Hete Chinese Kip

Hier staan recepten die geschikt zijn na de kuur. Aanvullingen zijn welkom!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Thira
HCG Moderator
HCG Moderator
Berichten: 1385
Lid geworden op: 13 jul 2012, 17:26
lengte: 1.68cm
Welk dieet volg jij?: HCG+
Startdatum: 1 juni 2013
Startgewicht: 72,8 kg
huidiggewicht: 70 kg
Streefgewicht: 68 kg
Gewicht Grafiek: Start Gewicht: 72,8
na 1 week :71
na 2 weken :69,2
Stabgewicht 69,8

Hete Chinese Kip

Bericht door Thira » 08 jun 2013, 21:08

Hete Chinese Kip
Ingrediënten
100g kipfilet (in stukjes gesneden) 1 grof gehakte ui 1-2 tl sambal oelek 2 rode Spaanse pepers (mag hoeft niet) 1 Paksoi of Chinese kool 1 paprika 1 pak Chinese wokgroenten (Fase 2 verwijder alle stukjes wortel) Fase 3 niet.)1 theelepel gemberpasta of gemberpoeder 1 theelepel knor groentebouillon 2 teentjes knoflook of knoflookpasta(toko) Scheutje rijst azijn 50 dl bouillon 3 druppels Stevia of andere zoetstof
Marinade
Gember, knoflook, sambal oelek, groentebouillon, rijst azijn, stevia, water mengen
In de koelkast is deze marinade 1 week houdbaar, kun je van alles mee inleggen.
Indien je van garnalensmaak houdt, kun je gedroogde garnalen bij de toko kopen en deze met een vijzel fijnmalen tot poeder om het eten op smaak te brengen.
Deze garnalenpoeder kun je ook toevoegen aan deze marinade indien gewenst.

Bereiding
Snijd de kip in stukjes en voeg de marinade toe aan de kip
Meng deze goed samen en laat ongeveer 30 a 60 minuten marineren in de koelkast.
Verwarm een pan met antiaanbak laag voor en bak de kip aan beide kanten tot er een krokant laagje omheen komt.(wokken in 2 dl bouillon mag ook)
Voeg sambal oelek toe als deze nog niet in de marinade is verwerkt. Dit mag, hoeft niet.
Laat het geheel ongeveer 3 minuten sudderen na toevoeging hiervan.
Verwijder de kip uit de pan en leg het even apart.
Snijd een ui grof in 4 grove stukken, snijd de paksoi (of de Chinese kool) in grove stukken.
Voeg de Chinese wokgroenten toe en gooi het in de pan. Wok deze tot ze gaar zijn, knapperig niet helemaal doorgegaard. (je kunt hier de garnalenpoeder aan toevoegen eventueel een klein beetje marinade)
Voeg de kip hier aan toe en laat het geheel 1-3 min doorsudderen.
I.p.v. kip kun je voor dit gerecht ook gamba’s gebruiken.
Fase 3-wijziging. U kunt in fase 2 sesamzaadjes toevoegen en serveren met bruine rijst of mie.
Je kunt ook 2 eetlepels geraspte kokos toevoegen aan de groenten en de groenten aanvullen met haricot-vert, kousenband, of boontjes.
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Bio HCG Recepten na de kuur (Fase 3)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten