PreCon BCM Dieet Review

Afvallen in 2021

Het BCM Dieet- en Leefstijlprogramma biedt een wetenschappelijk onderbouwde methode om lichaamsgewicht te verminderen.

Het Precon BCM dieet is een dieet van Duitse origine. Het dieet is gebaseerd op een aantal eiwitrijke shakes en andere eiwitrijke producten zoals repen en soepen. Deze kun je gebruiken om gangbare maaltijden, zoals ontbijten en lunches te vervangen.

Wat is het Precon BCM-dieet?

Het Precon BCM-dieet is een dieet dat op basis van eiwitrijke producten werkt. In het assortiment vind je shakes in vijf verschillende smaken, te weten vanille, choco, banaan, aardbei en cappuccino. Tevens heb je de keuze uit repen in vijf verschillende smaken. Heb je behoefte aan een warme maaltijd, dan kun je een van de vijf verschillende soepen proberen. Tot slot kent het dieet een kruidendrank. Deze kruidendrank zou ervoor moeten zorgen dat je de moeilijke momenten waarop je honger hebt doorkomt.

Precon Dieet Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Precon BCM ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 34 plaatsen beschikbaar

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Precon BCM graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Het door artsen en voedingswetenschappers ontwikkelde BCM Programma gaat hierbij uit van een gecombineerde aanpak:

  • Deskundige begeleiding door een PreCon adviseur in de omgeving, die tevens arts is.
  • Verantwoord gewichtsverlies, ondersteund door zorgvuldig samengestelde BCM producten.
  • Lange termijn succes door het aanleren van een nieuw leef- en eetpatroon.
  • Uitwisseling van ervaringen met andere deelnemers aan het programma.
  • Regelmatige controle van de resultaten door meting van de lichaamssamenstelling.

Precon en BCM

BCM is ontwikkeld door PreCon. Dit bedrijf is sinds 1986 in Duitsland actief op het gebied van gezondheidsbevordering met het BCM Dieet- en Leefstijlprogramma. Dit adviesprogramma is door voedingswetenschappers en artsen ontwikkeld en wordt in Europa door ruim 2.000 adviseurs begeleid. In Nederland werken op dit moment zo’n 60 artsen met het programma.

timfit maandpakket

Het principe van het computerdieet volgens de PreCon-methode is het eet-en leefpatroon te veranderen. Er zijn drie eetmomenten per dag zonder tussendoortjes. Wat volop gegeten mag worden zijn brood, aardappels, rijst,pasta’s en fruit. Verder is het belangrijk om matig met eiwitten en vet te zijn.

PreCon is ook bekend van de BCM Dieet Methode.

Wil je wat sneller afvallen, dan kun je beginnen met speciaal ontwikkelde maaltijdvervangers, de zogenaamde shakes. Die bestaan uit hoogwaardige voedingsstoffen, waardoor u elke dag voldoende binnenkrijgt en geen honger heeft. Door maar drie keer per dag te eten, kan het lichaam in de tussenliggende tijd optimaal vet verbranden. Bij tussendoor eten gaat iedere keer de insulinespiegel omhoog en heeft het lichaam te weinig tijd om overtollig vet te verbranden. Als we tussendoor gaan eten, houden we ook honger. Voor iedere maaltijd kun je maximaal drie kwartier uittrekken. Zo heb je de tijd om rustig te eten en duurt de insulinepiek niet zo lang. Zorg ook dat je rustig eet en niets anders doet, zo raak je sneller verzadigd. Je kunt vier of vijf boterhammen eten en ook ’s avonds voldoende pasta of aardappels opscheppen, maar houd in de gaten dat dan bijvoorbeeld de saus niet te vet is.

Zoals met veel eiwitdiëten, werkt ook BCM met een stappenplan. In de eerste fase neem je dagelijks vijf porties Precon Start. Dit is een shake met een iets aangepaste samenstelling ten opzichte van de shakes die je later tijdens het dieet gebruikt. Buiten de Precon Start drink je verder alleen maar water. Deze fase duurt maar een paar dagen.

In de tweede fase van het dieet eet je een vaste maaltijd. De andere twee maaltijden vervang je door Precon-maaltijden, een shake, een reep of een soep. De vaste maaltijd bevat ongeveer 500-600 calorieën en je kunt gebruik maken van een van de recepten op de website. Zo ben je er zeker van dat je recept voldoende voedingsstoffen bevat en niet te veel calorieën. Deze fase volg je tot je op gewicht bent.

In de laatste fase van het dieet vervang je hoogstens een maaltijd door een Precon-maaltijdvervanger. Je volgt dan de recepten die op de website staan. Desgewenst kun je nog een Precon-maaltijd eten. Tijdens deze fase van het dieet is je gewicht stabiel of val je nog een klein beetje af.

Voor wie is het Precon-dieet geschikt?

Het Precon-dieet is in principe geschikt voor iedereen die gewicht wil verliezen. De producten behorende bij het dieet zijn vegetarisch. De shakes en de soepen bevatten ook geen gluten. Als je problemen hebt met je nieren, kun je beter eerst even contact opnemen met een arts. Diëten met veel eiwitten kunnen slecht zijn voor de nieren (bron).

Is het Precon BCM-dieet effectief?

Uiteraard zijn we razend benieuwd of het Precon-dieet effectief is. In de komende paragrafen lees je de uitkomsten van ons wetenschappelijk onderzoek. Ook lees je wat onze proefpersonen van het dieet vonden.

Wetenschappelijke basis

Alle diëten op basis van eiwitrijke producten zijn gebaseerd op dezelfde wetenschappelijke principes. Het