Pagina 1 van 1

Risico’s van gekweekte vis

Geplaatst: 27 mei 2013, 09:33
door vwa
Waarschijnlijk lees je dit topic omdat je het artikel 'Is pangafilet en gekweekte vis ongezond' hebt gelezen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft een document over het eventuele risico van kweekvissen gepubliceerd.

Risico's van gekweekte vis

Uit onderzoek naar de aanwezigheid van chemische contaminanten in kweekvis en visvoer en naar het voorkomen van resistentie tegen antibiotica in kweekvis geïsoleerde microorganismen, kan worden geconcludeerd dat de consumptie van kweekvis geen specifieke gezondheidsrisico’s veroorzaakt. De lage tot zeer lage gehaltes aan chemische verontreinigingen in kweekvis vormen geen aanleiding om de monitoring van kweekvis op chemische contaminanten te intensiveren. Het lijkt gewenst de antibioticaresistentie bij microorganismen van kweekvis te monitoren op een wijze die vergelijkbaar is met de gangbare praktijk voor de landbouwsector.

download het dossier: 'Risico's van gekweekte vis'

bron: wva