet al te fris geurtje uit mijn snavel jakkes!!!
   Maar goed we blijven gemotiveerd, het is even niet anders er komen wel weer andere tijden. Heb een beetje het gevoel in expeditie Robinson te zitten alleen dit is nog lastiger want de verleiding is thuis groter omdat er wel van alles verkrijgbaar is.
   Zo nu nog even een kort slaapje en dan aan het werk!
   Fijne dag iedereen en succes!!

 58. Ik heb nog even een vraagje voor jullie.. Nemen jullie alleen de producten van prodimed of bestellen jullie ook wel eens producten bij andere sites? Zoals bv proteine-dieet.eu heb nu 1 keer wat besteld daar en de inhoud van de producten zijn nagenoeg gelijk. Alleen scheelt t bijna de helft.. En de smaken zijn ook prima. Vraag me af of jullie dit ook doen?

 59. Ja ik ken je gevoel rootje!! Mijn vriend en dochtr zijn ‘petite’, dat zndere gevoel had ik ook, ellendig,slap, en vond alles vies!;) nu gaat het wel maar ik krijg steeds meer behoefte aan mijn zelfgemaakte desembrood, mayonaise, glaasje wijn of een stukje pure choco!! Maar ondertussen ben ik zo blij dat ik eindelijk afval dat ik het met gemak volhoud, dat dan weer wel..
  Dus ik hoop echt voor je dat je snel in een mooie broek past!! Gaat je vast lukken! Bij mij lijkt het misschien niks wat ik af moet vallen, maar doe al jaren er alles aan om meer op mezelf van vroeger te lijken, dieeten,sporten alles ! Niks hielp!
  ( ben zelfs gewichtsconsulente geweest))
  Ik ga in fase 3 waarschijnlijk over naar de hormoon factor, hopelijk blijf ik me dan goed voelen en blijf ik op gewicht!!
  Succes en zet m op!

  • Balen zeg als de laatste loodjes zo zwaar gaan! Wel mega knap dat je al zover bent en doorzet! Als het gewicht al best oke is dan is het des te lastiger om door te zetten, maar hou je doel voor ogen. Gelukkig zijn er dus meer die zo moeten wennen aan de prodimed producten. De tip van de ard puree van Menna vind ik top ga ik proberen. Ideaal zo´n forum. Ik hoop dat als ik door de lastige eerste week ben er wat meer voor anderen kan zijn die moeilijke momenten hebben!

   Fijne dag,

 60. Hoi Sanshine,

  Dank je voor de tips!
  Ik weeg 81 kg en wil naar 68. Ben 1,67.
  Met dat gewicht zou ik superblij zijn. Ben 42 dus moet wel realistisch zijn.
  Jij bent al best heel goed op weg hoor! Je kent dus het gevoel van al enigeste in het gezin wat aan de maat zijn? Het mooie weer en de bikini waren de druppel vorige week. Heb echt gehuild van verdriet omdat ik me zo ongemakkelijk voel. Ben dol op kleding maar wil zo graag weer in zo’n stoere spijkerbroek passen. Met maat 44 heb ik een enorme kont vind ikzelf. Voel me dan mega onzeker. Ik merk dat de honger wat weggaat na bijna de 2e dag, heb jij ook zo moeten wennen aan de eerste dagen prodimed en je echt beroerd gevoeld?

 61. Ik heb mijn eerste week erop zitten van het dieet, gisteren op de weegschaal gestaan en 5.3 kg lichter. Hier ben ik erg blij mee.
  Morgen naar de vd toe, kijken wat zij zegt.
  Het bevalt me tot nu toe prima heb er niet echt klachten van gehad zoals hoofdpijn en een grieperig gevoel wat de vd zei. En ik vind bijna alle zakjes wel lekker van het startpakket behalve de groentesoep en cappucino (ik lus dan ook geen koffie).

  En Menna ik heb de chocolademouse in de shaker gemaakt en dan in de koelkast zetten, ik maak de desserts eigelijk 3 uur van te voren bij het andere eetmoment dan vind ik ze echt lekker.

  En Rootje ik werk als verzorgende heb dus ook wisselende diensten heb nu een morgendienst en een paar avonddiensten gedraaid. Ik kijk dan gewoon wat makkelijk is op het werk, zo nam ik geen soep mee naar het werk maar de omelet of pannekoek. En een dessert vond ik voor ’s morgens tussendoor niet handig dus ik nam dan de koude drank mee in een beker dat dronk ik tussen mijn werkzaamheden op.

  • Hoi Manon,
   Neem je naast de pannekoek of ommelet ook groente mee? Of laat je het bij alleen dat, hield je het wel vol, met zo weinig calorieen. Werk op een kraamafdeling dus hollen of stilstaan….Of gaat hongergevoel weg hoe langer je prodimed volgt?

  • Hoi Rootje,

   Ik neem naast de pannekoek of omelet ook groente of salade mee. Ik heb van het weekend de broccolie/kerstomaat salade gemaakt het recept staat op prodimed site. Deze vond ik zelf erg lekker, maar goed smaken verschillen.
   Ik kon het goed volhouden met weinig calorieen, heb er totaal geen last van gehad en heb ook nog geen hongergevoel gehad. Zelfs niet na mijn avonddiensten.

 62. Ik zou ook niks gezegd hebben tegen die moeder, haha!
  De havermout is goed te doen als je het maakt met minder water en dan hoopjes maken op bankpapier, even in de oven; koekjes! Met koekkruiden ook lekker! Die rösti; gruwel!! Heb de rijst en pasta niet eens meer gekocht om te proberen!! Ook de aardappel drap; jak! Maar smaken verschillen!

  Ik wil 58 wegen! Maar ben nu bang dat niet gaat lukken.. Maar goed wellicht denk ik daar morgen anders over! Ik kwam in het weekend wel richting de 62.. Nu opeens meer, terwijl ik veel strenger ben.. Begrijp er niks van!
  Ik wil ook weer in mijn dunne gezin passen!( ik was ooit ook dun achtig:49 kilo) ik ben 164, dus ja voor de mooi mag er nog wat af. En jij??

  Goed dat je een schema hebt gekregen, handig! Tomaatjes, radijs,komkommer stukjes mee om wat te knabbelen is ook handig. Ik sla altijd maaltijden over als ik werk, een ramp, dus zet tegenwoordig drankjes klaar in de koelkast!
  Succes morgen.

 63. Hoi Sanshine,

  Beetj zelfde situatie , geen megagrote gewichtverliezen die nodig zijn maar niet minder zwaar om te doen. Hoe groot en zwaar ben jij als ik vragen mag?
  Vandaag gaat al wat beter dan gisteren. Verheug me erop dat ik volgende week zelf kan kiezen uit de dingen die ik lekker vind. Vond bijv de havermout echt vies. Moest er bijna van spugen. Ook de rosti viel tegen. Maar het pannekoekje en de ommelet zijn prima. Hard werken om snel in fase 2 te komen, dat lijkt mij niet een heel groot probleem. Vanmorgen op school een moeder die het over een collega had die een dieet heeft dat meer dan 100 euro per week koste belachelijk vond ze het, ze wist wel iets beters te bedenken dan het uit te geven aan een dieet…heb maar niets gezegd. Ik doe het voor mijn gezondheid en wil gewoon bij mijn gezin horen die ook gewoon slank zijn. Als het lukt dan ben ik er mooi klaar mee!! Morgen mijn eerste dag werken met prodimed. Ben verpleegkundige dus veel onregelmatige diensten, mijn voedingsdeskundige heeft me een schema gegeven om het goed te plannen morgen. Als het erg druk is dan hoop ik het te redden en niet al te gammel te worden. We zien wel!
  Ga jij wel door tot je je gewicht hebt bereikt of ben je eigenlijk wel tevreden nu?

  Karin

  • Ik neem in een avonddienst 2 x bouillon.De laatste als ik thuis kom.Ik leef op de sapjes,want de havermout kwam er bij mij ook uit,en die drink ik tussendoor.Ik mag ook 4-6 zakjes,en dat is misschien handig voor jou als je avonddienst hebt.Want als je vroeg op staat is het wel een hele lange dag.In mijn dagdiensten eet ik rond 18.30 uur mijn rauwkost en neem ik wat later mijn opkikkertje,en dan is het ook klaar.Het is in het begin even zoeken maar op een gegeven moment heb je wel een goede dag-of avondindeling

  • Hoi Karin en Christel,

   Misschien een tip: ik neem de bananen of aardbeiendessert als milkshake. Ik doe dan 300 milliliter water met het zakje in de shaker. Even flink schudden en dan 1 minuutje laten staan. Dan heb je een dikke shake, die enorm goed vult. Daar kan ik dan wel een paar uur op teren. Ik werk zelf in de horeca en kan dus niet eten op momenten dat ik eten moet. Dan is zo’n shake een uitkomst!

   Succes.

 64. Hi rootje,
  Ik wilde er 11 af, heb fase 1 3,5 week gedaan(5 en soms 6,5 kilo eraf nu, het rommelt wat op dit moment)
  Ben nu in fase 2 maar eet om de dag ook in de avond een zakje, krijg mega buIkpijn van gewoon eten op dit moment)
  Dus ja. Uhm hoelang ? Ik moet nu nog meer dan de helft.. Maar ach ik ben allang blij, ik val nergens meer vanaf( sporten en gezond eten, maar ook dr frank deed niet veel)
  Leuk dat je dochter zo gezellig meedoet!
  De eerste dagen zijn niet echt leuk.. Maar t komt goed; zet hem op!
  Groetjes

 65. Oei ik heb een baaldag.. Vanmorgen was ik aangekomen!!!!( echt niet veel hoor )maar ik wil zo graag naar de 60… Het wil niet lukken de afgelopen week, het schiet steeds heen en weer..
  Nu lig ik op de bank met een koppijn, en vreselijke lage rugpijn!! Echt niet leuk, heb nog zoveel te doen en moet vanavond nog uurtje lopen.. Ik hoop zo dat er woensdag iets af is.. Ik vind fase 2 maar moeilijk!!

  • Hi menna, ik krijg buikpijn van het gewone eten, van vlees en groenten.. Van vis en groenten minder. En ik val nu al niks meer af..en heb veel meer trek in lekkers.. Maar misschien gaat dit over..??

 66. Nog een ohja:
  Hoe maken jullie de chocolademousse?
  Bij mij blijft het meer een soort chocolademelk/drapje dan een mousse…..
  Heb het twee keer geprobeerd.
  De andere toetjes gaan goed.

  • Laat je het wel lang genoeg even opstijven in de koelkast? Ik zit nu toevallig aan de koffiemousse en die lukt bij mij altijd.

  • Ik doe m met de staafmixer goed opschuimen en dan nog even laten staan.. Vind m erg lekker, maar de choco is favoriet( altijd al geweest;)

  • Ik heb geen ervaring met Novashops, maar gebruik ProtiSlank als alternatief. Ik heb de prijzen vergeleken en deze zijn zelfs goedkoper. De smaak is prima.

  • Een vriendin van me gebruikt Prodiet producten. Deze hebben dezelfde prijs of zijn in veel gevallen zelf goedkoper dan novashops. De smaak is alleen veel beter. Omdat mijn vriendin nog niet zo lang bezig is kan ze nog niets zeggen over het resultaat. Mijn vraag is: “zijn er mensen die positieve of negatieve ervaringen hebben met prodiet t.o.v. novashops?”

 67. Zo even weer bijgelezen!
  Ben vandaag wat ziek en heb het druk. Het is hier avondvierdaagse ( of tewel uitputtingsslag voor ouders en kinderen) En er doen drie van mij mee. Mijn man werkt over ivm met grote werkdruk……..niet echt het goede tijdsstip dus om niet fit te zijn.
  Mijn gewicht viel ook wat tegen, nou ja donderdag maar even kijken, dan is er weer een weegmoment bij de vd. Vorige week was het prima, dus het komt vast wel weer goed.
  Heb mezelf beloofd, TE PROBEREN om wat beter voor mezelf te zorgen :-) deze week.
  Afgelopen weekend was het minder moeilijk als de week ervoor op de camping dat scheelt weer.
  Maar merk vandaag wel de behoefte om iets normaals te eten omdat ik niet lekker ben en mijn buik ook niet lekker aanvoelt, wil het nare gevoel graag wegeten…….stom he!
  Zal even wat voor mezelf klaarmaken, moet zo weer naar school.
  Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • O dit lijkt mijn verhaal wel. Ik ook niet lekker, avondvierdaagse, en gewicht wil niet.. Sterkte meid.. Ik houd mezelf ookal 2 uur tegen om wat eten..opkikkertje helpt een beetje! Zet m op

 68. De wrap van Ilsie?
  Gekookte paprika (eventjes in gekookt water) met lekker gekruid gehakt eventueel met gebakken uitje paprika etc?
  Of vis, of biefstukje of duits biefstukje met gebakken ui, paprika, champignon en groente/ salade?
  Er zijn vast meer tips!
  Doorkijken dr Frank kookboek?

  Groet Menna

 69. Goeiemiddag allemaal,

  Ik ben begonnen! Dit is dag 3 en ik heb honger. Ik ben al eerder heel goed afgevallen met prodimed, maar heb toen niet de hele rit afgemaakt. Heb de overstap naar gewoon eten niet goed gemaakt. Toen zat alles er weer aan!
  Deze keer ga ik door tot de dieetiste me naar huis stuurt met de mededeling dat ze me niet meer wil wegen omadt het goed is zo!
  Maar dat duurt nog wel even. 40 kg. te gaan!
  Vorige keer mocht ik 5 zakjes, nu maar 4..
  En weten jullie of je tomatenpuree mag gebruiken in fase 1?
  succes allemaal!

  • Hoi ik mag wel een beetje tomatenpuree gebruiken in fase 1. Lekker duidelijk hihi

  • Dat je maar 4 zakjes mag is onzin! Je moet 4 maar mag 6!
   Als jij 6 zakjes eet, mooi verdeeld over de dag + je groenten etc, dan val je gewoon af!!!
   Je mag ook een salade maken waar je de hele dag door een paar eetlepels van neemt.
   Zie mijn reactie even een bldz verderop!!!
   Misschien een schema om eens te proberen.
   Het is juist de bedoeling met dit dieet dat je jezelf leert om meerde keren per dag kleine beetjes te eten.
   Mijn vd legde het uit als een vuurtje wat je brandende moest houden: als je er niets op gooide ging het vuurtje uit en als je er ineenkeer teveel op gooide verstikte je het vuur en ging het vuur ook uit (en sla je het op als vet). Je moet dus leren om steeds een houtje op je vuurtje te leggen.
   ivm de koolhydraten moet je oppassen met tomatenpuree. je kunt wel een beetje (niet geconcentreere) gebruiken.. 1 a 2 eetlepels ofzo.
   Succes! We zullen je hier nog wel even zien!

 70. Hallo allemaal,

  Morgen ga ik over naar fase 2,woehoe!Iemand nog lekkere tips om mijn eerste vlees,vis of kipmaaltijd klas te maken?

  @Sanshine;hoe is het met je plekjes?

  Succes voor iedereen maar zeker voor de nieuwkomers!

  • Lekker naar fase 2 ja die wrap is echt lekker, de bladeren van een ijsbergsla gebruik je als wrap en verder een uitje, 2 paprika`s en wat mager gehakt met tacokruiden lekker laten bakken en dan vullen maar echt jammie! Ga het deze week weer eten!
   Ook eet ik vaak een tartaartje en die lekker kruiden met zout, peper en paprikapoeder dat vind ik ook een traktatie. Het liefste eet ik het vlees appart dan alles door elkaar gehusseld. En varieeren in kruiden kijk lekker rond in de supermarkt bij de kruiden wel opletten dat er geen suiker in verwerkt zit. Gaat vast goedkomen, vrolijk verder!

  • Joepie!! Lekker voor je! Word vast smullen!
   Moet woensdag even langs de vd, ze wil me misschien al over doen naar fase 3.. Omdat ik ‘ergens’ op reageer, ergens wel fijn.. Maar ben nog 6 kilo van mijn streef.. Hoe moet dat nou?

 71. Bedankt allemaal, ik merk dat ik er sowieso iets te gefocused mee bezig ben. Te veel wegen, die sticks en meten.. Ik heb besloten om het los te laten en niet meer dan 1 of max 2 keer in de week te wegen en meten.
  Ik ga die ketose sticks ook maar even laten liggen, want het kan echt mn dag verpesten en op zon moment vraag je je dan af.. Laat ik hier alles voor en dan niet eens in ketose..
  Ga gewoon door en het gaat inderdaad om t feit dat ik al bijna 5 kilo kwijt ben in 1,5 week! Ben ik ook super blij mee!
  Nou bedankt voor t opbeuren! :-)
  Succes iedereen!

 72. hallo allemaal even een berichtje van mij ik ben afgelopen vrijdag naar eindhoven geweest om kleding te kopen voor de communie die mijn dochter as zondag doet ik ben nu in totaal 27,5 kg kwijt. ik ben begonnen met gewicht op 113,1 en ik ben 1.57 groot ik wil naar de 75 kg toe. ik heb vrijdag wel 30 jurkjes gepassen maar deze staan me niet of zitten niet goed of te lang maar nu heb ik een leuk tuniekje gekocht met verschillende kleuren in maat 44 een spijkerjasje van kleur groen zonder knopen in maat 42 en een witte legging en hele leuke clarks schoenen met een ronde zool en een stuk van die zool is open daar kijk je zo doorheen met witte bandjes en met zilveren bandjes. mijn moeder heeft wel het tuniekje boven 3 cm moeten inhalen maar anders zit het op mijn heupen weer te strak maar ben er supper blij mee. heb afgesproken dat ik de volgende keer vrijdag 15 juni naar fase 2 mag ben daar wel blij om wil nu ook wel een keertje vlees kip of vis eten. ik ga voor zondag een feest maaltijd maken voor mezelf maar ook voor de rest.

  stess even voor jou trek je er niets van aan en ga gewoon zo door dan komt het vanzelf goed de ene keer val je veel af en de andere keer weer wat minder ik gebruik die sticks niet meer ga op je gevoel af en luister naar jou lichaam ga gewoon vrolijk verder.

  voor iedereen verder ga vrolijk verder en voor diegenen die net zijn begonnen de eerste dagen zijn niet zo leuk veel hoofdpijn en misselijk maar dat gaat wel weer over en denk er aan dat je voldoende drinkt 2 liter op een dag ben je flauw neem dan een opkikkertje dit helpt.

  groetjes van Bianka

  • Ha Bianka wat leuk zeg al die nieuwe kleren je bent leuk geslaagd voor de communie van je dochter komende week. Super zeg dat je al zoveel kwijt bent en wat fijn dat je straks ook naar fase 2 mag. Geniet maar van je eerste stukje vlees dat is zo ontzettend lekker!
   Ik wens je alvast een hele goede communie van je dochter en geniet van alle complimenten die ja dan ook vast en zeker zult gaan krijgen.
   Vrolijk verder!

  • Ha Bianca,

   Wat fijn dat je zo goed geslaagd bent!Nu kan je toeleven naar de communie van je dochter

  • Echt toppie Bianka, wat leuk voor je en natuurlijk voor je gezin, wat zal jij stralen! Geniet straks van die bijzondere dag, maar dat zal best gaan lukken
   Grtz miranda

 73. Hallo allemaal, ik heb even een vraagje. Ben nu anderhalve week bezig en ben 4,7 kilo kwijt. Ik heb ook van die ketose sticks gekocht. Maar ben deze week al 2 x uit ketose geweest en dus weer dag honger, hoofdpijn en voor niets gelijnd. En dit terwijl ik nog geen broodkruim heb gesmokkeld.. Echt niets.. Netjes shake, omelet met sla of groente, drankje en broodje of pasta of pannenkoek met groente.. Heeft 1 van jullie dit ook wel eens gehad? En weten jullie of ik dan toch afval (omdat ik natuurlijk heel weinig eet) of dat ik dan gelijk stil sta of aankom?
  Baal er echt van. Doe zo mn best en bleef van de week gewoon 5 dagen op t zelfde gewicht en daarna 200 gram eraf.. Ik moet nog zo lang… :-(

  • Hai stess, zoveel afvallen in zo’n korte tijd is toch super! Ik zou niet zo gefixeerd zijn op die ketose sticks. Ik val prima af zonder. je lijf heeft soms even tijd nodig om in balans te komen.. Had ik ook, als je je goed aan het dieet houdt val je echt af. Succes!

  • Heb ik ook gehad ; niks banaan trekken; doorgaan! Heb ik ook gedaan, op aanraden van iemand hier, anders raak je gedemotiveerd!! Je valt prima af, niks aan de hand toch?
   Die sticks gebruik ik soms nog, maar het vreemde is als ik eens iets op heb wat niet mag ( per ongeluk een keer gewone cola op bijvoorbeeld)dan worden ze diep paars en de dagen dat ik heel streng ben dan verkleuren ze amper.. Raar!!

  • O die ketosesticks daar heb je ze weer echt mee stoppen hoor je moet je daar niet zo door laten beinvloeden. Zolang jij weet dat je je aan je dieet houdt gaat het helemaal goed komen. Ik denk namelijk dat je ook echt niet uit ketose geweest bent zeker niet als je je aan je dieet houd. Ik viel de eerste keer met pm in de eerste week 5 kilo af de tweede weeg 2 ons. Is toch 5.2 kilo in twee weken tijd dat is toch super veel! Jij bent al 4.7 kilo kwijt en dat is ook echt veel ga gewoon door dan komt het vanzelf goed. En meet jezelf iedere week een keer dan zie je ook hoeveel cm je al kwijt bent dat is veel meer stimulans dan die rare ketose sticks.
   Dus lekker doorgaan en vrolijk verder!

 74. eerste dag prodimed. Havermout als ontbijt, even doorbijten…Eerste koude drank prima en het ommeletje ook lekker met groenten.
  Vindt het erg spannend. Wil heel graag voordat ik 22 juli op vakantie ga van de obertollige kilo’s af. Dat is dan 12 kilo, wordt lastig denk ik maar 10 is ook al perfect. Mijn gezin leeft mee en helpt me mee, dochtertje van zes leest voor uit het schema wat ik mag en is erg geinteresseerd in hoe het smaakt, lief he. Zal mijn zoveelste poging nu eens eindelijk slagen, ben wel supergemotiveerd dit keer!! Het forse bedrag van dit dieet zorgt er ook wel erg voor dat ik er echt voor moet en wil gaan.

  • Even doorzetten in t begin! Komt goed! Lief van je dochter, en dat ze al voorleest! Die van mij is ook 6, maar leest nog niet! Groetjes en succes

 75. heerlijk gelopen!kon het goed volhouden,alleen nu wel 2 blaren op me kleine teentjes…auwwww!
  iemand tips,hoe te voorkomen,en om ze te genezen?
  wil morgen graag weer een stuk lopen,en nu doet het wel erg pijn in me schoenen!

  bah niks aan die regen he?
  straks maar eens boven aan de schoonmaak,moet nodig gebeuren,niet veel gedaan met dat mooie weer!

  • Nee,geen tips want ik neem aan dat je al goed aansluitende sokken aanhad?Ver wel goed gedaan,Wilmaatje!

  • Goed hoor! ( ook dat boven aan de gang gaan!!) ik heb helaas geen tips, t gaat vast snel over hoop ik!

  • Voor vandaag lastig maar koop de blarenpleisters van compeet.
   Opbrengen, erg goed warm maken met je hand en dan vormt hij een laagje over je blaar.
   Succes en kanp hoor!!

 76. oja, en Wilma:super dat je 6 km ging lopen. Kan me niet heugen dat ik dat gedaan heb, waarschijnlijk alleen tijdens een enorme shopmarathon :-)

 77. Goedemorgen allemaal, hoop dat jullie een lekker wkndje hebben. Miranda, kan me echt voorstellen dat, als je je zo verheugt op iets en het dan tegen valt, het dan echt balen is! Ik merk dat ik er echt in moet komen qua balans en schema enzo. Klinkt raar misschien maar soms heb ik niet eens in de gaten dat ik op dieet ben (ben natuurlijk ook nog maar 4 dagen bezig duhhh), maar zoals gisteren gingen we een dag weg en toen ineens besefte ik van: o shit, er moet natuurlijk van alles mee qua zakjes! Uiteindelijk toch braaf een vanille shake (ik vind deze echt zo vies, ben die van modifast gewend maar daar zit natuurlijk ook 4x zoveel suiker in) mee en een reep (want handig en lekker), maar uiteindelijk dan toch gezwicht voor de heerlijke kip en groentesoep van mn oma. Voelde me toch niet heel schuldig want veel groenten, maar wel vlees natuurlijk. Maar goed, heerlijk van gesmuld hoor!Volgens mij ga ik het op deze manier het best vol houden, soms gewoon een visje of vleesje. En superblij: vanmorgen 130,3, dus 3,6 eraf in 4 dagen. Gaat natuurlijk altijd het hardst in het begin en er moet ook nog heel veel meer af, maar toch fijn met dit resultaat. Dat geeft de burger moed:-). Gaan jullie vandaag wat leuks doen?Jammer he die regen…groetjes

 78. Net de muffins gemaakt volgens het recept van de vd. Ze roken heerlijk maar een hap brrr wat een teleurstelling. Drie zakjes verpest snik. Merk de laatste tijd dat ik een kort lontje heb. Gewoon chago , geen sigaret geen wijntje niks lekkers grr ik weet het je doet het voor jezelf. Maar soms zoals vandaag heb ik er even geen zin in. blehhhh. Maar natuurlijk straks weer vrolijk verder.

 79. vanmorgen mijn sporttest gehad!
  ging best goed,loopschoenen gekocht en een sporttas!
  heb er heel veel zin in!vanmiddag ga ik beginnen,een wandeling van 6 km,naar mn schoonouders

  fijn weekend allemaal,vrolijk verder

 80. Hi allemaal!
  Jeetje wat een drukke tijd.. Heb gelukkig geen tijd om aan eten te denken! ;€ dus ook niet voor de dokter. Ik wacht het even af.
  Ik kreeg mijn eerste compliment vandaag. Joepieeee! Had t even moeilijk namelijk..
  Ook ik maak er geen race van hoor.. Ik ben gewoon blij als er wat af is, en zeer zeker ook voor anderen wanneer dit zo is!!
  Dus petje af iedereen! En succes voor degene die net beginnen , t is niet lekker in t begin, nee helaas niet, maar wel de moeite waard om door te zetten! Ennuh ik heb tegenwoordig gewoon zin in mijn kokosdrankje!
  Fijn weekend, op de camping, op werk(succes!Ik ook btw), thuis en overal!
  Groetjes, san

  • Hoi sanshine,

   Lief dat je even reageert.
   Vandaag dus de eerste dag gehad, erg wennen. Mega hoofdpijn, moe en gammel maar volgens mijn vd allemaal van tijdelijke aard. Vanmorgen koffie gedronken bij ouders. Had verwacht dat ze wat sceptisch waren maar juist niet. Pap gaf me flesjes water mee en mam had een kapster gesproken die ook een eetprogramma volgt die lijkt op die van mij. Die was ook mega afgevallen.
   Weet jij hoelang fase 1 kan duren als je totaal 12 kg af moet vallen? Hoeveel ben jij nu afgevallen?
   Mijn dochtertje wordt in juli 7 dus misschien wat ouder als jouw dochter?, Het is een pittig meisje die veel wil en kan, grappig heb ook nog een zoon van 12, die vindt het allemaal wat minder belangrijk en las ook veel later als mijn dochter.
   Hopelijk morgen een betere dag en anders pech, gewoon doorzetten en als anderen het kunnen kan ik het ook denk ik dan maar!

   Groetjes

 81. Goedemiddag allemaal!

  @Chantal;heftig verhaal!Veel succes en ik hoop dat je wensen uitkomen.
  @Menna;veel plezier op de camping,jammer dat het weer niet echt mooi is.
  @Vis;succes met studeren.
  @Sanshine;hoe is het met de plekjes?

  Ik hoop niet dat ik de indruk heb gewekt dat het een race is om af te vallen want dit is niet de bedoeling.Wel ben ik tot nog toe erg blij met de geboekte resultaten en door dat enthousiasme ben ik soms iets teleurgesteld als ik effe stilsta.Ik zie het absoluut niet als een race of iets om over te wedijveren met anderen.

  Fijn weekend allemaal!Ik ga weer eens werken,mijn. 3 e weekend op een rij…;-(

 82. Welkom alle nieuwe mensen weer hier, Chantal je hebt het niet gemakkelijk gehad met al je miskramen heftig hoor. Snap dat je wilt afvallen maar tegelijkertijd ook graag weer zwanger wilt worden. Weet niet of dit dieet dan zo geschikt is voor je want het is een dieet wat je eigenlijk langzaam weer laat wennen aan normaal eten. Als je nu gaat starten in fase 1 en dan toch zwanger raakt. Wat ik ontzettend fijn voor je zou vinden zeker als het dan nu goed gaat dan heeft het dieet niet zoveel nut ben ik bang en je bent een hoop geld kwijt. Maar goed dat moet je natuurlijk ook zelf weten ik wens je in elk geval veel succes met het dieet!!

  Vis veel succes met je tentames! Hoop dat je je niet teveel laat verleiden nu je gewoon thuis zit. Anders boven gaan zitten dan loop je ook niet zo snel heen en weer om wat te gaan eten. Zorg voor veel rauwkost en zet dat klaar in je koelkast kan je daar zo af en toe wat van af halen.

  Sanshine hoe is het inmiddels met je jeukerige plekjes? Ben je er nog mee naar de huisarts geweest? Sterkte ermee!

  P`tje waar ben je????!!!!!! Ik mis je heel erg hier dacht de hele week al waar blijft ze nou toch. Gisteravond in bed dacht ik morgen echt even gaan vragen hoe het met haar is. Schrijf anders hier even van je af he!! Kom je gauw weer langs!!!

  Joy hoe gaat het dieet bij jou? Gaat het nog steeds zo goed en hoeveel ben je al kwijt??

  Ben blij dat hier een hoop meiden gereageerd hebben op het feit dat er ook een hoop mensen zijn die gauw een heleboel kilo`s kwijt willen. Het is geen race en ik denk nog steeds dat het afvallen niet het moeilijkste is, alhoewel ik daar deze keer iets meer moeite mee heb, maar het op gewicht blijven dat is pas echt doorzetten!!
  Hier gaat het wel weer redelijk hou nog steeds vocht vast maar goed dat is even niet anders.
  Iedereen weer succes met het weekend en vrolijk verder!

 83. hoi chantal

  wat onzettend naar jou miskramen,dat gaat je niet in de koude kleren zitten,en als je dan ook nog last van je overgewicht heb,is het allemaal niet zo bevorderlijk
  ik hoop voor jou van harte,dat je weer zwanger raakt,maar heel goed dat je de stap hebt genomen om aan jezelf te werken,het kan vanaf nu alleen maar positiever gaan!
  zet hem op hoor,ga ervoor,en als je het ff niet ziet zitten,gewoon hier van je afschrijven hoor!!

  heel veel succes!!

 84. Hoi Chantal,

  welkom. Hoop dat je door Prodimed beter in je vel gaat zitten en af kunt vallen en dat je uiteraard snel weer zwanger raakt:)

  Fijn weekend Menna, hoop dat jullie mooi weer hebben op de camping!

  Ik heb volgende week tentamens voor een opleiding die ik naast mijn werk doe, dus ben heel de week vrij om te studeren. Studeren en eten gaat bij mij alleen altijd hand in hand maar ik moet di weer naar de vd dus probeer me zo goed als het kan aan pm te houden, want willen de tot nu toe geboekte resultaten natuurlijk niet verloren laten gaan:)

  Fijn weekend alvast allen! Vrolijk verder.

 85. Welkom Chantal!

  Als ik je een advies mag geven: ik zou wel even zorgen dat je stabiliseert voor je weer zwanger probeert te worden.
  Ik begrijp je wens volledig als moeder van 4 kids, als mijn huis wat groter was, mijn man wat enthousiaster en ik wat jonger, haha, dan wilde ik nog wel een vijfde :-)
  Wat is je doel?

  Voor de anderen succes weer de komende dagen, ik lees maandag weer bij. Nu eerst hard bikkelen en dan naar de camping!

  • Hoi Menna, ja dat stabiliseren nodig is geloof ik zeker, heb al meerdere ervaringen gehoord. Mijn doel is om zo snel mogelijk zwanger te worden/ blijven want ben tenslotte al 39. Dus wat ik eigenlijk van plan ben is om prodimed te doen tot ik zwanger ben (en dan wel meteen stoppen natuurlijk). Dus dan komt er van stabiliseren niet zo veel. Maar eerst maar eens even zien of en wanneer dat gebeurt en tot die tijd val ik lekker af :-). Nog maar 2 dagen bezig en het feit dat ik hier al mee bezig ben (lees: met mezelf) maakt me al heel blij. Had het veel eerder moeten doen!Jij lekker wkndje op de camping gewenst, hoop op mooi/beter weer!

 86. Lieve allemaal, ik sluit me graag bij jullie aan. Ben 30 mei begonnen, en mijn situatie komt overeen met Manon. 1.81 en ook 134 kilo. Omdat ik afgelopen jaar 3 miskramen heb gehad begin ik me af te vragen of het door mijn enorme overgewicht zou kunnen komen. En daarnaast weet ik ook gewoon dat ik me heeel veel beter voel als ik minder zwaar ben, dus wellicht dat dat ook het zwanger blijven bevordert. Heb al 2 lieve moppies, waar we erg gelukkig mee zijn, maar we zijn zo gek op kinderen dat ik erg graag nog een 3e (en zelfs nog een 4e:-) zou willen. Lang verhaal kort: misschien niet helemaal het juiste dieet voor deze fase in mn leven, maar voel me er erg goed bij tot zover. Heb alleen erg moeite met de shakes uit n flesje (yek). Havermout is een feestje ’s ochtends en de rest ook prima.Zou het leuk vinden om onderdeel te vormen van jullie forum :-)

 87. Oh wat vervelend.. Of misschien je vd even bellen, mss heeft die het vaker gezien bij andere pm’ers..

  En Menna, heel goed verhaal zeg! Ik betrap mezelf er idd soms op dat ik te snel wil afvallen waarna je baalt als dat niet lukt en dat heeft natuurlijk helemaal geen zin. Dus dit soort verhalen zetten me weer even met beide benen op de grond:)

  Vrolijk verder!

 88. Hi!
  Nee niks anders gedaan!! Wel repen gehad laatst die ik nog niet op had.. Maar denk niet dat dit het is.. Jeukt en is lelijk.. Maar ja ik wacht nog wel even af.. Dank voor jullie antwoorden!!! Groetjes

 89. Ken het niet, had de vorige keer wel dat ik op een gegeven moment een hele droge huid had.
  Heb je een zakje gehad wat je nog niet eerder had gebruikt?
  In de gaten houden.

 90. Iemand weleens een allergie gehad van pm? Heb opeens allemaal kleine bultjes op mijn boven en onderarmen.. Wellicht is het iets anders??
  Zou het van die troep erin kunnen komen(aspartaam)?
  Groetjes

 91. Zo ik ben weer bij!
  mijn hele huishouden verslonst hier, terwijl ik bulten werk heb die op me wachten. Ik ben dinsdagavond van de camping gekomen en we gaan morgenavond weer weg voor nog een weekendje.
  Ik had dus veel gemist hier en heeeeeel veel bij te lezen.

  Ik moet toegeven dat ik de afgelopen dagen erg moeilijk vond op de camping. Mijn favoriete rol koekjes knipoogde steeds tegen mij en zo waren er meer voedingswaren die erg lonkten, maar ik ben niet op hun lonken ingegaan en was daar blij om toen ik thuis weer op de weegschaal stond.

  Welkom voor alle nieuwkomers! Zet hem op! De eerste week is zwaar, daarna wordt het beter!
  Ook de dame met de 40 kg………komt goed!
  Wilma: bij jouw sportaankondiging dacht ik WAUW! en wat fijn dat je dat ik een groep kunt doen! Fijn dat je zekerder wordt en toch weer meeleest.

  Bij het lezen van alle berichtjes bekroop me toch een gevoel dat ik even wil delen.
  Ik vind het prachtig dat iedereen hier verteld wat hij kwijt is in hoeveel tijd.
  MAAR: het is geen wedstrijd. Zelf ben ik ook dik te vreden. Maar er zijn mensen onder ons die zich heel netjes aan het dieet houden en langzaam afvallen en er zijn mensen die af en toe zondigen en snel afvallen……
  Het is dus geen eigen verdienste.
  Hoe veel je afvalt hangt af van meerdere factoren, daar kun jezelf niet altijd wat aan doen.
  Natuurlijk willen we het liefst 5 kg per week afvallen :-) , maar is het riëel: NEE. Met dit dieet kun je veel afvallen in korte tijd, ik ben blij dat ik het geonden heb. Maar het is ook verslavend……..en als je bij een kilo of anderhalve kilo in de week ontevreden bent………………is dat niet riëel!
  We hopen dat we zo snel mogelijk onze kilo’s overgewicht kwijt zijn…….maar dan zijn we er nog niet!
  En ik spreek uit ervaring :-) Na het pm zul je nog een jaar moeten vechten om op je gewicht te blijven……….en dat valt niet mee!
  Ik vond het “lijnen”vorig jaar niet zo moeilijk, dat is het vinden van een ritme………maar het vasthouden is mij toen niet gelukt.

  Ik heb mijzelf voorgenomen om het nog 1 x te doen, ik weet dat ik het kan met pm.
  Maar ik geloof ook dat ik dit dieet niet nog een keer kan doen, dat dat voor mijn lijf niet gezond is. Daarom ben ik deze keer ook in fase 2 begonnen.
  En ik blijf straks WEL onder begeleidng na pm een jaar lang!
  Want pm is fantastisch maar als je niet heel erg oplet komen de kilo’s er wel weer aan.
  Nou dit was wel weer lang genoeg voor vandaag, hard aan de slag ;-)

  • Jouw verhaal Menna is ook mijn verhaal, wat fijn dat het zo herkenbaar is.

   PM is een effectief middel, maar daarna begint het pas met het aanpassen van je eetgedrag.

   Bij mij is er in 3 jaar tijd 15 kilo bijgekomen (helft van wat ik kwijt was) en ik wil het na deze ronde ook nooit meer doen….

   We bikkelen verder!

 92. Aanstaande zaterdag intake gesprek bij een prodimed consulente.
  Na jaren kort allerlei dieten te hebben geprobeerd nu tijd voor het serieuzere werk zeg maar.
  Ben 1,67 en weeg 81 kg. Ben er erg ongelukkig mee. Ben dol op leuke kleding en beperk me nu tot jurkjes en tuniekjes. Wil dolgraag weer leuke stoere jeans kunnen dragen, dat is mijn doel, ik kan het niet alleen dus ook dit forum lijkt me prima om als motivatie te gebruiken en hopelijk kan ik ook anderen helpen!

 93. @christel,met mijn darmen gaat het ook niet lekker,ik slik nu visoliecapsules(omega 3)maar het haalt niet over zeg maar,zit er aan te denken om er iets voor te vragen aan de huisarts

  verder gaat het hier goed,moet wel zeggen dat ik weer meer trek krijg,nu ik weer koolydraten binnen krijg
  kan gelukkig nog steeds voor gezonde tussendoortjes kiezen,en dat probeer ik ook zo te houden,mijn vd zei wel,let wel,als je een misstap mocht maken,dat niet heel erg is,mits je het wel weer gelijk goed oppakt!
  we gaan weer vrolijk verder hier,ook al is het mooi weer alweer afgelopen!jammer hoor,kreeg er zoveel energie van,maar goed,met dit koelere weer,kun je wel weer wat meer doen…..

  • Ik heb al vrij lang Psyllium vezels via de huisarts die ik zo nodig innam.Nu doe ik dat maar standaard.Ja,jammer hè van het mooie weer.Ik voel me dan ook het beste

 94. Hi! Waarom blijf je nog even in 1? Heb ik iets niet gelezen? Ik heb wel genoten maar buikpijn nu..;(
  Hoe is t met je darmen?
  15 weken is nog wel ff toch? Het gaat heel goed toch bij je?? Kop op;

  • Geen idee waarom nog 1 week in fase 1.Met mijn darmen gaat het iets beter,maar het houdt niet echt over.

  • Maar ik dacht gelezen te hebben dat je weer vlees, vis mocht! Heb ik verkeerd begrepen dan!
   Hoop dat de darmen beter worden! Krijg je er iets voor?

   Zo ik ga weer bakken( brood, chocoladetaart, cakejes) soms is het best lastig om voor anderen lekkere dingen te maken.. Maar ja.. Weet je wat het lastigste is, dat ik nooit meer kan proeven of het wel goed geworden is, neem tegenwoordig altijd stukjes overal van mee naar huis zodat vriendje moet proeven, haha!

 95. Even voor de nieuwkomers die turbo willen afvallen, hou er rekening mee dat een aantal factoren meespelen. Als je 40 kilo in totaal wil afvallen, gaan de eerste 10 kilo binnen 4 weken. Wil je 15 kilo totaal afvallen, val je geen 10 kilo in 4 weken af.

  Je moet verschillende fases doorlopen incl opbouw, 20 kilo afvallen in 8 weken inclusief opbouw lukt echt niet, dat zou ook niet gezond zijn.

  Denk niet na 8 weken fase 1, klaar….ik kan alles weer eten…not dan zit alles er binnen hele korte tijd weer aan.

  Streef naar een gezonde levenstijl waarbij je lijf niet meer in de weg zit en je je lekker voelt en fit. Fous niet teveel op gewicht. Iedereen is anders, iemand die jaren lang boven de 100 weegt, kan met 80 kilo al helemaal prima zijn.

  Alle genoemde getallen zijn even voorbeelden, ik doel op niemand persoonlijk. Succes iedereen, we kunnen het!

  • Ik vind dat toch zo lief dat de “oud-gedienden”(niet lullig bedoeld hoor!) zo geduldig reageren op onze reacties.Erg fijn hoor!

  • Tsja Christel ik schrijf het ook voor mezelf op omdat ik de eerste keer ook zo dacht…….valkuil waar ik in getuimeld ben dus…..ha ha

  • Hai jeannette, fijn dat je het nog benadrukt, je hebt helemaal gelijk. Ik ben nu drie weken bezig en 7,5 afgevallen. In de eerste week 4,4 daarna , 1,6 en 1,5. Als je de eerste week zo mega veel afvalt hoop je stiekem op meer van die uitschieters, helaassss. Maar ook wat je zegt niet realistisch of goed voor je lijf.dus hup vrolijk verder. Ik blijf nog een week in fase 1 dan zien we wel weer.. Succes allemaal!

  • we hebben inprinciepe levenslang!dat is mij verteld,ook als je weer normaal gaat eten,moet je uitkijken van je eet,uitkijken,met de slechte koolydraten,eet regelmatig,laat 2 uur minstens tussen de maaltijden max 4 uur,kies voor gezonde tussendoortjes,fruit,schaaltje yogurt,een cracker,blijf 30 min per dag erbij bewegen,en neem af en toe een balansdag

   je moet je nu niet blind gaan staren,ik wil zoveel afvallen in zoveel tijd,omdat een ander dat ook kan,elk lichaam is anders,reageerd anders,stofwisseling is anders,geef het de tijd,en elke gram is er 1!!

   vrolijk verder!

 96. @Sanshine,ik ga 5 juni over naar fase 2 en blijf dus nog 1 week in fase 1.Bevalt fase 2 een beetje?

  Ik vroeg me ineens af of ik mijn streefgewicht wel ga halen voor september.Stom hè?!Ik begin ineens te twijfelen of mijn berekening van 15 weken wel klopte.En wat als die 15 weken er op zitten?Dan zit je weer in een normaal eetpatroon?Pff,stom dat ik dat gisteren niet aan de diëtiste heb gevraagd.

  • Hi!!!
   Ik ben er nog hoor! Beetje druk, kleine thuis en druk met werk! Vandaag bij vd geweest. Ik eet weer te weinig schijnt want val wel af naar ook in spier.. Toch wel weer 1.5 kilo en 0,7 % vet.. Niet zoveel als gehoopt maar weet je had ook teveel lopen rommelen..eigen schuld! Ik ga om de dag over op fase 2, zit nog 0,6 kilo af van officieel overgaan naar fase 2.. Dus doe het om en om..
   En jij hoe is fase 2? Genoten van je vlees, vis of vega!?
   En al wat minderen met je groenten;)

 97. Ik had het berichtjes geplaatst en ben daarna pas terug gaan lezen haha. Wat steunen jullie elkaar hier zeg! onwijs gaaf!

  Bedankt voor jullie reacties! ik hou jullie op de hoogte hoe het gaat! Ik hoop zelf dat ik tussen de 15 – 20 kg kwijt raak. En ik hoop eigenlijk ook dat dat in twee maanden wel beetje gebeurt is.. maja we zullen zien.

  Groetjes!

 98. Hallo allemaal,
  Weer wezen wegen vandaag. 1 kilo eraf. Ja ben je dan tevreden?
  Natuurlijk er gaat af maar viel mij toch tegen. Echt niets verkeerd gedaan en dan is het resultaat dus iets tegenvallend.
  Oh natuurlijk erg blij met de 10 kilo in 5 weken dus maar weer vrolijk verder.

  groet sandra

  • Ja is lastig he, je wilt altijd meer, ten minste dat heb ik. Maar goed dat je denkt aan die 10 kilo in 5 weken, dat is er maar mooi af en doen niet veel mensen je na! Vrolijk verder:)

 99. Beste,

  Ik ben gisteren begonnen met het dieet. Ik ben benieuwd of het werkt.. ik moet ongeveer 20 kilo kwijt. Hoelang denken jullie dat ik daarover doe..

  Ik hoot het graag!:)

  Groetjes

  • Hoi,

   dat verschilt een beetje per persoon volgens mij, het ligt er ook aan hoelang je in welke fase blijft, als je de laatste kilo’s er nog af wilt krijgen in fase 3 en 4, terwijl je weer aan het opbouwen bent dan duren die kilo’s wat langer maar 1-2 kilo per week afvallen is wel reeel om aan te houden volgens mij. Ik ben in fase 1 per week 1,5-2 kilo afgevallen, de ene keer wat meer en de andere keer wat minder. Maar ik was daar eerst heel erg mee bezig en baalde als ik dan maar 1,5 kilo per week kwijt wat ipv 2 maar zo moet je niet denken. Het gaat erom dat je afvalt, anders was je mss wat aan gekomen en 1 of 1,5 kilo is net zo goed heel goed. Dus te veel aan een tijdschema vast houden werkt denk ik averechts maar dan heb je hier iig n beetje n indicatie:)

   Leuk dat je ook begonnen bent, succ ermee!

  • Als je het voor het eerst doet denk ik dat je er zo`n drie maanden over doet, het verschilt inderdaad per persoon. Maar je zal er gemiddeld zo`n 1.5 kilo per week mee afvallen de ene week wat meer de andere week wat minder. Maar neem aan dat je vd je ook kan vertellen wanneer ze denkt dat je ongeveer klaar zal zijn, ik heb toen een heel schema gekregen. Veel succes in elk geval!

  • Het maakt ook uit of je van 120 kg naar 100 kg gaat of van 80 naar 60 kg. Hoemeer vet je heb, hoe sneller het gaat.
   Maar de ene persoon is de andere niet….. je moet je dus ook niet vergelijken met iemand anders.
   De een valt met sjoemelen 2 kg af en de ander met strikt maar een kilo………

 100. hallo manon ik ben nu bezig met week 13 en ik zit nog steeds in fase 1 ik hoop dat ik zo door mag naar fase 2 want ik wil wel een keertje weer vlees vis of kip eten volgendeweek zondag 10 juni doet mijn dochter haar eerste communie en dan wil ik ook wel iets lekkers eten ben nu al volop bezig om van fondant een mooie communie taart voor aan te maken maar ja deze is voor de rest van de fam deze is niet toegestaan. maar als ik s`middags na de kerk wat soep eet en s`avonds een salade met wat vis of vlees eet ik toch ook heerlijk. ik ga komende vrijdag met mijn moeder naar eindhoven toe om te winkelen en hoop zo dat ik mooie nieuwe kleren kan vinden na die 26 kg kwijt te zijn voor dat ik begon had ik broekmaat 50 en bovenmaat 52 weet niet wat ik nu heb ik heb al een broek maat 42 stretch dus wordt het 44-42 en bovenmaat heb ik maat 46 maar ik zal het wel even laten weten.

  voor alle anderen ga vooral zo door en vrolijk verder

  vindt het knap dat je inziet dat je na een tegenslag in dit geval verlies van fam lid je er toch weer tegen aan wilt gaan en dat je weet dat je dit verlies weg eet zo ben je al half op de goede weg stapje bij stapje kom je er wel weer maar geef jezelf ook de tijd om alles goed een plaatsje te geven. groetjes bianka

  • Oke wel knap om in 13 weken 26 kg kwijt te raken. De vd zei bij mij als ik 20 kg ben afgevallen dan ga ik naar fase 2. Dus ik ben benieuwd.
   Het lijkt me niet echt makkelijk om een taart klaar te maken terwijl je zelf niks mag hebben.
   En het zou inderdaad een traktatie zijn als je weer een stukje vlees of vis mag eten. Ik heb die kledingmaten op dit moment ook nog 50/52.

   Ik hoop dat je leuke kleren vind met het winkelen.

  • Hoi bianka ,

   Ik ben nieuw hier op het forum maar ik las jou resultaten wat knap zeg 26 kg in 13 weken!!
   Ik ben namelijk ook heel kort 1.53 en 75 kg dus ik wil zeker 20 kg afvallen. !! Hoe snel was jij de eerste 10 kg kwijt ?
   Morgen heb ik mijn eerste intake bij de pd consulent ben benieuwd….

   Nou graag hoor ik van je terug …

   Groetjes

 101. hallo manon ik weet niet of je mij al kent mijn naar is bianka en ben al 26 kg kwijt ik wil in totaal 38 kg kwijt worden ik ben maar 1.57 groot en ben begonnen op 113.1 kg en wil dus naar de 75 toe ik mag donderdag weer gaan wegen ik ga om de 14 dagen heb me nu nog niet gewogen hoop dat er toch wel 2 tot 2,5 kg van af is. we zullen zien.

  ik krijg altijd goed advies ook wat vocht en vet doet eraf en vocht ook wel eens erbij maar kijk goed naar je zelf en kijk ook naar je omtrek dit is ook belangrijk als je dunner wordt is het toch ook goed gaat het vet er af en daar doen we het toch voor rond je ongi houd je vocht vast en ben je zwaarder als normaal dat is bij mij ook zo niks van aantrekken toch hoort er ook gewoon bij. als het je niet bevalt ga je gewoon opzoek naar een andere vd zitten er vast wel in je omgeving je moet je er ook goed bij voelen en goed advies en je steunen is ook belangrijk.

  voor iedereen verder ga zo vrolijk verder en tot donderdag

  • Hallo Bianka,

   Ik kende je nog niet, in hoeveel weken ben jij die 26 kg kwijtgeraakt?
   Ik ga zoals het nu lijkt elke week heen om te wegen.
   Ja dat is zeker goed als er vet af gaat, ik heb wel een goed gevoel bij de vd. We hebben tussendoor ook een belafspraak, dus ik denk dat ik er wel genoeg steun van ontvang.

 102. Ilsie,Cristel, Vis en Jeanette dank je wel. 40 kg is inderdaad een hele uitdaging, maar goed dit lijkt mij beter dan een maagverkleining dit stelde mijn internist namelijk voor.
  Ik ga er voor 100 procent voor om die 40 kg eraf te krijgen, al zal het niet altijd makkelijk zijn.

  En als ik jullie reacties zo allemaal zie dan komt het vast wel goed.
  En het is gewoon leuk om ook van andere mensen te horen hoe zij het prodimed dieet ervaren.

  • Ja klopt, het is fijn om te zien dat er nog meer mensen met PM bezig zijn vind ik elke keer als ik dit forum open:) En als je zo gemotiveerd bent gaan die 40 kilo vast lukken en anders is dit forum ervoor om even te mopperen of van je af te schrijven:)

 103. Vegtje fijn om jou hier ook weer even te zien. Tja die vd van mij het blijft een rare een. Toen ze vroeg of ik nog speciale dingen had de komende tijd en ik zei ja zaterdag heb ik een etentje. En toen zei ik dan ga ik denk ik ipv gewoon brood tussen de middag maar een pm broodje nemen nou dat mocht echt niet van haar.
  Want ik was nu weer aan het opbouwen en als ik dan weer terug ging dan had ik kans om weer meer aan te komen????? Dus als ze zou horen dat ik iets van fase 1 ging doen wat jij dus doet wat ik dus zeer goed begrijp zou ze echt tegen het plafond zitten denk ik.
  Mijn vorige vd was helemaal niet zo toen ik nog in fase 4 zat gingen we ook naar Italie op vakantie en toen zei ze weet je neem dan tussen de middag geen brood maar iets anders eventueel van pm dan mag je s`avonds wel iets van pasta eten. Weet zo gauw even niet wie er ook naar Italie gaat straks maar zo zou je het ook kunnen doen. Ik heb me toen redelijk goed aan het pm dieet gehouden en was zelfs nog afgevallen tijdens de vakantie!
  Ach een andere vd zoeken hoeft van mij niet meer nog een paar keer en dan ben ik ook van haar af het is wel goed zo.
  Goed ga nog even verder film kijken iedereen weer veel succes en vrolijk verder!

  • Dank je Ilsie, dat ben ik, ik weet niet in welke fase ik zit maar ik denk dat ik het dan zeker zo ga doen in Italië, hoop dat jij weer een beetje uit je terechte dip bent gekrabbeld en weer vrolijk verder kan, dikke knuffel voor jou, je doet het echt wel super !

  • Hoi Ilsie,

   Nou, we kunnen elkaar de hand geven hoor: ik was 100 gram aangekomen. Maar ik hield wel 1,6 kilo vocht vast en was 1,1 kilo vet weer kwijt. Mijn vd zei dat ze dat het belangrijkste vond. Ze zag liever dat er vet vanaf was dan dat ik minder woog op de weegschaal. Zo kan het dus ook. En ach, volgende week ben ik hopelijk dat vocht weer kwijt. Ik heb afgelopen week ook helemaal niet kunnen trainen vanwege allerlei perikelen (beide vaders in het ziekenhuis) dus dat ga ik deze week ook weer goed maken. Ik mag nu wel elke dag een stuk fruit, dus dat is wel lekker. Mijn vd voert altijd langzaam de volgende fase in. Dus niet in eens, maar met een opbouw. Zo ging ik ook naar fase 2: door de week fase 1, in het weekend fase 2. Wel lekker hoor, want dan leer je ook om even weer streng voor jezelf te zijn en dat heb ik wel nodig.

   Dus: kom op, hand in hand, vrolijk verder!

   Kus,

  • Vegtje jij dus inderdaad hetzelfde als ik ik blijf het toch ook raar vinden hoor al die verschillende adviezen van vd`s. Die van mij zou echt stuiteren als ze hoorde dat jou vd dat zo voorstelt om heel langzaam de fase`s in te gaan ipv in een keer. Goed om te horen dat het bij jou wel allemaal zo soepel gaat hoor. Ik ben wel klaar met die van mij nog een paar keer en dan vind ik het helemaal goed geweest. Ik hou nog steeds veel vocht vast dus zie volgende week wel hoe de weegschaal ervoor staat. Jij lekker genieten van je fruit het is zo lekker weer om dat te eten! Vrolijk verder!!

 104. weer 1 kilo eraf….21 kilo,en ga nu week 11 in…!
  ben echt heel erg tevreden
  zaterdag heb ik een sport test,word ons vetpercentage gemeten,hartfilmpje,conditietest,en krijg ik een sport programma op maat!spannend dit hoor,en dan gelijk volgende week dinsdag beginnen met wandelen….wat later opgebouwd word tot hard lopen,en vrijdag’s avond gaan de fitnessen/cardio
  ik zie dit als een enorme uitdaging,veel zin in,en met de groep,word het vast wel leuk,we hebben heel veel lol,en dat maakt een boel goed

  voor iedereen die net begint met prodimed,zet hem op!
  voor iedereen die het ff moeilijk heeft,dikke knuffel,en vrolijk verder!

  liefs wilma

  • Eeeej allemaal!!!
   Wat gaat iedereen weer goed!!
   Lees elke dag weer de nieuwe berichtjes,zelf ben ik nog niet begonnen maar ineens begin ik weer.
   Wel eet ik minder met het warme weer en drink je meer,das wel weer goed he.
   Zet em op weer iedereen en ik laat het weten als ik weer begin.
   Groetjes maris

  • Hoo heb mn berichtje niet goed neergezet.
   Maar wat goed Wilma 21 kilo in 10 weken!!! wowwwww
   Ik moet ook 20 kilo afvallen moet ook lukken toch in 10 weken?
   Krijg weer moet als ik dit lees.
   Vrolijk verder!!!
   groetjessss

  • Goed zeg Wilma je gaat echt super!! Wel spannend dat sport programma maar dat gaat ook vast goed komen.
   Ben je nu ook over naar fase 4?
   Vrolijk verder!

  • Woo! Wat goed zeg! Je hebt je er echt keurig aan gehouden als je 21 kilo in 11 weken hebt gehaald, wat een overwinnen op jezelf moet dat zijn! Weer een goed voorbeeld om ook door te zetten:)

 105. Zo ik heb weer een beetje bijgelezen, ik ben net uit een enorme dip. Valt niet mee hoor om weer opnieuw op te starten. Heb met de Pinksteren even niets aan Prodimed gedaan. Fout ik weet ik het. Heeft me wel weer teruggeworpen op het feit dat ik echt iets aan mijn eetgedrag moet doen. Vorige week een sterfgeval in de familie gehad, erg verdrietig en ik eet dat weer weg.

  maar goed vanaf vandaag weer in het gareel.

  Wat een rare vd Ilsie, die van mij legt ook altijd alles uit met de verhouding vet en vocht. Als je vetpercentage naar beneden is zou ik me niet al te veel focussen of je nu 70 of 69 weegt..je lijf is gezonder daar gaat het tenslotte om.

  Zo ik ga eerst een advertentie op MP zetten met de producten die ik echt niet meer weg krijg.

  iedereen succes weer en ook de beginnelingen, met name Manon, 40 kilo is een hele grote uitdaging maar je kan het! In het begin zullen de kilo’s eraf vliegen en ga je je steeds fitter voelen! Ga er voor!

  • He wat vervelend zeg dat je zo`n dip hebt gehad of nog een beetje hebt. En gecondoleerd met het overlijden van je familielid dat gaat inderdaad vaak niet in je koude kleren zitten.
   Goed van je dat je weer in het gareel zit het is echt moeilijk vind ik om weer opnieuw te beginnen.
   Ja ik vind haar soms ook raar ze geeft bijna geen adviezen kan niks met haar. Ik vond haar altijd al een beetje vreemd maar ga haar steeds vreemder vinden. Ach nog een paar keer dan hoef ik ook niet zo vaak meer naar haar toe.
   He zet hem op he je kunt het!! Vrolijk verder.

  • Hee,

   gecondoleerd en sterkte met je familie. Wel heel goed zeg om het nu toch weer op te pakken. Maar uiteindelijk voel je je daar wel beter door denk ik. En het is al heel wat dat je zelf beseft dat je verdriet weg gaat eten en dat dat niet goed is dus dat je daar iets aan moet doen. En nu ben je ook weer met PM bezig dus je bent alweer op de goede weg:) Succ!

  • Gecondoleerd!En ik kan het me zo voorstellen dat je hierdoor geen motivatie meer had.Op zulke momenten nemen andere dingen de overhand en is een dieet volgen niet zo belangrijk.Daardoor vind ik het juist zo knap dat je nu al weer in het gareel bent.Zet ‘m op!

 106. Ik zie nu net jouw reactie Ilsie,op die groenten.Ik dacht dat je bij de lunch en diner(ahum) 2 ons groenten moest eten aangevuld met 100 gram van lijst B per keer.Ik heb dus 28 dagen 6 ons groenten zitten eten…Ik voelde me net een konijn.En eindelijk gisteren kwam ik dan toch zelf op het idee dat dit weleens niet de bedoeling zou zijn…Hahaha

 107. Lieve lieve meiden bedankt voor al jullie steun berichtjes die hebben me heel erg goed gedaan. Tuurlijk ben ik weer vol goede moed doorgegaan dat kan nou eenmaal ook niet anders.
  Van mijn weegjuf krijg ik nog steeds geen hoogte hoor want het was inderdaad te zien ik hield behoorlijk wat vocht vast. Ik zat eens even naar het briefje van de weegschaal te kijken en zag dat mijn leeftijd ineens weer klopte de laatste keer was ik nog 50 en nu had ik gelukkig weer mijn eigen leeftijd 44. Niet dat dat er nou veel toe doet maar vind het toch prettiger staan…Dus ik vroeg aan haar hoe zit het dan met het vetpercentage dat is volgens mij toch ook een stuk lager nu. Volgens haar kon je daar niet naar kijken omdat de spiermassa iets omhoog was gegaan en ik zoveel vocht vast hield. Herkennen jullie dit van je eigen vd of dat inderdaad zo is.
  Ik zag thuis dat het vetpercentage van twee weken terug 36.1 was en die van vandaag 33.0 dus een heel verschil dus misschien klopt het wel inderdaad niet.
  Bij haar woog ik nu 71.6 kilo en thuis dus 70.7 dat is zonder kleding thuis, bij haar natuurlijk met kleding haha. Ik ben dus nu in 11 weken tijd bij haar net tien kilo kwijt dus niet heel veel.
  Ik heb haar ook verteld dat ik behoorlijk ervan baalde nu en dat snapt ze dan wel maar echt tips heeft ze dan niet nee of ik nog 2 weken langer in fase 3 wilde blijven. Nou nee dat hoeft van mij echt niet meer ik heb het wel even gehad ik hoop dat de laatste kilo`s er toch nog wel vanaf gaan en anders maar niet. Ik pas nu weer in al mijn kleding van vorig zomer en de zomer daarvoor dat was uiteindelijk ook mijn doel en die heb ik in elk geval bereikt.
  Ik hoop wel dat het vocht natuurlijk wat minder weer gaat worden zodat die 6 weer in zicht komt. Zou leuk zijn als ik toch nog die 68 kilo zou halen maar ik zie het wel.
  Jullie allemaal bedankt voor de steun ik ben er weer bovenop en ga gewoon weer vrolijk verder!!

  • Ik kijk ook alleen maar naar mijn vetpercentage,dat lijkt mij ook het belangrijkste.Op het gewicht na dan.En volgens mij staat je spiermassa daar los van maar dat weet ik niet zeker.Hihihi,maar natuurlijk ben je zwaarder met kleding aan!Fijn dat je je weer beter voelt!

  • Wat fijn Ilsie, en wat goed dat je ondanks een dipje toch vrolijk door gaat, echt heel knap! En mijn dietiste zei vandaag juist dat je als je deze week bijvoorbeeld 1 kilo meer spiermassa en 2 kilo meer vocht hebt dat van je gewicht af mag trekken en dan kun je in vergelijking met je gewicht v die week ervoor zien hoeveel je daadwerkelijk afgevallen bent. En als je dan 1 kilo af gevallen zou zijn dan zou je vetmassa ook 1 kilo lager moeten zijn dan die week ervoor. Dus je gewicht is onder de streep natuurlijk het belangrijkst maar als je gewicht deze week wat hoger is door extra vocht en spiermassa en er is wel vetmassa af dan zou ik me daar niet te druk over maken want dan ben je toch afgevallen. Deze week wordt t nl weer koeler en zul je zien dat je volgende week al dat vocht kwijt bent en ineens op de 68 zit.. Hoop t voor je:)

  • Lieve, lieve Ilsie,

   Wat een rare VD heb je toch. Ik herken je verhaal daarin helemaal niet. Die van mij laat altijd het vochtpercentage en vetpercentage zien ten opzichte van mijn gewicht. Zoals die keer dat ik maar 3 ons afgevallen was, zei ze: Meis, je bent wel weer 1 kilo vet kwijt en je houdt wat vocht vast. Dus al met al heb je het goed gedaan. Dat is zo fijn. Je kan wel degelijk naar je vetpercentage kijken. Dat is juist waar het om gaat. Dus ben je behoorlijk wat vet kwijt. Zodra het warmer wordt houdt je lichaam vocht vast. Dat is ook logisch, want je moet vocht hebben om te kunnen zweten. Maak je dus geen zorgen. Kijk naar je kleding en dan weet je toch genoeg? Ik vind het wel jammer voor je dat je zo weinig aansluiting vindt bij je VD. Ik stap elke woensdagochtend in een warm bad en dat is zo fijn! Zit er geen andere bij jou in de buurt?

   Ik heb ff niets van me laten horen. Druk geweest en gewoonweg geen tijd om te typen. Wel lees ik alles zoveel mogelijk. Ik ben nu 32,5 kilo kwijt. Ik denk dat het deze week ook minder is, veel bbq’s en dus wat meer vlees dan normaal. En ook de kaas is voor mij zo lastig om te laten staan. Ik ben daar zo gek op. maar vandaag even weer terug naar af gegaan. Doe ik wel vaker als ik een dagje voor mijn idee uit de band gesprongen ben, ga ik de dag erna terug naar fase 1. Dat is prima te doen en het voelt voor mij ff goed om weer de controle te hebben en niet door te gaan met (vr)eten.

   Moet dus morgenvroeg weer, maar hou mijn hart vast!

   Vrolijk verder!

  • Het verhaal van je Vd klopt niet.
   De vorige keer had ik ook zo’n diëtiste/ vd, je hebt er niets aan, daarom wilde ik het deze keer ook zonder begeleiding doen. Nu merk ik dat het ook anders kan. (zit nu bij een andere)
   Waar woon je, zit er niet een andere in de buurt? (ws wil je dat niet, voelt niet als netjes naar de ander toe…) Voor jezelf is dat wel belangrijk. Een vd moet op zo’n simpele vraag een goed antwoord kunnen geven.

 108. Hallo allemaal,

  Ik ben gisteren net begonnen met het prodimed dieet. Ik heb een lange weg te gaan ik moet namelijk 40 kg afvallen. Ik ben 1,84 lang en weeg 134 kg, dit is veel te veel en erg ongezond.Als ik 40 kg ben afgevallen heb ik nog geen gezond gewicht, maar het is veel beter dan wat ik nu heb. De eerste 2 dagen gaan me wel goed af, de zakjes die ik heb gehad smaken me goed.

  Groetjes Manon

  • Welkom hier Manon, knap van je dat je gestart bent met het dieet en je zult zien dat het heel snel gaat bij jou. Je moet inderdaad een hoop kilo`s kwijt maar weet dat het je gaat lukken.
   Fijn dat je de zakjes tot nu toe wel vind smaken want daar valt of staat het dieet eigenlijk wel mee. Ik wens je veel succes en laat zo af en toe eens horen hoe het ervoor staat.
   Vrolijk verder!

  • Hoi Manon,

   goed dat je ook de stap hebt gezet om te beginnen en leuk dat je meteen een berichtje op het forum achter hebt gelaten. Heel veel succ, je hebt de eerste stap in een slanke richting al gezet:)

 109. Ha Ilsie,
  Hoe was het bij de weegjuf? Viel het mee of hetzelfde als thuis??
  Vandaag al veel koeler en ik merk ook dat mijn voeten weer beetje normaal worden.
  Hoor je graag.
  Gr, sandra

 110. En bedankt voor alle bijdrages aan dit forum, houd me dan wel niet altijd even streng aan het dieet, maar toch doen al deze berichtjes me goed en geeft het weer moed om te lezen als iemand weer n paar kilo kwijt is:)

  Okee nu echt daag!

 111. Hoi allemaal!

  Wat balen zeg Ilsie, vooral omdat je niet gezondigd hebt, dan krijg je meteen zo n negatief gevoel v waar doe ik t allemaal voor.. Begrijp heel goed wat je bedoelt (daar ga ik vaak de mist in om toch te zondigen, troost te zoeken in eten zeg maar terwijl je dan alleen maar meer aankomt en je er dus helemaal niks aan hebt). Maar je moet je vooral niet uit t veld laten slaan, mss hield je idd wel veel vocht vast. Je bent voor ons allemaal zo n goed voorbeeld. Voor mij iig wel, je houdt dit forum met positieve berichtjes levend, dus wij helpen jou er ook boven op na dit dipje.

  Tis nl allemaal een kwestie van volhouden. Ik heb de laatste weken echt teveel gezondigd en wordt daar alleen maar ongelukkig van. Weet zo goed hoe t moet en nog vind ik t heel moeilijk om me er aan te houden. Maja de aanhouder wint, ben net nl weer bij de dietiste geweest en er was na n week (in fase 2) weer n kilo af dus t gaat mss niet meer zo snel maar zolang t nog naar beneden gaat moeten we maar blij zijn. Mn totale gewicht was trouwens wel 2 kilo toegenomen tov de vorige keer omdat ik 1 extra kilo spieren had gekregen en 2 kilo meer vocht vast hield dan de vorige keer. Dus mss is zoiets bij jou ook t geval Ilsie. Ik had ook de 6 op de weegschaal inzicht maar dat is nog steeds niet gelukt dus heb dat doel nu maar voor volgende week gesteld. Baal soms wel n beetje dat het nu nog niet is gelukt maja daar hebben we niks aan, kunnen beter positief blijven en met volle moed door gaan al gaat t dan iets langzamer dan balen en zondigen omdat je zogenaamd zo zielig bent, deed ik eerst nl altijd, en dan wordt je alleen maar nog ongelukkiger omdat je baalt vanjezelf omdat je niet sterk genoeg was om t vol te houden.

  Sorry voor mn hele betoog, is ook n beetje van me af schrijven, wordt ik zelf ook weer optimistischer van;) en kunnen we weer vrolijk verder.

  Ik heb trouwens een kantoorbaan en nu heeft de dietiste me vanochtend een nieuwe regel opgelegd, die ik best wel goed vond eig dus mss hebben jullie er ook wat aan:

  NIET ETEN ACHTER JE BUREAU

  Dat het slim is, om een vaste plek om te eten aan te wijzen, wisten jullie waarschijnlijk al. Maar om dan ook daadwerkelijk niet meer achter je bureau te eten (als je daar de hele dag zit, ook als je even geen zin meer hebt en vindt dat je wel iets lekkers verdiend hebt) is toch best wel lastig. En door dit zo als regel te formuleren denk ik dat t makkelijker is me er aan te houden, of iig voordat je weer wat achter je bureau wilt gaan eten (zit ook nog eens alleen op een kamer dus niemand die me in de gaten houd) er iig toch even bij nadenkt waarom je dat eig gaat doen en dat je je dan eerst moet verplaatsen naar een plek waar je wel mag eten en dan is de stap alweer veel groter om iets te nemen:p

  Hoop dat t ook jullie een beetje helpt. Ik heb nl helemaal geen honger, is gewoon n stom controle iets wat ik met eten heb dat ik alleen maar rustig wordt als ik het heb genomen ofzo terwijl t niks toevoegd.

  Anyway, heb mezelf inmiddels heel vaak herhaalt volgens mij maar ik ben iig weer helemaal gemotiveerd en jullie hiermee hopelijk ook, vooral jij Ilsie! Je komt al van zover, probeer t nog n paar weekjes vol te houden en dan ben je een koning! koninginnetje moet ik eig zeggen:p

  oke mensen ik ga weer snel aan de slag, vrolijk verder!

 112. @christel,goed zeg!ga zo door!
  geniet lekker van je stukje vlees,en je eitjes in fase 2,ik vond het een verwennerij na een hele poos alleen maar zakjes en groente(nu nog steeds hoor,je gaat het ‘normale’eten steeds meer waarderen)

 113. Goedemiddag allemaal,

  Ik ben zojuist weer bij de diëtiste geweest,en er is 5,4 kilo af in 28 dagen tijd.Nu ik dit typ realiseer ik me dat dit best veel is.Waar ik vooral heel blij mee ben is dat mijn vet percentage een stukje lager is geworden.Ook ik houd momenteel wat meer vocht vast.En dat de groenten me de neus uitkomen is mijn eigen schuld,ik heb veel te veel groenten genomen.Op zich niet erg maar voor mij wel.Het feit dat ik hierin kan minderen geeft mij veel positieve energie.Ik hoop ook dat mijn darmen iets kalmeren daardoor.

  Vanaf volgende week ga ik naar fase 2.Daar verheug ik me enorm op en ik ben in gedachten al heerlijke recepten aan het maken.Die eieren doen het voor mij hoor,ben zo blij dat ik die weer mag gaan eten!

  Iedereen weer veel succes!

  • He goed zeg al 5.4 kilo in 28 dagen tijd lekker he dat je vetpercentage dan ook een stuk lager is. En wat dacht je van de cm`s heb je die ook bijgehouden?
   Ik moet wel lachen hoor om die groentes van je dat je veel teveel groente hebt gehad hoe is dat nou toch mogelijk. Lekker dat je daar dan nu ik kan minderen en heerlijk volgende week naar fase 2 zo lekker dat eerste stukje vlees weer!
   Vrolijk verder!

  • Wat fijn zeg! Heerlijk, geniet ervan morgen! Hee maar je moet minder groente gaan eten?

 114. lieve ilsie
  wat zo ontzettend vervelend voor jou zeg!
  zou het niet zijn,dat je vocht vast houd door het warme weer?
  ik merk het nl ook aan mijzelf,ik baal hier ook,want ik mag dan vanaaf weer wegen,maar volgens mij sta ik stil deze week,en ik heb zo goed mn best gedaan,hier zou ik dan eindelijk 2 cijfers op me weegschaal zien staan,maar heb er een hard hoofd in,nu zit er wel veel verschil tussen mijn eigen weegschaal en die van het ziekenhuis
  ik heb wel wat extra vlees gehad ivm de bbq,maar niet eens zo heel veel,had voor mezelf stokjes gemaakt,met groente en kipfilet,en stokjes met biefstukje,in vlees zit immers geen koolydraten

  lieve ilsie we zullen het zien,als het zo,is dan is het zo,kunnen we niks aan veranderen,maar daarom mag je wel ff flink balen!
  een hele dikke knuffel van mij voor jou,en probeer het om niet te moed op te geven hoor,we slepen je er wel door heen!!!

  trouwens wat een verschil qua temperatuur nu buiten he?gisteren nog 30 gr,nu amper 15…scheelt weer een jas….jammer,kon wel wennen aan het heerlijke weer!

 115. Even een egoistisch berichtje sorry meiden maar ik heb zo vreselijk de smoor in!! Mag straks weer naar de weegjuf dus het was vanmorgen weer weegtijd. Zo blij als ik vorige week was zo verdrietig voel ik me nu want ik ben maar liefst 9 ons aangekomen!!!
  Bah bah bah baal er zo ontzettend van was vorige week zo blij met die 6 weer in het zicht toen woog ik dus 69.8 kilo en was een kilo afgevallen. Vanmorgen woog ik 70.7 kilo en baal er dus ontzettend van. Als ik nou kon zeggen dat ik vreselijk de fout ofzo was ingegaan maar dat is niet zo. Het enige wat ik fout heb gedaan is wat meer vlees gegeten te hebben dan eigenlijk mag voor de rest niks. Alles laat ik staan wat echt niet mag daarom baal ik ook dubbel. Vraag me echt af waar ik nog mee bezig ben laat er zo veel voor en het resultaat is dit keer zo langzaam ben het dieet een beetje zat aan het worden.
  Maar goed aangezien ik geen opgever ben ga ik maar weer gewoon door maar heb zin om even een traantje te laten gewoon omdat ik het niet verwacht had. Nu ben ik ook nog ongi geworden dus dat zal er ook wel wat mee te maken hebben maar vast niet veel.
  En als ik nou nog in fase 2 zat vond ik het ook nog niet zo erg maar ik ga straks naar fase 4 wat betekend nog meer kh erbij dus dan ben ik bang dat het afvallen helemaal niet meer gaat wat voor mij betekend dat ik mijn streefgewicht niet eens ga halen. Nou ja jullie lezen het wel ik zit er even doorheen hoop dat het deze week weer wat beter gaat en dat er nog wel wat afgaat.
  Straks eerst maar wegen en dan zie ik wel weer verder, vrolijk verder…..

  • Lieve Ilsie,

   Egoistisch berichtje?!Helemaal niet hoor.Ik lees altijd dat jij anderen oppept en motiveert dus mag jij ook spuien.Daar is dit forum toch ook nuttig voor.Ik zal de juiste woorden niet helemaal kiezen maar ik bedoel het goed!Het kan heel goed dat je vocht vasthoudt,zeker met die hitte van de afgelopen dagen.Daar was niet tegenaan te drinken.Ik bewonder je doorzettingsvermogen en daardoor weet ik ook zeker dat je er komt.Hoofd omhoog en misschien nu niet zo heel vrolijk verder maar dat komt heus wel weer!Je hebt er niet zo veel aan maar ik stuur je een knuffel vanuit hier

  • Hoi Ilsie,
   Oh wat sneu. Maar ik denk ook echt dat het weer er debet aan is.
   Maar Ik snap wel wat je bedoeld zoveel voor laten en dan zo langzaam gaan is niet leuk Maar.. Die 6 lonkt en vast volgende week wordt je dubbel beloont!!Jij bent zo n doorzetter, ik kan heel veel van je leren. En doe ik ook:-)
   Vanmorgen even balen en tegen de weegjuf aanpraten en dan weer vrolijk verder (hoe lastig ook)!!
   Kop op en wij leven met je mee!!
   Liefs.

  • Hoi Ilsie, meid ik snap je teleurstelling en ook je baaldag/uur. maar zoals de anderen al schrijven dit kan aan het warme weer liggen en je ongie. kijkt jou VD naar de vetverbranding kan zijn dat die wel is afgenomen. Ik wissel soms tussen 7 ons en een kg vaak is het vocht en dan heb ik wel vet verbrand zelfs nu in ik eigelijk niet meer bezig ben. dus wie weet volgende week heb je het de 6 weer in zicht. bedenk ook of je een rieeel streefgezicht hebt gesteld op het moment is gaan er stemmen op dat de BMI niet een goede graadmeter is.
   maar als je zelf overtuigd bent van je streefgewicht hou dan nog even vol het gaat je zeker lukken.

  • Wat vervelend ilsie!! Maar zal t echt geen vocht zijn en ongi?? Hoop t heel erg voor je!!!!!!!! Zet m op

  • Voor mij is dit heel herkenbaar van de vorige keer hoor!
   Je houd gewoon vocht vast, kan te maken hebben met het weer ,maar ook heel goed met je hormonen……..komt echt weer goed!!!
   Gewoon vrolijk doorgaan….
   Dikke knuffel!

 116. Hai Mariess, wordt wel moeilijk in een pastaland italie haha, maar goed ik ga gewoon opletten! Wat is nu eigenlijk het kaasbrood wat jij eet, succes met de zes

  • Ja, dat kaasbrood is ook gewoon in poedervorm uiteraard even in de oven en dan de groenten erop. Toch een beetje een pizza idee krijg je dan! Ooooh Italie! Dat wordt inderdaad erg lastig! Misschien veel carpaccio en biefstuk zullen ze er ook vast wel hebben!
   Dankjewel! Morgen is het weer zover, ben benieuwd!

 117. Heey iedereen,

  Wat een goede resultaten van iedereen! Ik ben inmiddels twee weken bezig met PM, de eerste keer wegen achter de rug toen al 4,5 kilo kwijt! Zonder in die tijd fanatiek te hebben gesport. Nu sport ik vier keer in de week om wat vorm te krijgen. Aankomende woensdag weer wegen, ben benieuwd hoop ook dat ik eindelijk de 6 weer te zien krijg. Hebben jullie nog tips voor het avond eten? Ik eet s’avonds altijd het kaasbrood, met champignons, paprika en een tomaatje. Bij het kaasbrood voeg ik italiaanse kruiden toe en knoflookpoeder. Deze meng ik ook met de groenten.

  Als jullie tips hebben hoor ik het graag en ik wil hierbij iedereen veel succes! Denk aan de leuke bikini’s en jurkjes die je weer aan kan!

  Liefs

  • Hai Mariess, wordt wel moeilijk in een pastaland italie haha, maar goed ik ga gewoon opletten! Wat is nu eigenlijk het kaasbrood wat jij eet, succes met de zes

 118. Hallo ladies , leuke pinksterdagen gehad? Het is wel prachtig weer. Vond het best weer een pittige tijd. Lekker aan het water liggen met vrienden en kids. Er komt dan zoveel lekkers voor bij. Dan steeds weer de vraag, mag je dit wel??? Neeeee, voor de 100ste keer, alleen de zakjes en heeeeel veel groente. Pffff. Zelf lekker veel komkommer, tomaatjes, paprika en radijsjes meegenomen. Wel lachen hoor, die lustte de rest ook wel haha. ’s avonds bij vrienden gebbqt. Whaaa, zo’n zin in stokbrood met kruidenboter…. Maar niet genomen. We lekker een champignon spiesje enzo. Ging prima, woensdag weer wegen. Ben zo benieuwd. Eerste week 4,4 tweede week, 1,6, derde week ???? Wil in totaal 20 kg afvallen. Van 100 kg naar 80. Bij een lengte van 1.78′ dit heb ik eeuwen niet meer gewogen… Nu na drie kids en de 43 te zijn geworden en al 4 mnd te zijn gestopt met roken(joehoeee) wil ik er weer eens voor gaan.. De vd zei dat het moest lukken voor de vakantie…. (14 juli) ben benieuwd. Er moet toch ergens afgebouwd gaan worden want ik wil in mijn vakantie wel opletten maar ook genieten! Dus hoe dat moet???? Droom soms dat ik de mist in ga, brrrr dat ik zomaar een kaasstengel eet, hoe bedoel je ik ben er erg mee bezig hihi. Iedereen de komende week weer veel succes! Vrolijk verderrrrrr

  • Ik kan me helemaal vinden in je verhaal! Haha, vooral de aanbiedingen! Alleen groenten en zakjes inderdaad! Ik was de eerste week ook 4,5 kilo kwijt! Fijn he! Gewoon een beetje opletten met vakantie, zorgen dat je de koolhydraatrijke producten mijdt, zoals brood, pasta e.d! Veel succes! Groetjes

 119. Lieve meiden,

  Onwijs bedankt voor jullie reacties op mijn vorige berichtje!
  @ Ilsie, Wilmaatje en Menna: Jullie peptalks hebben me weer even met beide benen op de grond gezet en laten me weer wat positiever naar mezelf kijken. Blijft soms lastig, maar we werken er hard aan.. :-)
  En ja Ilsie, je gehakt met tacokruiden in een slablad, heeeerlijk! Die blijft op ’t menu. Ben ook erg fan van het uithollen van een courgette en dan vullen met gehakt, champignongs, paprika, enz. Even in de oven, en smullen maar!

  De afgelopen dagen gaat het ook (ondanks 2 bbq’s met veel stokbrood en lekkere aardappelsalades) super goed. Heb heerlijk twee vleesjes genomen, groentespiesjes en veel sla. Omdat ik pas over anderhalve week weer ga wegen, toch thuis weer op de weegschaal gestaan. En weer ’n hele kilo kwijt sinds donderdag, mag niet klagen! Ook de afgelopen dagen veel vrienden gezien en iedereen geeft me zoveel complimentjes over hoe ik er nu uitzie en vindt het zo knap wat ik doe. Nou, als dat geen motivatie is om goed door te gaan! Wel merk ik dat het warme weer zorgt voor minder energie, daar moet ik nog wel ’n beetje m’n weg in vinden.

  Aan alle nieuwe mensen hier: Succes met de eerste dagen/week! Ik vond het zelf erg pittig, maar nu na bijna 12 weken weet ik bijna niet beter meer. De valkuilen blijven voor mij op de loer liggen, maar het gaat erom dat ik ook daar steeds beter mee om leer gaan.

  Geniet allemaal nog even lekker van ’t zonnetje en vrolijk verder!

 120. Hallo allemaal ,

  Ik lees al enige zijn jullie berichten op het forum !
  Ik ben zelf 28 jaar en met mijn 1.53 m en 74 kg ben ik echt veels te zwaar ! Ik heb ook van alles gedaan om af te vallen maar kwam altijd weer aan en ben nu dan ook op mijn zwaarst ! Mijn doel is om in 2 maanden 10 kg kwijt te raken is dat haalbaar denken jullie ? Ik heb a.s donderdag om 11 uur mijn eerste afspraak met de pd consulent kan niet wachten !
  Ik heb wel een vraagje verlies je tegelijk met de kg’s ook echt kleding maten ?
  En als je de eerste kg’s afvalt zie je dat dan gelijk omdat je zo te lezen best snel afvalt in korte tijd…

  Nou ik zal het forum zeker in de gaten houden en af en toe een berichtje achter laten….

  Veel suc6 allemaal

 121. Hè balen christel! Kan je ook niet naar de plee?? Balen!!! Hoop dat je morgen een oplossing krijgt van jè vd!!
  Ja ben wel blij met de kilo’s, zeker omdat ik niet altijd zo braaf ben geweest;) ik viel in t verleden veel slechter, of niet, af.. En zondigde dan juist nooit!
  Ik moet morgen ook weer naar vd, mag dan naar de 2e fase denk ik; lekker! Nog 6 à 7 kilo te gaan nu. Hoop dat dit gaat lukken in de andere fases!
  Groetjes en sterkte!

 122. Ondanks een etentje ( met vis en groenten) val ik nog steeds af, maar ik zou het niet te vaak doen. Heb wel het idee dat het de boel vertraagd, als je dat niet erg vind dan kun je het doen. Voor mij is dit een prima oplossing, ik ben nou eenmaal niet zo braaf. Ondanks dit nu toch 5 kilo in amper 3 weken.. Mijn vel word wel slap en mijn arme borsten beginnen ook wat slapper te worden.. Veel bewegen dan maar!!! Hoe gaat het bij iedereen?

  • Woehoe,goed hoor,5 kilo eraf!Bij mij nog niets te zien van slap hangende onderdelen aan mijn lijf.Ik heb een enorme last van mijn darmen.Ik denk dat ze veel te lijden hebben.Daardoor staat ook alles strak.Morgen moet ik weer naar de diëtiste en ga ik dit met haar bespreken.Het is een bijzonder onaangenaam gevoel.Verder komen de groenten me de neus uit,maar met de zakjes gaat het nog steeds goed.So far mijn klaagzang…Ik ga zo mijn avonddienst draaien en dan ben ik lekker een paar dagen vrij.

   Iedereen nog lekker genieten van het mooie weer!

 123. goede avond allemaal,

  nou dag twee ook goed doorgekomen. op een feestje stonden de cakejes en soesjes zo voor mijn neus nou gewoon niet op… supper trots geen wijn,.. en vanavond met vriendinnen naar het strand gegaan met geleende nieuwe cabrio nou was een super beloning voor een dag weer volhouden….
  ik heb vandaag het brood gehad dat beviel goed heb helaas twee dozen omeletten deze vind ik echt ook niet zo lekker wat moet ik er toch mee..
  maar goed…
  ik heb morgen weer een feest met bbq hoe doen jullie dit?
  ik denk dat ik toch een klein stukje vlees neem met veel groente…
  nou succes allemaal

  • ometten kun je ook lekker roeren in de pan en dan bijv. door je salade. Of een tomaat/ paprika uithollen, champignons erin , omelet prut er over en even in de oven op een bordje. Heerlijk. Je moet een beetje creatief zijn.
   Succes. Bbq: lekker paprika, gourgette enz roosteren en veel salade erbij. Je weet waar je het voor doet, dus doorzetten hoor. Hoeveel wil je eraf. Hoelang blijf je in fase 1.

 124. Zo, de eerste dag zit er bijna op. Heb aan 4 zakjes genoeg blijkt.. Al komt dat ook vast door het weer.; Ik moet zeggen, heb wel beetje honger, maar ik vond het goed te doen. Heb ooit cambridge gedaan, maar daar mag je helemaal niets. Alleen 3shakes per dag. Dit is veel beter te doen.
  Ben erg benieuwd wat de weegschaal gaat zeggen volgende week. :-)
  Hoop zo op snel en goed resultaat!!

  Succes iedereen en fijne pinksteren

 125. Goedenavond allemaal,

  Zo,de eerste 5 kilo zijn er af.Nog 10 te gaan…Met Pinksteren moet ik werken.Ik ga proberen het gebak en salades te ontwijken om niet in de verleiding te komen.Voor jullie hele fijne en mooie dagen gewenst met jullie gezinnen!

  • Jeetje 5!!! Wat goed! En dat in amper 3 weken(toch?) ik ga dinsdag weer wegen.. Maar ik haal dat niet hoor, maar ook blij met mijn 4!!

 126. @iekie,je laat me blozen hoor..gekkie,maar ik pak hem met beide handen aan,je medaille!en zag hem met trots dragen!

  ilsie,ik moet zeggen,ik heb ook meer trek,nu het zo warm is,ik heb gevraagt of ik slimpie mocht,omdat ik momenteel het water en de thee eventjes zat ben,moet nog even op een reactie wachten,maar volgens mij zit er in slimpie niet veel verkeerds,geniet van je leuke dagen met je gezin,het word mooi weer!

  • Hiihi heb je me vandaag gemist Joy ben er wel hoor maar ben druk met mijn huishouden bezig. Lees ondertussen wel de berichten maar geen tijd om even te reageren.
   Claartje ik vind dat je het super doet je pakt alles goed aan door goede begeleiding te nemen en je moet je van die 6 bij mij op de weegschaal niks van aantrekken hoor ik moet dat nog maar eens zien vast te houden!! Ga gewoon door hoe je het nu doet en dan komt er bij jou ook wel 2 cijfers op de weegschaal. En hoe was je taco van slablad gister lekker genoten, was mijn tip namelijk ik eet het vanavond ook vind het zo lekker!
   Wilma leuk om je hier weer vaker te zien jij gaat ook zo goed en wat heerlijk he dat je dan van die leggings kunt kopen wat zal je dat goed doen, geeft je echt een boost he!
   Ieke leuk om jou hier ook weer even te zien hou je het allemaal een beetje vol? Ik blijf zwaaien naar je hoor ik zie je al zo goed zitten op dat bankje. Geen idee hoe ik het doe nu met dit warme weer maar hoop echt over een paar weken bij je te komen zitten.
   Ik heb dus met dit warme weer echt een ontzettende trek niet normaal meer gelukkig kan ik het allemaal goed inhouden en doe geen rare niet pm dingen dus hoop dat dinsdag de schade meevalt en ik toch wel wat afgevallen zal zijn.
   De komende dagen zal ik hier niet veel zijn allemaal leuke dingen te doen dit weekend, straatfestival en zondag gaan we met het gezin een dagje fietsen op Texel helemaal zin in. Maandag zien we dan wel en dinsdag heb ik nog een zoon die een dagje extra thuis is, mag ik weer naar de weegjuf en gaan we daarna nog even naar mijn ouders. Jullie zien me wel weer verschijnen wens iedereen een fijn lang weekend en vrolijk verder!

 127. even voor claartje,meis,staat je niet blind op wat een ander weegt!een gewicht van bv 60 kilo zou misschien niet eens bij jou horen
  neem mij als voorbeeld,ik kom van de 122!
  ben nu bijna zover dat ik weer 2 cijfers op de weegschaal kan zien,en mijn eerste doel is dan behaald,ik wil uiteindelijk naar de 80 kilo,volgens bmi nog te zwaar,maar dat boeit,me niet,het gaat erom hoe je je voelt!ik zou echt superblij zijn met die 80 kilo,zet hem op claartje
  jeeh wat zijn er veel nieuwe mensen bijgekomen!heel veel succes allemaal,geef het de tijd om aan de smaak te wennen,ik moest zelfs de eerste week van sommige zakjes overgeven…maar houd vol,het went echt de smaak,ook al geloof je nu van niet!

  mag ik even heel trots zijn!had in mijn kast allemaal leuke jurkjes/tuniekjes liggen….vorige zomer,allemaal aan de krappe kant…schiet er nu zonder pardon in,en eigenlijk is het te wijd!vanmorgen ff bij de bristol aan het neuzen,allemaal leuke leggings(voor onder me jurkje/tuniekje)ik dacht,zal ik er 1 passen..mwah…pas ik toch niet in……maar de prijs stond mij wel aan..denk pas toch maar even,pak de grootste maat uit het rek..ik pas hem…zakt zo van me kont!!whoehoe!!10 min later stond ik buiten….met 4 nieuwe leggings……gewoon uit het rek bij de bristol,en niet bij 1 of andere grote maten afdeling!een smile van oor tot oor!!

  geniet wederom van deze mooie dag!het zonnetje schijnt voor iedereen!!

  ps,van me afschrijven is toch wel erg prettig,en advies,tips,complimentjes te krijgen….van de onzekerheid is niks meer te bekennen….

  vrolijk verder,voor iedereen!!

  • @Ha wilmaatje je bent een kanjer en wat een zelfvertrouwen begint er uit je mail te klinken. Ik heb net de permissie gekregen om medailles uit te delen nou bij deze gaat er een naar jou de zelfvertrouwen medaille doe hem om en hou het vast. op wankel momentjes voel er aan en kijk er naar!!. geniet lekker van je nieuwe aankoop heerlijk he om zo maar iets aan te trekken en het blijkt te groot te zijn in plaats van te klein! ga vrolijk en zonnig verder op naar de 2 cijfers.

  • Jee wilmaatje wat een tof gevoel..heerlijk uit de normale maten.
   Wat zul je er goed uitzien, want dat straal je uit.
   Geniet ervan en vrolijk verder!!

 128. hallo allemaal,
  ik ben vandaag begonnen met PM… ik heb gisteren culinair afscheid genomen van lekker eten voor de komende maanden… vanmorgen eerste shake en die ging niet echt lekker kreeg het bijna niet weg… vanmiddag had ik een omelet gebakken met sla en groente ging redelijk en vanavond de pannekoek vanille kon zeggen oke dan maar 8 weken pannenkoeken… de yoghurt bosvruchten was ook niet echt mijn smaak,… vind het best lastig de juiste smaak te vinden ben best een zoete bek…, maar ben zo trots dat ik het al 1 dag heb vol gehouden..,. de knop is om en nu om laten staan… maar de motivatie om af te vallen is er wel… er moet 15 kg af….. maar ik wil ook op het bankje bij iedereen erbij…

  • Jack, heel veel succes het gaat ook jou vast lukken en anders vraag je hier maar steun

  • Hoi Jacq,

   Och,die smaken in het begin…Op mijn eerste dag dacht ik “als het allemaal zo smaakt val ik vanzelf af,want dan eet ik niets meer”.Maar al na een paar dagen heb je smaken geproefd die je wel lekker vindt hoor.Succes ermee!

 129. @Sanshine; Ja ik ken het van vorig jaar. Ik had het als ik ongesteld was.
  Veel drinken en ik heb gewoon klare zout gelikt. Wordt beter, maar heeft even tijd nodig.

  @Claartje: je doet het TOP! Jij hoeft ook niet de 6 te zien, wees dolgelukkig als je de 9 weer ziet en heel misschien zit de 8 er tzt wel in!
  Ik kom ook van 105 kg, ben vorig jaar 28 kilo afgevallen. helaas moest ik dit jaar weer met 95 kilo beginnen. Ik heb mijzelf voorgenomen dat ik het nog één keer probeer. Maar ik ben ook dik tevreden met 80 kg , terwijl ik ook maar 1.64 ben. Je moet proberen een gezonder gewicht te krijgen en kijken wat voor jou haalbaar is. Kijk niet naar anderen, wees blij met elke kilo die je kwijt raakt, vier elke 5 kg die je kwijt bent. Geniet van het leven, wees trots op jezelf dat je besloten iets aan je overgewicht te doen, je hoeft niet een slanke den te worden!
  Wie je bent zit van binnen niet van buiten. Voel je niet minderwaardig of onzeker omdat jij dikker bent dan een ander.
  Er zullen altijd slanke dennen zijn, maar dat brengt geen geluk met zich mee. Kijk gewoon hoe het gaat, kijk hoever je komt……..

  • @Menna hierbij de super positivo medaille en natuurlijk om je te ondersteunen bij deze poging knap hoor om zo te blijven vechten en het realistisch te houden ga er voor en hou je bij je eigen gevoel, alle mensen krijgen een plaats op het bankje als je wat het ook is je streefgewicht gehaald hebt en anders blijven we wel lonken.

 130. Hi Sandra, denk t niet..mag jij slimpie? Ik niet geloof ik. Ik maak een soort schaafijs van of een drankje,(kokos is jammie) of van munt, verveine en stevia(staat in de tuin) succes!
  @ Bianca, was vast voor mij bedoeld je bericht? Dank je wel! Ik neem er zo nog 1;). Ben nog steeds mega duizelig, maar komt vast goed.
  Ik werk niet in de zorg christel, maar heb mijn eigen bedrijf met nogal wat bedrijvigheid;)

  • Nou dat dachtik maar as jij het niet mag doe ik het niet. Ga net zo lekker.
   Ga op zoek naar munt, goed idee! Op naar het ijs!!
   Thnx!

 131. Hallo iedereen,
  Ik ben hier voor het eerst. Ik ga morgen beginnen met pm. Ben zo benieuwd. Ik heb er erg eel zin in, maar zie er ook weer tegenop. Het einddoel lijkt zo ver weg. Ik ben net bevallen van mijn 2e zoon en ben wederom 20 kilo aangekomen. Na mn vorige zwangerschap was ik ook zoveel aangekomen, alleen was ik na mn eerste zwangerschap maar 15 afgevallen.. Dus moet eigenlijk meer dan 20 kilo.
  Ik ben benieuwd hoe het me vergaat en hoe lang ik er mee bezig ben.
  Ik ben heel gediciplineerd, maar ik ga het lekkere eten wel echt missen. Eten is echt een hobby van me namelijk. ;-)

  Ik ben door de meeste van jullie wel enthousiast geworden.. Jullie zijn al zo veel kwijt! Echt super goed.
  Nou, ik hou jullie wel op de hoogte hoe het gaat.
  Groetjes

  • Welkom! Ben zelf twee weken bezig. Ik vind het best een klus hoor maar het is te doen. Ik vind het makkelijker met het warme weer. Heb dan niet zo’n honger. Succes!

  • @ha Stress hoe gaat het vandaag met je lukt het een beetje kom op de eerste dagen zijn het moeilijkst waar je even doorheen moet en dan als je op de weegschaal staat is er zeker iets af in plaats van bij

 132. Tja ik heb er ladingen van……..Tupperware. Ze liggen bij bosjes op de rommelmarkt ;-) Maar daar heb je nu niets aan…..
  Ik zou de blokker nog eens proberen. Soms staan ze in foldertjes van de Aldi of lidl
  Van tupperware staan er twee sets op marrktplaats.

  Vandaag mijn weegmoment gehad: 2 kilo kwiijt (en iets van ruim drie kilo vet)

 133. Hallo sabine ja drink boulion daar zit veel zout in als je deze wat meer tussendoor neemt kan je ook op je werk doen dan krijg je voldoende zout binnen vooral met z`n warm weer heb je dat toch wel nodig eet voldoende en drink daar bij ook veel als ik me slap voel en te veel heb gedaan dan eet in ipv 4 zakjes 5 zakjes op een dag anders red ik het ook niet en ga ik van mijn stokje af als ik s`morgens om 6 uur tot 7 uur ga sporten eet ik ook van te voren anders gaat het ook fout dan om 8 uur ontbijt ik samen met de kinderen en ga dan werken. dit helpt bij mij ook hoop dat je hier wat aan hebt groetjes bianka en voor iedereen ga zo goed en vrolijk verder en geniet van de lekkere ijsjes.

 134. Ha dames,

  Ook ik meld me (na twee weken) weer een keertje! Heb behoorlijk dipjes gehad, het leek even alsof ’t maar niet wilde lukken… Ben, met behulp van een psycholoog, hard aan mezelf aan ’t werken. Dat zorgt ervoor dat ik soms de focus op ’t dieet verlies. Uiteindelijk ga ik er vanuit dat me dit juist gaat helpen met het afvallen en het emo-eten. Overdag ging ’t steeds wel goed, maar ’s avonds, oeps! Desondanks ben ik wel blijven afvallen. Zit nu na 11 weken op 18,2 kilo. Ik lees hier dat er mensen zijn die harder gaan, dat maakt me soms wat onzeker, maar toch ben ik erg blij met het resultaat. We zitten nu weer op de goede weg en nu ik (sinds een week) in fase 2 ben, vind ik het veel gemakkelijker vol te houden. Kan zoveel meer variëren met vlees of vis, heerlijk. Ga vanavond de tip van één van jullie uitproberen om lekker gehakt met tacokruiden te eten in een ijsbergslablad, terwijl m’n vriend gewoon de taco’s eet. Ben benieuwd, gaat vast goed smaken!

  De ijsjes vind ik ook een top idee! Morgen ook maar eens een bezoekje brengen aan de Xenos. Merk wel dat ik het erg pittig vind met die warmte, poeh! Een extra opkikkertje doet voor mij wel wonderen. Anders heb ik ook het gevoel om te vallen. Ben aan het invallen op een kinderdagverblijf en daardoor ook best de hele dag intensief bezig. Maar dat scheelt ook vast weer een hoop in de verbranding! :-)

  Verder vind ik (want ik heb wel meegelezen) dat iedereen goed bezig is! Soms ben ik wel jaloers op de mensen die zeggen dat de 6 weer zichtbaar is, wow! Ik ben blij dat ik nog maar een paar kleine kilootjes verwijderd ben van de 100. Voor sommigen van jullie misschien enorm veel, maar voor mij is het al een wereld van verschil met twee maanden geleden! Krijg nu ook veel complimentjes en voel me echt al veel beter.

  Heb nu wat meer de tijd (en een laptop die het weer doet) om wat vaker te reageren, dus ik hou jullie op de hoogte!

  Zet ‘m op en vrolijk verder!

  • Goed bezig en fijn dat anderen ook zien dat je aan het afvallen bent en je dan complimenteren!Die jaloezie herken ik wel,vind het bij mij ook niet erg hard gaan.Maar goed,aan de andere kant,zolang we maar afvallen toch?

   Succes!

  • Goed zeg dat je zo lekker gaat. Je bent echt al veel afgevallen.
   En jaloers moey je niet zijn hoor, bij jou komt de 9 bijna weer in beeld. Geweldig toch!!
   Ik vind het super als ik lees dat het zo goed gaat met iedereen maar leer er ook van om over de dipjes te lezen.

   En die ijsjes….heerlijk maar heb geen zakjes drank in huis. Zou het ook met slimpie mogen?

   We gaan vrolijk verder…

 135. Ik ben zoooooooooo duizelig.. Mijn werk is bijna biet te doen.. Heb al gebeld naar vd, te lage bloeddruk denkt ze. Meer zout.. Het helpt nog niet.. Jak voel me niet zo goed. Herkent iemand dit misschien??

  • Vervelend zeg dat je je zo naar voelt. Is inderdaad zou tekort is lastig om zo snel weer op peil te krijgen. Maar even rustig aan doen als dat mogelijk is sterkte ermee! Ik herken het verder niet heb er geen last van in elk geval.

  • Effe kalm aan doen.Zat jij ook niet in de zorg?Goed drinken en vaker een time-out nemen.En een extra opkikkertje.Sterkte!

 136. heb ze gevonden,en indd bij de xenos…shake gemaakt,perzik-mango smaak,en die staat nu in de vriezer…

  het haaruitval schijnt te maken te hebben,met vitamine te kort,bij ons werd geadviseerd,om extra vitamine te slikken,welke weet ik niet meer

 137. lieve mensen, even een berichtje uit het zonnige frankrijk. Ik heb niet alles terug gelezen maar vlug gebladerd. Veel nieuwe gezichten en de oude getrouwen. Ilsie fantastisch dat je de opleiding mag doen. Je hebt nu weer en nieuw perspectief en gerechtigheid. Wilma je gaat goed. Ieke fijn dat je het bankje even hebt uitgelegd en bijdeze krijg je bevoegdheid om medailles uit te delen. Ik wil vanuit frankrijk iedereen een medaille opspelden. Het is een medaille met een zonnetje. Als je het even moeilijk hebt kijk je naar deze medaille, houdt hem tussen je beide handen en visualiseer jouw vooruitgang. Want wij zijn allemaal op weg naar het bankje. Voor ik naar Hongarije vertrok heb ik mijn broeken allemaal ingenomen. Nu worden ze te wijd. Ik heb geen idee wat ik weeg. Ik houd mij op dit moment prima aan de protheine zakjes en wissel tussen fase 1, 2 en 3. Ik heb jullie weleens verteld dat ik het rustig aan doe met dit dieet. Ik vind zijwegen meestal leuker dan snelwegen. Op dit moment begeef ik mij op de snelweg maar ik weet dat ik 29 mei een zijweg insla. Mijn man wordt dan 65 jaar en ik ga lekker met hem dikkedakken. Een beetje verantwoord en een beetje ondeugend. Ik wil nu toch uiteindelijk die heerlijke franse wijn en kaasjes weleens proeven. Ik ben wel benieuwd wat ik weeg. Heb me begin april voor het laatst gewogen. Ongetwijfeld zullen daar enige kilo’s bij zijn gekomen. Want een 5 sterren hotel en de diners waren niet te versmaden. Maar nu ben ik al 4 weken op de snelweg. We zien het over 4 weken wel. Lieve mensen blijf positief en drink op een mooie zomer. Een tip, als je geen wijn mag visualiseer dan een mooi kristallen wijnglas, schenk hier een wijn naar keuze in en drink op jezelf. Maar denk erom niet teveel anders wordt je teut. Vrolijk verder.

  • heel mooi geschreven!!heel veel plezier nog in frankrijk geniet ervan,geniet van de kaasjes,en al dat andere lekkers!heel veel plezier met het feestje van je man

  • Hallo lieve Evelien Femke, wat leuk om weer een bericht van jou te lezen. Bedankt voor de lieve woorden dat doet me goed!
   Lekker aan het genieten dus van het mooie Frankrijk en straks een heelijk feestje omdat je man 65 jaar wordt. Alvast een hele mooie dag toegewenst en geniet dan maar even van al het lekkers.
   Ik heb bewondering voor je hoe je het doet met dit dieet denk dat je het heel goed doet en aangezien je nog steeds je broeken moet innemen zal dat zeker zo zijn! Geniet nog lekker van je vakantie en ik zie je graag over 4 weken weer hier zal je zien dat je niet eens zoveel bent aangekomen ondanks de zijweggetjes maar dankzij de snelwegen!
   Lieve groet van mij en vrolijk verder!

  • @ Ha EF leuk dat je weer even op de lijn bent en dank je voor het gestelde vertrouwen. jij gaat volgens mij ook fantastisch. Geniet echt van de uitstapjes maar volgens mij is jou dat wel toevertrouwd. Ik heb gisteren ook alles gezondigd wat verboden is (ook verjaardag van mijn man) en de schade blijft beperkt als je daarna maar weer netjes een stapje terug doet. Geniet nog even van jullie toer en tot horens.

 138. Mijn haar viel/valt ook uit en ik nam wel vitaminepillen. De eerste 3 maanden pm gingen goed daarna begon de ellende. Ik loop er nu mee bij de dermatoloog….

 139. Doe nu ook voor de 2e keer Prodimed, eerste x bijna 20 kg. eraf.
  Nu 6 kg. en moet nog 5 kg. Maar dat is zwaaaaar!!.
  Wil nog wel als waarschuwing meegeven; neem wel vitaminepillen, want vorige keer lette ik daar niet genoeg op en ging mijn haar uitvallen !! Pas dus op.

 140. lieve dames,met dit warme weer,lust ik natuurlijk ook een ijsje,wel prodimed verantwoord,ze zeggen dat de koude drankjes,met de dubbele smaak voor ijsjes maken het lekkerst is,bv aarbei/sinassappel….
  alleen waar haal ik van die ijshoudertjes?ben al bij de action,zeeman,wibra,hema,en de marskramer geweest.nergens hadden ze dit,wie weet waar?

  • O dat is lastig Wilma dat je ze nergens kan vinden misschien bij de xenos of was je daar ook al geweest?
   Ik hoop dat je ze nog ergens kan vinden een pm ijsje is echt wel de moeite waard succes met zoeken en vinden!

 141. Goedemorgen allemaal,

  Ik heb me vanmorgen maar eens niet gewogen.Mijn darmen liggen een beetje overhoop dus de weging van eergisteren en gister viel daardoor tegen..

  @Menna;wat een goed idee van die ijsjes.Dat ga ik eens uitproberen

  Succes iedereen!

 142. Hahaha Sandra daar ga ik voortaan aan denken elk lekkers in mijn mond zit voorgoed aan mijn kont hahaha ik ga denk ik nooit meer wat lekkers nemen zeg ik nu heel flink…..
  Vanmiddag gaat het wel weer goed gelukkig had ook wat afleiding en moet zo weer met mijn zoon naar voetballen en nog even boodschappen doen dus geen tijd om wat te snaaien!
  Vrolijk verder!

 143. Je kunt ook ijsjes maken van de drankenzakjes, wie heeft dat al gedaan?
  ik ben de laatste tijd veel de hort op, dan hier heen, dan daar…..merk dat ik het wel lastig vind steeds er om te denken dat er niet teveel tijd tussen het eten zit.
  Dacht gister het is net als met mijn borstvoedingtijdperk, als ik langer dan 4 uur van huis ga, moet ik allerlei maatregelen nemen.
  Ben dan geneigd om maar weer voor een sapje te gaan……maar dat vult natuurlijk niet echt
  Sowiezo merk ik net als de vorige keer: ik kan gewoon niet zo goed voor mezelf zorgen…….altijd in de weer voor mijn 4 kids. Maar tijd nemen om eten voor mijzelf te maken…………..oh wat is het lastig om daar tijd voor vrij te maken! Zijn er ook anderen die dit herkennen?
  Al dat gesnij van die groenten kost toch echt meer tijd dan snel een boterham smeren.
  Verder wordt ik weer erg geconfronteerd met de gewoonte om mijn vingers af te slikken als ik mijn dochter haar broodje voer. Nu gaat er een alarmbelletje: Nee je mag géén pindakaas! Nou hoef ik dat ook niet, maar dan zit ik wel met vieze vingers ;-)
  @Ilsie; jij mag alweer een appel…….haha
  Ik neem een tomaat mee voor onderweg en eet deze als een appel, vind dit ook wel stoer van mezelf haha.
  @Bianka; wat heb ik een bewondering voor je discipline! Ik vind het al erg als ik om 7 uur uit bed kom…….dan heb jij al een uur gesport…pff
  Heb mezelf vandaag twee nieuwe jurkjes gekocht! Ben zo blij, koop héél weinig kleren en pas nu veel niet, dus heb nu twee jurkjes gekocht waar ik prima nog wat kilo’s in kan minderen, maar dan heb ik toch even weer wat leuks aan en wat minder frustratie.

  • Menna ik herken je verhaal helemaal hoor ik heb dan wel geen 4 kinderen maar maar 2 dus dat zal zeker schelen en gelukkig zijn ze al op zo`n leeftijd dat ik ze nog maar weinig hoef te begeleiden.
   Maar ook al dat gesnij van al die groenten enz ik herken dat hoor ik vind dat ook zoveel werk. Merk dat het deze keer anders is als de vorige keer omdat ik nu tussen de middag totaal geen groente eet maar alleen maar het zakje van pm. Komt ook omdat ik nu geen werk heb en de vorige keer wel.
   Ijsjes heb ik al wel eens gemaakt van zo`n zakje en ik vond dat echt heerlijk beter dan zo op te drinken zelfs dus lekker gaan maken!!
   Ook dat aan je vingers likken als je er eten aan hebt zitten zo herkenbaar ik hoor mezelf dan ook altijd denken uh nee dat mag je niet hebben!! Lastig he al die gewoontes die je zo hebt.
   Maar kijk je hebt toch aan je zelf gedacht door even wat leuks voor je zelf te kopen heerlijk en goed van je dat je dat hebt gedaan! Sterkte ermee en weet dat je niet alleen staat. Vrolijk verder!

 144. Hou Miranda,
  Ik had hetzelfde hoor. Eerste week 4,4 en tweede week 1,2. Ik was zo teleurgesteld. Maar zoals iedereen hier al aangaf je lichaam moet even zetten. Komt goed en zoals ik schreef zit ik nu na 4 weken op ruim 9 kilo.
  Hou vol en vrolijk verder.

 145. Hallo allemaal weet niet waardoor het komt maar ook ik heb meer behoefte aan snaaierijen. Komt denk ik ook dat ik ongi moet worden maar heb ook gewoon ongelooflijk veel trek!!
  Ik eet dan ook wel wat meer als anders maar probeer het wel pm vriendelijk te houden dan hoef ik me ook niet al te schuldig te voelen maar lastig vind ik het wel.
  Heb gewoon ook zo`n zin in een bakje friet weet niet wat dat is dit keer had ik de vorige keer toch minder moeite mee. Ben wel een beetje klaar met het dieet geloof ik. Maar ga me er toch maar mooi aan houden ben veel te blij met die 6 weer in beeld en wou dat toch graag zo laten blijven. Heb vanmorgen met mijn vriendin 30 km gefietst, wel op mijn electrische fiets hoor, kan niet meer op een gewone fiets fietsen maar goed wel even heel erg lekker! En nog ergens heerlijk een bakkie gedaan onderweg op een terras aan het water in het zonnetje wat is dat genieten zeg, appeltje mee dus die er lekker bij op gegeten. Want o wat hadden ze lekker gebak hazelnootschuimgebak mijn lievelings. Zie dat heb ik dus ook daar zou ik zoveel zin in hebben. Gelukkig was mijn vriendin zo lief om dat niet te nemen dus dan maar een lekker appeltje o wat flink he hihi.
  Vrolijk verder!

  • Hoi Ilsie,
   Wat ben je toch een kanjer. Zo goed volhouden als het iets langzamer gaat.
   Maar je hebt gelijk hou die prachtige 6 vast!!!
   En bedenk dat iets lekker is 1 minuut in je mond en eeuwig op je kont:-)
   Vrolijk verder!

 146. Hallo allemaal,
  Net terug van wegen week 4 en 2 kilo er weer af. Super blij mee. Sta nu totaal op 9,3.
  Gelukkig hebben de pilletjes op tijd geholpen:-), dank Ilsie!

  Ga als beloning vanmiddag jullie kaasbroodjes bakken, lekker met spa rood en citroen vanmiddag in het zonnetje.

  Vrolijk weer verder…

  • Wat heerlijk dat schept de burger moed! Heb mij vanochtend gewogen 1, 6 kg eraf… Viel me een beetje tegen na die 4,4 van vorige week. Nou ja 6 kg in twee weken mag eigenlijk niet klagen. Merk wel dat ik een kort lontje heb, grrrrr toch maar vrolijk verder…. Wordt in ieder geval blij vd rest vd verhalen xx

  • He Sandra goed zeg weer 2 kilo eraf!! Je bent in die 4 weken tijd al meer kwijt dan ik in die 10 weken dus je gaat super!!
   Fijn dat de pilletjes werken dat zal zeker schelen, jij ook weer vrolijk verder!

 147. Ik herken het christel, ik kan ook veel meer weerstaan dan anders!! is weg hoor! Bedankt mensen!! Ik dook vandaag onder de 65!! Yes! Ondanks het zondigen, vandaag weer zon dag, ben vandaag 7 jaar getrouwd man lief en ik willen daar iets mee doen. Glaasje champagne… Ik ga er gewoon Spa rood in doen, ziet niemand het;)
  Succes meiden

 148. Goedemorgen allemaal,

  @Sanshine,geen idee wat het struikelblok was.Waarschijnlijk wat dingen bij mekaar.Moe van het werk,opgeblazen darmen,zin in hele vette,slechte dingen hebben.Kortom een hele waslijst.Het grappige is wel dat ik,tot 3 weken terug,dit had aangegrepen om ongegeneerd te gaan snaaien en ik dit nu niet gedaan heb.Ik ben verbaasd dat ik zo gedisciplineerd ben in dit opzicht.Hopelijk dat dat mettertijd met stoppen met roken ook zo gaat!We gaan door Sanshine,en het kan kort of wat langer duren maar we gaan het redden!!!En voel je niet al te schuldig

  @Jeanette,nou,een lekkere pizza!Het is zo herkenbaar,zie mijn bovenstaande berichtje.Toch vind ik het knap van ons dat we de verleidingen kunnen weerstaan-ik geef ook mezelf maar even een schouderklop(je)-.Vooral als ik bedenk dat je me voor friet etc. midden in de nacht wakker mocht maken.

  We gaan gewoon met z’n allen vrolijk verder,dan komt het goed!

  • Ik ben eerst gestopt met roken en nu aan de prodimed, het is inderdaad een kwestie van de knop om! Gaat je vast en zeker lukken, maar first things first hè

 149. ff een berichtje voor ilsie,en natuurlijk ook voor de rest,vanavond weer gewogen,2 kilo eraf,dat is 20 kilo in 10 weken
  kan best zeggen dat ik trots op mezelf ben,van de week nieuwe kleding gekocht,2 maten kleiner…..heerlijk

  voor iedereen die een dip heeft,zet hem op,houd vol!en altijd…vrolijk verder!!

  • Wowwww goed zeg!!!!
   Je mag zeker trots op jezelf zijn!!!
   Hoop ook echt dat ik dat redt,20 kg in 10 weken,want kga begin sept op vakantie dus moet lukken toch?
   Supergoed gedaan joh!!
   Groetjessss

  • Waauw wat super wilmaatje! Goed gedaan je mag zeker trots zijn op je zelf! Ik ga morgen wegen ben zenuwachtig heb erg mijn best gedaan maar zoveel als de eerste week(4,4) tjaa dat zal het niet zijn. Ennuhh vrolijk verder.

  • Hallo Wilmaatje fijn dat je nog even meld hoe het met je gaat en het gaat goed!!! super hoor. zijn alle mensen nog zo goed bezig in jou clubje?

  • Wat weer een mooi bericht met een mooie score, goed zeg 20 kilo in 10 weken echt helemaal te gek!! Ben echt blij voor je dat het zo goed gaat. En wat heerlijk he nieuwe kleren kopen die 2 maten kleiner zijn!! Je mag ook heel trots zijn op je het gaat zo goed. Nog 1 week fase 3 en dan ook over naar fase 4 toch? Vrolijk verder!!

  • Wow Wilma, wat een super resultaat! Voor jou moet de 100 dan nu ook al heel dichtbij komen, wat zal dat fijn zeg! Fijn dat je af en toe nog even laat weten hoe ’t met je gaat.

 150. dank jullie wel voor de reakties. Dqat geeft mij weer moed.
  Ik heb vorig jaar prodimed gebruikt, in 3 maanden 15 kio afgevallen. Maar door allerlei gebeurtenissen is het mis gegaan. ik kon het niet meer opbrengen, geestelijk en financieel. Darna vreetbuien en alles zit er weer aan plus extra 5 kilo. Hoe gestoord kan een mens zijn. Ik hoop dat ik nu wel kan volhouden.

 151. pffff hier ook een dipje, heb nog niets genomen wat niet mag, heb ook niets in huis, maar eigenlijk wil ik met een pizza op een terras en een ijsje toe…..

  Ik voel me ook heel dik vandaag, komt mede door het weer, hou volgens mij ook wel wat vocht vast. Nou ja hopelijk is deze avond gauw voorbij en kan ik morgen de motivatie weer vinden

  • goed dat je netis genomen hebt sterk hoor de verleidingen zijn echt groot met dit weer overal vrolijke etende en likkende (ijsjes) mensen en dat mag nou net niet maar jullie weten waar je het voor doet en volhouden hoor!

 152. Ja en nee christel!! Heb iets genomen wat niet mag… Nu voel ik me schuldig, zakje minder dan maar.. Maar laatst zei de cd juist dat ik meer moet eten..Ik ben ook opgeblazen door t weer, en voel me dik door maandelijks gedoe.. Lekker in de war dus. ;) hoe is t bij jou? Wat was je struikelblok gister??

 153. Goedemiddag allemaal,

  Gisteren effe een kleine inzinking gehad,ik had er zooooooo geen zin meer in.Vandaag was,gelukkig,alles weer in orde.Vanmorgen heb ik een broek gepast die ik vorig jaar niet meer dicht kreeg en nu redelijk met gemak hahahaha.Goede motivatie dus.

  Succes allemaal

 154. Eeeej allemaal!!!

  Ook ik meldt me weer hier,ben altijd op het forum te vinden,lees al jullie berichtjes en haal hier weer moed uit om te beginnen.
  Worstel al jaren met mn gewicht,waarschijnlijk ben ik verslaafd aan eten,ik kan gewoon niet afvallen.
  Maar doordat ik jullie berichtjes lees krijg ik weer moed!!
  Ik wil morgen beginnen en wil 20 kg afvallen.
  Weeg nu 90 kg bij een lengte van 1.70 en een leeftijd van 25 jaar.
  Voel me echt niet lekker,vooral niet met dit weer,alles zie je weer in je kleren,dikke buik,rolletjes pffff word je nie echt vrolijk van he.
  Jullie zijn echt goed bezig!!
  Ik zat hier een jaar geleden ook al op het forum en heb alles gevolgd van het bankje en fles whiskey van Derk,waar die anderen allemaal zijn gebleven!!
  Zitten natuurlijk allemaal op het bankje op ons te wachten haha.
  Ik hou jullie op de hoogte.
  Succes weer he
  Vrolijk verder voor jullie en ik vrolijk beginnen!! haha
  Groetjes maris

 155. @Ilsie, ik ben idd klein van stuk, of nouja 1.65 en de dietiste heeft voor me uitgerekend dat 59 kilo dan het ideale gewicht is ivm mijn lengte en leeftijd (24). Met 68 zit ik net op een gezond gewicht maar dan zit ik wel helemaal boven aan, 69 is dan alweer overgewicht zeg maar. En met 59 zit ik volgens mij precies in het midden van gezond gewicht. Want met 50 kilo begint ondergewicht (niet dat dat een gevaar voor mij is haha) maar vandaar die 59 kilo dus. Moet ook zeggen dat ik nu al veel beter in mijn kleren pas en me veel beter voel hoor, daarom is t nu soms ook lastiger vol te houden maar nog een paar weken doorzetten en ik mag naar fase 3.

  Mooi weertje, vrolijk verder!

  • Ik vroeg het inderdaad vanwege het feit dat ik 59 kilo erg weinig vind maar goed jij bent 1.65 ik ongeveer 1.70 en volgens mijn weegbriefje zou ik bij 63 kilo een ideaal gewicht hebben.
   Nou heb ik dat al niet meer gewogen sinds ik op de middelbare school zat, ben 44 jaar namelijk dus dat is bij mij echt niet realistisch. Dus 68 wel en is goed haalbaar en als het er onder komt prima maar hoef echt geen 63 kilo te wegen want ik weet nu al dat ik dat ook niet vast kan houden. Heb echt zeker sinds mijn dertigste zo tussen de 75 en 85 kilo gewogen dus die 68 is al echt heel bijzonder.
   Maar jij bent ook nog jong zie ik wel dan is misschien die 59 kilo goed haalbaar en kan je dat wel vast houden je gaat in elk geval de goede kant weer op. En lekker he dat je nu al veel beter past in je kleren dat heb ik ook hoor!
   Vrolijk verder en volgens mij komt fase 3 vast snel in beeld!

 156. even een berichtje voor ilsie!super goed bezig meid!!trots op jou!

  hier gaat het nog steeds goed,in fase 3 inmiddels,vanavond weer wegen,gaat nu ongeveer een kilo per week af,dus mag niet mopperen

  heerlijk dit weertje he?doet een mens ook goed,en voor iedereen vrolijk verder!

  • Dank je wel Wilma!
   Ik ben ook trots op jou goed zeg iedere week nog ongeveer er een kilo af gaat super bij jou! Laat je me nog even weten hoe het vanavond is geweest!

   Genieten inderdaad dit weer! vrolijk verder!

 157. Oh wat goed Ilsie! Ik hoop volgende week ook de 6 in mijn gewicht te zien! Dat is namelijk echt al heeeel lang geleden dat ik onder de 70 woog.. Haha maja we zijn op de goede weg! Wat grappig dat jouw streefgewicht 68 kilo is. Ik zit met 68 kilo nl weer op een gezond gewicht maar mijn ideale gewicht is 59 kilo dus ik probeer daarom nog maar 5 weken streng door te gaan. Het einde komt iig in zicht en met het steeds mooier wordende weer is de motivatie ook groter zodat ik dadelijk weer een leuke witte broek aan kan:) Ik moet volgende week di weer naar de vd, hopen op een gewicht onder de 70:D

  Succes allemaal weer vandaag!

  • Ja ben er ook erg blij mee vis, jij nog even flink doorbikkelen dus in welke fase zit je nu? Ik hoop voor je dat je volgende week di ook onder de 70 zal zitten!
   Is dat ideale gewicht iets van wat jezelf vind of wat ergens staat? Want als je bij 68 kilo al een gezond gewicht hebt waarom wil je er dan nog 9 kilo af? Of ben je klein van stuk?
   In elk geval veel succes en vrolijk verder!

 158. Goedemorgen allemaal! Vandaag was het even mijn eigen weegdag omdat ik volgende week pas weer bij de vd hoef te verschijnen.
  Was blij verrast met het resultaat op de weegschaal na een week in fase 3 te hebben gezeten. Namelijk 69.8 kilo en dat is weer een kilo minder dan vorige week en dat in fase 3!! Ben er helemaal blij mee zeker om die 6 weer te zien op de weegschaal deed me wel even heel vrolijk naar mezelf kijken in de spiegel :)
  Nog in principe maar 1.8 kilo en dan zit ik op mijn streefgewicht, het bankje komt nu heel goed in zicht en ik kan al vrolijk zwaaien naar Ieke die daar nog lekker zit, ik kom er aan hoor!!
  Hoop dat het deze week ook nog even zo doorzet maar er zit een ongi aan te komen dus het is nog even afwachten.
  Ik ga weer vrolijk verder!

 159. hallo allemaal,
  Ik ben gisteren weer naar dietiste geweest om met PM te beginnen. Ze was heel lakoniek, zei dat mijn eet probleem ergens ander van komt, wat eerst aangepakt moet. Ben 30 kilo te zwaar. voel me dik en lelijk. Heb veel stress. Toch PM meegenomen. Begin vandaag. Hopelijk kan ik met jullie berichten een beetje motivatie krijgen. Weeg nu 92 kilo en ben 1.60m

  • Hallo zonnetje,
   Ik denk dat iedereen wel begrijpt wat je voelt.
   Ik ben ook klein en moet 20 kilo. Zit nu met 3 weken op ruim 7 kilo en voel mij echt al zonniger..
   Ga beginnen, val af en werk aan de echte problemen, de stress. Stel je doel niet te hoog gelijk en ga ervoor.
   Je zult veel steun hier vinden, dat heb ik ook en dat helpt echt.
   Succes!!

  • Hm jammer dat je vd zo reageerde kan ze niet samen met jou kijken naar waar je problemen liggen? Vind het knap van je dat je toch pm hebt meegenomen en gewoon van start gaat! Heb je al eerder pm gedaan of is dit de eerste keer?
   Hoop dat je de stress een beetje kan minderen anders werkt het dieet ook een stuk minder ben ik bang. Zet hem op je kan het en anders je hier gewoon melden wij slepen je er wel doorheen!!
   Vrolijk verder!

  • Hoi zonnetje. Goed dat je weer opgaat pakken. Ik heb zelf ook Pm vorig jaar gedaan, toch weer 25 kilo aangekomen en in febr. weer met Pm begonnen. Dat liep niet lekker . Ik worstel al jaren met eetproblemen eetbuien enz. Ook mijn vd gaf de tweede keer aan dat ik wel weer kon Pm” en maar als ik niets aan mijn eetstoornis zou doen had dat volgens haar weinig zin. Ben daarom nu sinds 2 weken bezig met het menatel dieetplan van Katja callens. Dat werkt super goed. Zij geeft veel mentale tips om te strijden tegen je eetstoornis en je eetbuien enz. Ik ben nu volledig overtuigd dat afvallen tussen de oren zit. Misschien moet je even op de site kijken en kun je het naast Pm gebruiken. Ik blijf erbij dat Pm een enorm goed werkend dieet is, maar als je worstelt met een verslaving is het belangrijk de oorzaak en de stoornis ook aan te pakken .Anders val je toch weer terug. Succes hoor.

  • Knap dat je toch gaat beginnen!Vin de opmerking van de diëtiste niet echt motiverend werken maar dat moet je maar proberen langs je heen te laten glijden.Je kunt het,succes!

 160. Hoi Thea,

  Dank je wel!Jij veel succes met de start(eet vanavond nog maar je lievelingsmaaltijd!!!), en je mag je uiteraard tussendoor ook melden hoor.

 161. Goedemiddag allemaal,

  Wat fijn dat het met iedereen goed tot zeer goed gaat!Ik mag ook nog steeds niet klagen maar krijg nu toch zin in wat normaler eten.Het gekke is dat het met de sapjes en desserts nog steeds goed gaat maar de rauwkost heb ik na 3 weken wel gezien,eerlijk gezegd.Ook wel eigen schuld,ik breng te weinig variatie aan en ben altijd een lastige eter qua groenten geweest.Desondanks val ik nog steeds af.Ben nu 4,5 kg kwijt dus ik moet er nog 10,5.Doorzetten maar!

  Succes iedereen!

  • Hi Christel,

   Ik start morgen met prodimed, ik ben in de loop van de jaren in gewicht toegenomen. Eerst gestopt met roken en in juli 2011 mijn baan kwijtgeraakt door een faillissement. Ik “moet” tussen de 15/20 kg kwijt. Ik lees gelukkig allemaal goede berichten en ook bij jou eigelijk alleen maar goeds. iedereen heeft een dip in een van de fases, die zal ik uiteraard ook krijgen. Ik mail om je te feliciteren met de 4,5 kg die je al bent afgevallen. Die andere kilo’s ga je ook halen met of zonder de rauwkost. Ik steek je een hart onder de riem.

   Ik ga me volgende week melden en laat dan weten hoeveel ik ben afgevallen.

   succes,
   Thea

 162. Ha ilsie,
  Dank je wel!! Ga zo gelijk naar drogist… Echt pijn in mijn buik.
  Heb nog steeds elke dag de drang om op de weegschaal te gaan staan. Zeker na hemelvaartweekend. Dan kom je thuis en heb je veel gelaten en dan denk ik zal ik… Maar doe het niet.
  Was zo ongelukkig die week dat ik wel steeds gewogen had. Op en neer maakt je motivatie niet ok.
  Leef nu van woensdag tot woensdag:-)

  Vrolijk verder..

  • Ha ha dat wegen herken ik hoor, heb het even gedaan maar doe het toch maar niet meer dan valt het soms tegen. Ik probeer ook van woensdag naar woensdag. Ben erg benieuwd… Zoals iedereen natuurlijk maar ben bang dat het tegenvalt. De eerste week 4,4 kg kwijt als het nu een kilootje zou zijn zou ik echt balen. Ik sport extra en hou me volledig aan het dieet. De vd is er pas weer woensdag over een week…..vrolijk verder succes iedereen

 163. hallo sandra ik heb daar ook last van maar ik drink s`morgens bij het ontbijt en s`middags bij de lunch een kopje sterrenmuntthee van pickwick en dan kan ik gewoon naar de wc.

  voor alle anderen jullie gaan ook goed ik voel me nu ook lekker ik mijn vel houd me goed aan wat ik mag en niet en smokkel nu niet ik sport iedere morgen van 6 tot 7 uur zorg dan voor de kinderen en ga werken en s`avonds als de kinderen in bed liggen nog een km of 6 wandelen. ik heb mijn steefgewicht gezet op 75 kg dus in totaal 38 kg er af. dus nog 13 kg te gaan weet niet hoe snel dit nog kan gaan zit nog in fase 1 .

  • Jeetje bianka wat knap zeg. Zo strak aan je schema houden.
   Maar met steeds minder gewicht wordt het vast steeds leuker.
   Hou vol je bent zo goed bezig.
   Dank ook voor je tip. Maar sterremunt thee drink ik al vaak en werkt bij mij niet op mijn darmen.
   Vrolijk verder!!

 164. Lees al een tijdje mee op dit forum, nu toch maar eens een berichtje plaatsen… Ben vandaag precies 4 maanden geleden begonnen met prodimed, inmiddels 28kg lichter, netjes afgebouwd, en nu 3 weken in fase 5 bezig, dus “normaal eten zonder prodimed”, maar vind het best lastig… Ben bang om “te veel” te eten, en dus om weer aan te komen, maar als ik weer eens wat “verkeerds” eet heb ik ook meteen geen rem meer, lastig dus…

  Vind gelukkig wel steun aan jullie verhalen hier! Het blijft een strijd voor het leven, enne… ik ben niet de enige… ;-)

  Succes verder allemaal!

 165. Hallo allemaal,
  Heerlijk zonnetje he vandaag? Wat was het moeilijk deze dagen. Met vrienden weg en zoooveel verleidingen. Maar is goed gegaan.
  Alleen heb zo n last van mijn stoelgang. Mijn buik staat op knappen en er komt niets. Hebben jullie tips voor mij?
  Wat gaan jullie allemaal goed zeg!! Help mij wel hoor.
  Woensdag weer wegen.

  Vrolijk verder en kijk uit naar jullie tips.
  Groet, sandra

  • Herkenbaar hoor Sandra van de stoelgang ik heb er ook veel last van. Maar ik slik nu pilletjes van lucovitaal voor de stoelgang. Als ik daar s`avonds voor het slapen gaan eentje van neem kan ik de volgende dag gewoon weer naar de wc dus bij mij werken ze erg goed.
   Ik heb ze bij de etos gekocht maar je kan ze in elke drogist wel krijgen denk ik. Zonnatura heeft er ook een thee voor die zou je eventueel ook nog kunnen gebruiken maar vind dit zelf het beste werken. Sterkte ermee!
   En woensdag weer wegen ben benieuwd hoe het bij jou gegaan is vind je het nog steeds lastig om niet op de weegschaal te gaan staan?
   Vrolijk verder!

 166. zo ben ik ook weer even, ik heb toch wel heel veel moeite om braaf te zijn met die vrije dagen, vandaag gaat het weer goed. Vrijdag was ik gaan sporten toen ging bijna neer en heb ik een Atkins reep genomen. Gisteren had ik een wijnproeverij, ik had hem zelf georganiseerd dus kon er eigenlijk niet om heen. Ik dacht ik neem alleen een paar slokjes, maar na 1 slokje had ik als zoiets van wowie ik ben gelijk dronken al ik er niets bij eet, dus toch paar stukjes ham en kaas genomen. Vandaag weer braaf, morgen maar weer even wegen en kijken wat de schade is.

 167. Zo daar was ik ook weer even, hebben heerlijk genoten met mijn gezin van alle extra vrije dagen en leuke dingen gedaan en een hoop in de tuin gewerkt. Nou ja ik niet hoor lukt niet echt met mijn knie dan maar alle winterjassen even wassen en opruimen die wil ik voorlopig echt niet meer aan!! Dus heerlijk genoten van het zonnetje vandaag ben er maar uit gegaan want was al flink aan het verbranden.
  Waren met mijn man en kind een eindje aan het fietsen ligt zijn ketting ineens van de fiets, van mijn zoon, helaas kregen we hem er niet meer om dus maar weer op naar huis jammer want was net zo`n lekker tochtje.
  Verder gaat het op zich wel goed hier met lijnen maar merk dat nu ik in fase 3 zit toch meer trek heb dan toen ik nog in fase 2 zat of het moet liggen aan het lekkere weer.
  Moet me echt beheersen om toch niet op zoek te gaan naar iets wat ik dan nog kan eten, niet zozeer iets fouts met veel kh hoor maar merk wel dat ik dan ga zoeken en dat wil ik eigenlijk niet.
  Dinsdag ga ik zelf even wegen en dan mag ik volgende week dinsdag weer naar de vd ben wel benieuwd hoe het dan gegaan is. Hopelijk is er dan een 6 in beeld daar zou ik wel heel blij mee zijn!
  Voor nu weer vrolijk verder!

  • @ hoi Ilsie, Ik herken het wel ik had in fase 3, 4, 5 meer trek dan in fase 1 en 2 zelfs nu heb ik er nog wel last van. Met name in de ochtend. als ik mijn Lunch op heb is het vaak over. Ik probeer me gewoon aan alles te houden en de tijd in de gaten te houden zodat er niet teveel tijd tussen zit . Fase 3 heb ik omgedraaid dus morgens Havermout vind ik wel lekker en middags de yoghurt met fruit en boterham dat beviel mij goed in fase vier gewoon zoals het hoorde had alleen verkeerd gelezen en ook bij de lunch yoghurt met fruit en de boterhammen in plaats van yoghurt of fruit. ik bleef afvallen dus ben dat maar blijven eten ook nu nog en blijf goed op gewicht.
   vrolijk verder maar weer op naar de spijkerbroek zonder rolletjes hifi

 168. goedemiddag,

  ik ben nieuw hier (lees wel zo af en toe mee :) )Ik ben 9 weken met PM bezig en 24 kilo afgevallen. Ik zit in fase 2. Ik ervaar nu keel en tongklachten? Nu lees ik op internet dat het kan komen door de eiwitten..

  heeft iemand hier ervaring mee?

  groetjes gianna

  • Zo zeg in 9 weken tijd 24 kilo afgevallen dat is een hoop zeg wat goed van je!! Van die klachten die jij hebt daar heb ik geen last van alleen maar dat ik naar stront stink volgens mijn huisgenoten…..en dat vind ik al erg genoeg!!

  • Hoi gianna, ik moet zeggen dat ik sinds een paar dagen een zere keel heb,en een leren lap. Eigenlijk dacht ik dat het kwam van misschien een griepje? Eet nu veel suikervrije kauwgom, lijkt beter te gaan…

  • Gianna, je bent inderdaad veel afgevallen in een wel zeer korte tijd
   het is mogelijk. als ik een zere keel en tongklachten had bijna altijd morgens bij het wakker worden dan dronk ik heel veel en mond spoelen maar overleg ook even met je vd succes

  • dames bedankt voor jullie reactie.

   Ieke mijn vd zegt dat het niets te maken heeft met het dieet. Zo had ik ook ineens verandering in menstruatie 2x ipv 1x per maand. had volgens haar ook niets met het dieet te maken. Wel degelijk dus.

   Heb je lang last gehad van je keel en hoe is het uiteindelijk overgegaan? Toen je in een andere fase zat en andere dingen ging eten? bijv fruit en brood?

  • Het blijft raar wat de ene vd zegt en wat de ander zegt. Ik heb ook last van tussentijdse bloedingen maar mijn vd zegt dus dat het door het dieet komt. Als je eenmaal in fase 3 zit schijnt het beter te worden.
   Hoeveel kilo wil jij nog kwijt?
   Vrolijk verder!

 169. Ik heb het afgelopen week erg druk gehad. Pfff. Ook vandaag nog weer veel dingen te doen en dan morgen weer werken. Het voordeel is dat wanneer ik druk bezig ben, ik niet kan eten, hahaha.
  Afgelopen di naar de VD geweest. Ik ben steeds aan het rommelen, dan weer fase 2 dan weer een eetbui. Dat schoot natuurlijk niet op. Ik had zo’n behoefte aan kh. In overleg met mijn VD toch besloten om naar fase 3 te gaan. Dan krijg ik elke dag kh en ik was toch al niet meer in ketose. Nu ben ik langzamerhand een evenwicht aan het vinden. Het gaat nu lekker in fase 3. Ben nog lang niet op mijn streefgewicht, snifsnif (was er op een gegeven moment wel in de buurt). Ik houd altijd belachelijk veel vocht vast als ik teveel kh krijg (dat gaat echt met liters vasthouden en met liters uitplassen als het weer wel goed gaat). Als ik me goed aan fase 3 kan houden, zal ik in ieder geval dat vocht weer kwijtraken, denk nu nog een liter of 3…
  En ik heb nu het ultieme doel gevonden (en dat helpt echt heel erg goed): ik ga 20 juni een modeshow lopen! Ze zochten nog mensen hier in het dorp om kleding te showen en ik heb me opgegeven. Dat helpt echt heel goed om me aan fase 3 te houden. Ben weliswaar nog niet op mijn streefgewicht, maar de balans is nu voor mij belangrijker.
  Menna en Miranda: kleding als doel werkt voor mij goed hoor. En dat is niet alleen uiterlijk, het is het gevoel van trots zijn op mezelf, dat ik dat heb bereikt!

  Nu zal ik weer wat vaker op de site zijn hoor, gewoon wat tijd voor inruimen aan het einde van de dag.

  • Helemaal goed toch p’tje, elke dag nieuwe kansen nieuwe ronden! Het is al super knap dat je in de gaten hebt hoe het voor jou werkt! Als het allemaal zo makkelijk was dan had prodimed niet bestaan hihi succes met je doel! Wauwww modeshow!

  • Ha die P`tje, jammer dat je steeds zo aan het rommelen bent het ging zo super goed met jou vond het echt bewonderingswaardig hoe je met je eetbuien omging hoe kan het dat er nu zo de klad in komt?
   Toch zou ik je graag een medaille willen geven en dat is die van doorzetter! Want dat ben je voor mij zeker!
   Dus het gaat nu wel goed in fase 3 ben jij er al wat aan gewend? Ik heb het gevoel veel meer trek te hebben dan toen ik nog in fase 2 zat geen idee hoe dat nou toch mogelijk is..
   Vervelend he dat vocht vast houden heb je er nu nog meer last van nu het weer warmer wordt?
   He wat gaaf zeg dan een modeshow lopen echt leuk om te doen we horen vast wel hoe de aanloop daar naar toe gaat!
   Vrolijk verder!

  • Geniet van jezelf en de modeshow en wat is voor jou nog lang niet het streefgewicht bereikt hoeveel moet/wil je nog afvallen?

 170. Ohja vind het leuk om te weten of er ook anderen zijn die een bepaald kledingstuk hebben die ze graag weer willen passen, ik hoor soms zelfs mensen die een jurkje of broek hebben gekocht die ze als doel hebben……

  • Haha vandaag inderdaad een leuk vest uit de kast gepast, maar mijn armen knellen erg… Hoop dat het gaat passen! Vind het op dit moment wel pittig hoor.. Vooral in het weekend, lijk overal trek in te hebben..maar goed we zetten door ben pas elf dagen onder weg

  • Een broek in mijn geval, eigenlijk een lelijk ding maar als ik die weer pas dan mag ik n nieuwe!!

  • Zo ben ik inderdaad ook begonnen in maart met als doel om weer bepaalde kledingsstukken te passen. Voornamelijk een leuke spijker knie broek die ik vorig jaar had gekocht maar eigenlijk toen al amper gedragen heb. En nu past ie weer!! Meer dan passen zelfs want er moet een riem om heen maar helemaal fijn dus.
   Nu heb ik nog een spijkerbroek liggen die ik ook graag weer goed zou willen passen, hij kan nu wel dicht dat kon hij dus echt niet, maar vind dat er teveel overheen valt als ik hem dicht heb hihi en dat vind ik niet echt mooi. Maar volgens mij is dat altijd zo geweest zelfs al toen ik hem kocht dus of dat helemaal goed gaat komen.

 171. @Bianka, Wat SUPER!!! Dat is wel heel veel gewichtsverlies.
  Niet te snel nieuwe kleren kopen voor de communie, anders zijn ze straks weer te groot ;-)
  Hoeveel kilo wil je nog?
  Ik neem aan dat dit niet de helft is van de aantal kilo’s is die je kwijt wil?
  Vorige keer viel ik in fase 2 net zoveel af als in fase 1, dus maak je geen zorgen ook dan komt het wel goed. Te lang in fase 1 blijven is ook niet goed voor je lijf.
  Zelf ben ik deze keer in fase 2 begonnen, ben nu na 11 dagen (vandaag 12e dag) 5 kilo kwijt. Natuurlijk gaat dat straks langzamer, maar ik bedoel: wees niet bang voor fase 2.
  Fase 2 vind ik beter met mijn gezin te combineren, je kunt in iedergeval met de warme maaltijd meeeten.

  Vanmorgen had mijn man broodjes voor mij gebakken in de oven (bak ze zelf altijd in een pannetje, gaat wat sneller;-) ) Het leken net oliebollen, haha………..ze waren alleen wel wat minder sappig ;-)

  Hebben jullie ook zo genoten van het zonnetje vandaag?
  Moet maar eens op zoek naar de zomerkleding en de zomerjassen….. nog niet aan toe gekomen, was ook nog niet nodig.
  Maar dat zonnetje wil ik wel meer van, dat doet een mens goed!
  En wat zullen die zomerkleren ons straks leuk staan.
  Gisteren even een broek gepast van vorig jaar toen ik klaar was met prodimed………..ongelovelijk dat ik daar in heb gepast! Maar het is de bedoeling dat hij weer aan komt! Maar kan het me haast niet voorstellen………..ik beloof hierbij plechtig dat als ik hem weer pas, ik hier aandacht zal besteden aan dit heugelijke feit. Weltrusten……

 172. hallo allemaal bij mij ook weer goed nieuws ben nu 12 weken bezig en heb gisteren gewogen en ja in 2 weken 4,1 kg er af dus is er nu in totaal 24,7 kg af dit vindt ik toch wel een goede prestatie van mezelf. ik zit nog steeds in fase 1 en wil daar ook blijven tot aan de communie op 10 juni om nog zo veel mogelijk af te vallen. had van te voren gehoopt op 25 kg maar dit zal nu wel meer worden. wat ben ik blij.

  hoop dat het met jullie ook zo goed gaat en ga vrolijk verder groetjes bianka

  • @Biankajakobs knap en wat een prestatie je hebt bijna de 25 kg bereikt je mag stralen en trots zijn op jezelf ga vrolijk verder op naar fase 2 en geniet er van

 173. Hoe gaat het bij jullie? Ook n lekker zonnetje erbij? 65 is in beeld!!! Ondanks maandelijks gerommel.. Hoop maandag stiekem ( wegen) daaronder te zitten, dan lig ik op schema! Dan zou ik over 2 weken naar fase 2 mogen!!! Joepie!!!!!

 174. Vervelend hè, dat maandelijks gedoe!! Ik snap je Kaaskoek nu; die heb ik idd weleens gemaakt; lekker!! Ik sta nu pizzatjes te maken voor mijn werk( mooie bodem gemaakt, verse tomatensaus, gorgonzola, hmmmmmm) mag ze niet eens testen, slik.. ;) nee hoor gaat me goed af.. Morgen chocoladetaart bakken en bananencake.. Bonbons… Maar het gaat goed, gelukkig!!!
  Fijn dat t zo goed gaat christel!! Lekker joh!

 175. Goedemiddag allemaal,

  Ik heb even niets beters te doen(nou ja,ik kan natuurlijk gaan strijken…), dus typ ik maar weer even.Vanmorgen een blouse aangetrokken die toch alweer wat ruimer zat dan de vorige keer.Mijn weegschaal-ik kan het niet laten-gaf vanmorgen 77 kg. aan.Heerlijk gewoon.De komende 3 weekenden moet ik werken en ik zie het meest op tegen het Pinksterweekend met alle lekkere salades voor de bewoners.Verder gaat het nog steeds goed!

  Succes en alvast een fijn weekend!

  • @christel, bedenk de avond van te voren wat je wilt eten en ook hoe laat dat mogelijk is dat helpt ook bij dit soort dagen succes

 176. Kaaskoek?? Dat klink lekker jeanette!! Hoe doe je dat? Vanavond gaan we gourmetten, ik heb een sponsje en 1/2 lepel olijfolie en heel veel groentjes klaarstaan, maar welk zakje doe ik erbij dacht ik net.. Kaaskoek klinkt super; mag ik het recept?? En wel 4 kilo!!!!!!!!!!jeetje gefeliciteerd!! Niet te slap worden hoor!!
  Ik vind dit ook n leuk forum trouwens, al had ik in t begin ook wel wat te klagen; nu gaat t goed! De eerste complimentjes zijn binnen dat helpt wel, zeker nu ik ongesteld moet worden. Moeilijk om dan lekkere trek te weerstaan!! Ik vond miso soep in de winkel, volgens mij mag dat, zelfde als opkikker(alles vergeleken) dus daar kijk ik nu naar uit!
  Groetjes en succes iedereen!

  • Nou ja kaaskoek……basis is brood kaas, italiaanse kruiden en knoflook er door en dan iets meer water dan op het zakje staat, geen bolletje maar beetje pannekoek maken en afbakken (ongeveer 15 minuten anders word die wel erg droog) Tomatensalade erbij met verse basilicum en eventueel andere rauwkost en smullen maar. Je kunt het broodje ook als pizzabodem gebruiken en dan veel groenten erop doen….salami en gesmolten kaas erbij denken dan he. ha ha

   Ik moet ook ongesteld worden lopen de hele dag al met een dikke buik en hoofdpijn en mezelf zielig te vinden….dat ik niets mag eten…ha ha

 177. Zo goedemorgen, nu begrijp waarom ik zo slap was gisteren, ik ben in 4 dagen 4 kilo afgevallen. Deels vocht en nog eten van vorige weekend, maar toch een lekkere start

  Dat negatieve ken ik, maar fijn dat we daar gewoon niet op reageren, dan wordt het ook geen negatief topic en kunnen we elkaar gewoon steunen.

  3 jaar geleden hadden we een heel actief forum op een paardensite, daar steunden we elkaar ook, maar gaven we soms ook wel iemand een skup onder het achterwerk, het gaat niet vanzelf dat dieet en er is maar één iemand die bepaalt of het slaagt of niet!

  Nou ik had van de week 2 missers met aanmaken van de producten, liet de soep te lang in de magnetron, toen had ik een soort gruwel……jasses en vanmorgen teveel water bij het aardbeien dessert, dus dat was een milkshake, die was wel lekker.

  Mijn kaaskoek ligt nu in de oven, die kan straks mee voor onderweg met een drankje, succes weer iedereen!

 178. Ilsie en ieke bedankt!

  Ik heb ook een groot stuk forum teruggelezen, maar niet alles! En niet in de juiste volgorde, heb wel erg genoten van de humor van bovengenoemde personen!
  In”mijn tijd”was de insteek wat minder possitief, veel tegenstrijdigheden in het pm beleid. Ik denk gewoon ook minder possitief ingestelde mensen.
  Mijn begeleiding stelde de vorige keer niet veel meer voor dan het wegen en voor recepten moest ik op de prodimedsite kijken werd me na een paar weken verteld. Ik ging naar huis met een zakjes dieet en je kon er ook mee koken………………maar hoe dan? Vond dat gewoon heel lastig. Zocht hier wat steun en dus vooral ook recepten.
  Daarnaast moet ik natuurlijk ook gewoon het eten klaarmaken voor mijn gezin……..( mijn jongste nog voeren)
  Mijn nieuwe begeleidster zei gisteren: je kunt ook heel goed dat zakje met dat zakje combineren. Nou dat was weer een eyeopener voor mij.
  Ik vind het gewoon heel leuk om te horen hoe anderen het doen, wat voor lekkere dingen ze met de zakjes maken……
  Ik hou gewoon van gezellig….
  Wel moet je hier ook je downs melden, zo bedoel ik het beslist niet!
  Maar er waren toen ook mensen die begonnen met het dieet en er alleen maar over klaagden, die zich er niet aan hielden en toch verwachten af te vallen…….kan ik ook niet zo goed tegen.
  Maar vind het nu leuk en hoop hier nog een gezellige tijd te hebben.
  Moet nu nodig naar bed.

 179. Beste mensen hier een korte uitleg voor zover het kort kan. in september vorig jaar zijn een aantal mensen begonnen met PM o.a. Evelienfemke afgekort met EF Derk ja een man Sverige en ik ook. EF was een beetje de motor en Derk bracht veel humor mee. hoe het precies begonnen is weten ik niet meer maar Sverige was rond de kerst op gewicht. en kwam op eenbankje terecht om ons te ontvangen en aan te moedigen. Derk had gewed voor een goede fles whisky op een bepaalde datum zijn streefgezicht gehaald te hebben en zou de whisky meebrengen. en zo groeide het tot een BBQ PM en omdat EF en ik naar Hongarije gingen kwam er een zigeunerorkest alles opvrolijken. EF was er voor heel veel motiverende ondersteunende berichtjes en tevens had zij veel lekkere recepten in huis en gedeeld op het forum. EF is na een paar weken in Hongarije opzetten van een psychotherapeutisch centrum op welverdiende reis met haar man tot juni door Europa aan het trekken.
  EF kwam met het idee om medailles uit te reiken aan iemand die het goed gedaan had en dat hoefde niet te zijn zich altijd gehouden hebben aan de PM maar een zijweg was ingeslagen maar wel weer de draad opgepakt te hebben. of iemand die 40 kg afgevallen was en zo kun je van alles bedenken om elkaar te stimuleren of een hart onder de riem te steken. Derk en Sverige mochten hem uitdelen. rond maart zijn door allerlei omstandigheden deze mensen van het forum verdwenen o.a. de reis, vakantie, gewicht bereikt hebben enz. en bij deze het stokje over gedragen aan anderen. EF wilde in sept haar streefgewicht bereiken en dan een soort reünie bij het bankje met de BBQ houden. sverige was degene geloof ik die altijd op het eind vrolijk verder zei dus dat namen velen over omdat verdrietig verder niets oplevert. Ik hoop dat ik niemand tekort doe er waren nog meer mensen op het forum die hun verhalen, steentje, soms een kei, medaille, recept, bemoedigende woorden hebben bijgedragen net zoals het nu gaat. dus neem gerust het stokje over en ga vrolijk verder

  • Hè ieke, leuk dat je uitlegt hoe het bankje tot stand is gekomen! Er lekker op los visualiseren houdt de boel positief! Tuurlijk blijft het voor ieder op zijn eigen manier een klus. Anders zaten we toch niet met zijn allen aan de prodimed haha. Die complimentjes daar werd ik echt blij van bedankt allemaal xx en weer vrolijk verder

 180. Hallo allemaal,

  Ik ben vorige week 2 dagen bezig geweest dit forum te lezen.Ik ben wel gekomen tot en met het bankje en toen gestopt.Ik heb gelukkig de negativiteit waar Menna het over heeft niet gelezen en ik snap het ook niet.Daarin moet ik Ilsie gelijk geven,je bent hier toch om iets van elkaar op te steken en elkaar te motiveren op een positieve manier?Gelukkig inderdaad dat dat dan nu wel zo is.

 181. Menna fijn dat het hier nu gezelliger is dan vorig jaar mag ik vragen waar dat aan ligt? Je zit toch op een forum om elkaar te helpen niet om elkaar af te katten oid? Daar heeft niemand tenslotte wat aan je zit hier allemaal met hetzelfde doel en de een heeft weer wat anders meegemaakt dan de ander.
  Even voor de nieuwelingen hier over het bankje en de medailles. Ik ben daar ook midden in gestapt hoor toen ik hier in maart begon mee te schrijven.
  Maar er waren toen een aantal mensen die medailles mochten uitdelen aan mensen die goed doorzetten of wat voor reden dan ook. Volgens mij schrijft daar niemand meer van mee vandaar dat Ieke dat nu zei.
  Het bankje staat boven op een heuvel en die bereik je als je je streefgewicht gehaald hebt. Het is er erg gezellig toch Ieke :) er is van alles te doen van een gezonde bbq tot lekkere pm waardige drankjes, een vuurtje en muziek. Oftewel een uitnodigende plek om naar toe te werken!

  Menna helaas kan ik je niks vertellen over dat drankje hoop dat iemand anders dat wel kan.
  Hier gaat het wel aardig met het ontbijt erbij heb wat langer liggen slapen dan normaal dus het is weer even uitzoeken wanneer ik wat ga eten.
  Vrolijk verder!

 182. Ook ik vind het hier gezellig, veel gezelliger dan de vorige keer :-)
  Heb de laatste dagen wat teruggelezen op het forum en ik zei al tegen mijn man: ik ben vorig jaar te vroeg begonnen, het forum was later veel gezelliger. Ben veel humor tegengekomen. Leuk!
  Hoop hier ook een gezellige tijd te hebben.
  Misschien leuk voor de nieuwe mensen om eens weer uit te leggen hoe dat zit met het bankje en de medailles, want om dat te kunnen begrijpen moet je wel heeeel ver terug op het forum.
  Lastig dat je maar per bldz terug kunt bladeren……………

  En ik vraag het nog eens; er staat ergens een tip over water of spa water meet citoenen. Ik kan het niet terug vinden, maar het leek me wel wat.
  Kan iemand me het nog eens vertellen?

  mensen bedankt voor het steunen van mijn keuze.
  Ben heel blij dat ik het gedaan heb!
  Was ik hier vorig jaar maar terecht gekomen!
  Dus mensen uit Groningen………..kies niet die op het Zernike terrein.
  Dus ook ik ga nu …..vrolijk verder!
  Iedereen zet hem op!

  • Hoi Menna,

   die tip was volgens mij van mijn kant: ik maak namelijk elke ochtend van een fles spa rood (of die met iets minder prik) een lekker drankje met citroenen en munt. Gewoon takjes munt in de fles bij het water ‘proppen’ en citroenschillen of schijfjes citroen erbij. ’s Middags kan ik die heerlijk uit de koelkast halen en opdrinken. zooooo lekker! De munt had ik vorig jaar bij de supermarkt gehaald. Zo’n klein plantje voor in de keuken. Heb ik in de tuin gezet: Nu dus een heel perk vol munt, dus ik kan nog wel ff vooruit.

   Groetjes,

 183. Ptje, hoe gaat het met jou?

  Het is fijn al die positieve dingen te lezen op het forum maar als het even niet gaat houden de meeste van ons zich toch een beetje op de achtergrond volgens mij. Maar het is niet altijd even makkelijk om vol te houden en niet aan de verleiding toe te geven. Fase 2 ging bij mij prima hoor, niet nadenken over wat je moet eten behalve s’avonds. Nu fase 3 met mijn ontbijt terug, heerlijk natuurlijk maar aangezien ik nog maar 2 kilo te gaan heb tot het bankje en weer richting “normaal”eten ga merk ik dat het toch lastig is. Deze week had ik geen zin meer om uit mijn werk nog dubbel te koken, inspiratieloos over wat ik zelf moest eten. 1 dag gewoon pasta met groenten mee gegeten.
  Normaal gesproken weeg ik op woensdag maar vd was dicht. Met nog 2 kg te gaan zit ik toch te denken om naar fase 4 over te gaan. Normaal ontbijt, lunch en diner met 1 zakje als ik het goed heb.
  Ik eet KHarm brood (eiwit/avondbrood) van de bakker dus dat scheelt alweer. Het is lekker dus dat houd ik prima vol.
  Dus, ook als het even niet lekker gaat kun je dat hier ook kwijt.

  Oja, ketosticks werken prima en geven aan wanneer je in ketose bent of niet. Ga je een keer de fout in dan kan je 2 tot 3 dagen uit ketose zijn.
  Ik vond het fijn om te weten dat ik in ketose was want ik merkte het zelf verder niet.
  Vrolijk weer verder……

 184. Hai allemaal, vandaag mijn eerste weegmoment. Vond het zo spannend. Een week niet op de weegschaal, vond ik al een klus hihi. Nou het wachten werd beloond joehoeee 4,4 kilo minder. Ik denk dat mijn geluksgetal 4 is. Nu 4 maanden gestopt met roken…en op de 8ste dag (2×4) 4,4 kg eraf Ben echt blij. Wat nieuwe recepten gehad en nu Weer vrolijk VERDER…

 185. IEKE, wat goed je zit er nog steeds en je wacht op ons allemaal. Wekomen eraan hoor . Fijn Ilsie jij bent erbijna , hou je een plekje vrij. Nou ja zoveel ruimte hebben we niet meer nodig straks met onze smalle billen. Ilsie je hebt de positivo medaille echt verdiend. Je hebt er nu al 2 he. De mijne van EfelienFemke draag ik ook nog steeds trots.
  Ieke wat knap dat je op gewicht blijft en de balans echt hebt gevonden. Je bent een voorbeeld en geeft maar aan dat als je goed afbouwd en op blijft letten als je klaar bent je zeker niet meer ( nooit meer ) hoeft aan te komen.

  Vrolijk verder. Ook ik ga goed. met 11dagen veel eiwitten en daarna 7 dagen groente erbij. Dus even niet Pm-en. Kiloos vliegen eraf.

 186. Beste mensen,

  Ik heb een tijd geleden prodimed gebruikt totdat ik er achter kwam dat er bijna overal aspartaam in zit wat een gevaarlijke stof is om het zoet te maken. Er komt steeds meer naar buiten dat het je uiteindelijk alleen maar dikker kan maken.
  En je stofwisseling krijgt een klap wat ongezond is voor je lichaam ken zelfs mensen die heel hun leven ontregeld zijn.
  En dat zij mensen die zich er helemaal aan hebben gehouden.
  elaas zijn we allemaal gevoelig voor reclame snel snel afvallen wat absoluut niet realistisch is. Gezond eten en sporten en dat het elke week maar langzaam eraf gaat is veel gezonder en blijvend resultaat!!. Mensen denk er goed over na het kost mega veel geld en levert op lange termijn weinig oop en wat gebeurt er aan de binnenkant van je lichaam dat zien we niet.
  Altijd mar die reclame s om op mensen der gevoelens in te spelen en wat we willen horen misselij gewoon en ze plussen flink hoor met die zakjes.
  Dit wilde ik even delen met jullie.
  Rauwkost fruit zuivel zet je spijsvertering in werking vezels noem maar super goedkoop en eten moet je toch.

  groetjes van Denise

 187. Hallo!

  Wat leuk dat dit zo een actief forum is zeg, kun je nog eens wat bij lezen als je al een paar uur niet gekeken hebt;) En het gaat best wel lekker bij iedereen volgens mij! Dat geeft de burger moed voor dit heerlijke lange weekend. Heel leuk ook dat jullie allemaal “vrolijk verder” zeggen aan het einde van een bericht, dat is ook echt zo. Ik heb iig nog steeds heel veel motivatie om er weer lekker voor te gaan en dat komt mede door de positieve berichten van jullie, dus dat van die positivo medaille vind ik een top idee!

  Vrolijk verder en fijn weekend!

 188. @Ilsie goed om te horen dat ook al gaat het langzaam voor je gevoel je toch doorzet. heerlijk dat je in fase 3 zit en je zult zien dat ook al gaat het minder snel je toch afvalt. en het allerbelangrijkste volgens mij heb je weer een doel want je mag toch beginnen met de opleiding super hoor echt iets om naar uit te kijken lijkt me. jij bent een hele positieve noot hier op het forum daarom denk ik dat je maar eens voorgedragen meot worden voor de positivo medaille maar ja ik ben niet bevoegd maar gun het je wel! ga vrolijk verder en fijne dagen

  • Ha die Ieke wat leuk om weer wat van je te horen en wat fijn dat het goed gaat op het bankje!! Nog 2 kilo en dan kom ik je vergezellen is dat gezellig!
   Het duurt misschien nog wel even maar het einde is in zicht en ik ben daar weer erg blij mee. Nu beginnen mensen het ook te zien en krijg ik weer komplimentjes altijd leuk.
   Ja die opleiding dat is echt een nieuw doel in mijn leven ook al heb ik nog het een en ander te verwerken het gaat goed komen.
   Ik vind het heel lief van je dat je mij de positivo medaille wil geven en ook al ben je niet bevoegd jij bent degene die toch maar mooi op dat bankje zit dus virtueel neem ik hem aan en draag hem met trots!!
   Jij ook fijne dagen en vrolijk verder!

 189. Hallo beste mensen hier ben ik dan ook weer heb al een aantal pogingen gedaan maar op de een of andere manier stuurt hij de berichten niet door.
  wat gaat iedereen goed en zoveel nieuwe mensen en namen. Voor wie mij niet kent ik ben 17 september begonnen en in maart mocht ik plaats nemen op het bankje waar ik nog steeds zit hoor. Ik kijk, lees en luister nog steeds mee. dit om me bewust te blijven dat ik zoveel afgevallen ben 24 kg 22,5 was streefgewicht maar nadat ik in fase 5 zat viel ik nog 1,5 kg af en dat blijft zo. Ik hou nog steeds rekening mee dat KH voor mij finest zijn dus door de week hou ik me nog aan fase 4 of 5 en in het weekend mag ik wat extra’s. En voor de mensen die onderweg zijn het is zo leuk om neiuwe kleren te kopen en veel complimenten te krijgen dus hou vol stel je doel niet te hoog maar hou het wel voor ogen. allemaal een goed en zonnig weekend

 190. Goedemiddag allemaal!

  Sandra;veel plezier het weekend
  Jeanette;ik houd me aanbevolen voor je smokkeltips straks.
  Menna;fijn dat je de begeleiding als prettig ervaart.Ik ben ook blij met mijn begeleiding en zou het verschrikkelijk vinden als die slecht was.
  Sanshine;hoeveel moet je er nog af bij je?Ik spring een gat in de lucht als ik jouw gewicht van nu heb;-)
  Vis;succes hoor!!!

  Fijne Hemelvaartsdag

  • Hoi hoi!
   Haha jij bent denk wat langer dan ik;) ik wil er 10 af. Hoewel ik voor mijn zwangerschap nog veel minder woog. Ik ga voor de 58 nu.
   En jij!?? Succes!!!

   Ps ketose stick was eindelijk diep paars vandaag…

 191. Ilsie , Vegtje . Je ziet ik ben er nog steeds hoor bijna elke dag. Het MDP is niet zoveel anders al Pm en dus blijf ik nog gezellig jullie hier volgen want op het andere forum zijn ze niet zo aktief. Hou vol jullie en jullie zijn echt kanjers voor mij.
  Voor alle starters herstarters, ga voor je doel. Zie je zelf in je slanke lichaam , visualiseer dat regelmatig op een dag en je kan de drang om te gaan snaaien overwinnen. Denk aan de dingen die je onderneemt in een mooi slank lichaam, terwijl je die met wat meerr kilootjes misschien niet zo doen. Je krijgt echt weer meer levensvreugde als je lekker in je vel zit. En jij bepaalt zelf hoe dat lichaam eruit ziet en niemand anders.

  P””TJE hoehoehoe, mis je hier echt. Schrijf van je af joh. We helpen je.

 192. hallo menna wat goed van je dat je toch weer begint onder begeleiding hier krijg je toch veel tips en motivatie van ik kan daar ook altijd mijn zegje doen en kom met een goed gevoel vandaan.
  Mijn buurvrouw is al 3 mnd op het streefgewicht en heeft alle stappen ondergaan en nu met controle om de 6 weken is ze met haar gewone voeding toch nog 1,5 kg afgevallen ze sport wel veel gaat op de fiets naar het werk maar toch dit kan dus ook. hoop dat het bij ons ook allemaal zo zal gaan dan is het toch supper. voor iedereen
  ga vrolijk verder geniet van de komende dagen vrij.

  groetjes van bianka

 193. Hallo iedereen,

  En toen liep alles toch weer heel anders hier!
  Op zoek hoe ik nu verder moet schreef ik de twee prodimedleveranciers hier in Groningen aan. Ik werd teruggebeld door een mevr van de andere partij dan waar ik de vorige keer geweest ben en ze heeft me overgehaald met haar deskundige verhaal. Dus per vandaag ben ik tóch weer onder controle. Ben vandaag naar Beilen geweest, heb weer allemaal spulletjes.
  Ga vanaf volgende week weer in Groningen. Maar dit was qua begeleiding toch wel héél anders dan de vorige keer! Dit is begeleiding!!!
  Nu heerlijk aan een broodje met komkommer, filet american en ui. Heerlijk. Even bijkomen van alle hecktiek…….

  • Heel verstandig Menna, ik was al bang dat je ging rommelen met allerlei andere prodcuten, ik ben hierdoor alleen maar gaan jojojoen en uiteindelijk duurder uit geweest!

 194. even een klein berichtje van mij
  het gaat hier heel erg goed,18 kilo in 8 weken
  zit nu in de opbouwfase,waarin ik weer langzaam aan koolydraten toevoeg aan mijn menu,vond het wel heel erg,was erg bang,om aan te komen van de koolydraten,is niet terecht gebeurd niet,mits je je aan alles houd

  zie dat er veel ‘nieuwen’bij zijn gekomen,ik wens iedereen heel veel succes!
  zonnige hemelvaartsdag gewenst voor iedereen!

  • Ha die Wilma wat leuk om wat van je te horen! goed zeg al 18 kilo in 8 weken tijd jij dus nu ook in fase 3 beland. Ja spannend he dat opbouwen ik vind het ook doodeng hoor zo bang om weer aan te komen maar gaat goed he!
   Jij ook veel succes verder leuk om zo af en toe even wat van je te horen!
   Jij ook een heel goed hemelvaartweekend! Vrolijk verder!

  • Hoi Wilmaatje,

   fijn dat het goed met je gaat. Je bent super goed bezig! Zet ;m op!

  • Hartstikke goed Wilmaatje , ga zo door hoor. Jij bent ook weer een levend voorbeeld dat het kan en dat je je eigen gevoel moet volgen en je niet op hol moet laten jagen door allerlei tegenstrdijige reakties en adviezen hier op het forum. Geniet van steeds weer wat meer koolchydraten en normaal eten.

  • Hoi Wilmaatje,
   ik heb respect voor je je bent een fantistisch voorbeeld jij was het toch die zoveel kon minderen met de insuline. geniet maar van het toevoegen van de boterham en het fruit en oja het is heel normaal dat je even meer honger hebt en ja bang zijn hoort volgens mij bij dit proces maar gelukkig heb je veel goede mensen om je heen dus vertrouw daar maar op leuk dat je nog even wat vna je laat horen ga vrolijk verder

 195. Hoi allemaal!

  Ik volg jullie forum al een aantal weken, echt heel leuk om mee te lezen.

  Ik ben sinds een kleine 8 weken ook bezig met Pm. In het begin ging het heel goed en kon ik het makkelijk vol houden. De laatste paar weken gaat t echter heel slecht:s Blijf aan het zondigen, denk nl de hele dag aan (slecht) eten waarna ik ’s avonds, als ik alleen ben, naar de supermarkt ga en t allemaal op eet om die volgende dag weer met Pm te beginnen maja zo schiet t natuurlijk niet op. Des al niettemin ben ik al 13 kilo van de 26 kwijt dus ik zit precies op de helft. Vanochtend weer bij de dietiste geweest en die heeft me wat tips gegeven dus nu gaat de knop weer om en blijven we nog een paar weken in fase 1 om voor de vakantie, we gaan eind jul naar Afrika, slank en fit op reis te kunnen. Had alweer 5 kilo lichter kunnen zijn als ik niet had gezondigd maja daar is nu niks meer aan te doen en maar niet te lang meer bij stilstaan. Moet t nu afmaken en ben gelukkig weer helemaal gemotiveerd. Jullie verhalen helpen daar ook heel erg bij. Iedereen is echt zoo goed bezig. Heb dat verhaal van een ervaringsdeskundige, volgens mij was Jeannette het die het schreef, zelfs over getypt in mijn tel dat als ik het moeilijk heb, ik dat even kan lezen want het klopt echt!

  Nouja dit was mijn verhaaltje tot nu toe, blijf allemaal zo goed bezig, dat we allemaal (snel;)) onze doelen bereiken:) Ik kan iig niet wachten;)

  • Hoi Vis

   Dat had ik inderdaad ook voor mezelf weer eens beschreven, ik ben 3 jaar geleden moeiteloos 34 kilo afgevallen en nu heb ik er zelf weer 15 kilo aangegeten. Heel dom dus. Fijn dat je ook steun aan mijn berichtje hebt.

   Het is echt verstandig om zeker in fase 1 niet te smokkelen/zondigen, zo zonde (ook van het geld) Vanaf fase 2 heb ik wel gesmokkeld, maar ga ik je nog geen tips over geven…ha ha

   Hou vol!

  • Hoi lieve vis . Ik ken je gevoel. ging zelf ook vaak langs de supermarkt als ik het niet meer hield. Ben vorig jaar met Pm 28 kilo afgevallen ,maa rhelaas weer 20 kilo erbij. Ik ben weer begonnen met Pm ( dit ging even niet zo lekker ) dus doe even een ander mdp dieet nu. Ik krijg daar veel MENTALE tips. Ik geef jou er een paar voor als het dreigt mis te gaan.Tip 1 : zie je zelf regelmatig op een dag voor je in je slanke lichaam wat je zult gan berieken.
   Tip 2 : stel je zelf steeds de vraag , waarom ga ik nu de fout in. Neem eerst een glas water en bedenk of je dan nog steeds eten nodig hebt. Stel dat moment uit.
   Tip 3 eet 5 x per dag een zakje dus voor jou. Tip 4: jij WILT het , JIJ kunt het en jij MOET het doen. Succes hoor Pm is verder een hartstikke goed dieet en heb er goed resultaten mee behaald . Bouw het daarna wel heel goed af en stop je niet net als mij vorig jaar weer na afloop vol met alles en nog wat. Het zit ook tussen de oren hoor!!!!!
   Succes.

 196. Hallo allemaal,
  Hier ben ik weer na een drukke week. Het is prima gegaan deze 3e week. Heb nu het gevoel mijn ritme en smaken te hebben gevonden. Net wezen wegen en 1,7 eraf. Ruim 7 dus in de afgelopen 3 weken.
  Tevreden. Nu wel lastig weekend voor de deur. Gaan met veel vrienden en gezinnen lang weekend naar zeeland….
  Neem alles mee en laat die 7 kilo niet meer gaan. Maar de verleidingen zullen meer aanwezig zijn. Ga in iedergeval de broodjes bakken..

  Succes allemaal en vrolijk verder!

  • Goed gedaan Sandra super hoor al dik 7 kilo in drie weken tijd. Lastig inderdaad met zo`n weekend voor de deur maar weet je als iedereen weet waarmee je bezig bent dan kunnen ze ook rekening met je houden. Wens je in elk geval veel plezier en succes dit weekend! En vrolijk verder!

  • Jeetje wat knap zeg!! 7 kilo!! Succes dit weekend; lekker wat dingen inpakken die jij lekker vind, kan je jezelf af en toe verwennen met iets lekkers(prodimed pm proof)
   Veel plezeier

 197. hallo menna je vraagt om een vervanging van prodimed deze is er en er zijn ook nog lekkere dingen van ik heb een combi van pm en lignavita en de laatste kun je via internet ook kopen dan hoef je niet onder begleiding wat er lekker van is zijn de crackers deze mag je in fase 1 al 3 stuks met eru smeerkaar de blauwe te koop bij AH. verder zijn er de zelfde dingen als de pm en ik gebruik ook nog de perziken thee deze is namelijk vocht afdrijvend. ik zit niet zo vaak op deze site maar probeer wel alles te lezen als ik op mijn werk ben ik ben nu al 12 weken bezig en ben 22,7 kg kwijt. ben volop bezig met de voorbereidingen voor de eerste communie van mijn dochter deze is op 10 juni op 1 juni ga ik nieuwe kleren voor mezelf kopen, ben wel benieuwd wat ik kan vinden ik wil nu eindelijk ook wel iets leuks aan maar dat moet nu toch wel gaan lukken omdat er al zoveel vanaf is ik wil er in totaal 38 kg af dus ben al goed op weg en zit nog steeds in fase 1 hoop dat ik een keer door mag gaan naar fase 2 heb wel weer een keertje zin in vlees kip of vis. vijdagmiddag ga ik met mijn dochter naar de kapper toe voor proefkapsels voor haar communie we hebben al vanalles gekocht voor in haar haar te doen. zaterdag weer eeen feestje waar s`avonds een frietkar komt zondag een BBQ van het werk dus dat wordt zelf weer vanalles maken om ook wat te kunnen eten. maar goed ik houd vol en ga er nog een paar weken hard tegen aan zodat ik mooi op de foto kom met man en 2 dochters op de communie foto`s. voor de rest vrolijk verder groetjes van Bianka

  • Jij gaat echt super goed zeg bianka!! goed hoor al 22.7 kilo kwijt ik denk dat het niet lang meer duurt of je kan wel naar fase 2 volgens mij moet je 1/3 van je gewicht kwijt zijn wat je wilt afvallen dan mag je naar fase 2.
   Je kan straks vast wel wat leuks vinden voor de communie van je dochter moet toch wel heel raar zijn als dat niet zo is je bent dan al zoveel kwijt!
   Hm je hebt het wel lastig met al die leuke eet feestjes zeg goed om dan toch gewoon door te gaan nou ja je weet ook heel goed waar je het voor doet!
   Vrolijk verder!

  • Fijn Bianca je gaat ook super zeg. En straks lekker naar de communie. Geniet ook van dat speciale moment. Niet allleen van je zelf in mooi slank lichaam maar vooral ook van het moment van communie doen van je dochter. Je zult vast een traantje weg pinken.

  • super goed wat veel ben jij al afgevallen en ik hoop dat het een fantastische dag word niet alleen voor je dochter maak ook voor jou hou vol je weet waar je het voor doet

 198. Fijn zeg!!!
  Mijn weegschaal gaf vanmorgen 66,4 aan; ik ook blij! ( al is het dus maar 2,2 kilo op 1 week) ik kom van 68,6. Maar komt misschien wel door die repen??
  Vanmorgen die keto sticks weer gedaan;( denk dat ik daar maar mee stop idd!!!!!!! Groetjes

 199. Hallo allemaal,

  Ik wil 15 kg afvallen,hoewel de diëtiste zegt dat er een mogelijkheid is dat het stopt.Nou,als dat dan bij 68 kg is ben ik ook al tevreden maar liever iets meer.Mijn vocht-en vetpercentage was inderdaad afgenomen.Morgenvroeg om5.45 uur ga ik op mijn eigen weegschaal.Deze komt goed overeen met die van haar.

  Welterusten voor nu en bedankt voor de reacties

 200. Christel wat goed!! Inderdaad einde van de dag. Scheelt wel hoor!! Heeft ze ook je vet% uitgerekend/gemeten?
  Wat een geld hè..gewoon weer honderd euro!!!
  Moest je veel afvallen? Anders gaat t misschien ook langzamer? Groetjes

  • hoi,
   Zelf ben ik 15 kg afgevallen met prodivita, is veel goedkoper dan prodimed. Ze hebben super veel smaken, en steeds nieuwe smaken, nu is nieuw: smeerkaas voor op hun brood of toast. Je kunt het makkelijk online bestellen, meestal de volgende dag al in huis:www.prodivita.com

 201. Hallo allemaal,

  Ik ben in 7 dagen 2,1 kg. afgevallen.Heel even was ik teleurgesteld maar het is eind van de dag en dan ben je altijd iets zwaarder.Toch;-)?.Nieuwe voorraad zakjes ingeslagen(pff,wat een geld) en er weer voor gaan!

  • Hoeveel wil je totaal afvallen, daar is het ook wel afhankelijk van. Heeft ze ook naar je spier/vocht en vet percentage gekeken?

 202. Hi ilsie,
  Ja moet ermee oppassen inderdaad!! Moet ongesteld worden en dan nog meer zin in slechte dingen dan is de reep wel aanlokkelijk! Geen brood erbij?? Oh dat heeft ze niet gezegd?! Zal t ff checken bij haar. Woog vanmorgen een kilo minder, fijn!
  Oh jij zit in 3?? Verkeerd gelezen! Hoeveel wil je nog kwijt? Ik ga zo even teruglezen dan kom ik het vast tegen!
  Oh heb ook een lekker drankje gemaakt; stukjes verse gember, citroensap en 1 drupje stevia in de Spa rood; lekker!(niet te vaak stevia gebruiken geloof ik)

 203. Oeh oeps zie dat je net een verhaal hebt getypt christel!! Haha!! Succes zometeen!
  Ik kook idd voor gezin. Soms best lastig ja. Man lief neemt dan ook nog wat glaasjes wijn…grrrrrrr!!!!!!;)
  Echt niet leuk. Maar ja ik wil dit dus moet maar niet zeuren!

 204. Hoi illsie!
  Ik hoop dat de sticks het fout hebben;)) ik pas weer een oude spijkerbroek (te strak nog hoor) dus ga er vanuit dat het goed gaat!
  Wat fijn dat je zo genoot van je ontbijtj!!! Zie ik ook naar uit, nu al;)
  In fase 2 mag je ook ontbijten??dat wist ik niet, ik hoop dat dit ook voor mij geldt!
  Ik ben ondertussen verslaafd aan die repen!! Mag maar een halve; moeilijk!!;)
  Vanavond een broodje(pizza);zin in!
  Gisteren had ik een soort hartige taart gemaakt van een omeletzakje en kaas zakje, was best lekker, en had gelijk een meeneem lunch voor vandaag!
  Groetjes en zet m op allemaal!

  Ps christel heb je al nieuws?

  • Sanshine nee sorry je mag niet ontbijten in fase 2 ben sinds vandaag over gegaan in fase 3 dus nu mag ik wel ontbijten.
   Pas je wel een beetje op met die repen? Want je zit nog maar in fase 1 toch weet wel dat je ze krijgt omdat je zo`n honger gevoel hebt de hele dag maar toch. Niet samen nemen met brood of havermout he dan krijg je echt teveel binnen. Of je moet er genoegen mee nemen dat je gewoonweg niet zo snel afvalt?
   Knap dat je een hartige taart kan maken van zakjes!!
   Ja lekker is dat als je man wel aan de wijn zit, of dat je voor je gezin chips in bakjes doet dat vind ik ook altijd zo`n crime. Maar doe het met liefde hoor ik laat het allemaal staan!!
   Vrolijk verder!

 205. Hallo allemaal,

  Vanmiddag om 17.10 uur heb ik mijn weegmoment.Dat horen jullie dus nog.

  @Menna;3.65 kg?Jeetje,dat vind ik echt veel en goed hoor!
  @Ilsie;mmm,een appel…Daar had ik vanmorgen ook zin in,terwijl ik normaal fruit eet omdat het moet hahaha.
  @Miranda;welkom!Je bent dus gelijk met mij en Sanshine gestart.Knap dat je al gestopt bent met roken,dat kan ik je niet nazeggen.

  Tuuuuurlijk heb ik me thuis al gewogen,ik kon het gewoon niet nalaten!Ik ben wel verheugd te zien dat er 2 kg af is,maar van mij had het wel iets meer mogen zijn.

  Dan dit nog;voor diegenen die moeten koken voor hun gezin,petje af hoor!Ik heb geen kinderen en mijn man maakt maakt momenteel eten voor zichzelf klaar om het voor mij niet te moeilijk te maken.Ik kan me voorstellen dat het dan nog extra lastig is als je voor meer mensen moet koken.

  Tot na mijn weegmoment…

 206. Ilsie wonderlijk zeg toch weer al wat eraf. Gaat het lekker zo in fase 3. Heerlijk zeg dat je al zover bent. Ik ga ook goed. Eet veel dierlijk eiwit nu ( vlees, vis en zuivel, veel kaneel, 6 flesjes water, en veel mentale oefeiningen ), dit 11 dagen lang en dan groente erbij, werkt op dit moment prima. Jullie allemaal succes hoor met Pm. We komen er allemaal op onze eigen manier.
  Liefs joy

  • He Joy je klinkt heel goed weet je dat!! Ik ben zo benieuwd hoeveel er straks bij jou af is ik hoop dat je dat hier nog even komt vertellen!!
   Vrolijk verder liefs Ilsie

  • HOi Joy,

   Fijn dat het goed met je gaat. Zet ‘m op he! Ik denk nog wel veel aan je, dus misschien helpt het.

   Knuffel van mij,

   Vegtje

  • Ha Joy wat goed dat je een keuze gemaakt hebt en het anders aanpakt blijkbaar past dit ook goed bij je vast houden hoor en vrolijk verder gaan weet je nog het bankje komt het al in zicht?

 207. Ohja Ilsie, ik heb je recepten wel opgeslagen hoor, bedankt!
  Ben gek op goede ideeén / lekkere recepten binnen het prodimed dieet.

 208. Hoi Iedereen!

  Vandaag een week bezig, resultaat – 3.65 kg
  (Ben begonnen in fase 2)
  Ben tevreden. Nog wel een beetje lastig om mijn ritme te vinden. Vind het best lastig om zoveel tijd en aandacht te besteden aan eten voor mijzelf, als moeder van vier kinderen is een boterham tussendoor toch echt sneller dan een omelet of een salade, een broodje bakken…. Maar het geeft niet, heb mijn energie weer wat terug (voor zover ik die heb) en ben blij dat ik weer begonnen ben.
  Maar zit nu met het probleem dat over een paar dagen mijn zakjes op zijn.
  Ik wil niet weer onder begeleiding omdat me dat te veel geld kost en ik het zelf wel kan. Ik weet alleen niet zo goed waar ik op over moet. Jammer genoeg is niemand hier enthousiast over een alternatief…
  Is er toevallig iemand uit Groningen (of omgeving) hier die wel zakjes Prodimed voor me wil meenemen bij zijn / haar weegjuf? (Kan het vragen toch?) tot Later! menna

  • Hoi Menna. Ik had de zakjes van prothiene. gewoon intoetsen op internet. Heel veel zakjes, allelei smaken. Zelfde resultaat als Pm. Vandaag besteld morgen in huis. Succes ermee.

 209. Hai Ilsie, klinkt goed maar gehakt daar zal ik even mee moeten wachten … Ben pas net een weekje bezig pfff Komt goed hoor, haal steeds meer kruiden in huis. Liefs m.

  • Ja sorry komt omdat ik zelf in fase 2 ben gestart en vergeet dan even dat je in fase 1 geen vlees nog mag. Maar fase 2 zal snel genoeg komen heb je dan alvast wat tips!

 210. Hoi hoi, hier een nieuwe haha. Vol belangstelling lees ik jullie berichtjes. Knap hoor! Ik ben zelf ook vorige week woensdag begonnen. Morgen moet ik naar de weegjuf vind het erg spannend. Ik ben nu vier maanden gestopt met roken en daardoor erg aangekomen.. Ik was al lekker mollig dus tja. Nu komt de zomer eraan dus hup aan de slag. Het voordeel is dat ik nu niet meer aan roken denk maar aan eten haha. Ik wil 20 kilo kwijt.. Vind het wel een klus. Koken voor je gezin en daarnaast nog voor jezelf. Soms komen de groenten je neus uit haha, zou een moord doen voor een crackertje. Maar goed het is voor het goede doel (mezelf hihi) wat mij wel opvalt dat ik het de laatste dagen echt koud heb. Koude handen Bert. Heeft iemand van jullie daar last van? Iedereen succes liefs M.

  • Hallo Miranda welkom hier. Klopt hoor van het koud hebben en het wordt nog steeds erger haha minder vet dus meer kou!
   Knap hoor dat je gestopt bent met roken helaas wel wat aangekomen daardoor dus maar dat ga je allemaal weer kwijt raken!
   Ja het is lastig hoor koken voor je gezin en jezelf ik moest daar ook weer helemaal inkomen. En ik moet in de winkel ook echt erom denken dat ik mezelf niet vergeet met eten. Toch kook ik nog regelmatig appart voor mezelf dus fornuis vol pannen maar het went. Probeer zoveel mogelijk te varieren met de groente alhoewel dat wel lastig is. Ik eet ook veel paprika`s, courgette, ui, champignon prutjes probeer dan in de kruiden wel wat te varieren.
   Gister heb ik een aubergine in dunne plakjes gesneden, een mengsel van olie, kaneel, uitgeperste knoflook peper en zout gemaakt, de plakken daarmee ingesmeerd gebakken en bestrooid met koriander, wow dat was smullen geblazen!!
   Ook vind ik de variant op taco`s erg lekker, uitje bakken, twee paprika`s erbij, gehakt erdoor, taco kruiden erdoor even laten bakken allemaal en dan een slablad vullen met het prutje. Is het slablad je taco zeg maar heerlijk!
   Ach en zo maak ik het voor mezelf dan ook maar leuk en lukt het ook het beste!
   Veel succes en vrolijk verder!

 211. Goedemorgen allemaal, ik heb vandaag toch echt wel genoten van mijn ontbijtje en vooral van de appel die ik net op heb lekker bij de koffie. Doet me goed om toch weer zover te zijn. Ook al is het toch weer eng om gewone dingen te gaan eten blijft raar om dat zo te ervaren.
  Vanmorgen toch weer even op de weegschaal gestaan zou nu een week na het wegen van vorige week zijn en nu stond er 70.2 op hoe raar kan dat zijn in een dag.
  Nou ja voorlopig maar niet meer wegen dan zie ik het maandag of dinsdag voor mezelf wel omdat ik pas over 2 weken weer naar de weegjuf hoef.

  Christel hoe was je resultaat bij de vd?
  Jeannette hoe gaat het vandaag met je heb je de draad weer helemaal kunnen oppakken met pm?
  Bianka hoe gaat het met jou nu tijdje niet meer van je gehoord of weer pc problemen?
  P`tje heb jij het weer helemaal kunnen oppakken nu anders even langs komen he voor een praatje!!
  Vegtje hoe gaat het bij jou nog steeds lekker door? Je verjaardag al aan het voorbereiden of doe je niks speciaals?
  Mis geloof ik nog een paar meiden die hier al even niet meer komen en een hoop nieuwelingen waarvan ik nog steeds de naam niet kan onthouden…
  Hier gaat het dus lekker en ga ik weer vrolijk verder!

  • Grappig dat had ik vorige keer ook toen ik weer mocht gaan ontbijten, heb ik eerst 10 minuten naar die boterham zitten staren….

   Ik ben weer in het gareel, loop wel steeds aan eten te denken, maar goed. Ik heb wel mazzel dat ik vrijgezel ben, het lijkt me een hele klus om ook nog voor een gezin te moeten koken.

   Nog mensen met een dipje of loopt het bij iedereen lekker?

   Die ketose sticks geloof ik niet zo in, geeft mentaal ook een hoop onrust, dus dat doe ik niet meer.

   Ik ga vrijdag a.s. zelf wegen, heb 2 juni pas een afspraak met de vd, dus 3 weken fase 1, moet ik toch wel minimaal 5 kilo alvast kunnen afvallen…hoop ik

   Succes iedereen verder!

  • Ik ben weer in het gareel, denk nog wel de hele dag aan eten…maar komt goed.

   Ben wel blij dat ik alleen voor mezelf hoef te zorgen, koken voor een gezin lijkt me wel een hele uitdaging. Echt respect voor de mensen die dat doen.

   Vrijdag a.s. ga ik toch zelf even weten, officiele weegmoment wordt 2 juni, daarvoor even in mijn uppie in fase 1 bikkelen.

   Nog mensen met een dipje hier of zitten we allemaal in de juiste mood….

   Dat met weer gaan eten had ik trouwens ook, toen ik naar fase 3 mocht heb ik 10 minuten naar een boterham zitten staren…

   Ben benieuwd hoe sporten vanavond gaat, hoop dat ik niet al te slap ben.

  • Hoi Ilsie,

   Ja hoor, het gaat goed hier. Ben nu onder de 80 kilo, joepie! Totaal nu 31,5 kilo. Ik sport veel en dat merk ik goed. Wat ik ook fijn vind dat ik mezelf weer onder controle heb als ik een dagje wat meer eet dan normaal (makreel en kaas op mijn werk, zucht, zo lekker). Dan kan ik de dagen erna weer terug naar streng voor mezelf zijn. Dat is zo nieuw voor me.
   fijn dat je binnenkort met je opleiding kan beginnen. zo lekker een nieuwe uitdaging…

   Vrolijk verder!

 212. En christel, mooi resultaat??
  Ik heb nu keto sticks maar hij blijft geel, dus niet in ketose hoe kan dat nou????

  • Je gaat goed he Sanshine ach ik weet het niet hoor met die ketose sticks hoe betrouwbaar zal dat nou zijn?
   Ik heb ze nooit gebruikt want het geeft volgens mij ook alleen maar onrust want hoe voelt dat nu voor jou dat je blijkbaar niet in ketose bent?
   Ik zou er maar mee stoppen je ziet echt wel aan de weegschaal als het goed is en aan je omvang. Meet iedere week je lijf en je ziet hoe goed het gaat!
   Ik vind het net van die sticks om te kijken wanneer je vruchtbaar bent, toen heb ik die dingen gebruikt en was ook nooit vruchtbaar hoe frustrerend!!
   Daarom heb ik nu ook een beetje met die dingen van werkt dat echt wel?
   Succes en vrolijk verder!

 213. Hoi hoi, ik ook aan mijn zesde dag! Grappig! Vorige week woensdag begonnen! Heb je je thuis al gewogen? Spannend morgen!’

 214. Oeps!!! Handig die spellingcontrole!! Sorry;)
  Hoe lang was jij ook weer bezig?
  Succes morgen!
  Groetjes, san

  • Ik ben aan mijn 6 e dag bezig.Jij bent iets eerder voor mij begonnen toch?We houden vol!

 215. Hihihi,ik neem aan dat je met Christelijk mij bedoeld???In dat geval:dank je!Met mij gaat het goed.Fijn dat het allemaal nog meeviel bij jou.Ik mag morgen naar de diëtiste en ben heel benieuwd!

 216. Hoi hoi!!
  Hoe gaat het met jullie??
  Succes met mdp!! Is best een goed dieet ook heb ik mij laten vertellen!
  Ik ben 2 kilo vet kwijt en in totaal was t – 2,5 in vijf dagen. Niet slecht maar ook niet super veel, ik hoef ook niet heel verl te verliezen. Morgen keto sticks hale om te meten. Gelukkig geen spierafbraak. Dus de honger zit tussen mijn oren of het zeer actieve leven wat ik leid is de oorzaak. Ik heb repen meegekregen voor tussendoor ( honger aanvallen)en een week zakjes meegenomen! Ik ga ervoor!
  Hoe gaat t bij jou christelijk? Zo nu een spaatje rood met citroen; my favorite!

 217. Goedemiddag allemaal!

  Mijn eerste werkdag na mijn vakantie heb ik overleefd,en het viel reuze mee.Alleen vanmiddag was het effe lastig bij de diplomering van mijn leerling.Er kwam een schaal voorbij met lekkere dingen,die ik toch ook maar voorbij heb laten gaan.

  Sanshine;hoe gaat het met je?

 218. Verstandig besluit Joy!

  Ik ben vandaag weer begonnen, de weegschaal was niet lief, 93 kilo schoon aan de haak, dus geen 15 kilo maar 18 kilo afvallen…. balen, maar we gaan ervoor. De eerste 2 maaltijden zijn binnen. Vanmiddag eet ik een broodje met salade, dan als tussendoor nog een dessert en vanavond soep of omelet met veel groenten.

 219. Goedemorgen allemaal, even een kort berichtje het gaat weer langzaam met afvallen deze week maar goed story of my life dit keer. Het gaat er in elk geval vanaf en daar gaat het om.
  Moet zo weer naar de weegjuf en ik denk dat ik dan wel doorga naar fase 3 en dan maar zien wat ik nog afval. Zou mooi zijn als die laatste kilo`s toch ook nog verdwijnen in fase 3,4 en 5. Maar dat moet lukken lijkt me.
  Voor de mensen onder ons die hiervan op de hoogte zijn ik heb zaterdag bericht gehad dat ik op 5 juni kan starten met mijn opleiding!! Yes helemaal blij mee weer even andere dingen aan mijn hoofd. Helaas gaat het net even niet goed met mijn knie waar ik ontzettend van baal omdat het juist zo goed ging maar hoop dat de fysio daar wat mee kan.
  Vrolijk verder!

  • Ilsie. Hartstikke gefeliciteerd hoor en wat snel al beginnen met je opleiding. Gaaf zo”n hele nieuwe start. Jammer dat het zo langzaam gaat hoor, maar je blijft positief. Ik vind dat zo knap.

   Ik ben blij. Ik wist neit meer goed hoe ik verder moest met Pm. nadat het deze keer zo moeilijk gign na de vorige keer. Dus ….ik heb besloten het mentale dieetplan te gaan volgen. Ben daar nu een kleine week mee bezig en dat gaat super. Mag vrijdag wgen , maar vermoed dat er veel kiloos afzijn. Je volgt dan eerst een 11 dagen TURBO plan , je valt veel af, krijgt heel veel tips om met je eetstrronis om te gaan en leert ook hoe je normaal moet eten. Dit is wat bij mij past , omdat ik zo bang ben om weer aan te komen als ik een maal op mijn streefgewicht zit. Wat voeding betreft lijkt het erg op Pm alleen eet je natuurlijke produkten met af en toe een eiwitzakje. Ik merk nu al dat ik bewuster eet, meer geniet, rustig eet, vaak kleine porties over de dag en heb nog geen eetbui gehad.

   Ik wil jullie daarom allemaal veel sucees verder wensen met PM en ik vind dat echt nog steeds een Super dieet , maar voor mij even niet meer voor de tweede keer. Dames jullie kunnen het hoor. Ilsie, Vegtje , Ptje en Evelinfemke, ik blijf jullie vieren volgen en zie jullie ook op ehet bankje hoor. Ik lees elke dag even het jullie forum , maar zal verder schrijven op het mentale dieet forum.

   Veel liefs en bedankt wat jullie voor mij hebben gedaan, afgelopen tijd.

  • Lieve Joy ik vind het ontzettend knap van je dat je dit besluit hebt genomen zeker als dit dieet wel goed bij je past. Ik neem aan dat dit wel onder begeleiding is? Het klinkt in elk geval wel allemaal erg goed en helder ik ga straks eens even googelen op het dieet. Ik hoop dat je zo af en toe hier wel nog even komt melden hoe het met je gaat want zal je wel missen en ik ben natuurlijk heel benieuwd naar je resultaten!! Ik wens je dan ook alle succes met dit dieet en jij komt er wel daar ben ik van overtuigd!!! Liefs van mij.

   Vanmorgen weer bij mijn weegjuf geweest maar tjonge zeg daar zit ook voor geen meter een motiverend iemand. Ik blijf het een raar tiepje vinden kan er niks aan doen. Heb in elk geval besloten dat ik naar fase 3 ga, weeg thuis nu 70.8 kilo bij haar weeg ik 72.3 kilo maar vind wat thuis op de weegschaal staat belangrijker. Ik zeg tegen haar ik neem toch wel aan dat je aan mij kan zien dat ik wel afgevallen ben, ja zegt ze in je gezicht kan je het wel zien……hm lekker motiverend.
   Maar goed over twee weken hoef ik pas weer naar haar toe en ik ga vrolijk verder in fase 3!

 220. Hier ben ik weer…
  Jullie hadden gelijk, het ging niet goed met mij. Ben in een enorme dip beland. Heftige veertien dagen gehad. Zodra er stressmomenten zijn krijg ik een eetbui en ik kon niet meer stoppen met eten. ’s Ochtends ging het nog wel, maar ’s middags sloeg de eetdrang zo toe. Pff… Afgelopen dinsdag weer bij de VD geweest. Woensdag nog even nagesputterd, maar nu gaat het wel weer (gisteren wel weer moeilijk, maar heb me kunnen inhouden). Ik kon over naar fase 3, maar moet nu eerst de schade er weer afwerken. Kortom, ik heb een omweg genomen terwijl het bankje in zicht was.
  Ik heb alle berichtjes terug gelezen (is een flinke oppepper) en bedankt voor al die aansporingen. Het had in eerste instantie geen effect, maar nu wel hoor!!!

  @vegje: wat goed -30! En dat voor je 40e verjaardag. Hoeveel moet je nog afvallen?
  @joy: ik was zo blij te lezen dat jij er ook weer was. Hoe gaat het nu? Ik sta zelf op het standpunt dat alles op dit moment een leerproces is. Ik heb mijn eetgedrag nog steeds niet onder controle, het is een wankel evenwicht, maar van elke eetbui leer ik weer wat en het lukt me toch telkens weer om me op te peppen. Elk moment is een goed moment om weer te starten!
  @ilsie: wauw, 71,1. Wanneer ga je naar fase 3? Jij bent er eerder dan ik :-(

  Verder: wat veel nieuwkomers in die 2 weken! Kan het me voorstellen hoor. Mei is een goede maand om te beginnen om nog wat kilo’s kwijt te raken voor de zomer. Welkom hier, we helpen elkaar erdoor (soms gaat het wat beter dan anders)

  Allemaal heel veel succes!!!!

  XX P’tje

  P.S. Sanshine waar haal je die chips? Lijkt me lekker, maar ik bewaar het wel voor het post-PM tijdperk; gewoon voor alle zekerheid

  • Ach lieve p`tje wat balen nou dat het toch even niet goed ging zeg. Ik had inderdaad al zo`n vermoeden niks voor jou om zolang niks van je te laten horen.
   Toch fijn om te horen dat je weer gewoon alles naast je neer kan leggen en doorgaat. Jammer dat je nu nog niet in fase 3 verder kan maar weet zeker dat dat gauw genoeg gaat lukken!!!
   Kom hier he om van je af te praten misschien dat dat ook helpt.
   Dat was het even voor vanavond ik kom morgen meer vertellen.
   Vrolijk verder!

  • Ha P” tje fijn je weer te zien. Balen he. Die eetstoornissen zijn we echt niet zomaar vanaf hoor. Maar kom op . Zet je er over heen . En als je het op kan brengen ga door hoor. Elke dag weer een nieuwe kans. Die dip achter je laten. Ahum….kan ik makkelijk zeggen.

   Succes.

  • Hi!
   Ik noem het zeekraalchips maar dat komt omdat ze zo lekker knapperig zijn; gewoon zeekraal is het dus. Bij ah maar bij visboer nog lekkerder!! Moet nog even checken of ik ze mag! Groetjes

 221. Ik laat het weten!! Ondanks de wijn en zeekraal wel afgevallen zag ik op mijn tanita.. Gelukkig!!
  Zeekraal bevat amper koolhy maar idd wel op lijst B denk ik!
  Vandaag weer mega honger!!!! Vanmorgen een pannenkoek op bed gekregen, daarna een dessert op. Ga nu een omelet met groenten maken. Hopelijk heb ik vanmiddag niet weer 1 zakje nodig. Een halve zou mooi zijn, en dan later op de Avond de rest..6 zakjes vind ik ook wel prijzig namelijk!!! Succes iedereen!!!

  • Als je zo’n honger hebt, helpt het dan niet om meer te drinken? Bijvoorbeeld spa rood, lekker met die bubbles dat geeft ook weer vulling

 222. Vergeten te vragen!Is het mogelijk om de drankjes een avond van te voren klaar te maken en dan de volgende dag mee te nemen in een flesje?

  • De broodjes maak ik trouwens ook van te voren klaar, daar doe ik vaak nog wat kruiden door heen. Je kunt er ook koekkruiden door heen doen, dan heb j een zoetig broodjes

 223. Voor de mensen die het zwaar hebben, hier een ervaringsdeskundige!

  Vraag je af of je écht wil afvallen of niet. Niet? stop dan met Prodimed, Wel? ga er dan voor en heb geen zelfmedelijden

  Wees eerlijk tegenover je zelf en zondig niet, zeker niet met verkeerde producten zoals wijn en zeekraalchips….Je doet jezelf de das om, je krijgt niet het gewenste eindresultaat, je raakt daardoor gefrustreerd, je gaat weer (stiekum) troosteten zoeken DOE HET NIET, stop dan met Prodimed, want dat is zonde van je geld! Eet bijvoorbeeld ook geen suikervrij snoep, want daar zitten bakken khd in en echt je raakt niet in ketose (een vriendin van mij die gelijk startte, at een doosje tic tac per dag en viel niet af!)

  Eet minimaal 5 zakjes per dag, zit je te vol neem dan gewoon de lichtere producten, bijvoorbeeld 3 drankjes per dag. Je lichaam heeft veel eiwitten nodig om die verbranding in te gaan!

  neem de vitamimen/olie en groenten. die olie en groenten zorgen voor vezels zodat je nog enige stoelgang hebt. Ik drink één keer in de week een kopje thee, afslankmix van Kruidvat.

  zie je het niet meer zitten, ga dan zinnige dingen in huis doen, bijvoorbeeld de pluisjes uit je droger halen……..verzet je gedachten, ga naar buiten, ga fietsen of wandelen, maar niet voor de tv zitten, want weet je hoeveel reclames en programma’s er over eten gaan?????

  tot zover mijn tips, doe er iets mee of niet……Ik ben mijn (koel)kast aan het leeghalen, ik eet nog een deel op, de rest gaat vanmiddag mee naar mijn ouders, zodat ik geen verleidingen heb. Vanavond ga ik de dag voor morgen samenstellen uit alle Prodimed doosjes die hier pontificaal op tafel staan!

  • Toch nog even nader de zeekraalchips bekeken, denk dat je die wel mag, met een beperking (lijst B ala sperziebonen) Zou het voor de zekerheid aan de vd vragen

 224. Goedemorgen,

  @Sanshine,geen idee of je dat mag.Het staat niet op mijn lijstjes dus heb ik het niet gekocht.Wanneer moet je terug en laat je daarna even weten hoe het gegaan is?

  Ik zat gisteravond slecht in mijn vel.Ik had het gevoel trek te hebben en aan de andere kant toch weer niet.Ik kom aan de hoeveelheid groenten,water drinken is sowieso geen probleem en ik neem 4 zakjes.En dat blijft toch het probleem.Ik moet me zelf er echt toe zetten om tussen de 2 -4 uur te eten.Morgen ga ik weer aan het werk en hopelijk komt er dan wat ritme in.Ik vind de chocoladesmaken en sapjes het lekkerst.Dinsdag heb ik mijn eerste weegmoment en dan schaf ik die zakjes aan.

  Succes weer iedereen!

 225. Ik eet al 6 zakjes op advies v d vd… Meer kan niet. Moet vervroegd langs komen.. Btw alle groenten die niet genoemd worden op de lijst, bijvoorbeeld zeekraal, mag je gewoon niet??? Ik zit nu namelijk aan de zeekraal chips…;)

 226. Mijn vd zei dat het zo niet goed gaat, wellicht allerhisch voor prodimed of ik kom niet in katose, ik moest maar wat vis/vlees erbij doen. Heb nu het geboel dat alles mislukt is… Ik ben daardoor even aan t zondigen.. Ja een wijntje. Jammer dat je je dan schuldig voelt;) dus.. Zo shake maken en weer verder!!!

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Haalbaarheid
Productkeuze
Begeleiding
Prijs
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat bij mijn artikelen.