Prodimed Clinics Review

Prodimed Clinics Review en Ervaringen

Gratis professionele begeleiding bij het afvallen – Prodimed Clinics is een onderdeel van het populaire Prodimed Dieet. Al ruim tien jaar begeleidt Prodimed Clinics mensen op een vooruitstrevende en verantwoorde manier naar een gezond gewicht. De sleutel tot succes? Een hoog aangeschreven medisch onderbouwd Prodimed proteïne dieet met heerlijke gerechten, een uitgebreid op maat gemaakt behandelplan en goede online begeleiding van een gediplomeerde diëtist. Zelfs als je je streefgewicht bereikt hebt en bent overgestapt op een gezond voedingspatroon, staan de diëtisten van Prodimed altijd voor je klaar. Met Prodimed ga je samen de strijd aan tegen de kilo’s en niet alleen.

Wat is Prodimed Clinics?

Prodimed is een eiwitrijk en laag calorisch dieet dat uitkomst biedt in de strijd tegen overtollige kilo’s. Door een medisch onderbouwde methode en hoge kwaliteit producten val je op een verantwoorde manier af. Prodimed Clinics, de online praktijk van Prodimed, helptprodimed-devices je in het bereiken van je streefgewicht door de gratis persoonlijke begeleiding en coaching. Iedereen die besluit met Prodimed Clinics afscheid te willen nemen van overgewicht krijgt een persoonlijk en door diëtisten ontwikkeld stappenplan, advies over de Prodimed producten die aansluiten en speciaal ontwikkeld zijn voor dit proteïnedieet en coaching van gediplomeerde voedingsdeskundigen. Daarnaast heeft iedereen gratis toegang tot het gebruiksvriendelijke online platform “Mijn Prodimed” waar je op een toegankelijke manier je doelen en resultaten bijhoudt.

Het is de combinatie van heerlijke producten en goede professionele begeleiding waardoor deze methode jaar op jaar persoonlijke succesverhalen kent. De 100 procent gratis begeleiding op afstand die Prodimed Clinics biedt, blijkt ook volgens onderzoek van het VU Medisch Centrum een bijzonder succesvolle methode.

Hoe werkt Prodimed Clinics?

Prodimed Clinics is het beste van twee werelden. Het biedt je een medisch onderbouwd behandelprogramma met gratis professionele begeleiding én een eiwitrijk en laag calorisch proteïnedieet waarmee je stap voor stap naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon toe werkt. Dat gezonde patroon bereik je door in de eerste fase hoogwaardige eiwitsupplementen te nemen en het aantal kilocalorieën per inname laag te houden. Juist omdat Prodimed een zogenoemd Very Low Calory Diet is, is de gratis professionele begeleiding die Prodimed Clinics biedt van groot belang. Dat begint al bij de uitgebreide intake. Na deze uitgebreide intake start je het dieet dat uit vijf verschillende fasen bestaat. Eerst de nodige kilo’s verliezen, dan een nieuwe balans vinden in je voedingsgewoonten.

Tijdens de zogenoemde actieve fasen zorgen eiwitsupplementen op een doeltreffende en aangename manier voor de gewenste gewichtsafname

Gedurende de overgangsfasen stap je geleidelijk over op normale voeding, zodat je tijdens de onderhoudsfasen verantwoord en gecontroleerd overstapt op gezonde voeding.

De unieke combinatie van het doeltreffende Prodimed proteïnedieet, een uitgebreid productassortiment en uw persoonlijke gratis online diëtist – die zowel tijdens als na het dieet ter beschikking staat – maken Prodimed Clinics zo bijzonder en trefzeker. Niet alleen in het verliezen van gewicht, vooral in het vinden van nieuw geluk en zelfvertrouwen.

Wat kan ik verwachten?

Het Prodimed dieet past perfect in het drukke bestaan van tegenwoordig. Je hoeft niet langs praktijken of behandelcentra, maar kunt in je eigen veilige omgeving aan jouw doelen werken. Gratis professionele begeleiding per telefoon, e-mail, chat en via een op maat gemaakt online programma zorgen ervoor dat je er nooit alleen voor staat. Zo kun je overal waar internet en telefoon is de hulp krijgen die je nodig hebt.

prodimed-sidebar_hoewerkthetDe strijd aangaan met de overtollige kilo’s kan eng en spannend zijn. De angst voor een terugval of vrees voor het falen liggen vaak voortdurend op de loer. Juist daarom is de steun en het advies van iemand die je begeleidt zo belangrijk. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat persoonlijke begeleiding een positieve invloed heeft op het resultaat. Volgens onderzoekers van het VU Medisch Centrum vallen mensen met overgewicht het meest af als ze telefonisch worden bijgestaan.

Met Prodimed Clinics verlies je dus verantwoord kilo’s en krijg je gratis persoonlijke online begeleiding door een professionele diëtist. Een steun in de rug, maar geen gedoe met bezoekjes aan een praktijk. Altijd goed advies, en niet alleen dat ene uurtje per week dat je een afspraak hebt in de praktijk. Bij Prodimed Clinics staan er tenslotte iedere werkdag iemand voor je klaar.

Wat kost Prodimed Clinics?

Als je de kortingscode VETVRIJ invult tijdens de online intake ontvang je naast GRATIS persoonlijke begeleiding van een diëtiste 10% VASTE korting op de Prodimed producten die via Prodimed Clinics besteld worden. Deze korting kan zelfs oplopen tot 20%. Dit is afhankelijk van de grote van het orderbedrag.

Voordelen Prodimed Clinics

 • Door de in eigen beheer geproduceerde producten is de hoge biologische waarde aan eiwitten gegarandeerd. Met deze medisch onderbouwde laagcalorische methode en de gratis professionele begeleiding werk je verantwoord toe naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon.
 • Gratis effectieve persoonlijke begeleiding en nazorg. Je betaalt alleen voor de producten, de professionele begeleiding krijg je er gratis bij. Via het online platform “Mijn Prodimed” krijg je steun en advies van gediplomeerde diëtisten. Geen bezoekjes meer aan een praktijk of wanhoop tijdens een vakantie in het buitenland, met een telefoon of internet zijn de deskundigen van Prodimed altijd in de buurt.
 • De Prodimed methode biedt iedere dag een afwisselende maaltijd. Door het uitgebreide productassortiment van Prodimed geniet je van heerlijke smoothies, pasta bolognese of een goede karamel crunch reep als tussendoortje.
 • Prodimed Clinics maakt altijd een persoonlijk stappenplan. Bij de online praktijk van Prodimed dus geen standaard traject, maar een op maat gemaakt behandelplan. Alleen zo krijg je het snelst het beste en meest duurzame resultaat.
 • Houd online je doelen en resultaten bij in “Mijn Prodimed”. Iedereen die kiest voor Prodimed Clinics krijgt gratis toegang tot het gebruiksvriendelijke online platform dat overal ter wereld inzicht geeft in het afvallen. Heb je een opmerking of wil je advies? Via je online account sta je met één muisklik direct in contact met de gediplomeerde diëtisten van Prodimed Clinics. Handig en snel, zodat jij vol vertrouwen en zo snel mogelijk je doelen bereikt.
 • Bestel je producten online en heb ze de volgende dag al in huis. Zoveel smaken en gerechten, dan is het soms lastig kiezen. Plots zin in overheerlijke zoete pannenkoeken? Of toch liever een hartige omelet? Bestel via Mijn Prodimed je producten online en de volgende dag eet jij al je lievelingsgerecht!
 • Doel bereikt? Dan is goede nazorg essentieel. Prodimed Clinics blijft daarom gratis begeleiding bieden, zolang als nodig. Ook als je je streefgewicht bereikt hebt en een nieuw en gezond voedingspatroon hebt gevonden, heb je soms nog vragen of behoefte aan coaching. Bij Prodimed Clinics kan dat gewoon.

Nadelen Prodimed Clinics

 • Eerlijk is eerlijk, Prodimed is een streng dieet. Alleen als je echt gemotiveerd bent om de overtollige kilo’s te verliezen, zal het lukken. De eerste fasen van het dieet is het aantal koolhydraten minimaal en staat vetverbranding voorop. Daarbij is discipline een vereiste, want zondig je toch dan duurt het zo weer een paar dagen voor de vetverbranding weer op gang komt.
 • Prodimed Clinics biedt professionele online begeleiding. En al dat advies is ook nog eens gratis. Voor veel mensen is dit een uitkomst en uit wetenschappelijk onderzoek van het VU Medisch Centrum blijkt deze vorm van begeleiding zeer effectief. Sommige mensen verlenen echter toch de voorkeur aan persoonlijk contact in een praktijk en willen producten graag in de praktijk kopen in plaats van de Prodimed webshop. Ook dat kan! Alleen in Nederland zijn er al meer dan 500 praktijken waar diëtisten met de Prodimed methode werken. Altijd een verkooppunt in de buurt, ook bij jou.

Conclusie

Ben je op zoek naar een verantwoorde manier om af te vallen? Prodimed Clinics wil samen met jou de strijd aangaan. Al meer dan tien jaar helpt het eiwitrijke laag calorische dieet van Prodimed Clinics mensen hun droom te verwezenlijken. Via de online omgeving “Mijn Prodimed” houd je je doelen bij, krijg je gratis professioneel advies van Prodimed diëtisten en natuurlijk geven ze je vaak genoeg net dat steuntje in de rug dat je zo hard nodig hebt. Deze effectieve persoonlijke begeleiding is een service van Prodimed Clinics. Je betaalt alleen voor de producten, de professionele begeleiding krijg je er gratis bij.

Kijken of het iets voor je is? Bestel het Prodimed proefpakket, met daarin een aantal heerlijke gerechten. Het proefpakket bestaat uit een vanille-karamel mousse, een aardbei-ananas smoothie, heerlijke warme chocolademelk en een karamel crunch reep. Voor maar €9,95 (zonder verzendkosten) kun je Prodimed ontdekken. Vergeet niet om de kortingscode vetvrij te gebruiken en profiteer van extra korting.

Gezonde Groeten,

natascha


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

2625 Reacties

  • Hallo Sarah,

   Het is nu bijna een jaar geleden dat ik gestart ben met SLIMdiet. Bij aanvang woog 89 kilo, en mijn streefgewicht was de 72 kilo die ik voor de geboorte van Danny woog. Het nadeel is dat het niet via een consulente te volgen is. Het voordeel is de prijs en kwaliteit. ik gebruik de kortingscode vetvrij voor 10% korting op de site van SLIMdiet.

   Tanja

  • Ja dat heb ik,ben zelf met slim dieet 23kilo afvallen ,2dec.2014/3àpril 2015 ,in 4mnd..geen honger,erg smaakvol!!

 1. Hallo Eva,
  Het zit er allemaal weer aan jammergenoeg, zelfs twee kilo meer, alhoewel ik die na drie dagen al bijna weer kwijt ben. Vandaag was lastig, maar ik heb het wel volgehouden. Weet dat het vanaf nu iedere dag makkelijker gaat.
  Fase een is inderdaad het lastigst, dan hoef je je nergens mee bezig te houden. Ook koken voor mijn gezin gaat met een bepaalde afstandelijkheid, ik proef geen hap als ik aan het koken ben. Het ging bij mij mis in fase drie, ik heb het dieet niet goed afgerond, ging niet meer naar de voedingsdeskundige en hield me nergens aan. Dus je vraag of het er weer aan vliegt als je normaal gaat eten kan ik eigenlijk ontkennen, ik denk niet dat het eraan vliegt als je normaal gaat eten. Wel als je je oude gewoontes, waardoor je dik bent geworden, weer oppakt.
  Ga dus vooral door en maak het helemaal af. Ik denk dat ik juist in fase drie weer naar een diëtiste ga en daar een jaar onder controle blijf als ik op mijn streefgewicht ben. Ik moet er niet aan denken dat het me nog een keer gebeurt.
  Ik ga naar bed, mijn maag knort, maar ik voel me prima. Over twee dagen is de honger weg, dat weet ik.
  Het is ook zo dat het dieet altijd werkt als je je er goed aan houdt, hoe vaak je het ook gedaan hebt, het werkt gewoon. Ook al lig je de hele dag op de bank, je valt gewoon af.
  Niet dat je daar zin in hebt, als je afvalt krijg je juist zin om te bewegen.
  Dus iedereen die twijfelt, gewoon beginnen, nu, dan ben je op 1 januari bijna 10 kilo kwijt..

 2. Hallo Joske,
  Wat leuk dat je reageert. Tien kilo, daar draai je je hand toch niet voor om ;)?
  Wat toevallig dat we allebei nu weer begonnen zijn. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is de knop om bij mij. Maar dan ook echt. Het is wat je zegt, gewoon niet zondigen, daar doe je jezelf het grootste plezier mee.
  Ik las je reactie over privacy, die werd naar mijn mail gestuurd, wat ik ook weer raar vind aangezien je reactie helemaal bovenaan staat, niet gelinkt aan mijn naam.
  Ik ben het met je eens, wat een slordigheid. Ik ben daar altijd een beetje bang voor en maak voor dit soort forums meestal een apart mailadres aan, die nergens aan gelinkt is.
  groeten Diane

  • Beste Anna en Joske,

   Fijn medestrijdsters! Anna, die 14 kilo, zijn die eraf gebleven of zit alles er heel snel eet aan wanneer je normaal gaat eten?
   Ik hoop volgende week dan eindelijk weer eens de 7 in zicht te hebben. Was een week met vakantie, en heb me er niet heel streng aan gehouden, dus loop iets achter op schema, maar het viel me nog wel mee. Bovendien komt er nog steeds niets bij, en wordt het iedere week minder. Nu dus weer volop en streng in fase 1, wat ik eigenlijk ook wel makkelijk vind, je hoeft niet na te denken.

   Hoe gaat het bij jullie? Als je de eerste week hebt gehad, en weer lekker wat bent afgevallen, ga je als een trein toch? Heel vel succes,

   Groet Eva

 3. Ik ben ook begonnen met dit dieet, ben zo klaar met die overtollige kilo’s!! Ik was altijd heel slank en gespierd, en heb het gewoon enorm laten versloffen. Zit nu in mijn tweede week, en het valt me enorm mee! Eerste week -3,7 dus zeer mooi resultaat. (En nu -5 maar wil eigenlijk maar 1 keer per week wegen) Startgewicht is 89 kilo, en het voorlopigheid streven is 70. Wie zit er ook in deze strijd? Succes allen!

  • Hallo Eva,
   Ik ben ook bezig, terug van weggeweest. Mijn startgewicht is 98 en streven is 75. Wel even te gaan dus. Maar, ik heb het vorig jaar ook al gedaan, begon op 26 mei en eindigde 12 juli, was 14 kilo kwijt. Was ik maar doorgegaan…
   Nu al veel mislukte pogingen, maar kan de Prodimed Clinics niet loslaten, wil zo graag in het begin een beetje opschieten. Ik weet uit ervaring dat het op een gegeven moment alleen maar makkelijk is, je zit beter in je vel, de kilo’s vliegen eraf. Eten speelt eigenlijk even geen rol meer. Waarom wachten tot na de feestdagen dacht ik ineens, ik begin vandaag. Dat is vandaag dus, 98 kilo… Zwaarder word ik niet;)

  • Hallo Eva,
   ( Tweede keer dat ik een reactie schrijf, hoop niet dat de eerste zo alsnog verschijnt) Ik start op 98 kilo en mijn doel is 75. Heb het dieet al eerder gedaan en was toen in zes weken 14 kilo kwijt, het vloog eraf. Was ik toen maar verder gegaan…
   Wat ik me herinner is dat het steeds makkelijker wordt, de kilo’s vliegen eraf, je hebt geen trek en zit beter in je vel. Sinds jaren kon ik weer eens kleding dragen die ik leuk vond.
   Besloot om nu maar niet te wachten tot na de feestdagen, beter nu beginnen, dan ben ik rond kerst goed op weg en is het niet moeilijk om dingen af te slaan.
   Vorige keer had ik echt steun aan dit forum, ik hoop dat je nog niet bent afgehaakt? Die 70 ga je echt halen hoor, en ook niet in een onoverzienbaar tijdsbestek.
   groeten Anna

  • Voor DE BEHEERDER van deze site: Ik heb net gereageerd op een reactie van Anna op Eva via m’n smartphone. Ik vind Anna hier nu niet terug en mijn eigen reactie ook niet. Hij kwam wel op m’n smartphone en toen zag ik dat mijn achternaam erbij stond: dit vind ik niet tof, vooral omdat hij zo uniek is, als ik nou Jansen heette of zo. Dus hierbij verzoek ik om die achternaam weg te halen. Wat ik niet snap is dat hij w.s. van Linkdin is afgehaald want er stond bij: Vutter bij Uitgewerkt, nou dat staat op m’n Linkdin profiel dus haal dit allemaal weg AUB. Hoe komt het dat een reactie van mij via Linkdin loopt? Op zo’n manier ga ik niet meer op dit forum reageren. Bij voorbaat bedankt!

  • Hoi Joske,
   Bedankt voor je reactie. Heel vervelend voor je dat je gegevens op deze manier op het forum komen. Ik denk dat er niet echt een beheerder actief is. Heb vanmiddag een uitgebreide reactie geschreven op je en die geplaatst, maar zie hem nergens terug.
   Niet opgeven hoor, tien kilo ben je zo kwijt, dat weten we allebei. Succes! Anna

 4. Hey allemaal

  De laatste maanden wordt hier niet zo veel meer op gepost? Jammer!
  Ik ben 4 weken geleden begonnen met het dieet. De eerste week ging erg goed (-2,6kg) maar vanaf week 2 lukte het niet meer om mij er aan te zetten. Ondanks 2 slechte weken na week 4 toch in totaal -4,6kg. Nu heb ik het weer, ik zondig af en toe en voel mij op het einde van de avond echt schuldig. Paar dagen voor ik naar de diëtiste moet lukt het mij dan weer wel om vol te houden. Heeft iemand nog wat tips hiervoor? Alvast bedankt.

  • Hoi Lis, deze maanden zijn ieder jaar wat minder qua motivatie. Een compliment voor jou dat je wel bent gestart!

   Sanne

  • Hoi Lis, probeer dan zo gezond mogelijk te snacken, bijvoorbeeld augurken of paprika? Het is ook moeilijk, toch knap dat je al 4 weken bezig bent. Ik heb vaak de dip rond 4/5 uur, maar bovenstaande snacks helpen echt. En niet denken, ik heb al gezondigd, dus het maakt niet meer uit. Gewoon weer met goede moed verder gaan. Succes!

 5. Hallo allemaal!
  Ik ben afgelopen vrijdag 31 juli begonnen. Na een paar dagen misselijkheid en een soort zeurende hoofdpijn voel ik me nu weer wat beter.

  Leuk om al jullie ervaringen te lezen.

 6. Hallo, ik ben nieuw hier! :-)
  Ik ben 12/02 begonnen met een dieet bij de diëtiste.
  Begonnen met gezonde voeding en op een 3 maanden een 8,9kg kwijt geraakt.
  Vanaf toen ging het heel traag dus op 12/05 beslist om het Prodimed Clinics onder begeleiding te volgen.
  Vandaag zit ik op – 7.2kg, een totaal van 16.1kg.
  Best fier op mezelf.
  Alhoewel het de laatste week niet zo vlot meer gaat, ik heb in allerlei trek en pits zo hier en daar ff. Zolang ik aan het werk ben gaat het, eens ik thuis kom krijg ik een ‘aanval’ :-)

  Ik vind de chocolademelk enorm lekker, ik zit nog in fase 1 dus neem die 2 maal per dag. De aspergesoep is ook lekker. De rösti en kaasbrood lust ik ook wel. Het is idd bestellen en proeven.
  De rundvleessoep vind ik dan weer vreselijk slecht!
  01/07 moet ik terug naar de diëtiste, ben benieuwd!

 7. Vandaag gestart met het dieet. Hoopvol en heel benieuwd hoeveel ik af kan vallen en hoe ik op een gezond gewicht kan blijven. Ik heb geen “streefgewicht” maar 15 tot 20 kg mag eraf.

  • Succes christine!
   Ik ben zelf 4 mei begonnen, was gisteren 9,3 kilo kwijt.
   ik vind het goed vol te houden.
   je moet er wel even achter komen wat je wel en niet lekker vindt.

 8. Hoi dames,
  Ik ben in 12 dagen van 93.70 naar 88.20 gegaan wil naar 78-79. Ik volg het dieet met novashop. Ik eet ook elke dag soep, broccoli, bloemkool of tomaat paprika. En ik doe dat gewoon met bouillon maken en even de staafmixer erin. Dat waterdrinken lukt prima, maar oh wat moet je vaak naar de wc.
  Succes allen

 9. Hey bianca,

  Ik hoop inderdaad dat het met het drinken te maken heeft merk wel dat ik steeds minder drink. Nu weer begonnen om weer echt de 2 liter per dag te halen.

  Het maken van soep vind ik een super tip. Ga kijken of ik daarbij ook de prodimed soep kan toevoegen om deze wat lekkerder te maken. Ff mijn creatieve gedachten zijn gang laten gaan.

  Thanks.
  mariette

 10. Hallo allemaal!

  Ik ben maandag 11 mei begonnen met prodimed dieet. Afgelopen vrijdag was ik 6,1 kilo kwijt.
  Ben begonnen met 103.8 en wil naar de 70.

  Vind het dieet goed te doen, maar mis soms het snacken wel (nootje, stukje kaas). Ook mis ik s avonds wel mijn vlees en vis.. gelukkig is het af te zien en komt dat straks al snel terug.

  Succes allemaal!

 11. Hey ik ben 4 welen geleden begonnen met Prodimed Clinics. Ben nu 10 kg kwijt van de 43. Ik hou me prima aan het dieet. Alleen nu kom ik weer aan… wat doe ik fout?

  ik zit dus nog in fase 1 en er staat dat ik ook boullion mag drinken. Maar als ik op de verpakking kijk zit er in boullionblokjes glucosestroop en in de opkikker daarnaast ook nog suiker. drinken jullie boullion? En zo ja welke?

  goret,
  Mariëtte

  • Hoi,

   Drink je wel genoeg?
   en ik gebruik ook gewoon opkikker maar maak ook zelf vaak soep zoals tomaten en tomaten/paprika soep.
   ik ben nu bijna 3 maanden bezig en 27 kilo kwijt.
   ik wil er nog 25 kwijt. nu gaat het niet zo hard meer rond de 1.5 kilo in de week.
   maar heb ook even stil gestaan
   Suc6

 12. Dag dag drie overleefd! Op naar de volgende! Uit ervaring weet ik dat het een kleine week duurt voor het dieet gemakkelijker wordt ,..nog even dus… Maria, je gaat al blij zijn met 10 kg maar ik beloof je dat als je het even strikt doet als ik, er in een paar maand wel 20 af gaan zijn. Ik ben wel na de eerste 8kg onmiddellijk beginnen lopen drie keer per week. Op dit moment loop ik nog en wel tot 15km in een keer! Ik weet niet goe groot en hoe oud je bent maar 58kg is wel niet veel… Veel succes nog! Thee of water maakt volgens mij niet veel uit denk ik….

 13. Dag allemaal, mijn laatste post was ongeveer een half jaar geleden. Ik ging toen
  Naar fase vier. Ik was op dat moment 20kg kwijt. Uiteindelijk ben ik nog 4 kg afgevallen. Ik zat toen op een gewicht van 61,5 voor 1m65, ik
  Kwam van 85 ongeveer. Nu ben ik de
  Laatste twee maanden
  Terug naar 67 gegaan. Mijn streefgewichr was altijd 64 dus ik moet terug 3kg afvallen. Ik ben terug naar fase 2 omdat het op mezelf niet lukt. De eerste twee weken op dieet
  Zijn zwaar mislukt. Vandaag bij de Dietiste op de weegschaal was er niets af. Vanaf gisteren
  Echt terug goed bezig en hopelijk lukt het me terug zoals voorheen. Ik ven wel fier op mezelf dat ik het niet veel te ver heb laten komen voor ik ingrijp. Toch zie ik dat er aan
  Mijn zegeverklaring niet veel veranderd
  Is, ook
  Al
  Ben
  Ik zoveel afgevallen. Ik blijf het moeilijk vinden om niet teveel en ongezond te eten en te drinken. Een strijd voor het leven…

  • Anouk, als ik het goed begrijp dan ben je er bijna. Dus kom op, je komt van zover , dat je dit ook echt gaat lukken. Je bent terecht trots op jezelf.
   Ik ben maandag pas begonnen. 88 kilo en wil naar 58. Maar met 10 kilo minder ben ik al enorm blij. De eerste 2 dagen waren zwaar, maar vandaag voel ik me fit en goed. Ik houd me er strikt aan en zag vanochtend 86,8 op de weegschaal staan. Ik ben benieuw naar het resultaat na 1 week en dan na 2 weken etc..
   Ik zoek nog een beetje naar wat ik allemaal lekker vind. Ik ben geen zoet eter, maar hartig.
   Verder heb ik nog een vraagje. Is thee drinken binnen dit dieet hetzelfde als water drinken m.b.t tot het effect ?
   Veel succes allemaal , ik lees jullie berichten graag en laat jullie mijn vorderingen nog wel horen
   Maria

 14. Hallo, ik ben nieuw hier en volg Prodimed Clinics begonnen. Startgewicht 93,70 en vandaag donderdag 90,85, dus al bijna 3 kg. Ik vind het heerlijk maar vraag me af of het niet te snel gaat!! Ik heb niet de illusie dat dit elke week zo gaat maar wel lekker dat er binnen 4 dagen al zoveel van af is.

 15. Hoi

  Vandaag dag 3 van week 3 en inmiddels 76,9 ( start 81,7) dus al bijna – 5 kg op 2,5 week dus. Niet verkeerd

  @ Bianca : ik vind de omelet heel erg vies dus ik eet eigenlijk alleen gewoon brood ( doe er kruiden in) en krentenbrood ( met extra zoetstof en kaneel erin) en vanille pannenkoek. Misschien maar eens een losse portie groenten klaar maken voor mij, maar ik dacht laat ik eerst maar in het ritme komen.

  Hopelijk voor 13/7 op 68 kg dan is m’n doel. Nog bijna 9 te gaan

  • En een tomatensoep of tomaten/paprika soep is dat geen optie?
   ik vind juist het brood niet lekker, wel een kaasbrood daar maak ik pizza van erg lekker :-)
   dan krijg je ook groente binnen

  • Hoihoi!

   Ik ben stefanie, 23 jaar en vandaag begonnen met Prodimed Clinics onder begeleiding van een dietiste.
   leuk om al jullie ervaringen en tips te lezen!

   Ik woog vanochtend 103.8 en wil naar de 70! Nog 33,8 kilo te gaan..

   Succes allemaal!

 16. 81,7 en nu vanochtend 77,6 en ben 13 dagen bezig ( met de nodige overtredingen)

  Vandaag een loodzware dag. Ik vind het sowieso zwaar. Veel vind ik echt vies en ik ben geen held in het toevoegen van groentes aan de gerechten wegens geen tijd of omdat ik voor de rest van mijn gezin kook.

  Mijn streven is half juli 67,6 :-) maar ik ben al dolgelukkig als ik op 70 zit.

  Denken jullie dat het haalbaar is?

  Water drinken is idd heel belangrijk.

  • Natuurlijk is het haalbaar, maar het is heel makelijk om bijv een deel van een zak gemende groente toe tevoegen aan de omelet of van kaas brood een pizza te maken.
   kruiden doen ook veel. ik kook ook voor mijn gezin en voor mezelf apart.
   suc6.

  • Hi
   Ik weet dat het niet evident is maar je kan beter niet zondigen. Dat maakt het dieet alleen maar moeilijker omdat je telkens uit ketose gaat en opnieuw in moet geraken. Eens je goed in ketose zit voel je je fitter en energieker. Een kleine zondiging is even heel kort genieten met 2 à 3 dagen vertraging in het afvallen tot gevolg. Ik weet het…hier ook een strijd maar ik probeer mezelf wijs te maken dat de ellende het korte genot niet waard is. Ben op 3 weken -7kg…nog 18 te gaan!

 17. ja, dat bedoelde ik ook, als je minder drinkt, zie je dat op de weegschaal , je valt mider af. Ik ben een jaar geleden 14 kilo afgevallen met Prodimed Clinics, dat zit er bijna allemaal weer aan. Vraag me niet waarom, niet opgelet, druk met van alles behalve met mezelf. Nu ben ik vastberaden de eindstreep, -23 kilo te halen, er is inmiddels weer 3 af, maar helemaal honderd procent doe ik het niet, en dan werkt het toch niet. alhoewel, de laatste twee dagen waren helemaal okay, nog twee dagen te gaan en dan gaat het makkelijk, dat weet ik van de vorige keer. Maak jij wel eens een pannenkoek? Die heb ik namelijk nog nooit heel uit de pan gekregen, altijd een soort plastic vel. De smaak is wel goed, de substantie raar…
  groet Anna

  • Hoi Anna.

   Jammer dat hey meeste er weer aan is

   Ja de pannekoek gaat bijna altijd goed.
   Moet wel een goede tefal pan hebben.
   Ja en idd goed water drinken is belangrijk maar valt niet altijd mee.
   Groetjes bianca

  • Hoi Anna,

   IK vaak regelmatig pannekoeken en dat gaat bijna altijd goed.
   Heb wel een goede tefal pan dus dat scheelt misschien
   dan doe ik dan vaak komkommer tomaat en sla op.
   ik hou mijn er wel aan, alleen nu ik erg verkouden bent heb ik suikervrije honingdrop om de keel wat te verzachten.

   Groetjes Bianca

 18. Lekker doorgaan Bianca, je bent zo goed op weg.
  Ik maak graag van de chocomousse een warme chocolademelk. Die is net een beetje smakelijker dan de gewone chocoladedrank. En momenteel in de aspergesoep lekker veel asperges en boontjes, smaakt goed. Ook eet ik momenteel de havermout met appel en doe daar een paar stukjes walnoot door. Geen idee of het mag.
  Drink je nog steeds genoeg? Ik merk dat dat op een gegeven moment minder wordt en dat dat te zien is op de weegschaal. Ik loop nog steeds een beetje te knoeien en dat is ook te zien op de weegschaal, er gaat te weinig af..
  groeten Anna

  • Hoi Anna,

   IK ben juist meer gaan drinken in de hoop dat het help.
   zelf eet ik graag kaasbrood maak ik pizza van en de omelet met tomaat en groente.
   in de ochtend bijna altijd chocolademelk.
   ik vond de havermout niet lekker misschien nu na een paar weken wel toch weer een keer proberen :-)

   Ik maak ook geregeld gebakken tomaat met uien en champions en dat op een omelet ook echt lekker.
   Moet er bij jouw nog veel af en ben je allang bezig.

   Groetjes Bianca

  • Hoi Anna,

   IK ben juist meer gaan drinken hopen dat het helpt.
   Chocolademelk neem ik bijna altijd in de ochtend.
   onder de middag vaak een omelet met groente of gebakken tomaat met ui erg lekker
   en in de avond kaasbrood waar ik pizza van maakt.
   ik vond de havermout niet echt lekker misschien nu een paar weken later toch nog een keer proberen :-)
   ik maak ook zelf tomaten paprikasoep dat is ook lekker.
   Ben je al lang bezig en moet je nu veel afvallen?

   Groetjes Bianca

 19. Hallo,
  ik ben 25 feb begonnen en ik wil 50 kilo afvallen.
  ben nu ruim 20 kilo kwijt.
  Nu gaat en niet zo hard meer er was net weer 1 kilo af had gehoopt op meer.
  zit nog in fase 1 wie heeft er leuke recepte of tips?

  • Hoi Bianca, je bent nu al meer dan 20 kilo afgevallen? Whow, knap zeg, ook met prodimed? Ik wil zelf 15 in totaal afvallen, maar moet nog beginnen. Volg je prodimend via een consulente?

   esther

 20. Hallo Jill,
  De eerste vier dagen zijn het moeilijkst, je lijf schreeuwt om alles waar het aan gewend is. Na mijn vakantietje lukt het mij ook nog niet honderd procent. Ik wilde net een stukje kaas nemen toen ik je bericht net las. Weet je wat? Ik neem het niet. Vandaag de eerste dag. Jij ook. Want echt, die vijftien kilo gaat lukken. als ik nu start ben ik half augustus 23 kilo lichter. Stel je toch eens voor! En dan ga ik net op vakantie, wat een heerlijkheid. Ik moet het mezelf toch gunnen. Net wel lid geworden van de sportclub, bewegen erbij houdt ook de focus scherp. Succes!

 21. Goedenmorgen,

  Ik ben vorige week begonnen en gelijk gestopt: ik werd onwel, door denk de combi van een zeer hectiche week met menstruatieperikelen. Ik vond het toch zonde gezien de investering en ook het weer speelt me parten. Dus gisteren opnieuw getest of ik me weer lichamelijk zo slecht voel maar dat was niet, maar helaas gisteravond gezondigd. ( ondanks vanochtend afgevallen) Dus vandaag dan voor ’t echt een nieuwe start na een periode van 1,5 jaar waarin ik mijzelf dagelijks sommeerde de knop om te zetten en al aan diverse maaltijdvervangers vd drogist heb gezeten.

  Door de dag loopt het wel goed en kost het me weinig moeite, maar de avonden…….mijn ‘chocolade-verslaving’ komt speelt mij dan parten en savonds krijg ik een soort van eetbuien die lastig te beteugelen zijn. Met name als mijn man naar bed gaat begint het……..Ik denk dat ik dit ga oplossen door zelf maar mee te gaan slapen.

  Ik moet mijn doel : slank zijn, voor ogen houden. Ik ging van 97 naar 65 en voelde mij geweldig echter na een zwangerschap was het 100+ en 1,5 jaar later start ik vandaag met 80,7. Ik wil voor medio juli -15 zijn. maar laten we eens starten met een tussendoel van -5.

  Zullen we elkaar volgen, stimuleren, motiveren met een clubje?

  Succes Allen!

 22. Hallo Joske en Michelle, het ziet er naar uit dat we momenteel de enigen zijn. Hoe gaat het bij jullie? Ik zit nog steeds in de flow. Wel even een uitstapje gehad door een vakantie, maar ik kon thuisgekomen zo weer verder. Veel kilo’s ben ik nog niet kwijt, morgen weeg ik weer en de aankomende zes weken zullen de kilo’s er weer af vliegen. Wat is dat toch raar, heel moeilijk om de knop om te zetten, maar als ie om is lijkt het zo eenvoudig. Ik merk dat het toch een kwestie is van mezelf aan mijn afspraak houden, nee zeggen tegen dingen die verleidelijk lijken. De beste beloning is toch de afname van gewicht. Wel jammer dat ik niet eerder begonnen ben, wat zou het heerlijk zijn geweest nu met het mooie weer… Maar goed, ik heb het mezelf aangedaan, volhouden dan nu maar.
  groeten Anna

 23. Ik ben begonnen en al 2 kilos in een week afgevallen. Blij met alle verhalen hier te lezen. Hopelijk kunnen wij elkaar steunen en ook motiveren.

 24. hallo meiden, (en vooral Cornelia en Anna, die ik nog van vorig jaar ken) hoe gaat het met jullie? Ben je nog steeds in de flow Anna? Ik ga na de Pasen weer beginnen: heb net een bestelling gedaan. Hoop dat er snel weer +_ 7 kilo afgaan. Was van plan na de feestdagen weer te beginnen, was echter niets van gekomen, dus op zich valt het wel mee dat ik in 3 maanden 5 kilo erbij heb, want ik heb nergens op gelet. Heel veel succes allemaal!!!

 25. Zo zeg, eindelijk in de flow van het dieet. Wat heeft me dat een strijd gekost. De komende zes weken fase 1. Heerlijk dat ik door de eerste dagen heen ben en ook heerlijk dat ik zeker weet dat de kilo’s er nu af vliegen. Laat maar komen, eind van de zomer ben ik 30 kilo kwijt! Zijn er nog meer mensen aan de Prodimed of is iedereen inmiddels op zijn streefgewicht gekomen terwijl ik de ingang zocht? Drie maanden hè, voor de knop om was…
  groeten Anna

  • Hallo Anna,
   Hoeveel wens je in totaal af te vallen?
   Ik heb gevoel dat ik wel paar maatjes in de race naar een fit lichaam kan gebruiken :-)
   Bij mij moet er 25kg af. Ik zit nu ik week 4… nog 18kg te gaan

 26. Dank je Vlinder ik ga naar de Tuinen. Ik ben sinds woensdag bezig en 2 kilo is eraf maar ik heb best vaak trek….niet dat ik zondig hoor maar zo’n leeg gevoel. Verder vind ik de zakjes niet echt lekker en moet ik 3 weken fase 1, dat staat mij tegen.
  Wat goed al 3 kilo eraf! Die paar dagen stil staan hoort erbij denk ik en dan gaat het er weer wat af.

 27. Ik ben vorige week weer begonnen. Zat op 68 en een paar dagen later alweer op 65. Maar er is al 3 dagen helemaal niks af. Niet echt motiverend. Hoe zou dat kunnen? Streefgewicht is 60, dus valt op zich mee. En ik ben begonnen in fase 2. Strikt aan de regeles gehouden….

 28. Tegen haaruitval helpt Priorin heel goed. Wel weer een duur grapje naast Prodimed, maar ook dat is tijdelijk.
  Bij de tuinen hebben ze overig een huismerk produkt dat net zo goed schijnt te werken als Priorin.

 29. Hallo, Ik ga volgende week beginnen met Prodimed en ben 3 jaar geleden 9 kilo afgevallen …helaas zitten die er allemaal weer aan. Ik had heel erg last van haaruitval heeft een van jullie daar ervaring mee? En wat je daarvoor kunt slikken om dat tegen te gaan?

 30. Hoi allemaal, ik heb vorig jaar prodimed dieet gedaan van maart tot half juli en ruim 23 kilo afgevallen.
  Toen weer redelijk normaal gaan eten, vijf kleine porties per dag, met een minimaal aan koolhydraten.
  Helaas ben ik wel weer aangekomen, bijna 4 kilo en wil (na carnaval) weer gaan beginnen.

 31. Pompoen zit toch bij de lijst A groentes? Vandaag trouwens lastig: nog maar twee zakjes ,bestelling gedaan, maar is nog niet binnen. Net maar een tomaat met kruiden genomen. Dank voor de Facebook tip. Ga ik bekijken.

 32. Zo, die hielp zeg, Barbara, die opmerking van de strijd maar niet het resultaat. Want zo is het precies. Als ik bedenk wat ik een energie de laatste weken gebruikt heb voor het mezelf bestraffend toespreken en iedere avond weer te moeten concluderen dat het toch niet gelukt was… Ik ben er eigenlijk moe van. Dus dan maar liever moe van de juiste strijd en tegelijk afvallen. Want ik weet echt dat na een paar dagen er een soort flow in werking treedt waardoor ik bergen kan verzetten.
  Bedankt voor je stimulerende post, ik hield het gisteren van de weeromstuit de hele dag vol. Vandaag dag twee en ik ga die strijd winnen. Augurken heb ik van kesbeke, die was ik al vergeten. Ik zit nu gewoon braaf te wachten tot twee uur, dan mag ik mijn volgende zakje. Alleen dat al…dat ik een plan heb wanneer ik wat mag nemen. Je hebt me enorm geholpen.
  Groeten Anna

 33. Lekker motiverende berichten. Ik ben bijna op de rails. Kan het maar niet laten om rond vieren wat te snacks en heb dan meteen het gevoel dat ik de dag verpest heb. Wat natuurlijk ook zo is, want behalve groente mag je in fase 1 niks. Ik blijf dus lekker op gewicht. Vanavond ga ik beginnen met een dagelijks loopje. Misschien helpt dat. En om vier uur vandaag maar eens aan de geroosterde courgette. Het geeft me echt moed dat jullie al zoveel zijn afgevallen. En Ria, ook jouw leeftijd geeft me moed. Ik ben 54, en denk steeds dat al die jonge dames natuurlijk makkelijk afvallen. Ik geef nog steeds niet op, maar moet echt strenger zijn voor mezelf. Het is natuurlijk ook echt niet zo dat ik dit de rest van mijn leven moet doen, alleen zakjes eten ;)
  Ik schat tot juli en dan is het klaar. En dan niet meer aankomen natuurlijk. Mar na al die moeite kijk ik wel uit denk ik.
  We gaan weer verder…

  • Hai…. Probeer anders eens augurken van kesbeke.. deze zijn met zoetstof dus mag je gewoon eten ik maak ook gewoon groentesoep en tomatensoep en eet dat. Als je dan brood bakt.. deze in “reepjes snijdt”beetje olie erop en knoflook.. ff terug in de grill.. heb je soort soepstengenachtig iets.. helpt wel. Zou iig zorgen dat als je iets eet dat je eiwit neemt… dus kipfilet plakje ( met augurk) of surimisticks.. 1 brok eiwit ( maar natuurlijk niet de bedoeling). Ik denk als je het maar half doet je spijt krijgt.. Je hebt dan de strijd maar niet het resultaat, dat is pas frustrerend haha. En op Facebook is een prodimed groep met SUPER gerechten. Helpt mij echt om lekkerder te eten. Succes!!

 34. Ans, het is de bedoeling om de zakjes aan te vullen met groenten/soep hé. Alleen met een zakje trek ik het ook niet hoor ;-). Ik eet ’s middags een salade, samen met de rest van mijn collega’s in de refter en dan een koude drank ofzo erna. ’s avonds net hetzelfde als je in fase 1 zit.

  Ik mocht van de diëtiste ook 1,5 liter soep per dag, dus die kan je gebruiken als tussendoortje.

 35. Mijn zesde dag, pffff, best nog wel hongergevoel. Zakjes aangevuld met zelfgemaakt tomaten/ paprikasoepje ( lekker) gisteren pompoenpreisoep gemaakt en geroosterde groenten. Heb ik iets voor de lunch, want alleen zo’n zakje went nog niet. Wel 1,8 kg kwijt, dus dat is lekker. Leuk om te lezen wat jullie ervaren.

 36. Mogge lady’s
  Sinds 10-1–2-14 ben ik bezig met Prodimed en inmiddels 20 kg lichter!
  Noem een dieet en ik heb het gedaan, lijn al vanaf mijn 18 jaar (ben nu 60)
  Prodimed is verreweg het meest ideale dieet in mijn optiek
  Duidelijk wat mag en niet mag en supersnel resultaat. En geen hongergevoel.
  Ik heb mijn streefgewicht zelfs naar beneden bijgesteld, omdat het zo lekker gaat. Dat was denk ik de goden verzoeken, sta nu stil. Maar we gaan gewoon door, nog een kleine 10 kg.

 37. Dag dames!

  Ik ben ook nog steeds bezig met Prodimed (al sinds 29/05/14), sinds oktober vorig jaar ben ik 25 kg kwijt, maar de laatste maanden van vorig jaar en januari van dit jaar waren een beetje een ramp, ik kon mij er niet meer toe zetten om het echt goed te doen. Maar nu probeer ik toch terug mijn best te doen want er moet nog 6 kg af.

  Ik wil wel graag terug normaler eten gaan eten, zoals yoghurt en fruit enz. Want ja, ik zit nog steeds in fase 2. Dus nog even doorzetten, aan 2/3kg van mijn streefgewicht, mag ik naar fase 3.

 38. Is echt te doen hoor Anna.. en dan ben je zoooo trots op jezelf. Ik ben echt jaren op gewicht gebleven met een beetje opletten dus het is echt de moeite waard ondanks dat ik het nu ook echt zwaar vindt. Maar goed.. gisteren was de eerste week om en 3.5 kilo afgevallen dus ik weet weer waar ik het voor doe. Wat ook lekker is ( vind ik dan) is courgette in de lengte met een kaasschaaf snijden en even tussen keukenpapier droog maken, dan in een gloei hete grillpan goed bakken ( beetje bruin).. dan spray ik een keer met olijfolie ( van ah met spuitmond) en dan beetje zout erop.. met heeeel veel fantasie is het net chips haha. Wel echt lekker en hartig vind ik. Heb gisteren bijna een hele opgegeten haha.

 39. Dat is een goede tip, dat ga ik ook doen. Ook handig om mee te nemen misschien, de havermout als koekje? Ik heb ook nog een tip: de chocolademousse aanmaken met 200 ml heet water. Dat smaakt dan naar een chocolademelk uit de automaat. Best te doen. echt, 36 kilo… dat geeft me moed, dat dat mogelijk is.

 40. Oh, dat is een goede tip, dat ga ik ook doen. Ook handig om mee te nemen misschien, de havermout als koekje? Ik heb ook nog een tip: de chocolademousse aanmaken met 200 ml heet water. Dat smaakt dan naar een chocolademelk uit de automaat. Best te doen. echt, 36 kilo… dat geeft me moed, dat dat mogelijk is.

 41. Oohh dan ligt het niet aan mij! die tomatensoep is niet te doen haha. Ik ben 13 jaar geleden al eens 36 kilo afgevallen. Nu na stoppen met roken weer 10 aangekomen dus ik wil deze er graag af. Als je eenmaal op gewicht bent.. en je eet normaal.. kun je het echt goed op peil houden dus geloof me.. het loont!! Maar sjonge jonge.. wat valt t me tegen zeg weer beginnen. Heel veel producten vindt ik echt niet lekker. Wat ik met de havermout wel doe is echt super veel kaneel en zoetstof erbij.. minder water en dan soort koekjes bakken. Toen ze klaar waren beetje nat maken en nog wat zoetstof erop ( want god oh god) wat zijn ze droog. Best te doen dan.. en andere structuur in je mond!

 42. Hallo Ans, die zeven kilo ben je zo kwijt. Ik vond de tomatensoep vreselijk vies, maar ja, smaken verschillen. Ik ga de havermout ook maar eens proberen, hoor ik veel goeds over. Ik moet nog 24 kilo…

 43. Ben vanmorgen voor de eerste keer met prodimed begonnen. Ik wil graag 7 kg afvallen. Vanmorgen havermout en cappuccino genomen. Vond de smaken niet zo. Nu een tomaat/paprikasoepje gemaakt, spannend of het allemaal gaat lukken.

 44. Hallo Barbara, Ja hoor, weinig actief op het forum, er wordt niet veel geschreven, maar wel actief met Prodimed. Heel lang geprobeerd om terug in het gareel te komen en sinds een week kan ik wel stellen dat ik erin zit. Ik moet 25 kilo afvallen. Best fijn om af en toe wat te schrijven, ik merkte in de zomer dat dat echt wel steunend was.
  groeten Anna

 45. Hoi allemaal, ik vroeg me af er nog mensen actief zijn op dit forum? Ik ben deze week begonnen met het prodimed dieet en het leek me fijn om hier ervaringen en recepten te kunnen uitwisselen..

 46. Hoi dames,
  Ik ben vanaf 15/1 bezig, bijna 3 kilo eraf dus tot nu toe zeer tevreden. Hoop dat week 2 net zo gaat., al heb ik niet de illusie dat er weer 3 afgaat.

 47. Ja! Tenminste, ik doe dat wel. Want wat een nare smaak krijg je in je mond van die eiwitten. Ik heb altijd kauwgom bij me, echt geen frisse adem na een shake op mijn werk. En dat kauwen is ook wel lekker.

 48. Hahaha, draaideur crimineel…We zijn ook altijd zo lekker mild over onszelf. Heel goed uitgangspunt, slank de zwangerschap in. De eerste drie maanden mag je, gezond etend, nog afvallen, de tweede drie maanden niet aankomen en pas de laatste drie maanden hooguit 10 kilo aankomen. Zo heb ik het onder begeleiding van een diëtiste en verloskundige drie keer gedaan en was altijd slank na de zwangerschap. Het ging pas jaren later mis.
  Ik ben weer strak onder begeleiding van de diëtiste en Prodimed, jurkje hangt aan de kast. Voor de zomer ben ik 30 kilo kwijt, nog 24 te gaan…dat wel.

 49. Draaideur crimineel meld zich weer….. Na mijn vakantie in oktober de draad niet echt op kunnen pakken, steeds maar voor me uit schuiven..
  Voor de vakantie 8 kilo afgevallen maar die zijn er ook alweer aan denk ik?..
  Vandaag weer vol goede moed op pad! En voor een goed doel, want mijn vriend en ik zijn gestopt met de pil en ik wil de kilos eraf voordat er dalijk ook nog zwangerschapskilo’s blijven plakken.
  Ik wil ook voorkomen dat ik er zwanger straks helemaal uit zie als een zee koe ;-)
  Baal ook een beetje van mijzelf dat ik niet het doorzettingsvermogen heb om het af te maken, want in 2012 is het mij wel prima gelukt en was ik bijna 30 kilo kwijt. Ik wil weer zo slank zijn als toen! Heb nog een kast met mooie kleertjes waar ik nu zelfs met het grootste geweld niet in kom.
  Ik heb mijn mooiste jurkje in maat 38 in mijn slaapkamer gehangen, zo zie ik iedere dag waar ik het voor doe :)

 50. Oei, wat is het toch moeilijk om vol te houden..Nog steeds geen dag helemaal goed. Tot een uur of vier en dan stop ik toch weer wat in mijn mond. En dat is dan meestal geen tomaat ouzo. ’s Avonds gaat het dan weer goed. Vandaag de focus op het vieruurtje… Hoe gaat het met jullie?

 51. Hallo mensen,
  Ben met de feestdagen 4,6 kilo aangekomen. Maar had nog voor 2 dagen zakjes en daarna ga ik weet hoe je eet volgen: dit gaat ook met eiwitporties maar dan van gewoon eten. Misschien ook een idee voor jou Sonja? Ik begin het ook steeds moeilijker te krijgen met de prijs van de zakjes. Anna goed dat je weer begonnen bent! Je zult zien dat het net zo goed werkt! Ik was voor de kerst in 3 weken afgevallen tot 69,1 (vanaf 75,6). In jaren niet geweest! Ik heb er geen spijt van want als ik het niet had gedaan, was ik nu weer over de 80 geweest!
  Kathy ik heb altijd havermout voor ontbijt genomen: dat is een goede bodem om je dag mee te beginnen (je krijgt niet snel honger). Nou succes allemaal meiden, zijn er nog meer die de draad na de feestdagen weer opgepakt hebben?

 52. Ja zou dat eigenlijk wel moeten doen maar ik zit sinds 1 januari in de ww, dus wil niet meer aan de Prodimed aangezien de prijs fors is! Maar het heeft mij goed geholpen het afgelopen jaar en moet het toch zonder ook kunnen!! December is altijd een echte vreetmaand dus nu het allemaal weer gewoon is gaat het met eten ook een stuk beter. Je moet gewoon eerst denken voordat je het opeet :-) En gezonde voeding is zooo lekker, eet trouwens nog steeds geen aardappelen, pasta en rijst.

 53. Ik zou meteen weer even teruggrijpen naar de Prodimed Sonja, zo is het bij mij ook gegaan. Toen ik na die vijf kilo even niet oplette, zat er zo tien kilo aan. Dat klinkt heel ongelofelijk, dat ik het zo ver heb laten komen na drie maanden hard afvallen. Ik ben donderdag opnieuw begonnen en er is alweer twee kilo af. En je weet, als je het goed doet, blijft dat doorgaan. Afbouwen is heel belangrijk Kathy, maar ik heb me voorgenomen nog zeker twee jaar onder controle te blijven van een diëtiste. Nog 23 kilo te gaan, en ik weet dat ik dit nooit meer wil doen. Wat heb ik mezelf toch aangedaan. Dus Sonja, neem even het heft in eigen handen, laat je gewicht niet de baas zijn, even een balansmaandje en je zit weer op je gewicht.
  Ik drink als ontbijt meestal een shake, maar maak ook wel warme chocolademelk van een chocomousse zakje. Misschien ook maar eens de havermout proberen. Je vind me hier voorlopig dus wel op het forum, ik hoop eind juni klaar te zijn. succes dames, Anna

 54. Ik heb altijd genoten van de havermout s’morgens. Nu al weer een maand gestopt met Prodimed en het valt echt niet mee om op gewicht te blijven. In dec 5 kilo bijgekomen, het is zo moeilijk om die knop de goede kant op te blijven wijzen hé, ik was zo goed bezig pff. Het blijft een strijd….

 55. Ben gisteren voor het eerst begonnen met Prodimed. Heb al wel ervaring met Cambridge maar toen abrupt gestopt en weer 25 kilo erbij in een jaar… zucht…. nu in de herkansing met Prodimed en goed afbouwen; hoop ik. Wat zijn jullie ervaringen met prodimed en welke producten zijn aan te raden als ontbijt?

 56. Hallo dames,
  Is er nog iemand actief op dit forum? Ik ben weer begonnen met fase 1 en ga dat zes weken volhouden. Deze keer de focus iets verder weg, hopen dat ik het nu helemaal red om die 25 kilo eraf te krijgen. Ik weet in ieder geval zeker dat het werkt, dat is alvast iets.
  groeten Anna

 57. Hallo Joske, dat is goed te horen, ik ben inmiddels behoorlijk aangekomen. En ik kan niet echt zeggen dat ik zo te keer ben gegaan. Misschien moet ik me ook eens laten doorlichten. Ik ben 51 en heb het gevoel dat ik weinig kan nemen. Maar eerlijk is eerlijk, ook wel heel abrupt gestopt met Prodimed. Na heel veel mislukte herstarten, heb ik besloten het een maandje los te laten. Ik ga op 30 december weer starten met fase 1. Beetje rare datum misschien, maar dan ben ik terug van vakantie en heb nog een aantal vrije dagen. Oud en nieuw boeit me niet zo en ik werk er naartoe, dus moet lukken. Wel goed te horen dat het de tweede keer ook weer werkt, dat geeft de burger moed. Ik neem me net als jij voor om, als ik op mijn streefgewicht ben, naar de zakjes te grijpen om te balansen.
  fijne dagen en succes met de Prodimed,
  Anna

 58. Ik heb ECHT veel steun aan deze groep! Ook toen ik even in pauze was en alles toch mee bleef lezen. Dat gaf mij steun om de draad weer op te pakken! BEDANKT allemaal!

 59. Wat goed Roos: je bent nu al over de helft!!! vanmorgen had ik weer weegmoment: 70,6 kilo!!! Nu focus ik me op 69,2 dan ben ik sinds 7 april 20 kilo afgevallen met pauze van 4 maanden! Ben blij dat ik het weer opgepakt heb en dat de 6 in zicht is! Ga door meisje, je gaat het redden!!!! groetjes Joske PS Doortje, Anna, Anouk en Sarah hoe gaat het met jullie?

 60. Hoi, na bijna 3 maanden even een update, het gaat supergoed, al 17,5 kg kwijt! Ik wil er 31,5 af, dus nog even te gaan. Heb ook een paar zondig-weekends gehad met etentjes, en sta daarna ook even stil, maar een week later vliegen ze er weer af. Het is niet altijd gemakkelijk, ik volg nog fase 1, wou bij -20 kg naar fase 2 gaan. Veel producten komen al mijn oren uit, de omelet bv, en pannenkoek ham kaas… Maar we doen verder! Succes allemaal!

 61. PS ben wel mee blijven lezen op dit forum, want heb alert op mn smart Phone voor berichten van dit forum en zo blijf ik wel gemotiveerd om het niet uit de hand te laten lopen!

 62. Hallo allemaal, ik weet niet wie hier de eerste helft van het jaar zaten, maar ik ben half juli even opgehouden met PM nadat ik van 89 kilo naar 73 was gegaan. Ik werd toen helemaal akelig de hele tijd en het afvallen ging ook niet meer. Ik dacht: misschien is het een teken dat 73 kilo het gewicht is dat bij mij past. Maar sinds eind juli was ik een week geleden weer 75,4 kilo en ben ik weer begonnen met fase 1. In een week tijd was er weer 3,5 kilo af en nu was ik vanmorgen 71,9 dus de magische 73 kilogrens voorbij! Nu wil ik doorgaan tot 68 kilo. Ik ben 65jaar dus ik hoef niet meer het gewicht van mijn jeugd, maar wil graag rond de 70 blijven. Dus wie vragen heeft of het net zo snel kan gaan als je weer begint, kan ik volmondig ja zeggen! Ik ben helemaal doorgemeten door een diëtiste enkele maanden geleden, want mijn eigen was overspannen en gezien mijn leeftijd, spiermassa en wat nog meer was de uitkomst van de rekensom dat ik maar 1365 calorieen kon eten zonder aan te komen. Dit is op zich al een vermageringsdieet! Dus dat wordt hem niet! Ga wel op mijn koolhydraten letten (had mn ontbijt al door kwark met fruit vervangen in de tussenliggende maanden) en mn lunch (brood, waar ik DOL op ben) gehalveerd. Maar toch weer aangekomen. Nu heb ik besloten om iedere keer als ik boven de 75 kom weer even de zakjes, fase 1 te doen. Doortje, Anna, Anouk hoe gaat het met jullie?

 63. Hey allemaal, ik zit nu op het gewicht dat ik samen met de diëtiste als streefdoel had genomen. Begonnen 21 augustus en nu 20 kg kwijt. Ik voel me geweldig! Met een BMI van 23,5 ga ik weer gezond door het leven. Dinsdag ga ik terug naar diëtiste om naar de vierde fase over te stappen. Ben weer bang… Weer een beetje meer mogen…dit is de eerste keer in mijn lange dieetleven dat het me lukt om op mijn streefgewicht te geraken. Ik ben zeer gemotiveerd om die nieuwe levensstijl vol te houden ( weinig koolhydraten, veel proteïnen) waarschijnlijk met ups en downs maar die zijn een deel van het leven hè. Ik hoop dat jullie ook snel jullie streefdoel halen en vooral kunnen blijven houden want dat is toch het moeilijkst van het hele dieet hè.

 64. Hoi allemaal,
  Ik ben weer terug en kan je melden dat een operatie níet het moment is om vrolijk door te gaan met PM ;) Je lichaam wil helemaal geen havermout eten of drankjes drinken, nee: het wil van alles wat niet mag! Denk aan: brood, drop, lekker beleg, hartige vleeswaren. Dus… na twee weken die terugval wijst de weegschaal 1,5 extra aan.
  Ik ben dus maar weer begonnen!

  Hopelijk gaan de kilo’s er weer vlot af, dan kan ik verder naar mijn doel, dat was -10

  Sterkte allemaal enne … hou vol hé?

 65. Je bent goed bezig natha! Wees niet te streng voor jezelf en neem al de zakjes die je moet. Sla geen maaltijd over zodat je lichaam blijft werken en verbranden. Als je lichaam geen eten krijgt begint het alles vast te houden uit schrik om te verhongeren en dan val je minder af. Maar 5,5 kg is toch wel knap! Je zal zien dat het de ene week meer is dan de andere. Een kilo per week zou betekenen dat je na amper 4 maanden 20 kilo kwijt bent hè.
  Ik juist terug van romantisch weekendje met mijn man. We zijn tien jaar getrouwd en hebben dat uitgebreid gevierd met restaurantbezoek, cocktails en ontbijtbuffet in het hotel…niet goed mijn best gedaan. Iemand tips om dit zondig weekend snel achter mij te laten en zoweinig mogelijk schade te hebben? Zou ik een fase moeten terug gaan ( zit aan de ontbijt fase) ?

 66. Hallo iedereen ! Wat ben ik blij dat ik dit forum gevonden heb :-)
  Ik ben nu sinds 3 weken bezig en er is 5,5 kg af. Ik ben wel tevreden over dit resultaat, maar tegelijk had ik meer verwacht, ik ben heel streng dus dacht echt dat het telkens minimum 2kg per week zou zijn. Verwacht ik er misschien te veel van ?
  Het is wel al eens gebeurd dat ik een shake minder per dag heb genomen door tijdsgebrek, kan dit kwaad ?
  Wat de zakjes betreft vind ik zeker niet alles lekker, de smoothies, dessertjes & chocoladedrank vind ik geweldig. Ik probeer wat af te wisselen maar de pannekoeken en omeletten vind ik meestal niet lekker (moet nog enkele smaken uitproberen van het starterspakket). Ik ben begonnen op 85 kilo en zou graag naar 60-62kg willen. Het einde is dus nog niet in zicht maar ik ben wel al superblij dat ik terug in de 70 weeg :-)
  Vele groetjes & succes !!!

 67. Hey allemaal, ik zit in fase drie, het weekendje Efteling heeft me niet de das omgedaan. Al een geluk. Het gaat er precies nu wel niet zo goed af, ik blijf wat staan. Sinds ik mag ontbijten heb ik het wel veel moeilijker om de rest van de dag overal af te blijven. En zo sochtends maar 20 gram brood, dat vind ik toch wel heel weinig… Het smaakt wel maar vooral, het smaakt naar meer! Das het ergste eigenlijk…ik hou er mij wel aan, ik durf enkel eens wat te zondigen met wat magere yoghurt als dressing of een stukje vlees meer. Pasta, aardappelen of brood ( buiten het ontbijt) heb ik nog niet aangeraakt sinds half augustus. Ik moet eerlijk zijn, ik zit wel in een dipje, ik ben zo moe en snak echt naar iets vettige, stevigs om te eten. Ik moet me al een hele week echt vermannen en loop er ambetant van rond. Pff…nog twee kilo… De zwaarste van allemaal!

 68. Proficiat Nathalie! Dat is een hele hoop gewicht kwijt; vooral als je het eens bekijkt in pakken melk of suiker.
  Ik vind het tot nu toe ook prima vol te houden; mijn vriezer zit vol met heerlijke zelfgemaakte soepen voor de lunch. Ik vind veel producten niet zo lekker, maar weet de meeste dingen nog wel om te toveren tot iets wat heerlijk smaakt. Mijn man doet ook mee en heeft al meerdere maaltijden verheven tot sterren-maaltijd!
  Heel veel succes met de laatste weken!
  Anouk, ben je weer on track of is het moeilijk hervatten?

 69. Hey Anouk,

  Ik kan me voorstellen dat die poffertjes jou wel hebben gesmaakt! Je hebt je nog goed kunnen weerhouden. Ik was blij toen de diëtiste zei tegen me, als je op vakantie/weekend gaat moet je echt niet beginnen zeulen met zakjes, geniet er maar van. En dan heb ik dan ook gedaan deze zomer ;-). Al heb ik het nu ook niet te bont gemaakt.

  Nathalie, heel mooi resultaat zeg op 5 weken! Doe zo verder! Hoeveel kg moet je nog?

  Ik zit nu op 65,9kg eindelijk terug een beetje naar omlaag. Nog zo een goede 5kg te gaan. Ik combineer nog steeds fase 1 en 2. Volgens de diëtiste zou ik tegen eind dit jaar op mijn gewicht moeten zitten. Nog een tweetal maand dus. We zien wel.

 70. Zo… de eerste vijf weken zitten er op voor me. Min 13,1 kg gaf de weegschaal aan! :-) Dat had ik vijf weken geleden niet durven dromen! Het eten vind ik lekker, dus veel moeite om het vol te houden heb ik niet. Nog 3 weken te gaan en dan vol goede moed beginnen aan fase 2. Met Kerst ga ik wel een keertje zondigen. Het moet gaan strafkamp worden! :-)

 71. Hello! Juist terug van Efteling driedaagse…Pfff…qua eten een uitdaging….heb me voor de eerste keer eens wat laten gaan: vijf poffertjes met bloemsuiker, wat vlees meer en een halve kroket uit de muur. Ik heb ook terug ontbeten! Daar ben ik wel flink geweest, me gehouden aan de regeltjes. Ik ga vandaag nog niet op de Weegschaal staan, ik wacht tot morgenvroeg denk ik….spannend!

 72. Hey Anouk,

  Denk dat je gelijk hebt! Persoonlijk denk ik dat fase 1 het makkelijkst is, omdat je gewoon niks mag en dus niet al te veel erbij hoeft stil te staan. De eerste 2 dagen waren even pittig (hoofdpijn en wat slap), maar nu nergens meer last van. Ik vind het ook echt leuk om bij het avond eten uit te pakken en dat lukt aardig (lekker kroketjes gemaakt van de puree gisteren, echt te doen). Heerlijk als ik jullie verhaaltjes lees en dat jullie al aan de “60-ers”zitten. Ik hoop me snel aan die groep toe te voegen!!
  Sterkte/succes deze week!

 73. Hey Anouk,

  Ik durf inderdaad soms wel eens te zondigen met koolhydraten als ik een feestje heb, niet altijd, maar occasioneel wel eens omdat ik het anders te moeilijk vind. Uiteraard weet ik wel dat ik dan het proces stilzet. Dus daar hou ik ook rekening mee. Het lijkt alsof het feestje van dit weekend wel heeft geholpen om het weer op gang te zetten. Ik kreeg 66,9 op de weegschaal te zien.

  Dat van dat plateau kan kloppen. Ik heb dit gewicht al eens langere tijd gehad.

  De diëtiste vond dat geen slecht idee om de fases te combineren en op zich valt het wel mee. Mijn vriend moet nu ook weg voor zijn werk gedurende tien dagen, dus dan hoef ik ook niet voor mezelf te koken.

 74. Sarah, nog een ding,… Misschien zit je op een plateau? Zit je aan een gewicht waar je lichaam lang heeft gestaan? Dan is dat misschien weer even een drempel? Ik geloof daar wel in, ik zit op dit moment aan het gewicht van mijn trouw en ik zit ook al een week moeite te doen om eronder te geraken, heel bizar…precies of het lijf niet wilt, dat was rond de 71 kg ook het geval en dan ging het weer heel snel.
  Btw: ik vraag mij af of dat ene stukje vlees savonds terug afschaffen echt wel veel effect gaat hebben op je gewicht. Het is al moeilijk genoeg, je bent al super lang bezig, maak het je nu niet te moeilijk!
  Succes xxxx

 75. Hey Sarah, als ik het zo hoor dan durf je wel af en toe eens te zondigen met koolhydraten? Als ik een feestje heb, probeer ik enkel te zondigen met eiwitten en een beetje vetten extra. Misschien is je lichaam in de war: eerst streng en dan een dagje allerlei dingen eten waar je lichaam heel veel zin in heeft. Misschien nog even doorzetten in de zin van echt die koolhydraten weg te laten? Ben je ook al wat meer aan best sporten? Ik zit nu ook op dat munt van overschakelen naar fase drie of niet!.. Zoals je weet kom ik van 84 en zit nu aan 68. De bedoeling was dat ik ging overschakelen op 67 maar ik ben zo bang om terug boven de 70 te komen dat ik nog even wil verder doen naar 65 en dan pas ontbijt. De ene dag denk ik zus en de andere dag denk ik, man ik ben die zakjes beu! Ik wil ontbijten! Ben nog nooit zo bang geweest om te falen, om terug bij te komen, om me volledig te laten gaan…want wat na het proteïne dieet? Ga ik nog zo streng kunnen zijn voor mezelf als het touw niet meer zo gespannen staat???
  Dit weekend drie dagen naar Efteling…heb de reepjes al mee ter afwisseling.’.ontbijten met het gezin of niet??? Ik ben er nog steeds niet uit….ik laat jullie iets weten!
  @ Cynthia: succes met het dieet, het werkt wel degelijk, het dieet zelf is niet de uitdaging volgens mij, het onderhouden en het volledig uitzitten is veel moeilijker! Maar er snel veel beter uitzien geeft heel veel moed, dat beloof ik je!

 76. Hoi allemaal,
  Wat goed bezig allemaal! Ik ben vandaag begonnen met fase 1. Ik moet er zeker 15 kilootjes af krijgen…..
  Dit weekend begint mijn man er ook mee, dus ik hoop dat we elkaar kunnen steunen. Ik zou het leuk vinden met jullie te communiceren mede ook om toch steeds weer gemotiveerd te blijven en houvast te hebben als ik het niet meer zie zitten. Allemaal heel veel succes!!
  Groetjes!

 77. Ik doe nu sinds dinsdag dus fase 1 terug en de weegschaal blijft gewoon stilstaan! Gek word ik daarvan, hoe kan dat nu? Ik blijf volhouden, gisteren had ik trek in iets vettigs, maar toch niet gedaan. Vandaag ook nog streng fase 1 en morgen dan die meidendag om er zondag terug tegenaan te gaan in fase 1. Woensdag terug naar de diëtiste. Denk dat het op 3 weken slechts 1 kg verschil gaat geven :(

  Dan stel ik mij ook de vraag, waarom zo streng als het even traag zal gaan als gewoon gezond eten. Of maak ik me illusies en zal ik dan gewoon blijven staan?

  • Als het zo traag gaat is het echt niet evident, in het begin geen probleem om vol te houden, de kg’s vlogen er af, maar nu en zeker na zo’n lange tijd, ben het al wat beu en schiet dan nog niet op ook.

   Ik duim voor je Anna!

 78. Niet opgeven Sarah, juist die laatste fase is zo belangrijk. Dat zie je aan mij, ik was 12 kilo kwijt en deze zomer kwam de klad erin, weer 6 aangekomen… Gelukkig sinds een paar dagen weer echt back on track, maar wat heeft dat een moeite gekost zeg. Omdat ik heb ervaren hoe lastig het is heb ik mijn doel nu bijgesteld. Ik ga nu 12 kilo afvallen met Prodimed en de laatste vijf die ik dan nog moet ga ik heel rustig aan doen met normaal eten. Want als ik hier lees zie ik dat die laatste kilo’s sowieso heel langzaam gaan. En ik denk dat ik me dan alvast heerlijk zal voelen. Dus, 12 eraf. Alvast ben ik de afgelopen dagen een kilo kwijt. En nu denk ik: was dat nou zo ingewikkeld om steeds weer de keuze te maken om een zakje te nemen? Wat een geworstel. Maar jeetje, van 90 naar 67, wat zul je mooi zijn!
  groeten Anna

 79. Ik geef zeker niet op hoor, ben nu al zo ver gekomen van 90 naar 67, maar het wordt wel lastig. Zeker ook omdat het trager begint te gaan precies.

  De twee fases combineren is inderdaad om het iets sneller te doen gaan, of dat effectief werkt, kan ik je binnenkort laten weten ;-). Nu doe ik sinds dinsdag fase 1 terug. Maar tot nu toe is er nog niet schokkends gebeurd als ik op de weegschaal sta … dus weet niet of dat werkt, zo’n stap terug.
  Nuja we zien wel, zolang we nog steeds afgaan is het ok hé. Ik had graag ergens in december naar fase 4 gegaan, maar we zien wel of dat lukt. Nu nog 4/5kg op deze manier (fase1/2) en dan naar fase 3.

 80. Hey Sarah, ik ben nu 4de week in fase 2, ben 11kg kwijt in eerste fase en ongeveer 4,5 in tweede. Ik wil er minstens nog 4 af maar liefst nog 6. Diëtiste zegt dat ik binnen twee kg naar ontbijt mag en als ik toch naar de zes wil, moeten er nog vier af. Ben het ook beu aan het geraken, die zakjes. Ben van eind augustus bezig… Nog niet zo lang als jij. Heb me er redelijk goed aan gehouden. Buiten enkele glazen alcohol op een feestje dan,.. Nog geen brood, frietjes, aardappelen en andere koolhydraten aangeraakt. Waarom ga je de twee fases combineren? Om het sneller te doen gaan?
  Succes! De laatste loodjes wegen het zwaarst! Zeker nu niet opgeven anders komen de kilo’s er dubbel en dik bij!

 81. Oh help! Het dieet begint echt mijn oren uit te komen. Ik ben nu al bijna 5 maanden bezig en echt ben het moe. Elke keer diezelfde zakjes … Ik ga blij zijn eens ik volledig op gezonde voeding zit. Ik kijk daar ontzettend naar uit. Om terug normaal te zijn.

  Gisteren met de diëtiste gesproken en om het iets sneller te laten gaan (zit nu in fase 2) mag ik fase 1 en fase 2 combineren. Dus de ene dag fase 1 en de andere dag fase 2. Deze week ga ik in elk geval fase 1 doen, zaterdag heb ik een meidendag en dan komt er veel chocolade enz aan te pas en ik denk volgende week ook nog een stuk bij te doen in fase 1 dan (zien hoe lang ik dat nog volhou) en daarna dan fase1/fase2.

 82. Klinkt lekker, valt te proberen.

  Zelf heb ik ook een vraag voor fase 3-ers:

  Wanneer (dus hoever van jullie streefgewicht) zijn jullie overgegaan naar fase 3? Ik zit nu al eventjes in fase 2, ik moet nog in totaal 8kg om mijn streef te bereiken. Ik dacht om naar fase 3 te gaan, eens ik 5kg van mijn streef zit. Begin de zakjes wat beu te worden enz (ben bezig van eind mei). Maar had graag wat ervaringen gelezen om te weten of dat ideaal is of niet. Op internet lees je niet zoveel. (Momenteel heb ik -15kg in fase 1, -7kg in fase 2)

 83. Hoi,

  Heb een heerlijk fase 2 receptje dat ik graag wil delen. Is makkelijk en redelijk snel te maken en smaakt elke keer weer lekker. Kun je gerust in meervoud maken: pasta erbij en je gezin eet ook lekker!
  Recept (per persoon voor het geval je alleen kookt).

  Het gaat zo:
  halve courgette, doorgesneden in de lengte. Even uithollen met een lepel.
  Leg 3 minuten in kokend water, daarna laten schrikken met koud water en afdrogen met keukenpapier. Leg in iets ingevette overnschaal. (Alleen vet daar waar je courgette ligt hoor, even uitsmeren met je vingers: een druppel olijfolie is meer dan genoeg).
  Ondertussen oven voorverwarmen op 200 graden.
  Dan:
  100. Gr. Mager (biologisch) gehakt of tartaar in hete koekenpan aanbraden tot bruin. Peper en zout en vers geperste knoflook naar smaak toevoegen evenals ketoembar (indisch kruid – kun je ook achterwege laten ontdekte ik van de week).
  Vul courgette met gehaktmengsel. Bestrooi met beetje dille. (Ja, klinkt raar maar heerlijk!)
  Tomaat in dunne plakjes erop. (En een heel klein beetje versgeraspte parmesan als je heel dapper bent…)
  In de oven, ongeveer 20. Minuten: eet smakelijk!

 84. Hoi! Wat een tegenvallers zijn dat he? Ben je zo lekker bezig en dan honger! Ik herken het wel hoor, niet zozeer van nu maar wel van de vorige keer. Ik heb daar toen ook erg last van gehad en heb uiteindelijk ontdekt dat ik het niet redt op een ander ontbijt dan PM havermout. Geen pannenkoek, geen omeletje, dan val ik om 10 uur om van de honger. Maar, als ik havermout eet, kan ik het volhouden tot 1 uur als het moet. Doe ik niet, want ik ontbijt natuurlijk niet om 10 uur, haha.Zou wel lekker zijn, uitslapen ;))
  Misschien is dat een idee voor jullie?
  Probeer in elk geval NIET te gaan snaaien: daar gaat je honger wel even mee over maar je lichaam went meteen weer aan suiker. En dan moet je dáár weer tegen strijden. Zucht… soms word ik er wel moe van.

  Succes dames enne vrolijk verder!

 85. Bedankt voor je reactie Doortje. Het was vandaag ook nog altijd zeer moeilijk…zeker als mijn kids dan quiche willen maken met hun hongerige mama :)
  Ik hoop dat je je laatste 15 kg snel kwijt bent.
  Groetjes!

 86. Hoi Anouk,

  Ik herken wat je schrijft. De eerste weken had ik nergens last van, maar na een paar weken in fase 2 zat ik niet meer in ketose en vloog ik rond 10 uur ’s ochtends tegen de muren omhoog vanwege ENORME honger. Niet meer instaat om iets te doen, te luisteren naar mensen…. alleen maar HONGER. Ik viel ook niet meer af en heb die honger anderhalve week doorstaan. Ik zat ook in fase twee, maar ben naar fase 3 gegaan, waarbij ik de dag nu start met een combi van kwart/yoghurt, een schep soya-eiwitpoeder en een paar scheppen biomuesli (zonder rozijnen, noten, gewoon het saaie spul). En voila: ik val weer wat af en ik kan weer normaal functioneren. Ik heb na anderhalve week honger bedacht dat ik met een kop prodimed chocolademelk als ontbijt, mijn verbranding niet aanzet en daardoor enorme honger krijg. Ik heb een drukke baan met veel verantwoordelijkheid en kan me het niet permitteren niet te functioneren vanwege een dieet.

  Ik heb geaccepteerd dat het afvallen wellicht nu langzamer gaat dan de bedoeling was, maar dat is dan maar zo (ben 20 kg kwijt, eerste streef was -35). Ik ben het lijnen an sich nog niet zat, dus ik weet dat die volgende 15 kilo er ook gewoon af gaan. Alleen langzamer dan gedacht en gehoopt. Koolhydraten mijdt ik nog wel steeds: geen brood, pasta, rijst enz…

  Heel veel succes Anouk!

 87. Iemand tips om uit mijn dipje van de laatste 2 dagen te komen. Zit nu week in fase twee, ben 12 kg kwijt van de 20kg. Heb nog niet echt gezondigd buiten zaterdag een klein glas wijn. De laatste twee dagen moet ik mij zo inhouden om niet extra te eten. Ik wil snoepen, chips, frieten, chocola, brood,…!!!

 88. Iemand tips om mijn dipje door te komen?! Ik heb het zo moeilijk de laatste twee dagen, meer honger, zin om te zondigen, te snoepen,… Heb me in 7 weken nog niet laten gaan, buiten zaterdag een klein glaasje witte wijn maar op dit moment zou ik een echte vreetbui kunnen krijgen: ik wil chocola, brood, friet!!! Help!!! ( zit week in fase 2 en ben 12 kg kwijt van de 20 ongeveer)

 89. Wat schrijf ik nu? ” zo chico”??? Dat is niet de bedoeling geweest, maar ehhh… wat dan wel? Dat weet ik niet meer ;))
  Vrolijk verder!

 90. Hoi, ja ik weet t van die ene tablet, maar: van PM moet je bij elke maaltijd een capsule. Dat vergat ik dus keer op keer, en nu neem ik er ’s morgens twee en dat gaat goed.
  Verder, ja écht, mag ik een stukje hele donkere (85%) CHOCOLA!!! Doodeng, maar wel heel lekker. En zo grappig: het is zo chico datje niet eens meer wílt! Zit nagenoeg geen kh in.
  Nou je snapt t wel, he: mijn weekend kan niet meer stuk!

  (Heel) vrolijk verder! Succes allemaal!

 91. De diëtiste zei me ook om een andere vitamine te gaan halen. Ik heb nu ook Davitamon (Davitamon Plus) en hierop staat slechts 1 tablet ’s ochtends. Voor mijn haaruitval ook nog een specifieke kuur meegekregen.

 92. Hoi,
  Ik had vooral last van het omhulsel van de PM vitamines, maar van mijn vd mocht ik gewoon een ander merk nemen. Ik heb nu simpelweg davitamon. Ik neem twee tabletten voor het eten (havermout met kaneel en krenten) ’s morgens en heb geen last meer.

  Verder blijft het goed gaan: zit echt in de flow merk ik! Weer een kilo eraf! En het voelt weer zó lekker! Herkennen jullie zeker wel, he? Dat gevoel, daar heb ik zo naar terug verlangd toen ik weer aangekoekn was. Moet je nagaan: en ik moet nog 6 kilo. Hoe zal het dan weer zijn, stel ik me voor…
  Kortom: doorzetten dames! Het gaat vast lukken!
  Vrolijk verder!

 93. Ik vroeg me iets af, zijn er van jullie ook die misselijk worden van de multivitaminen?
  In het begin had ik dit niet, dan plots wel, meerdere keren per week en dan elke dag. Dus gestopt met ze te nemen, natuurlijk nu enorm veel haaruitval, dus ik wou ze opnieuw beginnen nemen, maar terug die misselijkheid. Contact gehad met de diëtiste en die raadt aan om bij de apotheek een breedspectrum multivitamine te halen daar.

  Nu vond ik een artikel via google over een multivitamine fabrikant die plots de samenstelling wijzigde en wat ze toevoegden was citrus. En daardoor waren plots veel meer mensen misselijk. Ik zie nu ook dat diezelfde citrus 50 mg ook in de prodimed multivitaminen zit.

 94. Hey, vandaag voor de eerste keer in fase twee. Lekker slaatje met tonijn gegeten. Zalig! Sommige dingen begin ik toch ook al beu te geraken. Van wanneer mag je de repen eten eigenlijk? Die lijken me een lekkere afwisseling. Ik ben wel bang om de controle sneller te verliezen nu het een klein beetje minder streng is. Ja Sarah, ik wil ongeveer hetzelfde doel halen als jij, ik kom van 84,7 en wil naar 63…nu zit ik aan 73,3. Ik hoop zo dat ik het volhou. Ik duim ook voor jou, de laatste kilo’s zijn de moeilijkste denk ik. Succes aan alle prodimed-eters :)

 95. Hallo iedereen,

  Hier ben ik ook eens terug. Na de vakantie was het moeilijk om de draad terug 100% op te pakken met PM en dus is het niet super vlot gegaan, maar we zijn intussen toch 20 kg kwijt! Ik heb gewoon terug de 6 vooraan op de weegschaal! (Ik ben gestart 29 mei), dus exact 4 maanden vandaag. Momenteel dus nog fase 2 (die ben ik gestart aan -15kg), ik denk tot 65 te gaan en dan fase 3. Ik wil tot 60kg (of meer) gaan. Ik begin de zakjes ook wel beu te worden, altijd datzelfde klaarmaken. Ik kan niet wachten tot ik mijn doel heb behaald en dat motiveert me ook wel om niet meer te zondigen. Nu ik de 6 heb bereikt is het einde ook in zicht, wat ook wel motiveert.
  Dus we gaan nog eventjes door (en dan is het hopelijk bye bye kilo’s en prodimed for ever) ;-).

  Jullie doen het goed hoor dames (en heren?)! Anna, laat de moed niet zakken! Je kan het, je hebt het al bewezen!

 96. Och dames, wat heb ik het moeilijk. En waarom eigenlijk? Tis toch niet zo ingewikkeld om dingen niet in je mond te stoppen? Jullie berichten inspireren mij. Gisteren was de eerste dag dat het me lukte goed vol te houden, voel me er al iets beter van. Als vandaag lukt, ga ik vast niet meer de verkeerde kant op, hoe langer je het volhoudt, hoe dommer het is om het weer te verstoren door een hap. Vandaag heb ik vrij en neem keurig om de 3,5 een shake. Vanavond salade van boontje en komkommer. En natuurlijk veel drinken en vroeg naar bed. Even aandacht voor mezelf, daar valt of staat het toch ook vaak mee.
  groeten Anna

 97. Hoi allemaal!
  Ik ben uit de dip!!! Heel goed mijn best gedaan de afgelopen twee weken en echt: het helpt dus. Phew, ben blij want kreeg al een paniekerig gevoel: als dít dieet niet helpt, wat blijft er dan nog over?
  En @Anouk: ben ook in fase 2 gestart, en je ziet, het gaat echt goed. Weet ook van de vorige keer PM dat het niets uitmaakte qua gewichtsverlies. Weet wél dat je je NIET moet laten gaan! Het is echt veel makkelijker om in je ritme te blijven. En in fase 2 is dat goed te doen. Veel sla en stukje vlees of vis bij etentje en bij de brunch: ei, plakje magere vleeswaren, óf gewoon een gebakken pannenkoekje meenemen. Je vrienden weten toch dat je dit doet? Die steunen je vast alleen maar!
  Veel succes allemaal en vrolijk verder!

 98. Vandaag dag 12 en eerste klein mijlpaaltje bereikt: -5kg!
  We doen verder, het blijft voorlopig goed gaan.
  Anouk, mijn man is een tijd geleden gestart in fase 2, en ze gingen er toen bij hem zeker even snel af als nu bij mij in fase 1.
  Voor de etentjes (bij mij komen er ook enkele aan…): vooral vlees/vis en veel groenten en de koolhydraten proberen te mijden (voor zover dat lukt… Zal t ook niet makkelijk vinden… ) En weinig of geen alcohol…

 99. Hello allemaal, na zes weken in fase 1 en ongeveer 11,5 kg kwijt mag ik dinsdag naar fase twee. Ik heb tot nu toe niets gezondigd maar vraag me toch af of het nog even snel zal gaan in fase twee? Binnen twee weken een eerste echte feestdag beginnende met een brunch en dan savonds een dineetje onder vrienden… Hoe ga ik daar mee om! Laat ik mij voor een keer eens gaan of niet?Help!

 100. Hoi allemaal,
  Wat leuk Anna dat ik je geinspireerd heb. Voel me helemaal trots, maar inderdaad: het is levenslang. En ik ga ook gewoon verder met PM hoor, hoewel ik wel even van slag was en dus meteen veel trek in een wijntje! Chocola!, maar niet gedaan. Verder ben ik braaf en ga ik het wel zien. Ik moet donderdag weer.
  Ik hou het bij havermout ’s ochtends, lunch is sla met korrelig gebakken rösti, soms een drankje rond 4 uur en dan roerbak met beetje vlees of ei. En dan… ’s avonds… Mijn beloning: een toetje!!! Meestal chocola, maar ook half om half chocola en caramel. (Gewoon twee bakjes maken en de helften bij elkaar doen. Scheelt dag erna ook nog werk).
  Succes allemaal en vrolijk verder!

 101. Hoi Sverige, jij was éen van mijn inspirators toen ik overwoog om te starten met dit dieet. Jammer dat er weer wat aan is, maar de schade valt op zich best mee. Ook weer een wijze les voor me, blijkbaar is het toch iets wat altijd aandacht blijft vragen. Mijn diëtiste waarschuwde mij dat het dieet een tweede keer minder goed kan werken omdat je lichaam het al kent. Dus misschien dat je daarom wat opstartproblemen hebt. Gewoon doorgaan, want het gaat zeker werken. Ik heb zelf nog steeds niet echt de draad te pakken, maar het gaat iedere dag beter. Ik denk dat ik morgen weer helemaal in het zadel zit. Ga vandaag ook weer producten bestellen. Ik doe het vooral op shakes, af en toe een broodje, en de chocolademousse, daar maak ik warme chocolademelk van, kan ik echt aanraden. Roos, je hebt nog wel even te gaan, maar echt je weet zeker dat het eraf gaat als je doorgaat, ik loop de komende 15 kilo met je mee. Laten we elkaar maar een beetje oppeppen.
  Doortje, de niet koken dagen mislukten totaal, erger nog, er kwam iedere dag wel iemand meenten… Morgen nieuwe poging, man op reis, kinderen naar school en aan de diepvriespizza.

 102. Hoi, ik lees hier al even mee, en ben nu 7dagen bezig: 3kg eraf! Er moet in totaal 30kg af, dus nog even doorzetten… Tot nu toe valt het heel erg mee, vind de meeste producten nog relatief lekker, mits je ze wat ‘oppimpt’ (bv veel groenten door de omelet). Zelfs het brood, wat ik net probeerde, vind ik lekker. Tot nu toe nog geen etentjes of zo gehad, en pas over een week weer aan het werk, dan komt denk ik de uitdaging, want kan dan niet mee eten met de collega’s.
  Succes allemaal!

 103. Hoi allemaal!
  Ik ben sinds een kleine drie weken weer “herintreder” ;) ben 3 jaar geleden behoorlijk veel en vooral makkelijk afgevallen, maar toch weer aangekomen. Zeker in het afgelopen jaar gingen de ponden er als vanzelf bij, terwijl ik daarvoor twee jaar op (en onder!) mijn streefgewicht was. Net alsof er een rem af was. Wel genoten hoor: het was heerlijk natuurlijk, dat snap je! Maar ja: wie zijn billen brandt…etc!

  Dus ik ben terug bij de vd en gestart in fase 2. Er moet 11 kilo af. De eerste week ging geweldig: meteen 3 kilo minder. Maar… nu sta ik stil en (erger nog) ik ben zelfs een pond aangekomen! En ik doe exht goed mijn best! Dat voelt wel heel oneerlijk, moet ik zeggen.
  Herkent iemand dit? Ik weet dat er altijd meer mensen meelezen dan er schrijven en dat daar ook andere ex-PMers bij zijn, dus, … als je hetzelfde hebt meegemaakt hoor ik het heel graag. Vooral natuurlijk dat het daarna ge wél-dig ging ;)) ondertussen ga ik natuurlijk wel door, maar je begrijpt dat ik wel wat minder gemotiveerd ben geraakt, na mijn laatste bezoekje aan de vd gisteren.

  Enfin: vrolijk verder allemaal! Succes!

 104. Hey Anna! Dapper hoor, dat je zo volhoudend bent! That’s the spirit!
  En als het niet hoeven koken helpt, dan is dat voor jou wellicht een goede manier om er weer “in” te geraken..

  Ik heb geen kinderen, maar wel een man met een hongerige maag ;-), maar doorgaans eet hij mee met wat mijn pot schaft en dan maak ik er voor hem rijst of pasta bij. Dat doen we al drie maanden zo en dat gaat prima. En ik ben van het invriezen (das makkelijk, maar ook handig omdat je dan niet dagelijks allerlei lekkers hoeft te weerstaan).

  Ik ben 18.5 kilo kwijt: ik ben heel tevreden, maar het zijn wel hele dure kilo’s. Sinds ik in fase 2 zit gaat het allemaal niet zo snel meer en daar baal ik van. Met iets meer koolhydraten ben ik meteen uit ketose en dan gaat het afvallen ook minder snel. Morgenavond ga ik onwijs genieten van een lopend buffet bij de vega chinees en zondag gaat het roer weer om: even geen reepjes meer, 1 glas cola light per dag en de rest water en thee, 4 zakjes per dag en als maaltijd sla met 2 eieren of ongepaneerd “nepvlees”. En dan kijken of er na een week weer twee kilo af is. Ik ben al aardig afgevallen, maar heb nog steeds plenty kilo’s over. En ik ben nu 2.5 kilo verwijderd van de magische 100 kilo grens…

  Hé, succes en vooral blijven schrijven hier :-)

  Groet,
  Doortje

 105. wat heerlijk voor je Anouk, dat gaat voorspoedig. Blijf doorgaan hoor, niet verslappen, je ziet aan mij hoe lastig het is om weer in het gareel te komen. Anna

 106. Hey allemaal, ik ben op dit moment 3,5 week bezig en ben ongeveer 9 kg kwijt. Ik moet er 19 kwijt dus zit bijna in de helft. En dat op zo een korte tijd. Ik heb nog niet gezondigd. Ben zelfs op familieweekend superbraaf geweest. Af en toe wel eens een moeilijk moment als mijn man iets lekkers maakt voor de kids en zichzelf maar ja…dat hoort erbij zeker? Deze week ook al twee keer 5km gelopen. Met die 9 km gaat dit beduidend beter! Ik kijk er naar uit om binnen week en half naar fase twee te gaan…

 107. Je hebt gelijk Sonja, daar heb ik gisteravond maar eens de tijd voor genomen, om daar bij stil te staan. Want ik krijg het maar niet te pakken. en ik wil dit niet, voel me nu al lamlendig en niet meer in kleding passen. Terwijl ik me al zo lekker licht voelde. Ik geloof dat de knop om is. Heb vandaag ook maar iets heel leuks aangetrokken, had alweer de neiging me te verhullen in mijn oudere, ‘dikkere’ kleding. Dat hielp echt niet.
  Vandaag… Ik ga de aankomende dagen veel berichten teruglezen, me concentreren op dit dieet, dat motiveerde me bij de start ook zo. En de aankomende drie dagen ga ik niet koken voor mijn gezin. Ineens herinner ik me dat ik zo begonnen ben, diepvriespizza, soep uit de vriezer en patat. Zij konden hun geluk niet op en ik hoefde me niet met eten bezig te houden. Mind over matter.

 108. Kijk naar een foto uit je vette tijd Anna, dat helpt bij mij super, dat wil ik echt niet meer!! En bedenk je wat het dieet je al heeft gekost….

 109. Dat is een goed idee Doortje, nou hangt mijn kast natuurlijk wel vol met iets te kleine jurkjes, maar goed. Ik geloof dat ik maandag die iets te strakke, maar superleuke, winterjas voor mezelf ga kopen. Want tot vandaag toe lukt het me niet om in het regime te komen. Zo’n post als die van jou, die helpt. Ik ga me niet laten kisten door mezelf. Hoe gaat het met jou? Jij hebt je streefgewicht al behaald? Lukt het om erop te blijven?
  groeten Anna

 110. Hey Anna,

  Ojeee. 3 kilo erbij. Ik snap dat dat frustreert: anderzijds als je met +3 kilo meteen zo op de rem trapt als jij doet, gaan er volgens mij ook iets goed! Daarmee laat je zien dat je de discipline hebt jezelf weer bij de les te roepen als dat nodig is.. fase 1 is ff niet zo leuk, maar het gaat je zeker lukken!

  Hoe jezelf bij de lurven te pakken? Geen idee! Zoek iets dat bij je past. Koop een supergaaf jurkje dat een maat te klein is. Wellicht stimuleert dat?

  Succes!

 111. Oh help, drie kilo aangekomen. Iets meer zelfs, want er was hier al meer af dan de laatste keer bij de diëtiste… Hoe pak ik mijzelf bij de lurven? De komende vier weken fase 1… Ik weet dat de eerste dagen heel moeilijk zijn en dat ik het echt zelf moet doen. Daarna komt vast die zalige flow van ‘hetvliegterafenikvoelmesuperfit’…Gelukkig geen afspraakjes dit weekend. Anna

 112. hallo dames,
  Zijn jullie nog bezig? Ik heb morgen een afspraak met mijn diëtiste. Het lukt me maar niet om weer in het gareel te komen en ik ben langzaam aan het aankomen. Dat wil ik niet laten gebeuren, dus hoop dat ik met steun v d diëtiste Prodimed weer goed op kan pakken. Het ging zo lekker. Nu moet ik nog 15 kilo afvallen. Dat zou voor het eind van het jaar moeten lukken denk ik.Hoe gaat het met de anderen? Groeten Anna

 113. Ik gebruik zelf geen zakjes meer, heb min of meer mijn streefgewicht bereikt en probeer door koolhydraatarm te eten op gewicht te blijven. Lukt aardig.
  Het zou inderdaad ideaal zijn als je hetzelfde effect voor minder geld zou kunnen bereiken, het is een dure grap.
  Sukses!

 114. @Anna en @ Vlinder

  De samenstelling van de producten welke ik besteld heb zijn nagenoeg hetzelfde als die van PM. Je kan op een product klinkken en dan zie je precies de inhoud.

  Ik ga er even vanuit dat dit geen verschil zal maken in het afvalproces, maar ik hou je op de hoogte ;-)

  Groet,
  Hedwig

 115. @Anna en @ Vlinder
  Ik heb de bestelling nog niet binnen (morgen hoop ik). Maar op de website van ‘Goedkoopsteproteine dieet’ staat precies wat de samenstelling van de producten is. Dit, vergeleken met mijn Prodimed proefpakket is nagenoeg hetzelde. Ik weet ook niet meer precies waar ik de info vandaan heb, dat je net zo goed daar kan bestellen (ook ergens op een forum), maar de persoon die dit meldde was er zeer positief over. Bovendien heb ik het idee dat ze er veel meer producten verkopen dan PM. Ook staat er netjes bij (als je op een product klikt) voor welke fase het geschikt is.

  Groet,
  Hedwig

 116. Hi Anna,
  Ik ben nu inmiddels 2 jaar bekend met PM. Ben toen in korte tijd 15 kilo afgevallen en heb toen ook bijna mijn streefgewicht bereikt. In de tussentijd heb ik verschillende malen produkten van novashops gebruikt. Mijn man viel er mee af, ik totaal niet. Ondanks dat de smaken wel oke zijn (van sommige produkten) merkte ik dat de kwaliteit echt anders is. Vlak voor mijn zomervakantie heb ik produkten van slimdiet gekocht en die zijn wel exact hetzelfde als PM. De prijzen ook. Het enige verschil is dat je daarbij niet begeleid wordt door een dietiste en het aantal smaken is beperkt. Zelf zou ik in de begin fase nog niet op andere zakjes overstappen, maar dat verschilt uiteraard per persoon.
  Sukses met je dieet!

