TV tip: Debat op 2 met Arie Boomsma. Het nut van Afvallen

Een wijntje, een frisje, slap geouwehoer, alles kan en mag in ons Grand Café. Dik en dun gaan hier door 1 deur, kom gezellig binnen!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sanne
Samen Afvallen bij vetvrij.com Ervaringen en Recepten uitwisselen
Samen Afvallen bij vetvrij.com Ervaringen en Recepten uitwisselen
Berichten: 968
Lid geworden op: 27 aug 2002, 15:58

TV tip: Debat op 2 met Arie Boomsma. Het nut van Afvallen

Bericht door Sanne » 07 jan 2012, 20:29

Januari staat voor veel mensen in het teken van afvallen. Op TV en Radio is dagelijks nieuws en reclame over overgewicht en afvallen. Bij 'Debat op 2' van de NCRV praat Arie Boomsma over het nut van afvallen.

Debat op 2 met Arie Boomsma over Afvallen

De kerstdiners en oliebollen zijn verorberd en we nemen ons direct weer voor om het komende jaar minder te eten en af te vallen. Opnieuw, want het is een voornemen dat we zelden weten te realiseren. In Nederland kampt één op de drie met overgewicht. Ontbreekt het ons aan wilskracht om af te vallen? Wat zijn de consequenties? Te veel dikke mensen zorgt bijvoorbeeld voor een overbelasting van het zorgstelsel. En niet alleen volwassenen torsen te veel kilo’s met zich mee, maar ook onze kinderen zijn steeds vaker te dik. Hoe komt dat? En zijn ouders daarvoor verantwoordelijk? Arie Boomsma praat hier vanavond over in het KRO/NCRV programma Debat op 2 met onder andere Frederik, hij heeft een dochter met overgewicht en is eigenaar van een sportschool met een speciaal programma voor dikke mensen.

Er zijn al maatregelen bedacht om er voor te zorgen dat ouders hun kroost goede voeding geven. Bijvoorbeeld de vettax: extra belastingheffing op ongezonde etenswaren. Of zelfs het korten van de kinderbijslag als kinderen veel te zwaar zijn. De beschuldigende vinger wijst logischerwijs vaak richting ouders, als een kind te dik is. Die zouden hun kinderen te vaak patat en pizza voorschotelen in plaats van aardappelen en groente.

Is het zo dat ouders van kinderen met overgewicht slechte opvoeders zijn? Schort het ze aan tijd om een voedzame maaltijd op tafel te zetten en is het makkelijker om wat friet in de frituurpan te gooien? Of is het hun eigen slechte eetgewoontes die ze hun kinderen meegeven? Programma’s als Obese en Help ons kind is te dik spelen al in op de dikker wordende samenleving. Deelnemers ondergaan strenge afvalschema’s om van het overtollige vet af te komen. Dikke mensen staan in de spotlights. Maar wat moet er echt gebeuren om van de extra pondjes af te komen?

Uitzending: zaterdag 7 januari om 21:10 op Nederland 2

bron: ncrv
Populaire Artikelen van Dieet Ervaringen Forum

ketox24 afslankdruppels
gracinia cambogia
dieet pro
bio hcg

Plaats reactie

Terug naar “Vetvrij Kroeg”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten