Bericht
door Trusty » 25 feb 2012, 13:32
Ik moest jl. donderdag de marinaresaus maken, met haast had geen tijd om dit uren te laten koken.
Deze was voor bij de aubergine.
Aubergines met marinarasaus voor 2 personen:
Ik heb hem zo gemaakt:
Groente:
1 aubergine
4 eiwitten
parmezaanse kaas
De aubergine gesneden in 1 cm dikke plakken
De eiwitten geklopt met keukenmachine en er de parmezaanse kaas bijgedaan.
Deze saus deed ik in een schaal en daar haalde ik de aubergine doorheen.
De oven heb ik even voorverwarmd op 225 graden
Toen keukenpapier op de dichte schaal
Elke plak aubergine haalde ik door ei/kaas mengsel en legde dit op de ovenschaal.
Wat erover was heb ik nog over alle plakken verdeeld
Dit ging 15min. in oven van 225 graden want ik had haast
Ondertussen heb ik de saus gemaakt.
2 middelgrote uien klein gesneden
2 tenen knoflook geperst
zout
peper
1 pak gezeefde tomaten van de Lidl
Basilicum
Marjoraan
Rosmarijn
Oregano
Ui gefruit met knoflook in pan zonder boter
Omdat ik geen boter heb gebruik, heb ik af en toe beetje water erbij gedaan om aanbrandne te voorkomen.
Toen ze glazig waren heb ik de gezeefde tomaten erbij gedaan met de vrier kruiden. zout en peper en dat 5 minuten laten pruttelen. De saus ging daarna over de aubergines.
Kortom de saus en de aubergines zullen zo 40 minuten in de oven die op 225 graden stond hebben gestaan.
Ik heb verrukelijk gegeten en had geen honger later deze avond.
Ook mijn man vond het lekker en had geen honger.
ik hoef geen meelpasta maar, gefe mij maar dit, scheelt mij een hoop dikmakers.