 117. Nog even een tip… informeer bij jouw verzekeraar naar de eventuele dekking van de consulten bij een dietiste. Toen ik bij de dietiste liep zijn mijn consulten 100% vergoed.

 118. hallo Hedwig,
  Ik durf niet goed over te stappen op andere producten, weet jij of de samenstelling van jouw zakjes gelijk zijn aan die van PM?
  groeten Anna

 119. Ik wil graag starten met bio hcg maar welke producten werken het beste als ik het wil combineren met mijn drukke baan (buitendienst)

 120. Goedendag allemaal,

  Ben vandaag begonnen met Prodimed, startgewicht 92,2 bij een lengte van 1,70. Ik wil 20 kg afvallen.
  Ik heb zokuist een bestelling geplaatst via de site ‘Goedkoopsteproteine dieet’. Zelfde soort producten echter aanzienlijk goedkoper.
  Ik lees dat de dietiste hier niet van gecharmeerd zal zijn. Ga 8 sept voor de 2e maal en ben benieuwd hoe zij dit oppakt. Ik zou graag begeleid worden maar de portomonaie is ook niet onbelangrijk, wat jullie (?)

  Groet,
  Hedwig

 121. Hallo dames

  Mag ik met jullie mee schrijven?
  In 2012 ben ik 30 kilo afgevallen met prodimed. Helaas toch weer 9 kilo erbij gesnoept. Samenwonen, heerlijke weekendjes weg, etentjes, jullie kennen het wel.
  Afgelopen maandag gestart, en inmiddels al 2.8 kilo afgevallen!! Gingen jullie in het begin ook zo hard?
  Tijdens mijn vorige prodimed periode heb ik heel actief op het viva forum geschreven. ik merkte toch wel dat je daar een hoop baat bij hebt.
  Zijn er nog mensen hier die alternatieven voor prodimed gebruiken? Dus goedkopere zakjes zegmaar? Ik heb nu alleen PM maar het is zo’n bak geld he.. ;)

 122. Hoi Rosa,

  Ook ik ben een tevreden gebruiker. Wat ik het belangrijkst vind is dat ik me altijd goed heb gevoeld: geen wiebelige benen, niet slap en ik heb geen last van haaruitval. Allemaal symptomen die ik wel regelmatig voorbij hoorde komen bij andere diëten. Maar duur is het zeker: mijn dietiste heeft me bij de start ook heel nadrukkelijk gevraagd of ik het tot het einde kon betalen, omdat het anders zonde is van de investering zowel in inzet als in geld. Ik was gisteren precies 10 week bezig (zit in fase 2) en heb bijgehouden wat ik tot nu toe kwijt ben: Dat is zo’n 1000 euro. Ik ben 16.5 kilo kwijt, dus dat zijn best hele dure kilo’s!

  Ik houd me strak aan de prodimed richtlijnen, maar heb bijv. tijdens een aanbieding van DforDiet 10 doosjes broodmix gekocht á 5 per doosje van 5 zakjes. Dat scheelt €2 per zakje!! En afgelopen week heb ik via de dieet-webshop reepjes gekocht voor €1.79 per stuk, ipv de € 3 euro die Prodimed vraagt. Op die manier hou je’t financieel nog enigzins binnen de perken. Waar ik wel goed op let is de samenstelling van de produkten die niet van Prodimed zijn: gehalte van eiwitten, koolhydraten en vetten moet nagenoeg gelijk zijn.

  De fases waarin je overgaat zijn afhankelijk van het aantal kilo’s die je kwijt wilt. Doorgaans ga je naar fase 2 als je de helft van je kilo’s kwijt bent, naar fase 3 ongeveer 3 kilo van je streef, naar fase 4 nog 1 kilo van je streef en fase 5 is dan zonder prodimedzakjes gezond eten en op gewicht blijven. Ik heb/had heel fors overgewicht en mocht na -14 kilo naar fase 2. De bedoeling was dat na -18 kilo te doen (in 8 weken), maar dat heb ik niet gehaald. Ik heb me er wel volledig aan gehouden dus -14 kilo in 8 weken was alles wat mijn lijf kwijt wou, kennelijk. En na 8 weken is het ook goed je ketose een keer te doorbreken, anders is het een hele grote belasting voor je nieren..

  Blijf lekker actief op dit forum zou ik zeggen: voor steun, vragen en af en toe komt er een kortingscode voorbij om ergens een bestelling te kunnen doen. Succes!

  Groetjes,
  Doortje

 123. Oh ja, ik probeer nu een beetje uit te rekenen hoeveel geld ik kwijt ben als ik het doe.

  Ik heb hier al ergens gelezen dat de meeste in de actieve fase ongeveer 5 zakjes moeten. Maar hoe lang zit je gemiddeld in de actieve fase? En hoeveel zakjes moet je in de andere fases?

  Poee..5 zakjes per dag zou al 105 euro in de week zijn!

 124. Bedankt voor jullie reacties! Ik heb inmiddels ook een mailtje terug van Prodimed zelf. Daar had ik ook een aantal vragen neergelegd. Een intakegesprek blijkt vaak gratis te zijn, dus ik denk dat ik dat maar eens ga doen.

 125. Ik ben ook heel blij met Prodimed. De kilo’s vlogen er gestaag vanaf. En hoewel ik nu al een paar weken door vakantie en familieomstandigheden loop te rommelen en me er niet aan kan houden, ben ik amper twee kilo aangekomen. Ik heb al een paar keer een doorstart willen maken, maar het lukt niet. Deze week nog even doorrommelen, ik ga vrijdag echt weer beginnen, alles is dan weer rustig, iedereen hier aan het werk en naar school.. Sarah heeft gelijk, het is een wereld van verschil. En zeker als je nog zo jong bent Rosa, reken af met die kilo’s voor de rest van je leven. Ik ben 50 en wil die kilo’s er nooit meer aan hebben. Ik ben er vrijdag weer en ga dan veel posten, ik merk dat het steunend is.
  groeten Anna

 126. Hi Rosa. Ik denk dat je idd op mijn reactie reageert, maar is niet erg, iedereen kan het lezen ;-)

  Mijn diëtiste vertelde me onlangs op een consultatie over een klant die ze heeft gehad, hij had 10kg overgewicht, maar wat hij ook deed het lukte niet om af te vallen, pluspunt, hij kwam ook niet meer bij. Door Prodimed te gaan doen is zijn metabolisme terug goed op gang gekomen en is hij eindelijk van zijn overtollig gewicht verlost geraakt. Waarschijnlijk dan ook een oplossing voor jou?

  Mensen zijn heel sceptisch over diëten en gaan altijd zeggen als je stopt, kom je het zeker dik en dubbel terug bij. Ik neem dit met een korreltje zout. Het hangt er allemaal vanaf, als je stopt met het dieet hoe je terug gaat beginnen eten. Bij veel diëten is het van ok even op mijn eten letten en hup erna terug alle remmen los. Dan kom je inderdaad alles terug bij. Bij Prodimed is het zo dat je evolueert in fases. In de laatste fase eet je terug normaal (onderhoudsfase) en eet je gewoon gezond. Als je die levenstijl gewoon aanhoud ga je niet alles terug bijkomen hé. Ik heb voor mezelf wel een marge die ik wil bereiken. Ik wil met Prodimed tot 60kg gaan en wil uiteindelijk tussen de 60 en 65 wegen. Ik geef me dus een beetje marge voor als je nog iets zou bijkomen na het dieet.
  Maar als je na Prodimed gewoon terug à volonté alles begint te eten wat voor je neus ligt ja dan kom je het inderdaad terug bij.

  Ook is het zo dat ik van plan ben om na Prodimed ook om het eerste jaar om de twee maand ofzo nog langs de diëtiste te gaan om mijn gewicht in het oog te houden en daarna misschien om de 6 maand ofzo. Maar dat je nog steeds een stok achter de deur hebt.

  Ik ben heel blij met Prodimed, ik heb nu een dochtertje van 6 maand, we zijn op huizenjacht (en ondertussen ons huis aan het verkopen), werk fulltime en veel tijd en zin heb ik niet om nog elke dag te gaan sporten. Zonder deze oplossing had ik het niet volgehouden om te kunnen afvallen. Ik heb al verschillende dingen gedaan, maar ging zodanig traag dat ik dat niet volhoud (ik moet in totaal 30 kg af, nu nog 13). En het pluspunt is ook, ik voel me beter, 17kg minder meesleuren is echt een wereld van verschil!

 127. Hey,

  Het kan zeker hoor. Ik ben nu op 2,5 maand 17 kg kwijt geraakt. Had sneller gekund als ik minder had gezondigd. De eerste maand heb ik me er volledig aangehouden. Maar dan heb ik me toch af en toe wat gegund, uiteraard niet elke dag iets, maar toch wel ’s avonds eens af en toe een normale maaltijd ertussen en dan in mijn verlof heb ik er twee weken niet echt naar gekeken.
  Ik ben nu sinds een week ook gestart met fase 2. Ik wil nog 13 kg kwijt.

  Ik ben 1m65 en ik wil naar 60kg gaan (als dat lukt). Ik wil uiteindelijk tussen de 60 en 65 kg gaan weken, als ik tot 60 ga, geef ik mezelf nog een beetje marge voor als je na fase 5 toch nog terug zou gaan bijkomen. Als ik tot 65 zou gaan, heb ik geen marge.

  Doortje, in fase 2 mag je inderdaad de repen. Verder heeft de diëtiste me niet vertelt dat je dit niet zou mogen combineren met sommige producten.

  • Hallo allemaal,

   Allereerst hoop ik dat ik dit allemaal goed doe. Als ik specifiek op jou reageer Sarah, sorry dan! Overigens vind ik het knap dat je al zo veel bent afgevallen. En misschien kun jij mij wel helpen met een paar vragen.

   Ik zit er over na te denken om met dit dieet te beginnen. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel gesport als ik nu doe en er gaan maar geen kilo’s af. En nee, helaas, het wordt bij mij ook niet omgezet in spier. Niet te zien in ieder geval haha…

   Ik vraag me alleen af of dit echt gezond is. Ik hoor altijd van die enge scenario’s over dit soort diëten, bijvoorbeeld dat je heel erg veel aankomt als je stopt met de zakjes enz. Een vriendinnetje van mij die diëtiste in opleiding is, is er ook al geen fan van dus dat helpt ook niet. Daarnaast vraag ik me af of ik meteen straatarm ben als ik met dit dieet begin. Op hoeveel kosten moet ik ongeveer rekenen? Voor degene die extra informatie nodig hebben om deze vraag te beantwoorden: Ik ben in de 20, ben ongeveer 1,70 en weeg 85 kilo. Mijn BMI is veel te hoog en er moet zeker 17 kilo af.

   Hopelijk kunnen jullie mij een beetje wegwijs maken. Alvast bedankt!

 128. Dag iedereen, nieuw op het forum. Morgen begin ik er aan! Eerste dag met prodimed. Zeer gemotiveerd om er aan te beginnen. Volgens voedingsconsulente kan ik 19 kg verliezen tegen 12/12. Ik weeg nu 84 kg voor 1m66 dus ik zou naar 65 gaan in 4 luttele maanden…. Ik geloof in het dieet maar ben toch bang dat dit doel wel heel hoog gegrepen is … We zullen afwachten zeker?

 129. @ sonja ik heb net als jij…bang om straks weer normaal te gaan eten. Had voor mezelf als doel min 20 kilo maar het gaat zo lekker dat ik maar door ga voor de 30 kilo. Ik zit nu in fase drie en gebruik sinds 2 maanden geen prodimed meer, maar ben overgestapt op novashops! Ze hebben daar veel meer producten en stukken voordeliger. Moet er wel bij vermelden dat ik sinds 6 weken niet meer naar mijn diëtist ga, deze verkocht de prodimed maar werd wat minder toegankelijker toen ik haar melde dat ik novashops deed! het was alleen wegen en ik kon weer weg. Aangezien je toch zelf wat ervaring krijgt en voelt wat je lichaam wel en niet nodig heeft ben ik maar op eigen houtje verder gegaan, met resultaat! in ruim vier maanden nu 23 kilo kwijt. Ik neem nu het ontbijt en twee tussendoortjes aan eiwit producten het avondmaal vis of vlees met groenten en af en toe een boterham als lunch of wat fruit. bevalt mij zo prima en ik val toch nog af, wel niet zo snel meer maar ben heel tevreden.

 130. Hallo,

  Even een kleine vraag tussendoor: ik begin een hoop producten zat te worden, dus ik wil graag met repen beginnen. Kan dat in fase 2? Internet geeft niet echt uitsluitsel..
  Ergens heb ik gelezen dat je repen niet mag combineren met havermout of brood op één dag.. Heeft iemand zich hier (niet) aan gehouden en ondervonden of het effect heeft op je afvalproces?

  Groetjes,
  Doortje

 131. Hey Doortje je gaat harder dan mij haha, bij mij is de stand na 8,5 week -13,1 Kg. Ben ik ook blij mee hoor, en het stukje vlees vis of kip s’avonds is echt heerlijk, ik zit nu bijna 3 weken in fase 2 en het gaat nog steeds super!
  Ben er alleen wel een beetje huiverig voor om straks weer gewoon te gaan eten. Dan krijg je overal weer de smaak van te pakken en sla je mss weer door, wat ik echt niet meer wil. Voel me super zonder die kilo’s.
  Ben nog niet aan de -20 dus we gaan vrolijk verder, het verveelt me nog steeds niks en geniet s’morgens nog steeds van mijn havermout!!
  Dames, zet hem op hé!!

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com