Kool-wonton soep

Hier staan recepten die geschikt zijn na de kuur. Aanvullingen zijn welkom!
Gebruikersavatar
Thira
HCG Moderator
HCG Moderator
Berichten: 1385
Lid geworden op: 13 jul 2012, 17:26
lengte: 1.68cm
Welk dieet volg jij?: HCG+
Startdatum: 1 juni 2013
Startgewicht: 72,8 kg
huidiggewicht: 70 kg
Streefgewicht: 68 kg
Gewicht Grafiek: Start Gewicht: 72,8
na 1 week :71
na 2 weken :69,2
Stabgewicht 69,8

Kool-wonton soep

Bericht door Thira » 14 jun 2013, 16:03

Kool-wonton soep
Ingrediënten
200 gram gemalen rundvlees of gemalen kip of gemalen garnalen. Mespunt gemberpoeder Mespunt Chinese 5 spices poeder Kwart theelepel knoflookpoeder 1 á 2 theelepels Knor drinkbouillon tuinkruiden of zout en peper Mespuntje Cayenne peper (optioneel)Rawit (optioneel) 1 stukje verse gember 1 teentje knoflook Sereh (citroengras toko) 3 bosuitjes Half pakje Verse spinazie 1 bosje paksoi Kook touw ( waarmee men b.v. ook rollades wikkelt)
Bereiding
Maak eerst zelf de wontons.
Voor fase drie geldt:
Mag je bij de toko echte wontons halen en voeg aan de soep poulet toe zodat de soep extra gevuld is.

Blancheer een aantal koolblaadjes door een pannetje water aan de kook te brengen met een klein beetje zout.
Wanneer het water kookt, doe je de blaadjes in het water en het vuur uit. Laat het geheel ongeveer 3 á 5 minuten in het water liggen en spoel ze daarna in een vergiet met koud water af.
Breng zelfgemaakt rundergehakt, of kippengehakt of garnalen op smaak met de specereijen die aangegeven zijn.
Vorm hier balletjes van en wikkel ze in een koolblaadje. Sluit het koolblaadje af met een stukje touw.
Maak een aantal koolwontons (Deze kun je vooraf maken en invriezen door er steeds een stuk bakpapier tussen te doen)

Bereid de bouillon
Gebruik zelfgemaakt ontvette bouillon. Mag runder-, kippen- of kruidenbouillon zijn.
Doe de bouillon in een ruime pan en voeg een stuk gemberwortel toe.
Doe er vervolgens de sereh en het teentje knoflook erbij.
Laat alles heel, want wanneer de soep klaar is, kun je ze verwijderen.
Voeg een lepel knor drinkbouillon tuinkruiden aan de bouillon toe en laat het geheel rustig op half laag vuur doorkoken zodat alle smaken er goed intrekken.
Was en snijd ondertussen de paksoi en bladspinazie.
Wanneer de soep kookt, doe je de wontons erin. Laat deze ongeveer 5 minuten meekoken en doe daarna de gesneden groenten erbij.
Laat de soep nog 10 minuten doorkoken zodat de groenten lekker zacht zijn.
Snijd de selderie en bosuitjes heel fijn. Deze worden gebruikt om de soep te garneren.
Neem een ruime kom doe hier de soep in en maak het af met de selderie en bosuitjes.
Eet smakelijk.
Variatie tip.
Als je van een extra bite houdt, kun je ook geblancheerde taugé of kool toevoegen. Dit zorgt voor extra vulling.
Afbeelding

Terug naar “Bio HCG Recepten na de kuur (Fase 3)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten