Afvallen in 2021
powerslim logo

‘6 tot 9 kilo gewichtsverlies in 4 weken’ is de slogan van het eiwitdieet van PowerSlim Nederland. 6 tot 9 kilo kwijt raken binnen vier weken klinkt ons natuurlijk allemaal als muziek in de oren. Het dieet is dan ook zeer populair, zeker gezien de meer dan 3000 echte ervaringen met PowerSlim. In dit artikel lees je onze ervaringen met het PowerSlim dieet en leggen wij uit waaraan het dieet zijn werking ontleend.

Allereerst zullen wij ingaan op de vraag wat PowerSlim precies is en hoe de werking van het dieet is. Vervolgens leggen we de verschillende fasen van het dieet uit. Voordat we naar de voor- en nadelen van het dieet gaan, werpen we een blik op het PowerSlim assortiment.

Verantwoord afvallen met PowerSlim

PowerSlim is een zogeheten eiwitdieet. Tijdens de beginfase van het dieet eet je zoveel mogelijk eiwitten en zo min mogelijk koolhydraten en vetten. Op deze manier raak je snel gewicht kwijt. In de latere fasen van het dieet ga je langzamer over naar andere fasen waarin je meer verschillende producten mag eten. We hebben PowerSlim ook besproken in het artikel Afvallen met Shakes.

Voor het PowerSlim dieet maak je gebruik van de speciale producten die het bedrijf ontwikkeld heeft voor het dieet. Er is een groot assortiment met voedingsmiddelen voor alle momenten van de dag; van maaltijden tot snacks, desserts en dranken.

Persoonlijke benadering

Een van de belangrijkste pijlers van PowerSlim is de persoonlijke benadering. Zo kun je online begeleiding krijgen van een voedingsdeskundige. Daarnaast is het mogelijk om je te laten adviseren in een van de sportscholen van HealthCity. Op deze manier krijg je niet alleen een programma dat op maat voor jou is gemaakt, je kunt ook vragen stellen of je laten coachen als dat nodig is.

De werking van PowerSlim

powerslim ervaringen
powerslim ervaringen

PowerSlim is een eiwit of proteïnedieet dat ervoor zorgt voor een verandering in de stofwisseling. Dit vindt plaats door een minimale aanvoer van vetten en koolhydraten. Drie dagen na de start van het dieet zijn de aanwezige suikers in ons lichaam volledig opgebruikt. Zolang er geen nieuwe koolhydraten worden aangevoerd, moet ons lichaam andere bronnen aanspreken om aan energie te komen. Op dat moment worden je vetreserves aangepakt waardoor je automatisch af gaat vallen. Een voordeel van een eiwitdieet is dat je wel vet maar geen spiermassa verliest. (bron)

In het PowerSlim dieet eet je bijzonder weinig koolhydraten. Koolhydraten en vooral ‘snelle suikers’ zoals de suikers in snoep en chocolade zorgen ervoor dat je suikerspiegel snel stijgt. Als er te veel suikers in je bloed zitten ga je jezelf futloos voelen, waardoor de kans groot is dat je nog meer gaat eten. Je komt niet alleen in een vicieuze cirkel terecht, maar je voorkomt ook dat je lichaam vet gaat verbranden.

Voorkom het jojo-effect

De consumptie van eiwitten zorgt er verder voor dat het gewichtsverlies duurzaam is. Als je lichaam een tekort heeft aan energie spreekt het normaal gesproken altijd eerst de spiermassa aan voor energie. Als je echter veel eiwitten eet blijft je spiermassa in stand en gaat je lichaam vet afbreken om in de energiebehoefte te voorzien. Doordat de spiermassa in stand blijft, blijft je calorieverbruik in ruste even hoog. Dit voorkomt het beroemde jojo-effect.

Powerslim Voedingsdeskundige

Tijdens het dieet krijg je online begeleiding en ondersteuning van een voedingsdeskundige. Voordat je met het dieet begint doorloop je een uitgebreid intake gesprek. Tijdens deze anamnese wordt onder andere je BMI, vetvrije massa en spiermassa gemeten. Vervolgens stel je samen met je voedingsdeskundige persoonlijke doelen op en krijg je een stappenplan dat afgestemd is op jouw lichaam en op jouw doelen.

In het verleden hebben verschillende Bekende Nederlanders waaronder Willeke Alberti hebben PowerSlim producten gebruikt gevolgd. Ze is hier destijds 9 kilo mee afgevallen. Ze is razend enthousiast over Power Slim en het is gemakkelijk vol te houden. Inmiddels is ze veel onderweg met haar theatertour en treed ze veel op. Op het podium moet je er goed uitzien. En dat doet ze. Broer Tony Alberti volgt het goede voorbeeld van Willeke en is inmiddels al bijna 20 kilo verloren.

De vier fasen van Powerslim

Zoals ieder eiwitdieet werkt ook het PowerSlim dieet met vier afzonderlijke fasen.

powerslim 4 fasen tabel
powerslim 4 fasen tabel

Powerslim Fase 1

Fase 1 is de strikte fase. In deze fase zal je snel afslanken. Door het weglaten van koolhydraten komt je lichaam in ketose ( vetverbranding). Als je 80% van het gewenste gewichtsverlies bereikt hebt, ga je over naar fase 2. Je neemt PowerSlim producten aangevuld met groenten en in beperkte mate vlees of vis.

Powerslim Fase 2

Fase 2 is de overgangsfase. In de overgangsfase ga je de laatste kilo’s afvallen en bereik je je streefgewicht. Stap voor stap leer je samen met je PowerSlim coach een gezond voedingspatroon aan. In deze fase komen koolhydraten in beperkte mate weer terug in de voeding, bijvoorbeeld in de vorm van brood en fruit.

Powerslim Fase 3

Fase 3 is de stabilisatiefase. In de stabilisatiefase leer je gezond eten om je nieuwe gewicht te stabiliseren en te behouden. Alleen de tussendoortjes gebruik je nog van PowerSlim. Als je veel gewicht moet verliezen blijf je langere tijd onder begeleiding van je coach. De PowerSlim producten vallen langzaam weg uit je dieet. In de derde fase werk je langzaam aan overgang naar normale voeding.

Powerslim Fase 4

Door de voorgaande stappen weet je nu precies welke producten en hoeveelheden je het beste kunt eten. Om op gewicht te blijven kun je ervoor kiezen om af en toe een PowerSlim coach te bezoeken. Normale voeding en veel beweging is essentieel tijdens deze fase.

Powerslim Producten

Er zijn veel PowerSlim producten verkrijgbaar. Voor alle maaltijden van de dag zijn er verschillende producten op voorraad. Zo heb je 17 verschillende soorten ontbijtjes, tal van snacks en repen voor tussendoor. Ook zijn er 17 verschillende hoofdmaaltijden te koop. Begin je net met het dieet, dan kun je ook gebruik maken van het startpakket.

In de loop der jaren hebben veel mensen ook allerlei recepten ontwikkeld waarmee je de maaltijden van PowerSlim net even iets lekkerder kunt maken. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met wat je beter wel en niet kunt eten.

PowerSlim Recepten

Voor de verschillende Fase van het PowerSlim Dieet zijn recepten beschikbaar.Om een indruk te krijgen volgt hieronder een recept dat bereid is met PowerSlim ingrediënten.

Ingrediënten

powerslim recepten
powerslim recepten

– 12 zakjes Power Slim galettes
– 2 el zonnebloemolie
– 1000 gram magere Franse kwark
– 3 zakjes Power Slim yoghurt red fruit
– 1 verpakking gelatineblaadjes

Bereiden

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Maal de galettes fijn in de keukenmachine. Meng met de zonnebloemolie en verdeel het mengsel over de bodem. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Roer de inhoud van de 3 zakjes Power Slim yoghurt red fruit door de kwark met een garde. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in een bodempje koud water. Warm het water met de blaadjes op in het pannetje totdat deze volledig opgelost zijn. Even laten afkoelen en dan door de kwark mengen. Stort het mengsel in de springvorm en laat het geheel opstijven in de koelkast.

Powerslim België

Naast Powerslim Nederland bestaat er ook een Vlaamse tak van het Power Slim concept. Power Slim België werkt ook op basis van eiwitten maar is daarnaast onder andere uitgebreid met de bekende Powerplate en Power Wrap.

Voordelen

 • Het PowerSlim dieet is gebaseerd op wetenschappelijke aannames. Het is bewezen dat je goed kunt afvallen met behulp van eiwitrijke diëten. Dit komt omdat je minder snel honger krijgt én omdat je spiermassa behouden blijft.
 • PowerSlim heeft een ruim assortiment met verschillende soorten voedingsmiddelen. Op deze manier verveelt het dieet niet snel. Er is een extra ruime keuze aan tussendoortjes (de producten die je het langst blijft gebruiken). Dit maakt het makkelijker om het dieet vol te houden.
 • PowerSlim werkt met fases. De eerste fase is het zwaarst en het strengst. Dit geeft je echter wel een doel om naar toe te werken; het moment dat je over mag naar de volgende fase.
 • Je kunt het dieet eenvoudig onder begeleiding volgen in een van de sportscholen van HealthCity. Daarnaast kun je online coaching, begeleiding en advies krijgen bij PowerSlim zelf. Dit zorgt voor een extra stok achter de deur, bijvoorbeeld door dat je op lastige momenten vragen kunt stellen.

Nadelen

 • Met name in de eerste fase van het dieet is het dieet erg zwaar. Je kunt er dus even last van krijgen in je dagelijks leven, met name tijdens de eerste drie dagen, als je lichaam nog niet over geschakeld is op de vetverbranding. Dit betekent ook dat het moeilijk is om het dieet vol te houden.
 • Vooral tijdens de eerste fase van het dieet is het lastig om naar sociale gelegenheden (feestjes, borrels, etc.) te gaan omdat je tijdens deze fase je heel strikt aan het dieet moet houden. Zondig je namelijk, dan duurt het dagen voordat de verbranding van vet weer op gang komt.

Conclusie

Het PowerSlim eiwitdieet heeft een bewezen werking. Door middel van het eiwitdieet heb je een unieke kans om je voedingspatroon vanaf het begin af aan op te bouwen. In het begin is het even zwaar om eigenlijk alleen maar eiwitten te eten, maar des te verder je komt in het dieet, des te meer dingen je kunt eten. Door de reset van je voedingspatroon kun je daarna blijvend gezond en fit blijven. Dit zien we ook terug bij andere eiwitdhakes waaronder Dieet Pro.

Om je te helpen bij het afvallen heeft PowerSlim een groot assortiment met verschillende maaltijden en snacks voor ieder moment van de dag. Het grote assortiment maakt het makkelijker voor je om het dieet vol te houden. Een andere belangrijke factor is de begeleiding die je krijgt. Je kunt persoonlijke begeleiding krijgen online via een voedingsdeskundige, maar dit kan ook persoonlijk in een van de HealthCity sportscholen.

Het resultaat van PowerSlim is dan ook blijvend gewichtsverlies. Dit betekent natuurlijk niet alleen dat je lichter bent, maar ook dat je er beter uitziet en je beter voelt. Wil je beginnen met het dieet? Zoek dan eenvoudig een coach bij jou in de buurt via de website van PowerSlim.

Groeten,

RECENSIEOVERZICHT
Haalbaarheid
Begeleiding
Productkeuze
Prijs
Vorig artikelWat is de Harris en Benedict Formule?
Volgend artikelSlimHCA Review en Ervaringen

3186 Reacties

 1. Power Slim is alleen een SLIM gejat marketing concept.
  Zolang mensen geloven in gebakken lucht blijven ze zoveel betalen.
  Al die producten komen ergens anders weg en de inhoud van KETOSE is gewoon dubieus te noemen voor je organen.
  Eet je iedere dag normaal vlees of vis, veel groente en niet zoveel aardappelen of pasta en laat je snoep etc achterwege, drink je 2 liter water per dag en ga je bewegen, val je ook af.
  Voor die 90 euro per week kun je heel veel boodschappen doen en als je samen met een paar mensen een wandelclubje maakt waar mee je je ervaringen deelt ben je er ook. Voor die bespaarde 5000 euro kun je toch ECHT hele leuke andere dingen doen.

  • Hoi Esther, wat geweldig. En hoe gaat het nu? Ik ben begonnen op 24 april. Heb me nog niet gewogen. Pas komende vrijdag 11 mei eerste afspraak. Voel me gisteren en vandaag echt niet goed, overgeven en maagpijn. Kramp in mn benen en vreselijk moe. Doe alles precies volgens de regels. Hoopte juist op een fit gevoel

  • Hoi Anna, ik ben maandag begonnen, ben op vakantie geweest en was al veel te zwaar maar nu na de vakantie helemaal! Ik ga dinsdag 3 april wegen, je hoort het. Succes !

  • Ja ik ben net (weer) begonnen met powerslim. Er moet véél af, maar vorig jaar 12 kilo afgevallen en er toen mee moeten stoppen helaas. Nu weer goed bezig, want ik weet dat het werkt!