Pagina 1 van 1

Bio-Hachee

Geplaatst: 14 jun 2013, 16:56
door Thira
Ingrediënten 2 porties
200 gram magere rundvlees of extra magere hachee vlees 2 grote uien ½ bloemkool ½ rode kool of uit diepvries onbewerkt1 appel (gaat van het dagrantsoen af.) Speculaas- of koekkruiden Kaneel Laurierblad Azijn
Knorr drinkbouillon tuinkruiden of ontvette bouillon
1 soepstengel (optioneel en gaat van het dagrantsoen af)
Bereiding
Maak de rundvlees goed schoon en kook het met water en een beetje knorr drinkbouillon op een heel laag pitje (lekker laten sudderen)
Voor degene die een snelkookpan hebben is dit recept gemakkelijker te bereiden
Doe het vlees met knorr tuinkruiden drinkbouillon, kook het vlees tot het zo gaar is dat het uit elkaar valt.
Doe ondertussen ontvette bouillon in een stoofpan. Wanneer de bouillon kookt, voeg je hier de gesneden uien aan toe en laat je de uien op een laag pitje door stoven.

Kook ondertussen de bloemkool dat het zo gaar is dat je het net kunt pureren.

Kook de rode kool tot het gaar is en voeg hier wat zout en een mespuntje kaneel aan toe. Eventueel een klein beetje citroensap. Snijd het appeltje in blokjes en voeg de helft toe aan de rode kool.
Bewaar de andere helft voor het vlees.

Waneer het vlees gaar is voeg het dan toe aan de uien die ondertussen ook gaar gestoofd zijn. Breng het geheel op smaak met koekkruiden, zout, peper,
Voeg het halve appeltje en een scheutje azijn toe en laat het geheel op een laag pitje doorsudderen, totdat alle smaken goed ingetrokken zijn.
Wanneer je de saus iets meer gebonden wilt hebben, kun je hier een verkruimelde soepstengel aan toevoegen.
Maak een bloemkoolpuree en breng het op smaak met iets zout en peper.

Serveertip.
Doe de bloemkoolpuree in een kopje druk het stevig aan en verwijder het vocht dat overblijft. Keer het kopje om op een dinerbord en doe hier de helft van de hachee omheen. Doe bovenop het bloemkooltorentje een schep rodekool.
Heerlijke bio-winterkost