Polikliniek voor vage klachten

Afvallen in 2021

Je kent het misschien wel, van die vage pijntjes in je lichaam waar geen medische verklaring voor te vinden is. Als de huisarts niets kan vinden bestaat de kans dat je wordt doorverwezen voor verder onderzoek naar het ziekenhuis. Bij veel patiënten komt uit die onderzoeken echter geen duidelijke oorzaak van de klachten. Voor deze groep patiënten wordt in de zomer van 2008 een polikliniek geopend in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Initiatiefnemers van het VU en Stichting Buitenamstel Geestgronden verwachten veel belangstelling voor hun polikliniek.

In de nieuwe kliniek zullen psychologen psychiaters en medisch specialisten zo veel mogelijk samen naar de patiënt kijken. Het aantal mensen met onbegrepen aandoeningen, zoals het vermoeidheidssyndroom ME/CVS, is de laatste jaren sterk toegenomen.
Het VU Medisch Centum onderhandelt nog met verzekeraars over de financiering van de kliniek.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.