113 depressie en zelfmoord

Wil je persbericht publiceren over afvallen, voeding en gezondheid? Of heb je een ander interessant artikel? Actuele berichten kun je plaatsen in deze rubriek.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
zelfmoord
113 depressie en zelfmoord

Bericht door zelfmoord » 10 sep 2015, 11:24

Depressie is uitgegroeid tot een epidemie van soorten over de hele wereld. Geschat wordt dat 350 miljoen mensen worden getroffen door een vorm van depressie per jaar. Wat erger is, is dat uit onderzoek blijkt dat 11% van de jongeren te ontwikkelen symptomen van depressie door de leeftijd van 18.

Artsen klauteren om de trend van toenemende depressie prijzen te beteugelen, is een interessante nieuwe lijn van onderzoek suggereert dat depressie eigenlijk een allergische reactie op een ontsteking zou kunnen zijn. Tim de Chant van NOVA schrijft: "Ontsteking is de natuurlijke reactie van ons immuunsysteem om verwondingen, infecties, of buitenlandse verbindingen. Wanneer geactiveerd, het lichaam pompt verschillende cellen en eiwitten aan de plaats via de bloedbaan, zoals cytokines, een klasse van eiwitten die intercellulaire communicatie. Het gebeurt ook dat mensen die lijden aan een depressie worden geladen met cytokines. "

Een van de belangrijkste factoren van ontsteking dieet. Hoog suikergehalte diëten, grote hoeveelheden transvetzuren, ongezonde voeding in het algemeen en obesitas zijn alle bekende factoren tot hoge niveaus van ontsteking. Eleanor Morgan van VICE zegt: "Cytokines omhoogschieten tijdens depressieve episodes, en bij mensen met een bipolaire stoornis, halt in remissie. Het feit dat de 'normale' gezonde mensen kunnen tijdelijk angstig of depressief na het ontvangen van een inflammatoire vaccin te worden - zoals tyfus - geeft verder geloof aan de theorie. Er zijn zelfs mensen die denken dat we moeten re-merk depressie helemaal als een besmettelijke ziekte ... Carmine Pariante, een Kings College psychiater die in The Guardian rapport wordt geciteerd, zegt dat we tussen de vijf en tien jaar uit de buurt van een bloedtest die kan maatregel niveaus van ontsteking in depressieve mensen. Als schatting zowel Pariante en de ontsteking depressie theorie correct zijn, kunnen we in potentie net vijf jaar een adequate 'genezen' voor depressie. "

Caroline Williams van The Guardian schrijft: "Het goede nieuws is dat de weinige klinische studies gedaan tot nu toe hebben gevonden dat het toevoegen van anti-inflammatoire geneesmiddelen om antidepressiva verbetert niet alleen de symptomen, het verhoogt ook het aandeel van de mensen die reageren op de behandeling, hoewel meer studies zal nodig zijn om dit te bevestigen. Er is ook enig bewijs dat omega 3 en curcumine, een extract van het kruid kurkuma, kunnen vergelijkbare effecten hebben. Beide zijn beschikbaar over de toonbank en het proberen waard zou kunnen zijn, maar als een add-on aan een voorgeschreven behandeling -. Er is zeker niet genoeg bewijs om ze te gebruiken als vervanging "

Behandeling van de inflammatoire oorzaken van depressie kunnen de sleutel tot de oplossing van het neurologische effecten eigenlijk. Dit is geweldig nieuws in de strijd te begrijpen en behandelen van depressie.

Stichting 113Online is een zelfstandige en onafhankelijke zorgaanbieder op het gebied van zelfmoordpreventie. 113Online verleent online en telefonische hulp.

Het idee voor 113Online is ontstaan uit het besef dat op spreken over zelfmoord nog steeds een taboe ligt. Dit, terwijl praten juist zo essentieel is in suïcidepreventie.

Psychiater Jan Mokkenstorm zocht contact met verschillende organisaties en stichtingen die al langere tijd bezig waren om hulp te bieden aan mensen met suïcidale gedachten en gevoelens. Samen zetten zij een solide platform voor online zelfmoordpreventie neer. Therapie, zelfhulp en acute hulpverlening vormen de drie pijlers.

113Online staat aan de kant van het leven en probeert te zoeken naar een uitweg uit de wanhoop. Hierbij spelen religieuze of ideologische achtergronden geen rol. Anonimiteit staat hierbij hoog in het vaandel en de mening van de hulpzoeker wordt altijd gerespecteerd.

113Online is een onafhankelijke GGZ-instelling. Het Ministerie van VWS subsidieert 113Online.

Meer informatie over depressie en zelfmoord kun je vinden op de website van 113


bron

Plaats reactie

Terug naar “Media en Persberichten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast