Soto Ayam soep

Hier staan recepten die geschikt zijn na de kuur. Aanvullingen zijn welkom!
Gebruikersavatar
Thira
HCG Moderator
HCG Moderator
Berichten: 1385
Lid geworden op: 13 jul 2012, 17:26
lengte: 1.68cm
Welk dieet volg jij?: HCG+
Startdatum: 1 juni 2013
Startgewicht: 72,8 kg
huidiggewicht: 70 kg
Streefgewicht: 68 kg
Gewicht Grafiek: Start Gewicht: 72,8
na 1 week :71
na 2 weken :69,2
Stabgewicht 69,8

Soto Ayam soep

Bericht door Thira » 08 jun 2013, 21:52

Soto Ayam soep
(alle kruiden te krijgen bij de toko of goedgesorteerde supermarkt)
Ingrediënten
2 sereh stengels (citroengras) Kentjoor Koenjit Laos Salem-blad Curcuma Gember knoflook Rawit of cayenne peper200 gr Kipfilet (2 porties) Taugé Kool Chinese kool Paksoi Selderie (garnering) Bosuitje (garnering) 1 klein uitje (garnering) Drinkbouillon(tuinkruiden)
Bereiding
Breng in een grote soeppan de kipfilet aan de kook met de drinkbouillon en alle overige droge kruiden.( behalve de groenten en peper) Doe de sereh in zijn geheel of doormidden geknipt in de pan.
Verwijder de kipfilet wanneer deze gaar is uit de pan en laat de bouillon nog enige tijd doorkoken.
Pluis ondertussen de kip uit of snijd het fijn. In een pan met antiaanpaklaag kun je de kip lekker bakken totdat het een krokant korstje heeft. Breng de kip op smaak met zout, peper, sambal oelek en een druppeltje stevia.

Snijd alle (koolsoorten)groenten erg fijn en blancheer de groenten.
Blancheer de taugé en rawit apart. (Rawit is erg heet dus wanneer je niet tegen pittig kan laat deze dan maar weg)
Snijd het kleine uitje ook fijn en laat deze op een stuk bakpapier in de oven of op laag vuur in een koekepan drogen.
Snijd de bosuitjes en selderie ook apart erg fijn.

Serveertip
Neem een royale soepkom
Doe hier een hoeveelheid geblancheerde groenten, taugé,en een schep gebakken kip in laagjes in de kom. Giet vervolgens hier hete bouillon overheen. Garneer de soep met de bosui en selderie en gedroogde ui. (deze moet bovenop de soep versnipperd worden.) Indien je van heet houdt, versnipper je de rawit ook samen met de overige garneer ingrediënten

Fase 3 variatie,
Deze soep is erg lekker met een gekookt of gepocheerd eitje. Bak de kip dan in een klein beetje arachide olie en blus het af met een lichte soya saus (reformhuis zonder conserveringsmiddel en smaakversterkers)
Einde fase 3 variatie. Bak in een klein beetje olie mihoen en versnipper dit in soep voor extra vulling wanneer je hier een stevige maaltijdsoep van wilt maken.
Leuk voor een kerstdiner waar u hapjes serveert maar toch iets stevigs wil serveren.
De toko verkoopt dit ook kant en klaar met gebakken uitjes erdoor.
Afbeelding

Terug naar “Bio HCG Recepten na de kuur (Fase 3)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten