Pagina 1 van 1

Goede voornemens voor 2014

Geplaatst: 14 jan 2014, 09:12
door BartC
Hallo,

Zaterdag 11/1 was voor mij de grote dag : dan ben ik aan mijn dieet begonnen. Ondertussen ben ik al aan dag 4 en het begint me te lukken. Ik begin mijn weg te vinden door alle poedertjes en zakjes, maar het is nog een beetje zoeken. Ik hoop via dit forum mijn ervaringen te delen en medestanders te vinden die ook goede voornemens voor 2014 gemaakt hebben. Wie is er ook gestart en wil zijn ervaringen delen ?

Ik kijk al uit naar jullie reacties !

Bart.

Uitdagingen van een dieet en eerste klein succesje

Geplaatst: 15 jan 2014, 08:57
door BartC
Hallo allemaal,

Gisterenavond de uitdagingen van een dieet aan den lijve ondervonden : er moest een gewone maaltijd voor de kinderen bereid worden en ondertussen ook nog een groentenschotel voor mezelf. Al die potten tegelijk op het vuur hebben en met het ene oog zorgen dat niets aanbrandt en dan met het andere het recept lezen en mijn groentenschotel afwerken, het was niet eenvoudig.

De eerste 4 dagen waren vooral de honger zeer lastig om mee om te gaan. Nu denk ik dat ik stilaan in Ketose ben (@iedereen : hoe merk je dat eigenlijk ?) en nu is het vooral de variatie en de andere manier van voedsel bereiden die me bezig houden. Ik ben me ook enkele kookattributen gaan halen zoals een stoomnetje, een mengbeker en een bakvel. Allemaal attributen waarvan ik niet gewoon ben om ermee te werken.

Vanmorgen, op dag 5, heb ik dan mijn eerste succesje mogen boeken. De voorbije maanden had ik eigenlijk alleen nog twee jeansbroeken om te dragen. De kast lag vol met mooie, geklede broeken maar ik kon er niet meer in. Daarnet dus uit pure nieuwsgierigheid mijn mooie grijze broek aangedaan en wonder boven wonder : ik paste er weer in ! Zelfs nu, op een bureaustoel gezeten, spant er niets en voel ik me helemaal op mijn gemak in deze kledij. Een heel fijn gevoel om deze regenachtige dag mee door te komen !

Bart.

Re: Goede voornemens voor 2014

Geplaatst: 16 jan 2014, 15:34
door liesD
Dag Bart ,

Ik lees mee met u blog, ik begin dinsdag 21 januari met pronokal.
Ik moet ook eten maken voor mijn gezin en denk dat ik het ook moeilijk zal hebben om niet even te proeven ...
Over dat ketose gevoel ... blijkbaar kun je zulke sticks kopen om al dan niet te weten of je in ketose bent !
Is het waar dat het "honger"gevoel dan weg is?
Groetjes Lies

Een dag uitdagingen en verleidingen

Geplaatst: 16 jan 2014, 19:47
door BartC
Vandaag had ik enkele afspraken in Brussel, wat mijn tijdschema in gevaar kon brengen. Door vooraf te plannen is het mij echter goed gelukt : ontbijt om 7h / middagmaal om 10h30 / reep om 13h30 / koekjes om 16h30 en straks om 20h avondmaal. Door wat te schuiven en doordat alle porties uit mijn dieet toch gelijkwaardig zijn heb ik dus een drukke dag van aanéénsluitende afspraken kunnen doorkomen. Ik had een flesje Bru bij en at tussen twee afspraken door rustig en met kleine hapjes de tussendoortjes op.

Op de terugkeer vanavond had ik wat tijd over en ben ik een muntthee (met zoetstof !) gaan drinken in het station. Dan pas viel me de enorme voorraad aan HapSlikWeg voeding op. De koffiekoeken begonnen al naar me te glimlachen en te knipogen, maar ik heb ze toch links laten liggen. De gedachte dat één misstap je uit ketose haalt en je dan weer 3 dagen extra nodig hebt om er weer in te geraken heeft me voorlopig gered. Ik hoop dat ik dit zal kunnen blijven volhouden.

De dag is heel positief verlopen, mijn afspraken hebben een goed resultaat opgeleverd. Ik wou mezelf dus belonen. In een vorig leven eindigde dat dus steeds voor de buis met een grote zak chips (en nog één, en nog één, ...). Deze keer heb ik het naders aangepakt. Ik heb me twee magazines aangeschaft. Die ga ik straks eens rustig doorbladeren met een goed muziekje op de achtergrond en een theetje (met 2 Stevia tabletjes).

Deze voormiddag ook een mooie illustratie en motto gevonden voor mijn dieet. Ik heb het onderaan toegevoegd.

Morgen brengt weer een nieuwe uitdaging : op restaurant met vrienden. Maar hoe dat afloopt, lees je in de loop van het week-end. Stay tuned !

Re: Een dag uitdagingen en verleidingen

Geplaatst: 19 jan 2014, 23:13
door Tante Emie
Houd goed vol Bart! Wij volgen jouw progress van over het water.

Re: Goede voornemens voor 2014

Geplaatst: 20 jan 2014, 11:22
door Saar

Re: Goede voornemens voor 2014

Geplaatst: 23 jan 2014, 18:44
door Sara
Halloo iedereen. Al Heel mijn leven
Vecht ik tegen de kilo's er zou ongeveer 29kilo af moeten.vandaag mijn
Bestelling gedaan, vanaf volgende week beginnen ben benieuwd wat het zal geven, ik zal je verloop blijven volgen.

Re: Goede voornemens voor 2014

Geplaatst: 24 feb 2014, 08:45
door Kelly1602s
Ook ik ben vandaag gestart met het pronokal dieet ik moet zo n 35 kg kwijt
Als iemand tips geeft om de groente lekker te maken voor middag en avond maal laat maar weten hoor want ik ben niet zo'n groente eter
Gr. Kelly