Pioppi Dieet Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

De laatste tijd is het Pioppi Dieet flink in het nieuws. Waarom is zijn Pioppi dieet recepten zo in het nieuws en waarom waarschuwt onder andere het voedingscentrum over het weekmenu van dit dieet? Zijn er inderdaad gevaren verbonden aan het dieet? En is het Pioppi Dieet boek effectief? Je leest het hier.

Pioppi Dieet Boek

Het Pioppi Dieet is bekend geworden via het boek van Aseem Malhotra en Donal O’Niell. Het boek is op dit moment met korting te bestellen bij bol. Deze twee wetenschappers raakten geinspireerd door de leefstijl van de mensen in het Italiaanse stadje Pioppi. In dit stadje worden de inwoners op een gezonde manier heel oud.

Een korte beschrijving van het dieet is dat het een aangepaste versie is van het Mediterraans dieet. Dit betekent dat je veel plantaardige producten eet. Qua vlees en vis beperk je voornamelijk tot vis en kip. De auteurs hebben hier een paar veranderingen aan doorgevoerd, zoals de toevoeging van kokosolie

Naast wijzigingen aan het dieet stelt het boek verschillende andere veranderingen in de leefstijl door. De inwoners van Pioppi worden niet alleen gezond oud omdat ze gezond eten, maar ook omdat ze weinig stress hebben in hun leven en omdat ze veel bewegen. Dit laatste heeft dan weer te maken met het feit dat er veel werk nodig is om het land rondom het dorpje te bewerken.

Pioppi Dieet Recepten

In het boek vind je een groot aantal recepten die passen in het dieet. De recepten zijn echter niet altijd even makkelijk te maken, omdat er soms exotische ingrediënten in zitten. Sommige gerechten zijn niet makkelijk te maken.

Pioppi Dieet review

Een van de recepten voor een salade met kip heeft bijvoorbeeld meer dan twintig verschillende ingrediënten. Dit betekent dat de recepten niet alleen wat ingewikkeld zijn om te maken, maar het zorgt er ook voor dat de kosten hoger zijn.

Pioppi Dieet Ontbijt

Als het dieet volgt, eet je niet altijd een vast ontbijt. Af en toe zijn er dagen bij waarbij je als ontbijt koffie met kokosolie neemt. Dit recept, ook wel bekend als Bulletproof Coffee, zorgt ervoor dat je lichaam in een staat van ketose komt, waarbij je vet verbrandt.

Op andere dagen eet je wel een volwaardig ontbijt. Vaak maken eieren een belangrijk deel uit van deze ontbijtjes.

Pioppi Dieet Lunch

Dagelijks eet je wel een volwaardige lunch. Meestal zijn de lunches zelfs erg afwisselend en bevatten ze veel verschillende ingrediënten. Een voorbeeld van een lunch die in het Pioppi dieet past is volle griekse yoghurt met kokosolie, bessen en noten, aangevuld met wat kaneel en kurkuma. Hierbij drink je dan ook weer koffie met kokosolie.  De meeste lunches in het Pioppi Dieet vereisen wel wat voorbereiding.

Pioppi Dieet Weekmenu