Prodimed is slecht voor je stofwisseling

Stel jezelf voor en deel jouw ervaringen met andere Prodimed lijners. Hier kun je alle vragen stellen over Prodimed.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
S..
Prodimed is slecht voor je stofwisseling

Bericht door S.. » 13 sep 2011, 16:45

Mijn naam is S. en volg al 1,5 jaar het prodimed dieet. Door onder andere het Prodimed dieet is mijn stofwisseling zo ongelooflijk laag geworden dat dit nooit meer goed komt. Jullie adverteren dat je van het jojo effect af bent, echter het tegenovergestelde is waar. Mijn totale stofwisseling is compleet naar de filisteinen. Ik kan niet meer normaal eten of ik kom onmiddelijk kilo´s aan. In Australie was geen groente te krijgen in de outback, dus 5 weken, 7 kilo erbij!! Het deed echt pijn!! En iedere keer een ongelooflijke desillusie. Het is nu klaar ik heb een dieetiste geconsulteerd en zij meldt mij dat mijn stofwisseling kapot is en dat dat niet meer goed komt. Jullie adverteren dat je van het gejojo af bent en dat heeft mij 4000,- gekost en mijn stofwisseling is kapot en ik zal dus nooit meer normaal met het gewone sociale leven mee kunnen doen zonder enorm aan te komen. DANK JULLIE WEL. En wat moet ik nu? Ik zit in fase 2 en val ondanks heel streng mij eraan te houden geen gram af. Ik eis dast jullie kosteloos mij alle fasen laten afbouwen om vervolgens een traject van een jaar in te gaan bij een afgestudeerde dietiste om nog te kijken of er nog iets te redden is.

Gebruikersavatar
sunrice
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Berichten:1
Lid geworden op:13 sep 2011, 19:18
lengte:..160. cm
Welk dieet volg jij?:nog zoekende
Startdatum:14 september2011
Startgewicht:84
huidiggewicht:84,5
Streefgewicht:70
Gewicht Grafiek:Start Gewicht:
na 1 week :
na 2 weken :

Re: Prodimed is slecht voor je stofwisseling

Bericht door sunrice » 13 sep 2011, 19:27

beste S

wat vreselijk voor jou..zoveel geld kwijt ,en het resultaat een stofwisseling die naar naar de maan is.
toch begrijp ik het niet helemaal ...de makers van het eiwit dieet beweren dat wanneer het lichaam voldoende eiwit binnen krijgt (volgens mij 1 gram eiwit per lichaamskilo) het lichaam niet in spaar stand zal overgaan.Dus dat je stofwisseling gewoon het zelfde blijft.

jammer dit :3:

sterkte Sunrice

Gebruikersavatar
mieke55
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Berichten:1
Lid geworden op:20 sep 2011, 15:30
lengte:... cm
Startdatum:1 januari 2012
Startgewicht:... kg
huidiggewicht:... kg
Streefgewicht:... kg
Gewicht Grafiek:Start Gewicht:
na 1 week :
na 2 weken :

Re: Prodimed is slecht voor je stofwisseling

Bericht door mieke55 » 20 sep 2011, 16:24

Hoi S,

Ik kan je helemaal gelijk geven ook ben 2 jaar geleden gestart met Prodimed. Begon met een gewicht van 124 kg en wilde naar de 80 kg. Ben op 90 kg blijven steken en viel geen gram meer af. Volgens gestart met een een ander Power slim maar het lukte niet.
Naar de huisarts vanwege klachten en die stuurde me naar de dieetste toe. Het zelfde verhaal mijn stofwisseling ligt nagenoeg stil.
Met het voorstel om brood te gaan eten kwam ik in een maand tijd 5 kg aan vervolgens een maand of 3 gedaan zoals de dieetste wilde maar ik kom gewoon aan.
Je zit in een valkuil je moet het eiwit programma volgen wil je niet weer aankomen. Dat jo-jo effect gaat bij niet weg.
Ondertussen weeg ik 99kg en wat nu de dieetste zegt kom maar terug als je bereid ben om volgens mijn voorgeschreven dieet te werken.
Ik weet het niet meer...

mieke55

Gebruikersavatar
juno
Vetvrij Groentje
Vetvrij Groentje
Berichten:2
Lid geworden op:29 okt 2011, 09:32
lengte:... cm
Startdatum:1 januari 2012
Startgewicht:... kg
huidiggewicht:... kg
Streefgewicht:... kg
Gewicht Grafiek:Start Gewicht:
na 1 week :
na 2 weken :

Re: Prodimed is slecht voor je stofwisseling

Bericht door juno » 29 okt 2011, 15:36

Hallo S. en Mieke55!
Je kunt met elk dieet of 'levensstijl' je stofwisseling verzieken, beslist ook met Prodimed!
Als je de producten verantwoord gebruikt en je de adviezen van je voedingsdeskundige goed opvolgt (mits je VD geen absurde adviezen geeft) dan hoeft dit niet perse te gebeuren.

De valkuil met Prodimed is dat de meeste mensen er zo'n wedstrijd van willen maken. Als je slechts 1 kg per week afvalt, is het blijkbaar niet goed genoeg. Dus, lees je dat mensen 3 zakjes eten met 1 onsje vlees en 2 onsjes groenten en dat dan weken/maanden lang. Op advies van hun VD zelfs!!!!! Daar stelt je lichaam zich helemaal op in met alle gevolgen van dien! (Als je een VD hebt, die dit soort adviezen geeft: snel weggaan daar!)

Dat je na je dieet minder energie gebruikt dan voor je dieet is verder helemaal normaal en heeft niks te maken met het inzakken van je stofwisseling. Je gebruikt gewoon minder energie omdat je zoveel massa kwijtraakt. Massa gebruikt energie (ook vetmassa). Minder massa = minder energie, dus minder eten dan voor je dieet.

Dat je nu je stofwisseling hebt verziekt, is misschien wat kort door de bocht gesteld maar het kan beslist als je het heel bont hebt gemaakt (al dan niet op advies van je VD). Maar... dat dit nooit meer kan herstellen, is echt onzin. Als je nu een diëtiste hebt die dat beweerd, zou ik naar een ander gaan!
Het herstellen van je stofwisseling duurt echter enorm lang en vereist extreem veel discipline van je. Eigenlijk nog veel meer discipline dan het volgen van het Prodimed dieet. Je kunt hiervoor het beste iemand raadplegen die hierin gespecialiseerd is.

Mieke55: ook jij zit bij de verkeerde dietiste. Hoe kan iemand nou brood voorschrijven aan iemand die maanden/jaren(?) lang Prodimed heeft gevolgd? Da's vragen om moeilijkheden.

Voor jullie beiden geldt dat je heel langzaam en gecontroleerd met maximaal 50 calorieen per week je daginname moet gaan verhogen. Je hebt dan een hele lange moeilijke weg te gaan (denk aan 4-6 maanden). Verder moet je beslist oppassen dat je niet elke dag hetzelfde doet, maar je moet dit steeds doorbreken/wisselen. Niet alleen met wat je eet, maar ook met wat je doet (aan sport/beweging - ja, je moet sporten/bewegen: zowel krachtsport als duur/cardiosport). Je moet steeds nieuwe/andere dingen introduceren op andere momenten. Door 't opvoeren van de calorieen en het op een gegeven moment introduceren van koolhydraten (granen e.d.) ga je op een gegeven moment beslist honger krijgen en wordt de verleiding heel groot om weer 'normaal' te gaan eten terwijl je daar nog niet aan toe bent. Dit is echt verschrikkelijk moeilijk weet ik uit ervaring.

Ga het daarom niet alleen doen maar zorg voor een goede begeleider!

Succes!

Plaats reactie

Terug naar “Prodimed Informatie en Ervaringen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten