Princess Hair Review en Ervaringen

Voor veel vrouwen is een mooie haardos een belangrijk onderdeel van hun uiterlijk. Ook bij het ouder worden willen veel vrouwen zo lang mogelijk een mooie, meisjesachtige haardos behouden. Een van de minder bekende middeltjes om het haar te beschermen is een haarmasker. Princess Hair is een van de merken die zo’n haarmasker aanbiedt. Helpt een haarmasker echt om je haren te beschermen?

Wat is Princess Hair?

Princess Hair is een haarmasker. Een haarmasker kan gebruikt worden om een beschermend laagje om je huid heen aan te brengen. Verschil tussen een haarmasker en een conditioner is dat een haarmasker langer blijft zitten. Een haarmasker blijft gewoonlijk tussen de 3-5 minuten zitten op je hoofdhuid, zodat deze goed kan intrekken. Zowel een haarmasker als een conditioner bevatten stoffen die ervoor zorgen dat de haarschubben zich afsluiten. Hierdoor worden de haren beter beschermd.

Waar de meeste haarmaskers van grote cosmeticamerken eigenlijk alleen maar chemische ingrediënten bevatten, heeft Princess Hair een groot aantal natuurlijke toevoegingen. Belangrijkste toevoegingen zijn kliswortel-, argan-, kaneel-, en kokosolie en vitaminen A en E. Hebben deze toevoegingen zin?

Princess Hair Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Princess Hair ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 22 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Princess Hair graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Princess Hair geschikt?

Princess Hair is in principe geschikt voor iedereen. Alleen als je een gevoelige of geïrriteerde hoofdhuid hebt kan er een reden zijn om Princess Hair links te laten liggen. Overigens is de uitwerking van het haarmasker wel verschillend bij iedereen (zie hiervoor de rest van deze review).

Is Princess Hair effectief?

Princess Hair bevat acht verschillende ingrediënten die je niet vindt in de haarmaskers van grote cosmeticaconcerns. Voordat we naar de resultaten van de praktijktest gaan, kijken we eerst naar de effectiviteit van de verschillende ingrediënten van Princess Hair.

Kliswortelolie

Kliswortel is een plant die van oudsher veel gebruikt wordt in middelen tegen haaruitval. Veel andere producten die specifiek op haaruitval gericht zijn gebruiken. Of het werkt? Er is geen wetenschappelijk bewijs. Als het werkt, dan komt het door het effect dat het middel heeft op de hoofdhuid. Kliswortel heeft namelijk een ontstekingsremmend effect en wordt daarom ook veel gebruikt in traditionele cosmetica (bron).

Arganolie

Aan Arganolie wordt een hydraterende werking op het haar toegekend. Deze werking is niet bewezen, maar arganolie kan wel helpen om het haar te beschermen nadat het geverfd is (bron).

Vitamine A en E

Vitamine E is een krachtige antioxidant. In de enige studie die specifiek gericht is op de invloed van Vitamine E op het haar, namen de proefpersonen vitamine E in. Hieruit bleek dat het haar er een stuk beter uit zag na verloop van tijd (bron). Over vitamine A zijn de meningen verdeeld. De haarfollikels worden geactiveerd door vitamine A, maar er zijn ook aanwijzingen dat vitamine A juist leidt tot haaruitval (bron).

Kokosolie

Er is een onderzoek gedaan naar de effecten van zonnebloemolie, minerale olie en kokosolie op het haar. Kokosolie kan makkelijk doordringen tot de haarzakjes en beschermt het haar op deze manier tegen het verlies van eiwitten (bron).

Kaneelolie

Kaneelolie heeft een positief effect op de huid en werkt tegen schimmelinfecties (bron). Op deze manier kan het helpen om roos te voorkomen.

Test met proefpersonen

Er is maar een manier om Princess Hair goed te testen en dat is door middel van een test met proefpersonen. Tien vrouwen met verschillende haartypen gebruikten Princess Hair een maand lang.

De resultaten uit de test liepen uiteen. Een paar vrouwen met wat dunner haar vonden dat hun haar te dik werd als gevolg van het haarmasker. Het haar werd hierdoor wat slierterig, zeker omdat het niet zo makkelijk is om het haarmasker overal even gelijkmatig aan te brengen. Ook iemand met krullend haar was niet zo tevreden, omdat de krullen wat minder mooi gevormd werden.

Vrouwen met wat droger of wat dikker haar waren juist blij met Princess Hair. Hun haar voelde wat mooier en natuurlijker aan. Het haar glansde mooi en was goed beschermd tegen verdere uitdroging.

Uiteindelijk merkten alle vrouwen wel dat hun haar gezonder was. Er was minder haaruitval en het haar zag er over het algemeen wat beter uit. Ook waren er minder gespleten haarpunten. Deze waren echter niet helemaal verdwenen. Geen van de vrouwen had last van roos, dus deze werking hebben we niet kunnen testen.

Wat kost Princess Hair?

Een verpakking Princess Hair, genoeg voor vier weken, kost €49.

Voordelen

Princess Hair beschermt het haar goed. Het haar ziet er een stuk beter en glanzender uit

Nadelen

Princess Hair is niet geschikt voor ieder haartype. Met name als je wat dunner haar hebt is een haarmasker ‘too much’ en werkt een conditioner beter.

Conclusie

Princess Hair is een haarmasker met veel verschillende toevoegingen die een gunstige werking heeft op sommige haartypen. Heb je van nature wat dunner haar, dan is het wellicht een beetje te veel van het goede. Het enige dat sommige vrouwen weerhoudt om gebruik te blijven maken van Princess Hair is het prijskaartje. Met €49 per verpakking is het een stuk duurder dan haarmaskers van de drogist.

320 Reacties

 1. Hallo,
  Ik heb last van haar uitval hierdoor is mij
  dikke haardos behoorlijk uitgedunt. Heb van alles geprobeerd om de haar uitval te stoppen maar tot nu toe heeft niets geholpen. Ik zou graag willen testen.

 2. Hoi,
  Ik wil dit product proberen omdat ik onlangs mijn haar moest scheren omdat het zo beschadigd was. Ik heb nu bijna geen haar op mijn hoofd en heb een kale plek. Ik vind het erg jammer. Ik will graag mijn haar terug maar sterker, langer en gezonder natuurlijk. Ik wou de masker kopen maar ben bang dat hij niet werkt. Dus alsublieft stuur het naar mij. Als hij werkt zou ik heb zeker aanraden aan mensen die ook last hebben van kale plekken

 3. Beste verleden jaar ben ik naar een kapper geweest met de vraag mijn blonde haren een beetje lichter te maken, bij gevolg ze hebben mijn haar compleet gebleached met als resultaat volledig wit haar!! Ondertussen ben ik al een jaar aan het proberen mijn haar te herstellen heb ondertussen ook al mijn haar moeten laten knippen komende van lengte halfweg mijn rug tot net boven mijn schouders!!

 4. Hoi Miriam,

  Ben een tijdje aan het zoeken geweest en ben zo op jouw artikel terecht gekomen. Jouw artikel heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar de werking van het product.
  Samen met mijn vriend zou ik graag als proefpersoon onze ervarigen willen delen.

  Mijn vriend is van Afrikaanse afkomst en heeft een terugtrekkende haarlijn en kale plekken. Ik ben NL’er, heb haaruitval, gespleten punten, roos en dof haar. Beide midden 20.

  Hoor graag van je of een van ons of beide interessant zijn als deelnemer.

  Groeten,
  Amanda

 5. Van haar typen heb ik geen verstand wel weet ik dat bovenop alles weg is de laatste tijd komen er weer sprietjes boven wellicht door calcium gebruik
  Ik benieuwd welk effect prinsess daar op kan hebben

 6. Zou dít even mooi zijn? Ik heb krullen.. maar het groeit langzaam. Wat zou het mooi zijn als daar wat tempo in komt! Ik zou het graag willen uitproberen!

 7. Hallo

  Ik wil graag dit product proberen
  Mijn haar is snel uitgevallen binnen 1 jaar
  En Ik zie nu mijn hoofdhuid
  Ik zit te twijvelen om dit te bestellen
  En zou het daarom graag willen proberen
  Im heb veel vrienden die met die probleem zitten dus wie weet kan ik het hun aanbevelen

 8. Hoi,
  Ik wil dit product proberen omdat ik onlangs mijn haar moest scheren omdat het zo beschadigd was. Ik heb nu bijna geen haar op mijn hoofd en heb een kale plek. Ik vind het erg jammer. Ik will graag mijn haar terug maar sterker, langer en gezonder natuurlijk. Ik wou de masker kopen maar ben bang dat hij niet werkt. Dus alsublieft stuur het naar mij. Als hij werkt zou ik heb zeker aanraden aan mensen die ook last hebben van kale plekken

  • Hallo,

   Graag zou ik mee wil product willen uitproberen. Heb last van haaruitval en heb van alles geprobeerd, maar helaas zonder resultaat. Ik hoop zo dat dit gaat helpen.

 9. Beste
  Graag wil ik testpersoon zijn
  Bij voorhoofdhaargrens breekt haar gemakkelijk af en ook rondom kruin vrij dun. Wil dolgraag weer vollere en gezondere haardos hebben, als vrouw.

 10. Lieve haar princessen,

  Graag zou ik hair princess willen testen? Om mijn volle bos na zware ijzer gebrek te herstellen op een versnelde manier.

  Ik ben zo benieuwd.. mocht het helpen dan zal ik het delen onder mijn 90.K followers.

  Warme groet,
  Sabah

 11. Geachte,
  Omdat ik kalend ben op mijn hoofd, wil ik dit testen om te kijken of dit werkt.
  Bij succes zal ik dit zeker bij vrienden en kennissen aanraden.
  Met vriendelijke groet,
  Pieter.

 12. Hallo,

  Heb lichte baard groei met VEEL kale plekken
  Tussendoor waar ik ontzettend VEEL van baal.

  Ik zou het graag willen testen in de hoop dat al mijn kale plekken weer baardhaar gaat groeien.

  Mocht het effect hebben dan zou ik het zeker aanraden aan vrienden en familieleden etc.

  Mvg,
  Hawid

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.