Is E621 of MSG gevaarlijk

Hier kun je informatieve artikelen vinden over dieet, voeding en gezondheid. Heb je zelf een leuk artikel geschreven? Dan kun je het hier kosteloos publiceren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
voedingsdeskundige
Is E621 of MSG gevaarlijk

Bericht door voedingsdeskundige » 26 okt 2015, 10:22

E621, ofwel MSG, ofwel Ve-Tsin, is een smaakversterker die wordt verwerkt als voedingsadditief in duizenden producten. Het wordt veelvuldig geassocieerd met de Chinese keuken en zwaar bewerkte zoute vleeswaren, maar de waarheid is veel erger: de meeste consumenten in Nederland krijgen dagelijks E621 binnen. E621 is overal: in kant-en-klare voeding, in soep uit blik of pakje, in dressings en sauzen, in vleeswaren, in chips en zoutjes, in vlees en vis en in nog veel meer. Het is een belangrijk ingrediënt in aroma's zoals bouillonblokjes of kruidenmixen, in maaltijdmixen, pizza's etc. Het lijkt welhaast onmogelijk om E621 volledig uit je voeding te bannen.

Het grootste gevaar van E621 is dat het behalve een neurotoxine ook nog een excitotoxine is. Dus behalve dat deze stof schadelijk is voor je hersenen en zenuwstelsel, kunnen zenuwcellen afsterven doordat ze overgeprikkeld raken. E621 verhoogt de kans op neurologische ziektes, verhoogt de kans op overgewicht en obesitas, het kan leiden tot ernstige hartproblemen, diabetes II of tumorengroei.

Plaats reactie

Terug naar “Informatie over Dieet, Voeding & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten