de basis van het zelfslank plan

Basis informatie van het ZelfSlank Plan. Heb je nog vragen? Stel dan hier al je vragen over het ZelfSlankPlan van Alex
Plaats reactie
Gebruikersavatar
annelieke
de basis van het zelfslank plan

Bericht door annelieke » 06 dec 2012, 20:21

Het is duidelijk dat Alex zich voor het ZelfSlank Plan heeft laten inspireren door het paleo-dieet. Het paleo-dieet wordt ook wel het jager-verzamelaar dieet of oerdieet genoemd. Het wordt door een groeiend aantal mensen gezien als het leef- en eetpatroon waar wij als mensen het meest voor geschikt zijn.
In het paleo-dieet of het oerdieet horen vlees, vis, groenten, noten, zaden en fruit thuis. Granen, zuivel en peulvruchten zijn strikt geen paleo.

Maar Alex hangt een specifieke versie van het paleo-dieet aan:

Vermijd alles dat ontstekingsbevorderend werkt. Daar valt volgens Alex voeding onder, maar ook het vermijden van stress. Die staan namelijk een slanke en oergezonde leefstijl in de weg. Vandaar dat Alex in het ZelfSlank Plan uitgebreid stilstaat bij een stressvrije mindset.

STOP met het spreiden van maaltijden over je dag. Er wordt je zo vaak verteld dat je zoveel mogelijk kleine maaltijden moet eten. Verspreid over de dag. Maar recent onderzoek laat zien dat dit nonsens zijn. Volgens Alex werkt het juist tegen je als je dat doet! Het leidt juist tot een lagere vetverbranding. Soms moet je een hongergevoel (met mate) cultiveren. Volgens Alex zal je lichaam je er dankbaar voor zijn.

Eet alleen als je honger hebt. Je bent misschien gewend met de regelmaat van de klok te eten. Ook dit werkt tegen je en maakt je alleen maar dikker. Alex leert je met het ZelfSlank Plan te leren luisteren naar je lichaam. Je ontdekt hoe je vaart op je eetlust. Uiteindelijk is je lichaam intelligenter dan welke wetenschap dan ook!

annelieke

Plaats reactie

Terug naar “Info en Vragen over het ZelfSlank Plan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast